Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Marketing w Apple skuteczny. Wszyscy teraz pier...ą o nowym produkcie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak - uwielbiam czytać te wasze rozmowy do kawki każdego dnia. Naprawdę - daje mi to wiele ciekawych informacji - technicznych i społecznych i postrzegania tych 'małych prostokątnych' urządzeń.

P.s. pisałem to ja, użytkownik iPhone 8+. ;)

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Remy, a zadzwoń sobie z Macbooka po wyjęciu go z kieszeni spodni... ;)

Jacek - dlatego pisałem Apple i nie tylko........ :)

Edytowane przez Adi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Remy, a zadzwoń sobie z Macbooka po wyjęciu go z kieszeni spodni... ;)

.... :)

Można z ipSE a 4000zł zostają w kieszeni...

Poza tym ciężko pracować na iphonie a na MB się da...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można i z Myphone za 47 zł....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Powiem tak - uwielbiam czytać te wasze rozmowy do kawki każdego dnia. Naprawdę - daje mi to wiele ciekawych informacji - technicznych i społecznych i postrzegania tych 'małych prostokątnych' urządzeń.

P.s. pisałem to ja, użytkownik iPhone 8+. ;)

Wiesz, że tym postscriptum nie ma się czym chwalić, nawet Murzyni mają już iphone X.

Wpiszcie sobie na jutube "apple lines"-zobaczycie kolejki pod apple store'ami sprzed dwóch dni.

Następnie wpiszcie "samsung lines"  :D

Strategia apple na najbliższe 5lat-zwiększamy ceny urządzeń, zmniejszamy ramki dookoła ekranów tych urządzeń-iphone, macbook, imac, ipad, applewatch.

Edytowane przez bart8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W iPhonie X odblokowanie za pomocą twarzy w nocy w okularach słonecznych, przy zamkniętych oczach / otwartych bezcenne. Jak te skurczybyki to zrobili. Mega petarda...

I w sumie tylko tyle, jeżeli chodzi o wow. Sama bryła taki sobie, jakby telefon ze średniej półki. Sam telefon dosyć mały, zważywszy na spory ekran.

S7

Edytowane przez haker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Edytowane przez bart8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba jeszcze nie było:

Wymiana tylnego szkła w iPhone X kosztuje... 549$ :D

Edytowane przez 1947

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Edytowane przez bart8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za rok, dwa apple pewnie "upora się z problemem" umieszczenia skanera odcisków linii papilarnych w ekranie i użytkownik będzie miał do wyboru touchid czy facid-nawet jeśli zrezygnuje z obydwu tych funkcji to przecież dotknie ekranu i spojrzy w przednią kamerę. 

No Apple może się upora, bo na razie przegrali wyścig w tej kwestii ;)

Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

No Apple może się upora, bo na razie przegrali wyścig w tej kwestii  ;)

Z kim przegrali? Podeślij jakiś link do sklepu z telefonem, który posiada skaner linii papilarnych umiejscowiony w ekranie na dzień dzisiejszy. Chętnie kupię już teraz. Skoro użyłeś czasu dokonanego "przegrali" to pewnie taki finalny produkt już na rynku jest?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z kim przegrali? Podeślij jakiś link do sklepu z telefonem, który posiada skaner linii papilarnych umiejscowiony w ekranie na dzień dzisiejszy. Chętnie kupię już teraz. Skoro użyłeś czasu dokonanego "przegrali" to pewnie taki finalny produkt już na rynku jest?

Finalny produkt w sklepach nie, ale telefon z działającą technologią na targach już tak:

Co zdecydowanie nie pozwala dzierżyć Apple palmy pierwszeństwa w opracowaniu technologii.

Edytowane przez Szymon.

Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bart8 nas opuścił?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty Kosma przy swoich dziurawych rekach weź UAG'a lepiej :D

Kasa z rekompensatą na koncie, można iP X zamawiać :D

Mi też potrafi telefon polecieć z rąk więc właśnie tak zrobiłem. I w ten sposób ze zgrabnego telefonu zrobiłem "męską" jego wersję:)

post-79172-0-30367000-1509948424_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Finalny produkt w sklepach nie, ale telefon z działającą technologią na targach już tak

Co zdecydowanie nie pozwala dzierżyć Apple palmy pierwszeństwa w opracowaniu technologii.

To było do przewidzenia już w momencie, gdy chińczyki zaczęli wkładać ultradźwiękowe skanery. To co robi (lub zrobi) Apple, to w olbrzymiej części po prostu dopracowania cudzych pomysłów i technologii.

Niemniej z kamerą do rozpoznawania twarzy zrobili fajną robotę, bo odblokowanie to jedna sprawa, ale są równie ciekawe zastosowania, np. wyświetlanie prywatnych treści (typu powiadomienia), tylko gdy patrzy właściciel...

Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To było do przewidzenia już w momencie, gdy chińczyki zaczęli wkładać ultradźwiękowe skanery. To co robi (lub zrobi) Apple, to w olbrzymiej części po prostu dopracowania cudzych pomysłów i technologii.

Niemniej z kamerą do rozpoznawania twarzy zrobili fajną robotę, bo odblokowanie to jedna sprawa, ale są równie ciekawe zastosowania, np. wyświetlanie prywatnych treści (typu powiadomienia), tylko gdy patrzy właściciel...

Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Ja nie przeczę, że z FaceID zrobili kawał dobrej roboty bo wygląda na to, że ten system naprawdę jest trudno oszukać. Tylko, że sam pomysł skanowania twarzy do odblokowywania czegokolwiek jest też dość stary - miałem odblokowywanie skanem twarzy w laptopie Lenovo jakieś 8 lat temu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie przeczę, że z FaceID zrobili kawał dobrej roboty bo wygląda na to, że ten system naprawdę jest trudno oszukać. Tylko, że sam pomysł skanowania twarzy do odblokowywania czegokolwiek jest też dość stary - miałem odblokowywanie skanem twarzy w laptopie Lenovo jakieś 8 lat temu.

No sam pomysł nowością nie jest, mnie bardziej chodzi o technologię i sposób implementacji.

Zwykle analiza bazowała na obrazie będącym po prostu fotografią z przedniej kamery i wystarczyło że warunki były złe, to już był problem.

W przypadku FaceID ani mdłe światło, czy wręcz ciemność, ani nawet ciemne okulary nie są problemem. No i rozwiązania programowe. Pomijając kaszanę, jaką obecnie jest niedopracowany OS 11, to naprawdę podoba mi się pomysł, gdy np. na ekranie, po wykryciu że ja na niego patrzę, pojawiają mi się nieprzeczytane powiadomienia czy inne treści które taguję jako prywatne itp...

Bart8 nas opuścił?

No to już chyba druga osoba, która chyba nie mogła znieść tego, że mało kto bezkrytycznie wykrzykuje achy i ochy nad apple. I dobrze, bo przynajmniej obiektywnie są wytykane wady i zalety każdych telefonów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No sam pomysł nowością nie jest, mnie bardziej chodzi o technologię i sposób implementacji.

Zwykle analiza bazowała na obrazie będącym po prostu fotografią z przedniej kamery i wystarczyło że warunki były złe, to już był problem.

W przypadku FaceID ani mdłe światło, czy wręcz ciemność, ani nawet ciemne okulary nie są problemem. No i rozwiązania programowe. Pomijając kaszanę, jaką obecnie jest niedopracowany OS 11, to naprawdę podoba mi się pomysł, gdy np. na ekranie, po wykryciu że ja na niego patrzę, pojawiają mi się nieprzeczytane powiadomienia czy inne treści które taguję jako prywatne itp...

Owszem. Pełna zgoda. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Face ID jest na pewno niezłym postępem technologicznym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Nooo, ciekawe kto głośniej zaciera ręce? Służby specjalne, czy potencjalni klienci nowej technologii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W biednej Szwajcarii można nabyć taniej iPhona X niż w bogatej Polsce.

64GB - 500 zł taniej, 256GB - 900 zł taniej. 

To samo się tyczy nowej konsoli Xbox One X, która jutro ma premierę. U nas 2199 zł, w Szwajcarii 1850 zł. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi