Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
diesel

Klub Miłośników Zegarków GLYCINE

Rekomendowane odpowiedzi

Ja swojej 53ki też nie, i jeżeli ktoś ma chrapkę na klimat vintage to polecam mu brać nową limitację zrobioną dla massdropa. Tarcza jest kremowa w cieniu, a w słońcu robi się jakby perłowa - efektu nie da się opisać - dodatkowo pojawi się fioletowy AR itd itp

A ja swojej 18ki nie zamierzam wypuszczać  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Się zobaczy. W praniu wyjdzie ;).

SST też miałeś zostawić.

18ka jest w miejsce SST  ;) A poza tym jest mała, czyli w sam raz dla mnie, a do tego w nieczęsto spotykanej kolorystyce  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18ka jest w miejsce SST  ;) A poza tym jest mała, czyli w sam raz dla mnie, a do tego w nieczęsto spotykanej kolorystyce  :)

Ja to rozumiem, ale gusta się zmieniają. Pojawi się nowy "króliczek" i zobaczymy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakup w massdrop oznacza:

...

Brak gwarancji

Jest - w Holandii. Koszt wysyłki niewiele wyższy niż po Polsce, dwa tygodnie i miałem zegarek naprawiony u siebie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehh glycine...

jednym ruchem rach ciach i wszystko na massdropa... jeszcze rozumiałem jak wyprzedawali.. jak regularnie każdy załapywał się na DC-4, combaty, SST, co tydzień - dwa.. ale limitki??

Swojej 53 nigdy nie widziałem na MD, cena byłą inna, limitacja była - nie było czego wrzucać co tydzień. Nagle geniusz stwierdził, że sobie weźmie tarcze 53LE, bo mu zalegają na magazynie, koperty, wskazówki i  mechanizmy z obecnej referencji DC-4 i jedziemy z nową limitką - napracowali się przy tym jak cholera.. i dawaaaj premiera na massdropie .. masdrop eksluziw.. a czemu nie w lidlu? może jakby leżało koło pasztetu to by Nowak z Kowalskim łykali i od 6 rano przed sklepem stali..

Co dalej? wrzucą chrono 08?

glycine szmata! musiałem to z siebie wrzucić - miłośnik glycine, Marek :)

Może coś w tym jest? Może dlatego mnie się zaczęły podobać? ;)

Jest - w Holandii. Koszt wysyłki niewiele wyższy niż po Polsce, dwa tygodnie i miałem zegarek naprawiony u siebie

Była o tym mowa niedawno na forum, ale chyba nie wszyscy o tym czytali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stare glycine mają fajny design. Ich piloty są specyficzne i rozpoznawalne oraz jednoznacznie kojarzące się z marką.

Ta nowa limitka wzięła do siebie to co kiedyś glycine miała najlepsze (pomijam mechanizm, wtedy SW nie stosowali).

Nie podoba mi się po prostu teraz ta wtórność, ale przede wszystkim to, że oni prezentują nowy model w taki sposób. No chyba, że to jest rzeczywiście massdrop exclusive, w żadnym katalogu glycine się nie pojawi i formalnie ten model nie istnieje, ale jeżeli nie to która marka robi w podobny sposób? I po co zwodzić w ogóle kupujących, że kosztuje "tylko" 650 usd i podawać przekreślone msrp z 3,3kusd? Czyżby w ten sposób nawiązywali do ceny poprzedniej limitki, którą to nowy wypust NIE JEST? tani merketing

Edytowane przez denver47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stare glycine mają fajny design. Ich piloty są specyficzne i rozpoznawalne oraz jednoznacznie kojarzące się z marką.

Ta nowa limitka wzięła do siebie to co kiedyś glycine miała najlepsze (pomijam mechanizm, wtedy SW nie stosowali).

Nie podoba mi się po prostu teraz ta wtórność, ale przede wszystkim to, że oni prezentują nowy model w taki sposób. No chyba, że to jest rzeczywiście massdrop exclusive, w żadnym katalogu glycine się nie pojawi i formalnie ten model nie istnieje, ale jeżeli nie to która marka robi w podobny sposób? I po co zwodzić w ogóle kupujących, że kosztuje "tylko" 650 usd i podawać przekreślone msrp z 3,3kusd? Czyżby w ten sposób nawiązywali do ceny poprzedniej limitki, którą to nowy wypust NIE JEST? tani merketing

Nie dziwię się Twojej irytacji. Ciężko nie czuć się nabitym w butelkę, gdy kupuje się zegarek za 6-7k zł (albo i więcej), a potem pojawia się "masówka" za dużo, dużo mniej. Może jednak nie jest pozbawiona podstaw "obrazoburcza" teoria, że cena zegarka głównie wynika z marketingu, a w znacznie mniejszym stopniu z wartości materialnej i użytkowej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie dziwię się Twojej irytacji. Ciężko nie czuć się nabitym w butelkę, gdy kupuje się zegarek za 6-7k zł (albo i więcej), a potem pojawia się "masówka" za dużo, dużo mniej. Może jednak nie jest pozbawiona podstaw "obrazoburcza" teoria, że cena zegarka głównie wynika z marketingu, a w znacznie mniejszym stopniu z wartości materialnej i użytkowej?

Nie chodzi mi o cenę - w swoim czasie za zegarek nie przepłaciłem i wyrwałem go bardzo okazyjnie.

Bardziej chodziło mi o to, że pomyślałem sobie, że posiadam limitkę, jest tego 600 i nie grozi jej massdropowy szał.

Nie jestem załamany faktem, że mi nowy wystrzał zrujnował budżet i że za chwile będę go sprzedawał za pół darmo, bo tak jak kiedyś wspominałem zegarek nigdy nie trafi na bazarek nie podchodzę do tego w kwestii straty finansowej itp. Po prostu myślałem, że mam stosunkowo rzadki zegarek, a wystarczyło zmienić wskazówki i za parę lat wypuścić taki sam. I to na portalu wyprzedażowym, bez jakiejkolwiek prezentacji, że to wyrób glycine, nowy ref czy cokolwiek.. Tego się nie spodziewałem po prostu

Przelewają sie przeze mnie emocje ale tak to już w zegarkach nieraz bywa,strzał z liścia i wszystko wraca do normy.. tak jak wspominałem musiałem z siebie wyrzucić to i owo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To teraz kolejne pytanie za 100 pkt... czy do tej wersji 1953 Vintage by Massdrop pasować będzie któraś bransoleta Glycine? Jeśli tak to gdzie ją można dostać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra, podchodząc do sprawy konkretnie....

Zakup w massdrop oznacza:

Cena: 650$ (2400 PLN) + cło + vat + przesyłka? = około 4000 PLN (?)

Brak gwarancji

Dostawa: koniec czerwca

Zakup w Polsce:

Cena: jaka może być najlepsza po rabatach nowej sztuki?

Gwarancja

Dostawa: od zaraz

hmmm....

Cła na szwajcarskie zegarki nie ma, płacisz tylko VAT.

Gwarancję dostajesz, ale nie zrealizujesz PL, ale są kraje w UE, gdzie biorą ja pod uwagę. Massdrop też bez problemu przyjmuje zwroty w przypadku problemów z produktem, lub wymienia produkt o ile posiada go w magazynie. I zwrot i wymiana są za darmo (brak kosztów przesyłki). Ja np. teraz wymieniam u nich combata.

Edit:

Za zegarek zapłacisz ze wszystkim ok. $808, czyli koło 3k PLN.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Fils

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To teraz kolejne pytanie za 100 pkt... czy do tej wersji 1953 Vintage by Massdrop pasować będzie któraś bransoleta Glycine? Jeśli tak to gdzie ją można dostać?

Czy oryginalna bransoleta od innych modeli będzie idealnie pasować, do Twojego wybranego modelu nie wiem, ale biorąc to na tzw. chłopski rozum należy dobrać taką która pochodzi od zegarka o tej samej średnicy i szerokości paska (bransolety). Wtedy ten najtrudniejszy element łukowaty będzie przylegał do koperty we właściwy sposób.

Cła na szwajcarskie zegarki nie ma, płacisz tylko VAT.

Gwarancję dostajesz, ale nie zrealizujesz PL, ale są kraje w UE, gdzie biorą ja pod uwagę. Massdrop też bez problemu przyjmuje zwroty w przypadku problemów z produktem, lub wymienia produkt o ile posiada go w magazynie. I zwrot i wymiana są za darmo (brak kosztów przesyłki). Ja np. teraz wymieniam u nich combata.

Edit:

Za zegarek zapłacisz ze wszystkim ok. $808, czyli koło 3k PLN.

W tym wypadku (Massdrop) mimo, że zegarek szwajcarski to wysyłka z USA, a to decyduje o opłatach granicznych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może ktoś podpowie czy by od base 22 podeszła. Można też kombinować z kajdanami i meshami bez endlinków - ostatnio pokazywał to jlw na swoim DC-4. IMO do vintage tylko pasek - gruby, mięsisty, kawa palona

Edytowane przez denver47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lokalny przedstawiciel może Ci ją zamówić. Kosztuje 1200zł, co jest moim zdaniem poważnym przegieciem.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lokalny przedstawiciel może Ci ją zamówić. Kosztuje 1200zł, co jest moim zdaniem poważnym przegieciem.

Podejrzewałem taki poziom cenowy za oryginalną bransoletkę, dlatego sugerowałem dobranie innej pasującej odpowiedniej do wymiaru tarczy i szerokości paska. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podejrzewałem taki poziom cenowy za oryginalną bransoletkę, dlatego sugerowałem dobranie innej pasującej odpowiedniej do wymiaru tarczy i szerokości paska.

Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale to jest poziom cenowy wyższy niż chociażby Breitling...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale to jest poziom cenowy wyższy niż chociażby Breitling...

Jaki by nie był "brajtlingowy" czy nie, jak nazwałbym go ko(s)micznym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie bardzo. Do Eterny potrafi 2k kosztować ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym wypadku (Massdrop) mimo, że zegarek szwajcarski to wysyłka z USA, a to decyduje o opłatach granicznych.

Fakt. Ale nadal cło 0%, o ile dobrze zinterpretowałem informacje z MF. Mi naliczyli 0%.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi też 0%. Tylko VAT dowalili.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak mi się wydaje to bransoletka od zwykłego Airmana 42 powinna pasować do wersji limitowanej. Jeżeli bransoleta kosztuje 1200 zł, to mam idealne rozwiązanie kupić oba, a potem sprzedać zwykłego na pasku NATO. Podejrzewam, że zamiana paska na bransoletę, biorąc pod uwagę rynkowe ceny nie będzie nic kosztować. Jedyny problem to wolne 5,5 k zł. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam roznorakiej masci bransolety watchgecko. Wygodne i dobrze wykonane. :)

Z innej beczki. Wspaniala maszyna ladnie cykajaca z wewnetrznym AR i balansem z glucyduru:

kmu48gold6.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejna "bolesna" wrzutka dla posiadających, a być może miła dla chętnych: 

Glycine Combat Classic na Jomashop do kupienia za 375 USD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koperta jest od base22 to i bransa będzie od niego pasować. Ale jest słaba, z blaszką na endlinku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj airman 17

Piękny zegarek. Pozazdrościć, jak tylko finanse pozwolą... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi