Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
diesel

Klub Miłośników Zegarków GLYCINE

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie cło naliczyli jakieś minimalne, kilka złotych. Ale nie jestem pewien. Największa opłata to vat.

Też mi się tak wydaje. Poprawcie mnie ale zdaje się do 150EUR (?) nie ma cła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wracając do tematu to zeszmaciłem ostatnio swojego D12 :D

Swietne nato! Fajne to D12. Że też się nie zdecydowałem na niego na massdropie, ech...

Ja zaraz wkleję jeszcze Royala na najnowszym nabytku :)

Edytowane przez ptrk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ptrk - paski mega fajne!

Dzieki!

No to proszę:

7951070_IMAG9825.jpg

7951076_IMAG9840.jpg

7951073_IMAG9831.jpg

7951072_IMAG9832.jpg

7951075_IMAG9835.jpg

Pasek pasuje do Royala,  jakby był dla niego robiony :)  Wykonanie - doskonałe. Myślę, że do filipowego też by fajnie pasował.

Edytowane przez ptrk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Weź z bransoletą.

Gdzieś tu ostatnio czytałem że bransoleta ma słabe zapięcie że cienka blaszka jak z puszki po coli czy coś takiego.

Większość mam na bransolecie jednak Airman na pasku mi się widzi. :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko ok z tym cłem, jest 5% czy go nie ma, a  za to są inne opłaty, to i tak przeważnie vat dochodzi i przesyłka. To ile wyjdzie ten wspomniany base 22 za 695usd + chyba 70 usd przesyłka ? Koło 4 tyś, zdaje się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie. Dzika podnieta tym bardziej, że z Piotrem na pewno bedzie można sie dogadać z uwagi na panujące wyprzedaże nie do końca jest dla mnie zrozumiała.

Do zakupu podchodzę bez emocji :)  to tylko 700$ i zwykły EDC

A jeżeli twierdzisz że z Piotrem można się dogadać, to wiesz co? To ja tak zrobię. To ja się z  Piotrem dogadam. :D 

Wszystko ok z tym cłem, jest 5% czy go nie ma, a  za to są inne opłaty, to i tak przeważnie vat dochodzi i przesyłka. To ile wyjdzie ten wspomniany base 22 za 695usd + chyba 70 usd przesyłka ? Koło 4 tyś, zdaje się.

3440 wychodzi  przesyłka teraz jest free jak masz konto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, ale my tu ciągle o tym samym, a tymczasem nowe paski doszły, m.in. do Royala:

Fajne te paski. Szkoda, że nie będą mi pasowały do niczego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

Kup sobie szelki na jarmarku, potnij i bedziesz miał to samo. Jak weźmiesz XXL to na trzy lata do kolekcji starczy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajne. Chyba jedne z dwóch najlepszych nato jakie miałem. Myślę, że powoli będą rozszerzać ofertę o inne szerokości i wzory.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyglądają na grubsze niż takie "zwykłe" nawet niż strong.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzieś tu ostatnio czytałem że bransoleta ma słabe zapięcie że cienka blaszka jak z puszki po coli czy coś takiego.

Większość mam na bransolecie jednak Airman na pasku mi się widzi. :rolleyes:

o maskownice chodzi. Nie są pełne.

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Strong to zwykły, gruby nylon, nic więcej. Ja nie lubię, bo fatalnie się układają na nadgarstku i są strasznie sztywne. To już wolę normalne.

Te są zupełnie inne. Poza grubością to nie ma porównania ze strongami: miękkie, układają się świetnie na nadgarstku, normalna klamra na teleskopy, jedna z klamer jest ruchoma, nie ma potrzeby zwijania paska.

7952297_IMAG9829.jpg

Wyglądają na grubsze niż takie "zwykłe" nawet niż strong.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie, będą kolejne wzory i rozmiary.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, zauważyłem. Pozostaje wobec tego cierpliwie poczekać. Szczególnie, że ostatnio wymieniam swoje zwykłe skórzane paski na aligatory, to może i te tańsze NATO zastąpię czymś lepszym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

Tak, zauważyłem. Pozostaje wobec tego cierpliwie poczekać. Szczególnie, że ostatnio wymieniam swoje zwykłe skórzane paski na aligatory, to może i te tańsze NATO zastąpię czymś lepszym.

Najlepiej bransoletą!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie. Do czasu gdy nie będzie 22, planuję moim trepom podkraść 20 i używać ich w zegarkach z uszami 22. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak ciągle zachodzę w głowę,gdzie leży fenomen pasków NATO.Jak można podniecać się kawałkiem nylonowej plecionki.Pierwszą rzeczą jaką wykonałem w moim DC-4 było wyp... szmatki i założenie porządnej grubej skórki.Ale ja to chyba za "gupi" jestem,żeby to zrozumieć :rolleyes: .

Edytowane przez loco50

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajne NATO. Na małe nadgarstki będzie ok?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ani to wygląda ani to dobrze trzyma zegarek na nadgarstku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak ciągle zachodzę w głowę,gdzie leży fenomen pasków NATO.Jak można podniecać się kawałkiem nylonowej plecionki.Pierwszą rzeczą jaką wykonałem w moim DC-4 było wyp... szmatki i założenie porządnej grubej skórki.Ale ja to chyba za "gupi" jestem,żeby to zrozumieć :rolleyes: .

Ani to wygląda ani to dobrze trzyma zegarek na nadgarstku.

Jeden lubi pomarańcze, drugi jak mu skarpetki śmierdzą. Nie lubisz - ok. Nie musisz.  :) A co do drugiej wypowiedzi - paski nato powstały właśnie po to, żeby dobrze i pewnie trzymały zegarek na nadgarstku. Taka ich historia ;)

Bardzo fajne NATO. Na małe nadgarstki będzie ok?

Dzięki. Tak, nato można przecież dopasować idealnie do nadgarstka. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może i są praktyczne bo nylon nie gnije.Ale eleganckie nie są.Mnie to NATO wk... bo ślizga mi się po włosach na łapsku i żeby dobrze trzymało muszę mocno ściskać, a tego nie lubię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak luźno nosisz, to każdy pasek będzie latał jak bransoleta :)

Dobre nato są bardzo wygodne w noszeniu, świetnie dopasowują się do nadgarstka i nie czuć w ogóle żadnego ucisku. Tak jak z paskami w ogóle - są takie, które są niewygodne i sztywne i są takie, które są komfortowe w noszeniu. Od zegarka też dużo zależy i nadgarstka. To że nato, nie znaczy że generalnie jest niewygodne. Może źle dopasowałeś, albo miałeś podłej jakości? 

A elegancja? No nie, nato to były paski dla woja, to druga strona elegancji ;)  Tu o funkcjonalność i solidność chodziło. Eleganckie to masz krokodyle i jaszczury :)

Edytowane przez ptrk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To NATO było w komplecie z DC-4.Wszystkie moje zegarki ( oprócz Hamiltona Frogmana i Orisa Recona ,które są na kondonie oraz Coruma i Orisa Divera na gąsienicy od T-72) mam na skórkach.Szmatek jakoś nie trawię.Ale jak napisałeś- jeden lubi to drugi co innego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprobuj może nylonu podszytego skórą. Zmienisz charakter zegarka a jednoczesnie zachowasz komfort noszenia który lubisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi