Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Akurat "szybki" są wymieniane i wraca do ciebie Twój egzemplarz.

Z tego co się orientowałem jakiś czas temu napraw iphonów dokonuje serwis centralny w Holandii.

Telefony są wymieniane na refuby a rolą serwisu przyjmującego jest weryfikacja czy uznać gwarancję czy nie. Niedawno było prezentowane zdjęcie planszy określającej przesłanki do uznania lub nie. Widoczne uszkodzenia od wypadku pozwalały jej nie uznać

W związku z powyższym telefon z rozbitą szybką jest sprawdzany czy działa- na pewno jakiś test po podłączeniu do kompa. Jak działa to leci do serwisu centralnego a klient dostaje refuba.

Taka była polityka Apple aby nie było dostępu do części zamiennych oraz napraw iphonów przez różne serwisy.

W ipX jest zaawansowany aparat z ruchomymi częściami. Po uderzeniu może przestać działać a to już nie podlega gwarancji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jash masz już abonament Plusha? Jeśli tak to brałeś przez stronę? Czy były jakieś niespodzianki po drodze? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troszkę śmieszkowania (jak zwykle po premierze ajfonów czy innych flagowców):  B)  :rolleyes:

comment_PYiFTr1hqbbpl2KcZFIod5lHQt03dVO1

Dobrze że (chyba) pod 112 można dzwonić nawet z zablokowanego iphone  :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Jash masz już abonament Plusha? Jeśli tak to brałeś przez stronę? Czy były jakieś niespodzianki po drodze?

Nie mam bo się okazało że z abo w Plusie nie da się przejść do abo w Plushu. Trzeba najpierw przejść na kartę w Plus i dopiero z karty na abo w Plush. Made in Poland karwa kawka.

Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co ma powiedzieć cyklop Polifem, który kupił sobie Samsunga S8 z rozpoznawaniem tęczówki?

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po premierze nowych iphonów miałem nadzieję że iphone 8 będzie zachęcał do kupna, ale za kolejny taki sam model nie zapłacę.

Na ipX szkoda mi kasy więc pozostaje ip7+.

Albo pójdę skreślę kupon lotto i jak wygram to wtedy ipX. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam bo się okazało że z abo w Plusie nie da się przejść do abo w Plushu. Trzeba najpierw przejść na kartę w Plus i dopiero z karty na abo w Plush. Made in Poland karwa kawka.

Jash Ty miałeś HTC 10? Wiesz jak czemu foty z bliska nie łapią ostości?

"Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Miałem dwa razy. Nie łapią, taka wada aparatu. 10 ma ogólnie problem z AF.

Jaka masz wersję aplikacji aparatu?

Jak 1.3 to tak będzie. Ponoć 1.5 to naprawia ale nie wiem czy Europa już dostała te aktualizacje.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja mam ten sam problem :) Tak czy siak rozwiązuję umowę w Plusie i biorę Plusha.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem dwa razy. Nie łapią, taka wada aparatu. 10 ma ogólnie problem z AF.

Jaka masz wersję aplikacji aparatu?

Jak 1.3 to tak będzie. Ponoć 1.5 to naprawia ale nie wiem czy Europa już dostała te aktualizacje.

Aparat wersja 8.40.859724 chyba że czytam nie to.

"Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Jakiego masz androida teraz? Jest już 8.50 a od androida 7.1 wersja 9.20

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja mam ten sam problem :) Tak czy siak rozwiązuję umowę w Plusie i biorę Plusha.

A czym Plus różni się od Plusha?

Ja to zastanawiam się nad T-Mobile, ponoć mają najlepszą infrastrukturę jeśli chodzi o internet. Obecnie mam w Vikings i w mieście to świetna opcja w stosunku do innych ale pewnie jadę głównie na Play i co do internetu, to poza miastami jest mocno tak se. Roaming zrobił się mocno nieciekawy, nie mówiąc o tym, że jak jedzie się samochodem przez polskę, to telefon co chwilę skacze po sieciach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiego masz androida teraz? Jest już 8.50 a od androida 7.1 wersja 9.20

7.0 wersja 2.41.401.41. Nie mam na razie nic dostępnego z pozycji fona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Zainstaluj z apkmirror jak chcesz sprawdzić. Ewentualnie sprawdź w Sklepie Play inną aplikację aparatu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to zastanawiam się nad T-Mobile, ponoć mają najlepszą infrastrukturę jeśli chodzi o internet. Obecnie mam w Vikings i w mieście to świetna opcja w stosunku do innych ale pewnie jadę głównie na Play i co do internetu, to poza miastami jest mocno tak se. Roaming zrobił się mocno nieciekawy, nie mówiąc o tym, że jak jedzie się samochodem przez polskę, to telefon co chwilę skacze po sieciach...

Zmieniłem Play na T-MOBILE i jeśli chodzi o zasięg jestem jednoznacznie zadowolony. W mieście tak czy siak nie było problemu natomiast poza miastem dopiero teraz da się korzystać ;)

Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Plusie mam umowę podpisaną 2 lata temu, wszystko no limit + 5 GB internetu za 35 zł. Ale te 35 zł tylko dzięki temu, że miałem też internet LTE z Plusa i załapałem się na ten smartdom w którym druga usługa jest za połowę ceny. Teraz rezygnując z internetu tracę i tą zniżkę 50% na telefon, więc nie uśmiecha mi się płacić 70 zł za coś co w Plush mogę mieć za 25 zł z trzy razy większym pakietem internetu. 

Jeżeli chodzi o T-mobile to nigdy nie miałem styczności z tą siecią. Widziałem, że mają jakąś ofertę na kartę za 25 zł no limit + 10 GB internetu ale nie zagłębiałem się w to zbytnio. Zasięg mają ponoć dobry, w testach internetu mobilnego też zajmują pierwsze miejsce, więc chyba jest gut gut :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmieniłem Play na T-MOBILE i jeśli chodzi o zasięg jestem jednoznacznie zadowolony. W mieście tak czy siak nie było problemu natomiast poza miastem dopiero teraz da się korzystać ;)

No właśnie - potwierdzasz to, co wyczytałem, że T-Mobile mocno zainwestowało w infrastrukturę. 

Plus mocno olewa temat, Orange nadal śpi i myśli że jest monopolem, jak w czasach telefonów po kablu, a Play to już w ogóle - chyba całą kasę przeznacza na honoraria gwiazdek w reklamach...  :huh:

W Plusie mam umowę podpisaną 2 lata temu, wszystko no limit + 5 GB internetu za 35 zł. 

W Vikings za 29 zł mam wszystko bez limitów (ze stacjonarnymi i MMS-ami) i bodaj 15 GB netu, który jeszcze się akumuluje (teraz mam ponad 80 GB do wykorzystania). Więc oferta naprawdę świetna, ale jak pisałem, poza miastami czuć, że jadą na nadajnikach Play  - czyli kiepściutki zasięg...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W przypadku nowego Apple Watch 3 cellular (LTE) można mówić że to telefon.

Ma virtualną kartę SIM i w niektórych krajach (na razie bez Polski) będzie umożliwiał bez udziału iphona prowadzić rozmowy telefoniczne. 

Iphone w domu, wy idziecie na spacer i telefon nadal działa na ręce.

Edytowane przez Remy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstaluj z apkmirror jak chcesz sprawdzić. Ewentualnie sprawdź w Sklepie Play inną aplikację aparatu.

Dobra z poziomu apki nie ma aktualizacji no cóż czekamy. Z aparatem tu jakąś polecasz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

T Mobile bylo super, Play, 1 km za miastem i juz awaria internetu... Żałuje zmiany operatora.

Edytowane przez Master Yoda

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Plus mocno olewa temat w jakim zakresie? Pytam, bo jeśli chodzi o zasięg to byłem już w każdej sieci i Plus jest najlepszy jak dla mnie.

Wracając do nowych iPX iP8 i 8 Plus jak ktoś będzie chciał korzystać z szybkiego ładowania (50% w 30 minut) będzie musiał dokupić ładowarkę za 50 dolarów i kabel za 25 dolarów. Ciekawe ile u nas taka przyjemność? Licząc po dzisiejszym kursie 270zl. W przyszłym roku dostaniemy sama obudowę a ekran trzeba będzie sobie dokupić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plus mocno olewa temat w jakim zakresie? Pytam, bo jeśli chodzi o zasięg to byłem już w każdej sieci i Plus jest najlepszy jak dla mnie.

Do tego zdecydowanie najszybsze LTE.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

A w tej materii nie ma o czym mówić. LTE mam szybsze niż wifi w domu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ją z kolei uciekłem z plusa. Mieszkam ok 800m od btsa, w tamtym roku w końcu udostępnili na nim LTE 800 2100. No więc ucieszony odpalam w telefonie w domu a tu H się mi włącza. Wychodzę przed dom, to samo. Pojechałem pod maszt na ok 100m jest, działa. No więc zrobiłem zgłoszenie techniczne do plusa, przyjęli, mieli się tym zająć. Myślę sobie ok, nowy maszt, niech skonfigurują. Po kilku dniach dostaje maila że już ok. Uruchamiam sprzęty i... dalej to samo. Wziąłem z ciekawości Internet domowy na próbę, wywaliłem na dach Dipolke i nawet na tym sprzęcie była lipa.

Znów zgłoszenie do techników, każą mi porobić testy. Pojeździłem z telefonem, screeny z mapy z jakością połączenia zrobiłem z różnych lokalizacji na różnych sprzętach. Wysłałem, dostałem odpowiedź że przyjadą na testy zweryfikować. Ok myślę sobie jest postęp. Po kilku dniach dostaję wiadomość, że wszystko sprawdzili i jest okej...

Szlag mnie trafił, zostawiłem to. Od kwietnia jestem w Orange, do btsa mam ok 1500m, non stop Lte+, VoLTE śmiga jak złoto. Żadnych problemów.

Wiem, że to mój jeden przypadek, inni mieli podobne problemy z innymi sieciami, ale czasem robię test Plusa i ludzie mieszkający na tym terenie do dnia dzisiejszego nie mają LTE...

Powiedziałem stanowcze pa panu Solorzowi.

Kiedyś byłem klientem Orange, ale tam gdzie wcześniej mieszkałem miałem problemy z zasięgiem, przeszedłem do plus ma dobrych 8 lat, od tego roku jestem znów w Orange. Z tmobile nie mam żadnych doświadczeń.

S7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W przypadku nowego Apple Watch 3 cellular (LTE) można mówić że to telefon.

Ma virtualną kartę SIM i w niektórych krajach (na razie bez Polski) będzie umożliwiał bez udziału iphona prowadzić rozmowy telefoniczne.

Iphone w domu, wy idziecie na spacer i telefon nadal działa na ręce.

Chińczycy w swoich smartwatchach mają już to dawno, a nawet lepiej bo można włożyć normalną kartę SIM czyli DZIAŁA w Polsce i można gadać do zegarka przez SIM albo po Blueetoth sparowane z telefonem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi