Gość AdamB #826 Napisano 9 Maja 2013 Wlasnie skonczylem Akta Odessy a od dzis Weteran, wszystko Forsytha 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szymon. #827 Napisano 9 Maja 2013 I jak? Bo w sieci różne opinie Póki co podoba mi się. Zobaczymy jakie będą wrażenia jak skończę. Zupełnie poprawnie napisany kawałek prozy z dość ciekawą koncepcją fabuły osadzonej w PRL. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
parigot 1 #828 Napisano 15 Maja 2013 Ja to od kilku tygodni czytam komedio-dramat pod tytulem "Ksiega Przychodow i Rozchodow - Bilans 2012" mojego przedsiebiorstwa, i niezmiennie od tego czasu chodze to raz struty i zamyslony a to chichocze wsciekle i wyje z powodu tej tragifarsy - generalnie nie polecam. 0 Parisien - tête de chien! - Parigot - tête de veau! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mw75 36 #829 Napisano 15 Maja 2013 Właśnie skończyłem "Oczami radzieckiej zabawki" Usenki. Rewelacyjna historia rosyjskiej muzyki alternatywnej, z początkiem w latach 70. w Leningradzie. W odbiorze książki pomógł mi fakt, iż ok 30% opisywanych zespołów, zwłaszcza sprzed lat, znam i nawet często słucham*. Kino, Janka, Grażdańskaja Oborona, DDT, AU, Akwarium, Zwuki Mu, Poslednyje Tanki w Pariże.... Nawet jeżeli ktoś nie zna rosyjskiego/sowieckiego undergroundu to warto, historie, zwłaszcza z lat komuny, gdzie undergroundowców zamykano do psychuszek, są niesamowite. Jeżeli zaś komuś podobał się film "Zew wolności/Beats of Freedom" to też książkę Usenki warto przeczytać, zobaczycie, ze u nas to było jednak lajtowo... Książka kończy się rozdziałem tyczącym antyputinowskich, antywojennych i antyestabliszmentowych wystąpień muzyków sprzed kilu lat, od DDT po rewelacyjnego, mieszającego hip hop z wieloma innymi nurtami, grającego na gitarze elektrycznej freestylowca Noize MC. Polecam:http://czarne.com.pl/katalog/ksiazki/oczami-radzieckiej-zabawki *zaraziłem się w latach 90tych. "Mama anarchia" Kino grana gdzieś przy ognisku plus dostana w prezencie kaseta Grażdanskoj Oborony. 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #830 Napisano 15 Maja 2013 Kraina wódki - ostatniego noblisty Mo Yan-a.Dziwna.Może dlatego, że chińska? A może dlatego, że nie piję tytułowego trunku? 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartheck 10 #831 Napisano 16 Maja 2013 Trzy na raz: Nielegalni Severskiego, Cel snajpera Kyle'a i Straz Nocna Pratchett'a 0 "A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #832 Napisano 17 Maja 2013 Dan Brown - " Inferno " , zapowiada sie bardzo ciekawie 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 208 #833 Napisano 17 Maja 2013 Kamień Łez - książka ma 900 stron więc będę ją długo czytał!!! 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert Frączak 22 #834 Napisano 17 Maja 2013 a ja zapraszam "wszystkich" na targi książki http://www.targi-ksiazki.waw.pl Targi mają miejsce w Warszawie. Na odwiedzających czeka wiele "niespodzianek" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oldakson1 0 #835 Napisano 20 Maja 2013 "Goldfinger" Fleminga. Czytając o Bondzie wiem, że jest on innym człowiekiem niż w filmie. Jutro skończę i zabieram się za Dana Browna "Kod..." Im dłużej mam Kindle, tym bardziej go lubię. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #836 Napisano 20 Maja 2013 Wracając do Inferno, już się filmu nie mogę doczekać, myślę że będzie najciekawszy z serii bazujące na książkach tego autora 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frytejro 3 #837 Napisano 22 Maja 2013 W klasycznym życiowym pit-stopie na tą chwilę czytan Dextera A od dzis w normlanym wolnym czasie zacząłem super lekturę ... H. Jendritzki "Nowoczesny Zegarmistrz" .... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 86 45 #838 Napisano 22 Maja 2013 (edytowane) Ja zaczynam Kronos Gombrowicza. Edytowane 26 Maja 2013 przez Bartosz 86 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mylof 4224 #839 Napisano 23 Maja 2013 Ja zaczynam Kronosa Gąbrowicza. Nie znam takiego pisarza. Bardzo cenię natomiast Witolda Gombrowicza, którego Dzienniki są w mojej ocenie najwybitniejszym osiągnięciem literatury polskiej. 0 " Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hogg 886 #840 Napisano 23 Maja 2013 "Kronosa" masz w wersji papierowej czy e-book? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmborek 154 #841 Napisano 26 Maja 2013 Właśnie skończyłem Wielki Marsz Stephena Kinga. Polecam bez dwóch zdań !!! P.S. ma ktoś Inferno Browna w pliku .mobi ? Wysłano z mojego Atari 65 0 Piotr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thom 5 #842 Napisano 26 Maja 2013 Milosc z kamienia - Grazyna JagielskaPoruszajace jak nic wczesniej... 0 All That You Can't Live Behind Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 86 45 #843 Napisano 26 Maja 2013 Nie znam takiego pisarza. Bardzo cenię natomiast Witolda Gombrowicza, którego Dzienniki są w mojej ocenie najwybitniejszym osiągnięciem literatury polskiej. Dzięki za dyskretne zwrócenie uwagi - już poprawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartosz 86 45 #844 Napisano 26 Maja 2013 (edytowane) "Kronosa" masz w wersji papierowej czy e-book? ...papier - nie lubię e-booków - nie wyobrażam sobie przy tej ilości przypisów przełknięcia takiego e-booka Edytowane 26 Maja 2013 przez Bartosz 86 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość AdamB #845 Napisano 26 Maja 2013 Ja nie wyobrazam czytania zwyklych ksiazek, od paru miesiecy tylko ebook :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #846 Napisano 26 Maja 2013 Ja nie wyobrazam czytania zwyklych ksiazek, od paru miesiecy tylko ebook :-) Ja mam dokładnie odwrotnie, dla mnie czytanie ebooków to takie samo uczucie, jak podcieranie się workiem foliowym... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #847 Napisano 26 Maja 2013 A ja ostatnio tylko elektronicznie. Zawsze jednej słucham w samochodzie, jedną czytam na Kindle.Ostatnio słuchałem:- Kane i Abel Archera- Trylogię kosmiczną Borunia i Trepki- Wojnę polsko-ruską Masłowskiej- Pojedynek z Syberią Koperskiego- Imperium Kapuścińskiegoa czytałem:- Diunę Herberta- Pomnik cesarzowej Achai 1 i 2- Przez Syberię na gapę Koperskiego- ostatni tom Pana Lodowego Ogrodu Grzędowicza- Dallas'63 Kinga PozdrawiamTomek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baster1 0 #848 Napisano 26 Maja 2013 "David Bowie - Star man - Człowiek, który spadł na ziemię"jednocześnie słucham po kolei płyt ...Fajne wrażenie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Cyrhla #849 Napisano 26 Maja 2013 Kończę Heban, a kolejna Imperium również Kapuścińskiego. Ostatnia - Chromosom 6 Robina Cook'a. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 7376 #850 Napisano 26 Maja 2013 "Wytrącony z równowagi" J. Clarkson'a. 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach