Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
diesel

Klub Miłośników Zegarków GLYCINE

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj airman 17

No widzę, że światełko notorycznie jest lepsze i przypominam się o zbiorczej fotce kolekcji glycine:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Mój jedyny, czyli "cygańska" 18tka ;-)

post-34987-0-90729900-1527155359_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, zamówił już ktoś może 1953 z Massdropa?  Kurcze - cena kusi. Selita nie przeszkadza, tylko te wskazówki takie jakieś czarne...  Czyli to nie są dokładnie te z DC4?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, zamówił już ktoś może 1953 z Massdropa?  Kurcze - cena kusi. Selita nie przeszkadza, tylko te wskazówki takie jakieś czarne...  Czyli to nie są dokładnie te z DC4?

Gdybym miał kasę, to bym się nie wahał...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy w 1953 i DC4 są różne koperty? Już w kilku miejscach przeczytałem, że to co innego, a ja tam nie widzę różnic na zdjęciach.

Raczej te same i są od base22.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdybym miał kasę, to bym się nie wahał...

Trochę się waham, bo planowałem dotychczas dc4. Do tego to będzie dziewiczy zakup z MD. No ale w sumie mam prawie same czarne zegarki, to pora na coś jasnego...

A obiecałem sobie w marcu, że w tym roku zegarka już nie kupię... Normalnie nie ma szans...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę się waham, bo planowałem dotychczas dc4. Do tego to będzie dziewiczy zakup z MD. No ale w sumie mam prawie same czarne zegarki, to pora na coś jasnego...

A obiecałem sobie w marcu, że w tym roku zegarka już nie kupię... Normalnie nie ma szans...

Nie przejmuj się złamaniem takiej deklaracji... Witaj wśród większości forumowiczów. :)

Zegarek jest piękny, to Cię usprawiedliwia. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na forum osoba odpowiedzialna za ten Drop jak i za wiele innych Glycine twierdzi, że jest to ETA. Ale tak jak wcześniej ktoś z naszego forum napisał, że  zdjęcia pokazują coś innego. Wachnik na pewno różni się od oryginału. Może ja się nie znam ale jak dla mnie to okazja i czekam na finał sprzedaży. Powstaje 1000 sztuk. Kupionych jest ponad 70. Jak na razie oczywiście nie przewidują w przyszłości lepszej ceny ale wiadomo jak jest. Nie będzie schodziło to może będzie lepsza cena. Może ktoś bardziej doświadczony napisze czy coś z tym zegarkiem jest nie tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może ktoś bardziej doświadczony napisze czy coś z tym zegarkiem jest nie tak

Jak najbardziej jest nie tak. Z Glycine :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie brak ekskluzywności w Glycine nie przeszkadza. Zawsze można powiedzieć, że ta poprzeczka zaczyna się nieco wyżej, np. 10k USD? ;)

Zachorowałem na Glycine Airman - odkładam na lekarstwo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Na którego tak zachorowałeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Glycine nawet przed era Massdropa nie było ekskluzywne. Było i jest stylowe/fajne/trochę inne niż reszta.

Ale ekskluzywne to raczej nie...

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie dostałem wiadomość z MD, że jutro kończy się oferta na 1953. Nie odkładać!!

Na którego tak zachorowałeś?

Podobnie do MV, też trudna decyzja. Kieruję się raczej wyglądem i pewnie bym wybrał coś z niebieską tarczą i 24h. Co do wielkości to chyba bym wybrał na 44mm, musi być duże, ale bez przesady. Na mój nadgarstek 18 cm taki będzie akurat. Mam obecnie kilka faworytów: Seiko Cocktail (najlepiej z Power Reserve), Hamilton Khaki Automatic (waham się co do modeli), MV (już pisałem) no i Glycine Airman. Gdzie mógłbym doczytać nt. tego ostatniego, tzn. modeli i ich różnic?

Niestety po zakupach jakich dokonałem, teraz pozostaje mi kibicować kolegom, jeszcze niespłukanym. :)

Glycine nawet przed era Massdropa nie było ekskluzywne. Było i jest stylowe/fajne/trochę inne niż reszta.
Ale ekskluzywne to raczej nie...

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Chodziło mi o limitki Glycine i rozczarowanie tym "dodrukiem".

Edytowane przez Paulus57

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak Wam się podoba to kupijcie. Sellita nie jest tu jakimś problemem inni tez ją stosują. Tylko nie traktujcie tego dropa jako niebywalej okazji ograniczonej w czasie bo tak nie jest. Za 2mce znowu bedą. Pojawia się też na bazarku droższe o 1k :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak Wam się podoba to kupijcie. Sellita nie jest tu jakimś problemem inni tez ją stosują. Tylko nie traktujcie tego dropa jako niebywalej okazji ograniczonej w czasie bo tak nie jest. Za 2mce znowu bedą. Pojawia się też na bazarku droższe o 1k :)

A potem będzie kolejno kilka razy: "UP - OBNIŻKA", aż się znowu okaże, że na zegarkach zarobić nie jest łatwo. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra. Stało się. zobaczymy jak dojdzie, co warta jest nowa jakość Glycine...  Dobranoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra. Stało się. zobaczymy jak dojdzie, co warta jest nowa jakość Glycine...  Dobranoc

Jakby Ci się nie spodobał, to za pół ceny odkupię. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pół ceny z sugerowanej :)?

Wyczuwam duszę handlowca. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Na nowym pasku :-)

Nice  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na nowym pasku :-)

Ciekawe kolory.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy w 1953 i DC4 są różne koperty? Już w kilku miejscach przeczytałem, że to co innego, a ja tam nie widzę różnic na zdjęciach.

Koperta to będzie z DC-4 ale tego z nowszych ref (GLXXX) - czyli bez wierconych uszu / na taką mi przynajmniej wygląda

Wskazówki wyglądają na srebrne / na jednym zdjęciu tylko takie poczerniałe

Na forum osoba odpowiedzialna za ten Drop jak i za wiele innych Glycine twierdzi, że jest to ETA. Ale tak jak wcześniej ktoś z naszego forum napisał, że  zdjęcia pokazują coś innego. 

Ta osoba opisywała chyba, że bazą była eta, ale przy takim marketingowym gadaniu to nie skłamała, bo na ecie bazowała selita, na selicie obecnie bazuje glycine - ETA bym się nie spodziewał

Z rzeczy, które jeszcze dostrzegam, to L2L podają na MD większe niż posiadają DC4/53LE, albo mają błąd albo to jednak inne koperty

Edytowane przez denver47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o mechanikę to z ostatnim dropem Combata Vintage było tak że napisali na MD że jest ETA a ludzie dostawali zegarki z ETĄ (25 kamieni) a inni z Sellitą (26 kamieni). Z tego samej oferty na MD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi