Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Zwykła ładowarka do iphone kosztuje prawie 200zł-koszt wyprodukowania w chinach 1.69$...

Gdzie taka ładowarka jest za 200 zł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Adi, na stronie Apple. 99zł zasilacz USB i 99zł półmetrowy kabel Lightning.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Gdzie taka ładowarka jest za 200 zł?

No dobra złapałeś mnie na kłamstwie, nie 200zł tylko 198zł:

zasilacz:

https://www.apple.com/pl/shop/product/MD813ZM/A/zasilacz-usb-o-mocy-5-w-firmy-apple?fnode=97

kabel:

https://www.apple.com/pl/shop/product/ME291ZM/A/przew%C3%B3d-ze-z%C5%82%C4%85cza-lightning-na-usb?fnode=97

Nie zapominajmy, że to jest kosmiczna technologia warta swojej ceny.

Tylko oryginalna ładowarka apple wyprodukowana w Chinach(ale zaprojektowana w Kalifornii) może naładować w tak rekordowym tempie tak ogromne baterie zastosowanych w iphone'ach.

Samo pomalowanie tego akcesorium na rasistowski kolor biały to koszt rzędu 40zł.

Edytowane przez bart8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Adi, na stronie Apple. 99zł zasilacz USB i 99zł półmetrowy kabel Lightning.

Przeginają. Kupiłem taki zestaw na Allegro za bodaj 49zł, wygląda i działa dokładnie jak to co było w pudełku z telefonem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, litości, o telefony bedziecie sie kłócić?, jeszcze by kasa z tego była :)

( posty usunąłem)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Nie no umówiliśmy się z @bart8 na PW, że nic się na forum nie dzieje, że tak smutno, że Marek nie ma czego usuwać to trochę pikanterii dodaliśmy, potrollowaliśmy i masz Marek co robić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze muszę ominąć gównoburzę   :( 

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-6402-0-07859400-1505151872.jpg

Fajnie było ;)

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no umówiliśmy się z @bart8 na PW, że nic się na forum nie dzieje, że tak smutno, że Marek nie ma czego usuwać to trochę pikanterii dodaliśmy, potrollowaliśmy i masz Marek co robić ;)

:)

Zapchaj toaletę, rano bedziesz mial szansę na nową :)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Postanowione szukam fona do 1500 może być używka, ale zależy mi na aparacie ze stabilizacją i dobrym dźwiękiem system nie gra roli. Co brać?

Edytowane przez Mistrz17

"Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Postanowione szukam fona do 1500 może być używka, ale zależy mi na aparacie ze stabilizacją i dobrym dźwiękiem system nie gra roli. Co brać?

Może htc 10?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Zawsze muszę ominąć gównoburzę :(

Zawsze możesz wejść na Onet, Antyweb i Spidersweb. Codzienna dawka emocji.

Dyskusji która stąd zniknęła nie nazwałbym gównoburzą.

Może htc 10?

I do tego dawka dobrego środka na uspokojenie :)

Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może htc 10?

Myślałem o nim miał gość jakiś czas temu na sąsiednim forum, ale nie wiem czy aktualne no i jeszcze na olx w moim mieście koleś ma p10 w tym budżecie i mam dylemat.

Zawsze możesz wejść na Onet, Antyweb i Spidersweb. Codzienna dawka emocji.

Dyskusji która stąd zniknęła nie nazwałbym gównoburzą.

I do tego dawka dobrego środka na uspokojenie :)

Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka

To co lepiej p10? 

"Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

HTC10 to fajny sprzęt, ale ma tyle zalet ile wad. Te wady to braki w oprogramowaniu, które powodują, że pewne rzeczy irytują na maksa. Na pewno dobry aparat i świetne audio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Galaxy S7 chyba jeden z najlepiej zestrojonych aparatów fotograficznych na rynku do tego całkiem porządny układ Cirrus Logic (zakupili Wolfsona) - gra ciepło ale przyjemnie. Edytowane przez lukasz91rze

"Ten wie, tamten wie tylko ja nie wiem

Może coś przeoczyłem a może nie znam sam siebie"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Galaxy S7 chyba jeden z najlepiej zestrojonych aparatów fotograficznych na rynku do tego całkiem porządny układ Cirrus Logic (zakupili Wolfsona) - gra ciepło ale przyjemnie.

Aparat dobry, ale według mnie gra beznadziejnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Beznadziejnie to może nie, ale na pewno nie jest to "muzyczny" smartfon. Pewne rzeczy można wyregulować korektorem. Faktem jest, że nie znam nikogo zadowolonego z gry S7.

Ja wczoraj zaktualizowałem przez TWRP używanego przeze mnie Xiaomi Redmi 4 Pro do MIUI 9 i powiem, że smartfon dostał nowe życie. Pomimo wielu wad był szybki, ale teraz to  jest przecinak. Animacje są "bogatsze" i ładniejsze, a mimo to wszystko otwiera się w mgnieniu oka.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o S7 to układ jest w porządku, niezależne recenzje też to potwierdzają. Poza tym sam soc ma potencjał, bo jest zablokowany (normy UE) można spokojnie wyedytować plik i wyciągnąć z niego sporo więcej (w przypadku użytkowania urządzeń z impedancją >24ohm. Polecane HTC to takie beatsy, gra to sztucznie i porobione jest głównie softem. Ja bym szukał czegoś z dobrym układem, może oprócz "Wolfsona" np. coś od Texas Instruments.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak, ale w przedziale do 1400 bo za tyle mogę wyrwać HTC 10 chyba nic lepszego nie znajdę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Nie wiem, które testy to potwierdzają, ale chętnie poczytam. Jest sporo dyskusji w sieci na temat grania S7 i bez względu, czy wejdziesz na nasze fora audio, czy headfi, każdy pisze o regresie w stosunku do S6. Oczywiście piszę o wersji naszej na Exynosie z układem Lucky cs47l91.Nie mam tu na myśli wykresów, bo one nie grają, tylko wrażenia słuchowe. Dodatkowo problemy ze słuchawkami z impedancją powyżej 25 ohmów i konieczność kombinowania z plikiem "mixer_gains.xml". Ja na przykład nie mam słuchawek poniżej 35 ohmów. Polecane HTC10 to żadne Beatsy. Jak już to Boom Sound, który można wyłączyć, bo z włączonym gra to tragicznie. IMO porządny układ audio Qualcomm Aqstic (ma go też Xiaomi Mi5). Zintegrowany, bo zintegrowany, ale dźwiękowo kładzie S7 na łopatki. Przynajmniej dla mnie, bo słuchałem. Co do porządnych układów to moim zdaniem w smartfonach najlepiej pod tym względem wypada ESS Sabre. Jak ktoś jest ciekawy co jak gra to polecam lekturę kolegi Sławka z forum mp3strore.pl ewentualnie i najlepiej własne uszy. Dla mnie, z tego co miałem przyjemność słuchać dźwiękowo:

1. LG V10 / ZTE Axon 7

2. HTC 10 / Ulefone Vienna

3. Samsung Galaxy S6

tak, ale w przedziale do 1400 bo za tyle mogę wyrwać HTC 10 chyba nic lepszego nie znajdę.

Jest jeszcze Samsung Galaxy S6. No, ale ja na przykład wolę metalowe obudowy od szklanych, więc wolałbym HTC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem, które testy to potwierdzają, ale chętnie poczytam. Jest sporo dyskusji w sieci na temat grania S7 i bez względu, czy wejdziesz na nasze fora audio, czy headfi, każdy pisze o regresie w stosunku do S6. Oczywiście piszę o wersji naszej na Exynosie z układem Lucky cs47l91.Nie mam tu na myśli wykresów, bo one nie grają, tylko wrażenia słuchowe. Dodatkowo problemy ze słuchawkami z impedancją powyżej 25 ohmów i konieczność kombinowania z plikiem "mixer_gains.xml". Ja na przykład nie mam słuchawek poniżej 35 ohmów. Polecane HTC10 to żadne Beatsy. Jak już to Boom Sound, który można wyłączyć, bo z włączonym gra to tragicznie. IMO porządny układ audio Qualcomm Aqstic (ma go też Xiaomi Mi5). Zintegrowany, bo zintegrowany, ale dźwiękowo kładzie S7 na łopatki. Przynajmniej dla mnie, bo słuchałem. Co do porządnych układów to moim zdaniem w smartfonach najlepiej pod tym względem wypada ESS Sabre. Jak ktoś jest ciekawy co jak gra to polecam lekturę kolegi Sławka z forum mp3strore.pl ewentualnie i najlepiej własne uszy. Dla mnie, z tego co miałem przyjemność słuchać dźwiękowo:

1. LG V10 / ZTE Axon 7

2. HTC 10 / Ulefone Vienna

3. Samsung Galaxy S6

Jest jeszcze Samsung Galaxy S6. No, ale ja na przykład wolę metalowe obudowy od szklanych, więc wolałbym HTC.

Specjalistą nie jestem, audiofilem również. Muzyki słucham przenośnie na pchełkach Shure i z tym S7 gra przyjemnie. Podobnie jak z Denonami AH-NCW500 na BT.

Na HTC miałem okazję przesłuchać kilka utworów, dla mnie są przesterowane. Z ZTE, Ulefone nie miałem styczności. S6 grało bardzo ładnie, tyle, że dość mocno nienaturalnie (mięsisty bas i wąska scena). W S7 scena jest szersza, dźwięk bardziej neutralny. Natomiast V10 gra bardzo płasko, wiernie ale płasko. Brakuje mu dynamiki. Ten LG zdecydowanie nie każdemu będzie odpowiadał. Ps. Do samej muzyki już lepiej zakupić przenośnego DAC'a, a nawet zakładając, że S7 gra gorzej od wymienionego HTC czy V10 to aparatem jest kilka lat do przodu, nie ma sprzętu idealnego :)

Edytowane przez lukasz91rze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Dlatego ja zakończyłem przygodę z muzycznymi telefonami. Najlepszym przykładem bycia nie idealnym smartfonem jest Ulefon Vienna. Fantastyczny dźwięk, ale do niczego innego się nie nadaje. Działa jak sprzęt sprzed lat, a aparat to jakiś żart. Sam słucham teraz przenośnie na zestawie TheBit Opus #1 plus ATH-MSR7.

V10 nie każdemu pasował bo grał dość wiernie, analitycznie. Nie miał tak zwanego funu. Wystarczyło jednak zainstalować PowerAMP w wersji beta i pokazywał inny pazur. Ja lubię gęsty, zbity dźwięk, bez przesadnie szerokiej sceny, ale z wyraźną separacją instrumentów. I to mi dawało LG V10. Grania Wolfsona nie lubię, dla mnie za ciepły i zbyt mulasty. S7 aparat ma dobry, ale HTC10 aż tak nie odstaje jak to opisałeś. Nie mniej ma kilka gorszym i irytujących wad.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słaby ten Mi mix 2

Mi Mix 2, to od biedy jakoś może powalczyć, ale wypuszczenie baboka, którym jest Mi Note 3, to dla mnie totalna zagadka...

Zamiast zrobić upgrade względem Note 2, to zrobili downgrade modelu. Pewnie planują zupełnie zlikwidować tą linię, chociaż gdyby tak było, to nie powinni w ogóle wypuszczać następcy Note 2.

Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

A propos Mi Note 3 napisałem w podobnym tonie kilka postów wyżej. Wyszedł taki Mi6 z gorszym sercem.

Edyta:

Transmisja Apple miała działać na PC na Win 10 z przeglądarką Edge, a nic nie idzie.Pożyczyłem od córki SE :D

PS

Czas zmienić piramidę prestiżu. Apple Watch przed Rolexem :D :D :D

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi