Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
hezio

Prywatność?

Prywatność a smartfon?  

10 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo proszę o udział w ankiecie.
Gdybyś dowiedział się, że Twój smartfon rejestruje wszystko dookoła, wideo, głos + każda aplikacja przekazuje dane do jednej potężnej bazy danych do której dostęp mają różne służby i firmy - czy w dalszym ciągu używałbyś go?

Zdjęcie NETANJAHU tylko dla zajęcia miejsca 😉

image.thumb.png.fb5ec55bef81564cdbe69991487792ba.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, hezio napisał(-a):

Bardzo proszę o udział w ankiecie.
Gdybyś dowiedział się, że Twój smartfon rejestruje wszystko dookoła, wideo, głos + każda aplikacja przekazuje dane do jednej potężnej bazy danych do której dostęp mają różne służby i firmy - czy w dalszym ciągu używałbyś go?

Zdjęcie NETANJAHU tylko dla zajęcia miejsca 😉

image.thumb.png.fb5ec55bef81564cdbe69991487792ba.png

Wybacz, ale każdy rozsądny człowiek o tym wie i nadal używa.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Netanjahu musi tak robić. A I tak zanim zaczął to dal się złapać na machlojkach.  Za późno dziadek załapał o co biega ze szpiegiem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez spy
      Witam,

wersja beta aplikacji ChronoDB do obsługi wszych kolekcji jest gotowa do szerszych testów.

Najnowszą wersję można ściągnąć stąd:

Windows: http://bit.ly/2jSsM4p
      macOS: https://itunes.apple.com/pl/app/chronodb/id1195427005
      Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jsoftmobile.chronodb

Jest to instalator Windowsowy - aplikacja instaluje się do podanego koatalogu i tworzy skrót na desktopie.
      !Jedna uwaga: jeśli instalujecie do Program Files to musicie mieć prawa administratora i włączyć opcję "uruchom jako administrator"!

Aplikację można aktualizować przez net - menu "Sprawdź aktualizacje".

Wszelkie pytania, uwagi, bugi, propozycje, itd. piszcie tutaj w wątku.
      Nie ma na razie pomocy ale myślę, że wszystko jest w miarę jasne. Jak ktoś ma chęć napisania pomocy to zapraszam.

Krótki opis:
      Aplikacja służy do ewidencjonowania posiadanych zegarków oraz prowadzenia historii kosztów i zdarzeń związanych z ich eksploatacją.

Dane zegarka:

Podstawowe dane:
      - Typ
      - Styl
      - Marka
      - Model
      - Referencja
      - Nr seryjny
      - Zdjęcie główne

Mechanizm:
      - Referencja
      - Typ
      - Wyświetlanie
      - Sekundnik
      - Wymiary

Koperta:

- Kształt
      - Materiał
      - Wykończenie
      - Kryształ
      - Wymiary

Luneta:

- Typ
      - Materiał
      - Kolor

Tarcza:

- Materiał
      - Kolor
      - Indeksy
      - Numery

Rynek:

- Cena detaliczna
      - Cena zakupu/sprzedaży
      - Data zakupu/sprzedaży
      - Sprzedawca/Kupujący

Koszty:

- Spis kosztów

Zdarzenia:

- Spis zdarzeń

Dodatkowe Info:

- Spis dodatkowych informacji o zegarku

Galeria:

- Zdjęcia zegarka

Lista:

- Konfigurowalna lista zegarków - można konfigurować widoczność i kolejność kolumn w liście
      - Szybkie wyszukiwanie
      - Funkcja filtrowania

Eksport/Import:
      - Eksport danych zegarka w celu archowizacji lub wymiany informacji z innymi uzytkownikami
      - Możliwość wydruku karty produktu (PDF) z najważniejszymi informacjami

Przykładowa karta zegarka (PDF): http://bit.ly/1jqDdsH

Słowniki:
      - Własne słowniki marek i mechanizmów

Update:
      - Aktualizacja aplikacji przez internet

W razie pytań proszę o info - będziemy uzupełniać opis.
    • Przez albiNOS 01
      Jestem nakręcony, minie zapewne jutro albo za kilka dni. Więc puki co mam wenę do niniejszego tematu.

Byłem dziś chyba na najciekawszym szkoleniu w swoim życiu. Gość z 20 letnim doświadczeniem, potrafiącym w zaskakująco ciekawy sposób przekazywać wiedzę na temat realnego pola walki, walki w prawdziwych sytuacjach zagrożenia życia, czy zdrowia.

Jeśli temat się przyjmie, chciałbym abyśmy podyskutowali o zagadnieniach związanych z obroną właśnie w realnych sytuacjach życiowych, sposobach unikania takich sytuacji, własne doświadczenia, pytania, może kwestie prawne (cywilno prawne) temat powinien być ciekawy.

Zacznę może tak bardziej w sposób wyrwany z kontekstu, albo bardziej przykładowo, chaotycznie:

Obrona przed atakiem nożem. Kto ćwiczy Kravkę i temu podobne, wie co i jak. Ja nie ćwiczyłem Kravmagi, ale coś tam na temat takowej obrony liznąłem. Całe g... w gruncie rzeczy. Obrona od uderzenia z góry, z boku, z dołu. Co dziś usłyszałem, o kant tyłka wszystko to rozbić, niema obrony przed atakiem nożem, jest co najwyżej próba przeżycia. Instruktor jako przykład pokazał atak, 20 chaotycznych ciosów w kilka sekund, obronisz się? zapytał.

A pamiętacie film z gościem, który wyskoczył przez okno, nie był w stanie wstać, ale nóż trzymał w ręku, próbował atakować, w użyciu rower, mop tysiąc uderzeń pałką.

Bardzo jestem ciekawy Waszych doświadczeń z rozmaitych niebezpiecznych sytuacji życiowych, może jakieś rady, ciekawostki. Pozdrawiam.
    • Przez pery
      Cześć,
      kto już wcześniej robił zakupy w sklepie rakuten? Jak oceniacie ich uczciwość i rzetelność? 
      pozdrawiam
      pery
    • Przez albiNOS 01
      Jakie jest Wasze zdanie. Czy fotoradary pełnią rolę zarobkową, czy naprawdę wpływają na bezpieczeństwo. Wasze doświadczenia z tymi urządzeniami, co sądzicie o tych z ITD a tych stawianych przez Straże Gminne/Miejskie. Zapraszam do dyskusji lub po prostu ,,wyżalenia się"
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.