Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość

POJEDYNEK ? - CZEMU NIE !

Rekomendowane odpowiedzi

neuro, chodziło mi o to, że są to sportowe, agresywne zegarki- w tym sensie ten sam design.

Przeznaczenie to samo, czyli sport, duża wodoszczelnosć. (200m czy 100m, co za róznica- jaki procent ludzi, którzy kupują Divery naprawdę w nich nurkuje?)

Część kolekcji- rzeczywiście może i to trochę bez sensu, ale Seiko jako całość zmiotłoby Vostok Europe. (np. Spring Drive).

Chodziło mi po prostu o pojedynek wodoszczelnych twardzieli- tak to sobie wymyśliłem. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

A co myślicie o pojedynku:

Breguet vs. Girard-Perregaux :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się, że GP stoi na straconej pozycji już na starcie, przede wszystkim, z powodu szerokiej znajomości nazwiska Breguet. Natomiast patrząc na obie marki z perspektywy tego co zrobiły i co robią, to chętnie zobaczyłbym rezultat tego pojedynku, wydaje mi się, że nie byłoby to łatwe starcie ani dla Breguet ani dla GP :roll:

Jestem za tym pojedynkiem :!:

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lukas... 100 i 200 M to jednak jest różnica... :) Nie wiem jaki procent nurkuje w Seiko, ale na pewno w przypadku Vostoka Europe jest to 0% :D

Ale co racja to racja - dla Seiko ciężko znaleźć przeciwnika. Jeśli już szukać poza Szwajcarią to może raczej Poljot? Tu już oferta jest szersza - licząc z Aviatorem, Szturmanskimi i Buranem.

Tak czy owak, z dzieleniem oferty Seiko to akurat dobry pomysł - firma może spokojnie wystawić dwie drużyny do dwóch pojedynków - w jednej Seiko / Seiko 5 i może Brightz, w drugiej - Grand Seiko i Credor. Do walki z Poljotem wystawiałbym właśnie tą pierwszą. Dla drugiej ciężko mi znaleźć przeciwnika.

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Wydaje mi się, że GP stoi na straconej pozycji już na starcie, przede wszystkim, z powodu szerokiej znajomości nazwiska Breguet.

No, to wcale nie jest takie pewne. Na naszym Forum przywiązuje się olbrzymią wagę do własnych mechanizmów, a tych Breguet ma obecnie bardzo mało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość feleksc
Zgadza się, usunąłem post felka oraz wszystkie posty z mojej dyskusji z Adamem. Pojedynki to nie jest miejsce na wylewanie swoich żali z powodu tego, że wygrywa nie ta firma którą chcielibyśmy widzieć jako wygraną. Głosują Klubowicze, a Ty Felek postaraj się uszanować ich wybór. Dla Twojej wiedzy Marcin, rzecz dotyczy Pojedynku Rolex vs. IWC. Jak chciałeś się Felek przyczynić do utopienia IWC, to trzeba było się postarać o lepszą argumentację (czytaj: bardziej merytoryczną). Jak chcesz pisać off topic, to są na tym Forum tematy, które się do tego o wiele lepiej nadają niż pojedynki.

:? a to bardzo ciekawe co piszesz ....

bo mi sie wydawało że to Ty stwierdziłeś że IWC wygrałoby na kazdym forum z Rolex-em :shock:

co jest b. interesujące jednak czy do sprawdzone(???)

może popularność IWC bierze się z częstotliwości opisów(na tym forum-na 100 postów-ponad 80% jest na temat IWC)

a żalu chłopie to ja nie mam -bo mi to LOTTO

gwoli wyjaśnienia...

8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
:? a to bardzo ciekawe co piszesz ....

bo mi sie wydawało że to Ty stwierdziłeś że IWC wygrałoby na kazdym forum z Rolex-em :shock:

Tak i to była moja odpowiedź na Twoje stwierdzenie, że na tym Forum IWC "niestety" wygrywa. Spójrz jednak obiektywnie na obie te firmy. Więcej atutów ma do dyspozycji IWC.

...może popularność IWC bierze się z częstotliwości opisów(na tym forum-na 100 postów-ponad 80% jest na temat IWC)

a żalu chłopie to ja nie mam -bo mi to LOTTO

gwoli wyjaśnienia...

8)

Akurat duża ilość postów niczego jeszcze nie oznacza, bo wiele z nich było bardzo krytycznych. To nie służyło dobrze tej firmie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

Co z Omegą i Eberhardem :?: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że byłby to bardzo ciekawy pojedynek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Pojedynek wystawiony. Zapraszam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Hmm, pojedynek Omegi z Eberhardem nie był chyba zbyt dobrym pomysłem, bo Omega demoluje swojego przeciwnika. Może macie jakiś pomysł na przeciwnika dla Chronoswiss :?: :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś pisałem:

Może Chronoswiss vs. Alain Silberstein

albo Chronoswiss vs. Paul Picot

ale obawiam się, że w pierwszym Chronoswiss polegnie...

Może jeszcze Chronoswiss vs. F. Constant ? (są podobni w tym, że tourbillony robi im STT).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ale obawiam się, że w pierwszym Chronoswiss polegnie...

... ale tylko obiektywnie sądząc.

wydaje się że w praktyce (forum) wynik tego pojedynku nie jest tak z góry przesądzony. sam głosował bym na chronoswiss

piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Chronoswiss vs. Paul Picot wydaje się być sensownym zestawieniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariusz- Piotrek i Maciek mieli raczej na myśli AS jako przeciwnika Chronoswiss'a, a nie Paula Picota, dobrze myślę :?: :twisted:

Ja bym tam dał Chronoswiss'a z Omegą- tak jak już wcześniej mówiłem :D

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Mariusz- Piotrek i Maciek mieli raczej na myśli AS jako przeciwnika Chronoswiss'a, a nie Paula Picota, dobrze myślę :?: :twisted:

Ja bym tam dał Chronoswiss'a z Omegą- tak jak już wcześniej mówiłem :D

Albo Omega vs. Panerai :idea:. Już nie byłoby tak łatwo chociaż Omega jest tak populrana na naszym Forum, że i tu Panerai mógłby ponieść porażkę. A co myślicie o pojedynku Breitling vs. TAG Heuer :?:. Dla Chronoswissa dobrym przeciwnikiem mógłby być Perrelet. Ciekaw jestem też starcia firm nie zawsze kojarzonych wyłącznie z zegarkami, a mianowicie: Cartier vs. Chopard :roll:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak!

Cartier vs. Chopard, to moim zdaniem świetny pomysł, choćby dlatego, że przekonamy się o tym co jest "mniejszym złem" :wink: :twisted:

Marcin

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cartier vs. Chopard vs. Piaget :D :wink: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pojedynek "błyskotek" to dobry pomysł...

:arrow: no i oczywiście IWC vs Jaeger !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, IWC vs. JLC- po tym pojedynku forum zawiesi działalność :wink: :D

Marcin

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie będzie czego zawieszac gdyz forum zniknie z powierzchni ziemi po serii ataków jadrowych i późniejszych wybuchów odwetowych. Biada naszej cywilizacji... biada :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto też mieć na uwadze propozycję MasterFana: Breguet vs. GP: tu także może być małe "trzęsienie ziemi" :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Warto też mieć na uwadze propozycję MasterFana: Breguet vs. GP: tu także może być małe "trzęsienie ziemi" :wink:

To był mój pomysł :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.