Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
diesel

Klub Miłośników Zegarków GLYCINE

Rekomendowane odpowiedzi

Panownie nie rozumiemy się, albo nie dostrzegacie jak ta sytuacja podcina postrzeganie marki.

Przykładowo kupuję sobie airmana w polskim sklepie, jaram się jakością wykonania i wszystko jest super, aż pewnego dnia dostaję info, że ten sam zegarek jest do kupienia za 2,5-3,2 k zł. To jest OK? Czy to mnie utwierdza w przekonaniu, że marka jest wyjtkowa i że warto było wydać 7,5k zł?

Rozumiem. Wiele razy już na ten temat się wypowiadałem w różnych wątkach. Nie widzę powodu aby akurat tej branży nie dotykały wyprzedaże. Nie widzę też powodu dalszego sztucznego pompowania cen, bo wydaje mi się, że to może być źródło problemu. Nie wiem jakie są koszty produkcji, marże, etc... więc możemy sobie gdybać i okopywać się na swoich pozycjach. Wyjątkowa marka może być też za 3,2k. ;) To nie zmienia też faktu, że następuje zjazd z 7,5k na 3,2k więc człowiek zaczyna się zastanawiać dlaczego i za co właściwie zapłacił 7,5k? Oczywiście to wszystko dla takich maniaków jak my. Kupując zegarek z zamiarem noszenia, tak jak każdą inną rzecz, po zakupie nie sprawdzam już za jakiś czas ile co teraz kosztuje, bo i po co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po cichu liczyłem, że dowiem się jeszcze czegoś więcej na temat Aquariusa , a tu chwalony zegarek trafił na bazek ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po cichu liczyłem, że dowiem się jeszcze czegoś więcej na temat Aquariusa , a tu chwalony zegarek trafił na bazek ;)

A co chciałbyś wiedzieć ?;) widziałem, że kolega ptrk faktycznie wystawił na sprzedaż ale ja wciąż mam Aquariusa ! :D

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To dobrze, w takim razie napisz jakie masz uwagi czyli generalnie za i przeciw w tym temacie. Zdaję sobie sprawę, że będą nieco subiektywne ale w sumie o to chodzi. Przymierzam się również do zakupu i chciałbym w miarę rzetelnych informacji. Myślę, że innym też się przyda.

Edytowane przez KRZYSIO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To fajnie, w takim razie napisz jakie masz uwagi czyli generalnie za i przeciw w tym temacie. Zdaję sobie sprawę, że będą nieco subiektywne ale w sumie o to chodzi. Przymierzam się również do zakupu i chciałbym w miarę rzetelnych informacji.

Będę obiektywny.

Jakość wykonania zegarka stoi na bardzo wysokim poziomie, wszystkie elementy są ciasno spasowane, koperta jest solidna, ceramiczny bezel czy sferyczne szkło robią ogromne wrażenie. Pierwsza myśl gdy bierzesz ten zegarek do ręki (zresztą za każdym razem) to, że jest solidny, spasowany, "efekciarski". Porównując ten zegarek do AIRMAN 17 ponieważ miałem przyjemność przymierzać oba te zegarki w salonie to Aquarius swoim rasowym wyglądałem rzucił cień na AIRMAN 17, który wypadł po prostu blado, ludzie z zewnątrz podzielali to zdanie, zegarek strasznie zwraca na siebie uwagę. Zapięcie bransoletowe bardzo mi się podoba, nie lubię "typowo" gumowych zapięć, co do szerokości paska bo padły takie wątpliwości, że jest za szeroki - szerokość dobrana idealnie do całego projektu. Anty refleks w tym zegarku świetnie wygląda i spełnia swoje zadanie.

Zegarek jest bardzo wygodny, świetnie leży i rozmiary na papierze gdzieś uciekają ale...nie zbyt daleko heh. Noszenie tego zegarka sprawia ogromną przyjemność, powtórzę po raz kolejny jest wygodny ale jeżeli założę inny zegarek to czuję się jakoś swobodniej, wysokość koperty i waga robią swoje - zegarek jest duży, pomimo idealnie spasowanej koperty która będzie dobrze leżała na 17,5 cm czy 19 cm nadgarstku, zegarek i tak pozostanie "dużym". I z tym trzeba się liczyć, jeżeli ktoś nie jest w stanie zaakceptować tych dwóch rzeczy to po kilku dniach rozstanie się z zegarkiem. Więc myśląc o zakupie tego zegarka musisz odpowiedzieć sobie na jedno zaj******* ale to zaj******* ważne pytanie: czy jestem w stanie to zaakceptować? A potem go kup :D

30e1dbc40af89b688cd4592513f7aae1.jpg

Edytowane przez gąssi_gąsqi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdzie to takie ładne słoneczko Kolego?

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurdelek serdelek, a w stolycy smuta- szaruga i zimno :(

pozazdrościć ;)

gratulacje oczywiście za świetny zegarek :]

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek ogólnie bardzo ładny i mam ochotę się z nim zmierzyć. Jedyne co mnie powstrzymuje to właśnie jego ciężar 17-tka nie jest dla mnie wyzwaniem i dobrze leży od samego początku. Czy w związku z tym Aquarius jest dużo cięższy od 17-tki ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek ogólnie bardzo ładny i mam ochotę się z nim zmierzyć. Jedyne co mnie powstrzymuje to właśnie jego ciężar 17-tka nie jest dla mnie wyzwaniem i dobrze leży od samego początku. Czy w związku z tym Aquarius jest dużo cięższy od 17-tki ?

Odczuć z dnia przymierzania 17stki już nie oddam bo to było jakiś czas temu ale podam Ci wagę swojego Aquariusa po skróceniu paska :) napisz ile Twoja 17stka waży.

36990f550d2595aa4da6e1555b9b47bb.jpg

Swoje odczucia podam Ci do DW 5600BB który wazy 55 gram, i czuć zdecydowaną różnice :D

46ab78f086b52d2d4a3f81b971560bc1.jpg

Jednak jak miałem Steinhart Ocean One Black to różnicy nie czułem żadnej.

kurdelek serdelek, a w stolycy smuta- szaruga i zimno :(

pozazdrościć ;)

gratulacje oczywiście za świetny zegarek :]

Dziękuje oczywiście za świetny zegarek :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Waga Airmana 17 to 144g więc 55g różnicy czyli niemało. Zwykle jak zegarek jest za ciężki, to trochę trudno się przyzwyczaić - jest mniej komfortowo. Przy takiej różnicy dobrze byłoby go przymierzyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.

Edytowane przez ptrk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ptrk spore odchudzenie kolekcji, jak zawsze w takich sytuacjach, bardzo ciekawi mnie kolejny zakup  :D Chyba że to "tajemne"  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Waga samego zapięcia 38 gram :) więc suma sumarum to wszystko się rozkłada jak kolega ptrk mówi.

23fb8fc45e309bddeb647bc5a3362ed5.jpg

Porównanie Aquariusa do AIRMAN 17 tylko ze względu na to, że KRZYSIO taki posiada ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.

Edytowane przez ptrk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

1953 idzie pod młotek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E tam, zaraz "spore" ;) No, mam na coś ochotę wyjątkowo... Ale nie ma obawy - jeden Airman musi zostać! :D

Właśnie, wszyscy widzieli już że Aquarius poszedł pod młotek :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, czy w 3mieście lub okolicy (ewentualnie w Szczecinie gdzie bywam od czasu do czasu) któryś z Was dysponuje dc4 bądź 1953? Chętnie korzystałbym z Waszej pomocy przy przymiarce. Męczy mnie ten wysyp Airmanów w rozsądnych cenach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Waga samego zapięcia 38 gram :) więc suma sumarum to wszystko się rozkłada jak kolega ptrk mówi.

Porównanie Aquariusa do AIRMAN 17 tylko ze względu na to, że KRZYSIO taki posiada ;)

Dziękuję za opinię i swego rodzaju porównanie. Sporo się wyjaśniło. Swoją drogą zapięcie bardzo przyzwoite choć swoje waży.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gorzów Wlkp. :)

A gdzie w Gorzowie przymierza się Aquariusy ? <_<

Edytowane przez barthas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie 17-tka cieszy niezmiennie :)

post-94831-0-16279700-1489353244_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie 17-tka cieszy niezmiennie :)

A mnie juz tak nie cieszy jak kilka dni temu  :unsure: Chyba ją przewartościowałem jeżeli chodzi o zawartość mdma  ;) . Dam jej jeszcze kilka dni ale dalsze jej losy stoją pod dużym znakiem zapytania. Może troszkę ten rozmiar jednak przeszkadza, może już mi za dużo tego niebieskiego, sam nie wiem. Poza tym nie jest to typowe EDC bynajmniej dla mnie. Natomiast jeżeli chodzi o  DC-4 to miłość trwa dalej i ma się dobrze  :D

Edytowane przez mati7811

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gdzie w Gorzowie przymierza się Aquariusy ? <_<

Nigdzie niestety, ja jechałem do Poznania żeby przymierzyć :) jeżeli kolega z Gorzowa to bez problemu mogę pokazać :).

Dziękuję za opinię i swego rodzaju porównanie. Sporo się wyjaśniło. Swoją drogą zapięcie bardzo przyzwoite choć swoje waży.

Nie ma problemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie juz tak nie cieszy jak kilka dni temu  :unsure: Chyba ją przewartościowałem jeżeli chodzi o zawartość mdma  ;) . Dam jej jeszcze kilka dni ale dalsze jej losy stoją pod dużym znakiem zapytania. Może troszkę ten rozmiar jednak przeszkadza, może już mi za dużo tego niebieskiego, sam nie wiem. Poza tym nie jest to typowe EDC bynajmniej dla mnie. Natomiast jeżeli chodzi o  DC-4 to miłość trwa dalej i ma się dobrze  :D

Na ten rozmiar to chyba byłeś przygotowany mając Saphira :) Co się zaś tyczy DC-4 to jest to również mój faworyt ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoro o DC-4 mowa...

DSC9168.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi