Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Juz pare razy to robiłem....a na reklamie, "włóż kartę do slotu, aktywacja natychmiastowa, ciesz się z internetu..."

Jak zwykle ku...

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jash - porównywałem w sklepie zdjęcia z mojego S7 (matryca isocell od szajsunga, montują jeszcze Sony, ale obie są porównywalne) i w niezbyt dobrych warunkach oświetleniowych P9 przegrywało odwzorowaniem kolorów i szczegółowością, ale nie mówię, że to zły sprzęt.

Odnośnie zmiany na 6s - liczę się z gorszym wyświetlaczem i aparatem, ale inaczej nie przekonam się czy iOS jest warty uwagi. Kupowanie odrazu 7 jest ekonomicznie nieuzasadnione.

Jedynym androidem, na którego mógłbym zmienić edża jest HTC 10, ale musiałbym pobawić się nim na żywo, bo testy testami, a rzeczywistość sobie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy srajfon 5s działał mi 2 miechy i padł! Sam się wyłączał i włączał. Na ekranie wyświetlała się jakaś pikseloza systemowa. Po kilku minutach działania: Jeb! Na koniec uruchomienie było możliwe po godzinie czekania :wacko: Po 3 tygodniach czekania dali nowy egzemplarz. Dlaczego srajfony są nienaprawialne? Zaraz zaktualizuję system i zobaczę co się będzie działo :)

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Inna sprawa to bateria 1,960 mAh battery. nie mówiąc już o 1,715 w iPhone 6s to malutko, dwa razy dziennie trzeba będzie ładować?  Wersje z plusem już mają normalne baterie, ale ta w 4,7 calowym to musi być dramat, pewnie dlatego nie dają lepszego ekranu bo mają problem tak zaprojektować telefon żeby upchać baterię większą i nie pogrubić telefonu tak jak ten paskudny case z baterią.

Dramat!

W iphonie 7 bateria trzyma lepiej niż u kilku topowych konkurentów według tego popularnego i myślę  obiektywnego recenzenta, który jest zwolennikiem androida. Szkoda tylko, że w iphonie wolno się ładuje, ale ma też to taki plus, że np. po 3 latach trzyma po naładowaniu prawie jak nowy sprzęt.

Akcja od 6:31

Kolejny dramat apple po usunięciu złącza jack w iphonie 7 "zacznie go usuwać w urządzeniach z androidem".

http://www.wykop.pl/ramka/3382247/usb-typu-c-zastapi-jacka-3-5-mm-usb-if-opublikowala-specyfikacje-audio/

Edytowane przez bart8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podsumowanie tego artykułu jest kretyńskie, bo likwidacja Jacka miałaby miejsce tak czy siak. Apple jak zwykle wczepił się w istniejący trend, a niedoinformowani redaktorzyni, a za nimi inni, jarają się, jaki to Apple wielce nowatorski jest. Tak naprawdę co najwyżej przyśpieszyli tempo zmian, co zresztą nie wszystkim się podoba.

Wysłane z Tapatalka przez OP3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem inny test gdzie bateria przy korzystaniu z neta w 3G trzymała najkrócej w iphonie.

Za to iphon w stanie czuwania zjada mniej baterii niż konkurencja.

Dlaczego iphony są wymieniane na refubrished, a nie naprawiane?

Dlatego aby utrzymać jakość i wymieniać na sprawdzone egzemplarze a nie naprawiane w serwisach krajowych.

Do tego brak części zamiennych w obiegu.

Serwis krajowy może jedynie sprawdzić bez otwierania telefonu czy ten nie jest zalany i odsyła go do serwisu centralnego w Holandii.

Jak się pomyli to płaci karę bodaj 600 Euro.

Tak kilka lat temu opisywali proces wymiany.

Dlatego serwis woli odesłać pod byle pozorem.

Edytowane przez Remy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Jak ip7 osiągnie chociaż połowę czasu SOT, jaki gość wykręcił na tym OP3, to będzie dobrze: 

No przecież według  większości testów iphone 7 osiąga około 6h, a w większym modelu powinno być jeszcze lepiej.

W tym filmie powyżej według tego testera, który na codzień jest zwolennikiem androida iphone trzyma najlepiej i jemu wytrzymywał 6.5h a nawet 7h.

Druga sprawa jest taka, że ustawmy taką samą jasność ekranów. Nie chodzi mi o suwak na 50% jak to zazwyczaj w testach robią ludzie, tylko o nity. Ustawiając na 50% w ustawieniach jasność w iphonie 7, one plus 3, galaxy s7, htc 10, najjaśniejszy ekran będzie w iphonie, wtedy mamy guzik a nie porównanie.

Kolejna rzeczą jest to, że gościu z filmiku, który osiągną 10h sot kombinował z telefonem, bawił się kernelem, nie mówię, że to źle tylko patrzę okiem zwykłego użytkownika. Robiąc jailbreak'a w iphonie też można bawić się w ubijanie procesów ,które mogą pomóc  w wydłużeniu czasu pracy na baterii.

Wyciągnijmy z pudełka one plus 3, s7/s7edge, htc 10 i iphone'a 7 ustawmy dokładnie tę samą jasność według nitów i wtedy według mnie wygra iphone. W dodatku o ile amoled super wygląda i niby jest energooszczędny to przeglądając internet, gdzie kolorystyka stron jest jasna bateria będzie ostro spadać nie mówiąc już o facebooku i massengera jeśli ktoś używa(w obydwu tych aplikacjach tło jest białe).

Tu masz porównania jasności ekranów-ten w iphonie 7 jest o połowę jaśniejszy od one plus 3, screeny pochodzą z phonearena.

FmkoBj0.png

HJTiQaT.png

Edytowane przez bart8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ip7 osiągnie chociaż połowę czasu SOT, jaki gość wykręcił na tym OP3, to będzie dobrze:

No przecież według  większości testów iphone 7 osiąga około 6h, a w większym modelu powinno być jeszcze lepiej.

W tym filmie powyżej według tego testera, który na codzień jest zwolennikiem androida iphone trzyma najlepiej i jemu wytrzymywał 6.5h a nawet 7h.

Druga sprawa jest taka, że ustawmy taką samą jasność ekranów. Nie chodzi mi o suwak na 50% jak to zazwyczaj w testach robią ludzie, tylko o nity. Ustawiając na 50% w ustawieniach jasność w iphonie 7, one plus 3, galaxy s7, htc 10, najjaśniejszy ekran będzie w iphonie, wtedy mamy guzik a nie porównanie.

Kolejna rzeczą jest to, że gościu z filmiku, który osiągną 10h sot kombinował z telefonem, bawił się kernelem, nie mówię, że to źle tylko patrzę okiem zwykłego użytkownika. Robiąc jailbreak'a w iphonie też można bawić się w ubijanie procesów ,które mogą pomóc  w wydłużeniu czasu pracy na baterii.

Wyciągnijmy z pudełka one plus 3, s7/s7edge, htc 10 i iphone'a 7 ustawmy dokładnie tę samą jasność według nitów i wtedy według mnie wygra iphone. W dodatku o ile amoled super wygląda i niby jest energooszczędny to przeglądając internet, gdzie kolorystyka stron jest jasna bateria będzie ostro spadać nie mówiąc już o facebooku i massengera jeśli ktoś używa(w obydwu tych aplikacjach tło jest białe).

Tu masz porównania jasności ekranów-ten w iphonie 7 jest o połowę jaśniejszy od one plus 3, screeny pochodzą z phonearena.

FmkoBj0.png

HJTiQaT.png

Co serwis to inna opinia  ^_^

"iPhone 7 sromotnie przegrywa z flagowcami z Androidem": http://www.antyradio.pl/Technologia/Mobile/iPhone-7-sromotnie-przegrywa-z-flagowcami-z-Androidem-11091

:D  :D  :D

post-48316-0-09570800-1475601663.gif

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Co serwis to inna opinia  ^_^

"iPhone 7 sromotnie przegrywa z flagowcami z Androidem": http://www.antyradio.pl/Technologia/Mobile/iPhone-7-sromotnie-przegrywa-z-flagowcami-z-Androidem-11091

No właśnie o tym pisałem, dla mnie najbardziej miarodajny jest test serwisu phonearena.com bo chyba jaki jedyni na wszystkich testujących urządzeniach ustawiają jasność 200 nitów i dopiero testują.

S9z7kEu.png

Swoją drogą w apple i tak są barany bo zamiast zwiększyć milimetr, może dwa grubość obudowy powiększyć baterię, "schować" aparat ścigali się na smukłość telefonu a batalię tę i tak przegrali z konkurencją... Czas ładowania baterii w iphone'ach to też jest żenada.

Ps. Oglądał ktoś konferencję google? Ich nowe telefony niby niczym się nie wyróżniają, ale i tak mi się podobają za wyjątkiem ceny. Gogle stawia na VR i to jest dobry ruch.

Edytowane przez bart8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdaję sobie sprawę, że to pogawędka o telefonach ale temat pokrewny i co sadzicie o sprzęcie z tej aukcji?

http://allegro.pl/tablet-10hd-intel-7-3ghz-128gb-hdmi-wifi-bt-3g-win-i6311962104.html

Warto brać jako zamiennik domowego pcta ktory jakiś czas temu padł. Wymagania mam zwyczajne. Do gier mam konsolę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 cali?

Przecież to katorga dla oczu.

No chyba że do monitora da się podpiąć...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

No właśnie o tym pisałem, dla mnie najbardziej miarodajny jest test serwisu phonearena.com bo chyba jaki jedyni na wszystkich testujących urządzeniach ustawiają jasność 200 nitów i dopiero testują.

S9z7kEu.png

Swoją drogą w apple i tak są barany bo zamiast zwiększyć milimetr, może dwa grubość obudowy powiększyć baterię, "schować" aparat ścigali się na smukłość telefonu a batalię tę i tak przegrali z konkurencją... Czas ładowania baterii w iphone'ach to też jest żenada.

Ps. Oglądał ktoś konferencję google? Ich nowe telefony niby niczym się nie wyróżniają, ale i tak mi się podobają za wyjątkiem ceny. Gogle stawia na VR i to jest dobry ruch.

To jeśli ten zrzut jest z phonearena.com to jako użytkownik V10 mogę napisać, że możecie go wsadzić między bajki.

Jeśli chodzi o Google i ich nowe Pixele....niezłe, ale są tak Ajfonowe z przodu i tak Honorowe z tyłu :D stylistycznie pomieszanie z poplątaniem. Czytałem wczoraj, że Polska jest jedynym krajem w Europie,  w którym te smartfony nie będą w oficjalnej sprzedaży.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo to prawda. Nie mamy sklepu Google, więc oficjalnie go nie kupimy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słabe jak to szkło czy co to tam jest w tylnej, górnej części telefonu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

To jeśli ten zrzut jest z phonearena.com to jako użytkownik V10 mogę napisać, że możecie go wsadzić między bajki.

Między bajki, czyli zawyżyli czy zaniżyli wyniki w tym teście?

Ekran w testowanym v10 przez phonearena był sztywno ustawiony na około 44% jasności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Zawyżyli w przypadku V10, jak z resztą nie wiem.

Ja mam ustawione na 50% czyli niewiele więcej jak w teście. Maks udało mi się wycisnąć SoT 4,5h, ale to tylko raz. Zazwyczaj trzyma 3,5-4h SoT, co potwierdzają wpisy na forach. Zazwyczaj użytkownicy podają we przypadku V10 tę dolną wartość czyli 3,5h.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Zawyżyli w przypadku V10, jak z resztą nie wiem.

Ja mam ustawione na 50% czyli niewiele więcej jak w teście. Maks udało mi się wycisnąć SoT 4,5h, ale to tylko raz. Zazwyczaj trzyma 3,5-4h SoT, co potwierdzają wpisy na forach. Zazwyczaj użytkownicy podają we przypadku V10 tę dolną wartość czyli 3,5h.

"We measure battery life by running a custom web-script, designed to replicate the power consumption of typical real-life usage. All devices that go through the test have their displays set at 200-nit brightness."

Możliwe, że ich test nie jest wykonywany tylko na włączonym ekranie-słuchanie muzyki, rozmowy telefoniczne, dlatego takie wyniki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możliwe, że ich test nie jest wykonywany tylko na włączonym ekranie-słuchanie muzyki, rozmowy telefoniczne, dlatego takie wyniki.

Na pewno tak jest.

Te czasy nie dotyczą tylko pracy z włączonym ekranem, bo takie średnie SOT-y są nierealne dla żadnego z wymienionych modeli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Czyli test realnego zużycia baterii w codziennym użyciu, nie test SoT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie potrzebuję małej pomocy :) Mam iPhona i nie umię przenieść numerów z karty (z innego telefonu) cały czas mi ściąga te stare co mam na chmurze. Może wiecie jak to ogarnąć? Bo mnie już.... :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi