Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Nie chcesz "szoku" i rozważasz przesiadkę na windę zamiast androida?? Andek wszędzie niemalże bliźniaczo podobny więc... Huawei wygląda bardzo przyzwoicie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy używa telefonu inaczej.

Wysłane z mojego LG-D855

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Macie jakieś uwagi "na nie" do nowej generacji Moto G?

Masz na myśli wersję 2GB Ram 16GB pamięć: http://www.x-kom.pl/p/265393-smartfon-telefon-fablet-motorola-moto-g-3rd-gen-lte-16gb-czarny.html

czy 1GB Ram 8GB pamieć: http://www.x-kom.pl/p/250946-smartfon-telefon-fablet-motorola-moto-g-3rd-gen-lte-czarny.html

Na nie jest cena ;)

W rękach jeszcze nie miałem, ale podejrzewam, że wykonanie nie różni się zbytnio od v1 i v2 - czyli powinno byc OK. Ważne, że system czysty.

Kup, popróbuj, masz 14 dni na oddanie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprzednią wersje G ma syn, drugi ma E. Jeśli chodzi o wrażenia estetyczne i ergonomię G mi odpowiada.

Interesuje mnie jeszcze Motorola X choć trochę duże bydlę.

KJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Motorola Turbo Droid 2 z nietłukącym się ekranem, to jest ciekawostka:

http://www.chip.pl/news/sprzet/telefony/2015/10/motorola-droid-turbo-2-z-nietlukacym-sie-wyświetlaczem

a tu pierwsze testy:

https://www.youtube.com/watch?v=BaiEIlPxnok

Można? można! ale jaka strata dla producenta....

Ciekawe kiedy Apple wprowadzi takie rozwiązanie?

Oni nie muszą dbać o klienta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chcesz "szoku" i rozważasz przesiadkę na windę zamiast androida?? Andek wszędzie niemalże bliźniaczo podobny więc... Huawei wygląda bardzo przyzwoicie.

Jeśli miałby dla któegoś z pracowników zostać android to wolałbym aby interfejs był podobny do obecnego, czyli samsungowy TW.

Natomiast chciałem zaproponować też, tak jak pisałem jako opcję, wybór telefonó z WP. Uważam, że to  jest dobre rozwiązanie dla mnie świaodmych użytkowników, którzy chcą mieć dobrze działąjącą komórkę. Takie bieda-ajfon. Np. żona używa (już drugą) Lumię od bodajże 2-3 lat i jest bardzo dobrze. Od 1.5 roku ma Nokię 925 - bardzo dobry aparat, telefon działą płynnie, bateria min. 2 dni a dużo rozmawia. Nadal uważam, że wybór WP dla niej to była świetna decyzja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam drobne pytanko dotyczące wyboru smartfona. Chciałbym nabyć smartfona dzięki któremu można będzie korzystać z neta w podstawowej formie (np. zaglądanie na forum :P), filmy, muza itp., ale  racji sposobu spędzania wolnego czasu chciałbym, żeby był "trochę" bardziej wytrzymały (głównie woda, wstrząsy upadki itp). Mam dylemat pomiędzy dwoma: Samsung Xcover 3 a Telefunkien Outdoor wt4. Ten Telefunkien zapewne nie ma za wiele wspólnego z dawną firmą o tej nazwie, ale parametry mają zbliżone, poza tym, że wt4 nie ma LTE. Czy miał ktoś styczność z tymi dwoma modelami i może coś o nich napisać, ale nie o wytrzymałości, bo o tym można poczytać w necie, tylko o awaryjności i wadach. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Jak masz możliwość obejrzyj Telefunkena w Saturnie. Nie chciałbym nawet gdyby mi dopłacali za używanie.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem w Playu, ale to była atrapa na wystawę. Jednak przypuszczam, że rzeczywisty egzemplarz będzie podobnie wykonany - czyli delikatnie mówiąc - niezbyt estetycznie  :D . Za to wygląda na dość wytrzymały, a na tym mi najbardziej zależy, bo w moim towarzystwie telefon ląduje częściej w wodzie, piachu, błocie niż w klapie marynarki  ;) . Taki telefon jest trochę jak z G-shock, jakość wykonania może odbiegać odtego co oferuje Swiss-made, ale w pewnych okolicznościach robią robotę zdecydowanie lepiej od nich. Bardziej interesuje mnie, czy to totalna "chińszczyzna" podobna do tych "superwytrzymałych" telefonów z różnych alledrogo itp, czy jednak coś więcej? Czy sieć Play wprowadziłaby do oferty telefony będące typową "jednorazówką", która padnie po miesiącu lub dwóch. Z tego co się orientuje, to sieci telekomunikacyjne jak dotąd nie miały w swojej ofercie żadnych bardzo tandetnych telefonów będących wytworem firm-krzaków. Ale w związku z tym, że jak dotąd nie bardzo się tym interesowałem, dlatego pytam. Obecnie od kilku lat używam Samsunga Solida B2710 gdyż telefon potrzebowałem tylko do kontaktu i byłem z niego bardzo zadowolony, ponieważ przetrwał wszystko, a do innych rzeczy używałem tableta, laptopa. Obecnie jednak potrzebuje neta w telefonie i stąd ten dylemat. 

Edytowane przez ICE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Tak to się może i nada :) Zwykłe modele nie wzbudziły mojego zaufania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam drobne pytanko dotyczące wyboru smartfona. Chciałbym nabyć smartfona dzięki któremu można będzie korzystać z neta w podstawowej formie (np. zaglądanie na forum :P), filmy, muza itp., ale  racji sposobu spędzania wolnego czasu chciałbym, żeby był "trochę" bardziej wytrzymały (głównie woda, wstrząsy upadki itp). Mam dylemat pomiędzy dwoma: Samsung Xcover 3 a Telefunkien Outdoor wt4. Ten Telefunkien zapewne nie ma za wiele wspólnego z dawną firmą o tej nazwie, ale parametry mają zbliżone, poza tym, że wt4 nie ma LTE. Czy miał ktoś styczność z tymi dwoma modelami i może coś o nich napisać, ale nie o wytrzymałości, bo o tym można poczytać w necie, tylko o awaryjności i wadach. 

Ja ma G XC3.

IMO nie ma wad patrząc za tę cenę.

Niezła bateria.

W moim egezmplarzu jest problem z GPS.

To znaczy włączasz i jakby nie łapał czasami. Ale zdarza się to rzadko.

Wystraczy restart i śmiga.

Dla mnie dużym atutem są fizyczne guzki.

Mozesz śrdkowym  [home] odbierać połączenia.

Ważne jak masz rękawiczki np.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Natomiast chciałem zaproponować też, tak jak pisałem jako opcję, wybór telefonó z WP. Uważam, że to  jest dobre rozwiązanie dla mnie świaodmych użytkowników, którzy chcą mieć dobrze działąjącą komórkę. Takie bieda-ajfon. 

dżizas... co to wogóle za generalizowanie?

WP dla mniej świadomych użytkowników? Biega ajfon??? Człowieku....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z czym masz problem, "człowieku"?

Może przeczytaj  jeszcze raz na spokojnie. 

WP podobnie jak Iphony moim zdaniem są telefonami, które nie pozwalają użytkownikowi w większą ingerencję w sam telefon. Android jest bardziej elastyczny, można zmieniać wiele rzeczy, wręcz bawić się ustawieniami itp. Moż edzięki temu te pierwsze działąją stabilniej. Noże inaczej - jest mniejsze prawdopodobieństwo, że mozna coś namieszać.

Nie wszyscy też tego tego chcą (tego "grzebania) - stąd te kategorie.

Bieda-ajfon Cię zabolał? Nie używałem tego w pejoratywnym znaczeniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@pytam - wiesz co... nieważne. Używasz głupich stwierdzeń typu "dla mniej świadomych użytkowników" "bieda-ajfon" i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No widzisz. Aby udowodnić, że nie traktuję tego jako obraźliwe określenia przypomnę, że żona używa Lumie od kilku lat (pisałem o tym).

Trochę więcej luzu.  :wacko:

Zaraz będą pytania ile jesteśmy po ślubie, bo mój argument nie musi być oczywisty  <_<

-- -- --

Teraz na inny temat - o samym systemie operacyjnym.

Z denerwujących "pchełęk", które są w WP. Chciałem zrobić ostatnio hotspota z telefonu żony. I nie ma siły. Nie można zrobić skrótu w kafelkach z tej opcji, trzeba wejsć w kilka poziomów w Ustawieniach. Dobrze, że jakiś czas temu podzielili profile dźwięku na sygnał dzwonka i dźwięki telefou, bo kiedyś był to ten sam poziom (przciszałeś w trakcie słuchania muzyki to jednocześnie ściszałeś moc dzwonka).

W moim egezmplarzu jest problem z GPS.

To znaczy włączasz i jakby nie łapał czasami. Ale zdarza się to rzadko.

Wystraczy restart i śmiga.

Używam od roku Galaxy S5 mini i niestety też mam problem. Jest cały długi wątek na xda temu poświęcony. Telefon jest na gwarancji do października, zdąże go jeszcze wysłać do serwisu.

edycja:

mam też w domu XCover2 - tam sygnał GPS jest łapany w kilka chwil. Widocznie Samsung ma z tym problem w nowszych modelach.

Edytowane przez pytam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bieda-ajfon Cię zabolał? Nie używałem tego w pejoratywnym znaczeniu.

Ale tak brzmi.

Inna sprawa, że dla mnie nie ma większej kichy, niż ajfony z ich systemem iOS.

Pomijając absurdalne ceny, to użytkownik ma tak ograniczone uprawnienia, że żal używać te telefony do czegokolwiek innego ponad zwykłe dzwonienie, pstykanie zdjęć i słuchanie muzyki. A i tu trzeba przy okazji odpalać komputer i instalować specjalny soft, żeby chociażby pożonglować plikami.

Osobiście nie brałbym srajfona nawet za darmo. Ba, nawet jakby mi dopłacali to też bym go nie chciał.

Wystarczy, że czasami muszę się użerać z tym badziewiem, bo nieopatrznie drugiej połowie kiedyś w prezencie to to kupiłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Używam od roku Galaxy S5 mini i niestety też mam problem. Jest cały długi wątek na xda temu poświęcony. Telefon jest na gwarancji do października, zdąże go jeszcze wysłać do serwisu.

edycja:

mam też w domu XCover2 - tam sygnał GPS jest łapany w kilka chwil. Widocznie Samsung ma z tym problem w nowszych modelach.

Dasz link do tego wątku?

Co do gubienia jest to zupełnie nieprzewidywalne.

Czasem na pustej przestrzeni nie łapie a  w garazu tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z denerwujących "pchełęk", które są w WP. Chciałem zrobić ostatnio hotspota z telefonu żony. I nie ma siły. Nie można zrobić skrótu w kafelkach z tej opcji, trzeba wejsć w kilka poziomów w Ustawieniach. 

@pytam - nie nerwuj się. Naprawdę mam to gdzieś kto co używa, nie lubię szufladkowania i generalizowania.

W Windows Phone (8.1) możesz przesunąć palcem w dół i ustawić sobie te 4 kafelki.

wp_ss_20151218_0001.png

Tu masz ustawienie - jakie kafelki chcesz mieć dostępne dla tego przesunięcia z góry.

wp_ss_20151218_0002.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@pytam - nie nerwuj się. Naprawdę mam to gdzieś kto co używa, nie lubię szufladkowania i generalizowania.

W Windows Phone (8.1) możesz przesunąć palcem w dół i ustawić sobie te 4 kafelki.

wp_ss_20151218_0001.png

Tu masz ustawienie - jakie kafelki chcesz mieć dostępne dla tego przesunięcia z góry.

wp_ss_20151218_0002.png

Żona wróci z pracy to sprawdzę. Nie jestem pewien, która wersję Windowsa posiada. Telefon jest z Plusa i widzę, że aktualizacje są lekko opóźnione.

- -

Masz jakiś patent na własny dzwonek - powiadomienie sms?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
To jest bodajże ten wątek

http://forum.xda-developers.com/galaxy-s5-mini/help/gps-issue-t2871145

Co do blaszek to czekam aż pochwalić s rezultatami ;)

Ja czekam do maja i wysyłam do serwisu. Chociaż wątpię czy to naprawia. Zrobią hard reset a po nim przez chwilę działa dobrze, więc odesla telefon.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.windowsphone.com/pl-pl/how-to/wp8/settings-and-personalization/add-ringtones-to-my-phone

podłączasz kabelkiem do kompa - wklejasz np. mp3 do folderu Ringtones i potem w kontaktach sobie np. podepniesz pod wybrany kontakt

Plik w telefonie już był. Ustawiłem dźwięk sms w Ustawieniach - Dźwięki itd. - zarzadzenia dźwiękami w aplikacjach (?) - wiadomości 

/piszę z apamięci, nie mam już telefonu przy sobie/

Powiadomienie w górnej belce rzeczywiście można konfgurować. Szkoda, że nie ma jednego pola więcej.

Dzięki! Musiałem dawno tego nie sprawdzać, pewnie przed aktualizacją. 

Lumie są jeszcze lepsze niż były.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Verizon na święta proponuje iPhona 6S za 1 dolara z dwuletnim abonamentem 27,08 miesięcznie. A jeśli oddacie 5, 5S lub 6 to dostajecie jeszcze gift card na 200 dolców. I jak tu się nie wkur...? :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi