Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Jash

Przybył 7bbb867259ef92bb832923e71e5c966e.jpg

Wysłane z mojego Pixel 2 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie może być ... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie może być ... ;)

No karton ujdzie. Niech telefon pokazuje! ;)

Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Daj spokój, wygląda jak sprzed 5 lat :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Na tę chwilę na nic i nigdy :D Właśnie zamówiłem z Amazon.de dwa dedykowane etui Incipio i Ringke, bo te co przyszły z allegro wieją sandałem :D Bez etui nie da rady i nie chodzi tu o upadek. Po prostu ta warstwa nałożona na metalową obudowę jest nieprzyjemna w dotyku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie dostałem e-maila z jednego z elektromarketów, gdzie wpisałem się na przedsprzedaż, że LG przesunęło termin prezentacji i przedsprzedaży V30 na 17.11 default_biggrin.pngdefault_biggrin.pngdefault_biggrin.png

iPhone X już zdobył pierwszy "tytuł"..............najbardziej tłukącego się smartfona. Bez case'a i wykupienia dodatkowego ubezpieczenia się nie obejdzie. To już z 7kpln będzie w sumie ;)

http://www.techtimes.com/articles/215302/20171106/the-iphone-x-is-the-most-breakable-iphone-ever-not-a-good-thing-for-a-999-smartphone.htm

Dobrze, że chociaż aparat i ekran ma the best :) Swoją drogą ciekawe, że samsung zrobił lepszy panel komuś niż sobie.

Zbicie ekranu to także uszkodzenie face ID i być może aparatu czyli szkoda całkowita. U nas pewnoe z 3 tys. zł....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za myapple.pl:

iPhonie X - naprawa ekranu w Cortlandzie 1479 zł, iMad 1399 zł, iSpot to 1499 zł. W iMadzie koszt wymiany całego iPhone'a X to 2799 zł. W Cortlandzie opłata wynosi 2749 złotych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Jash doczekałeś się w końcu :) Jak pierwsze wrażenia?

Teraz ciężko pisać, bo górę biorą emocje. Jest OK, bardzo OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za myapple.pl:

iPhonie X - naprawa ekranu w Cortlandzie 1479 zł, iMad 1399 zł, iSpot to 1499 zł. W iMadzie koszt wymiany całego iPhone'a X to 2799 zł. W Cortlandzie opłata wynosi 2749 złotych

Biorąc pod uwagę face ID + stabilizację obiektywów to nawet normalny upadek może sporo kosztować...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W okolicach 3 - 3.5 kafla, to chyba bym celował w Mate 10 Pro...

Chociaż za Pikselem przemawia priorytetowa aktualizacja systemu. Ale wygląd, to faktycznie rokokoko.

Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli jakimś cudem iPX przeżyje upadek (ja do tej pory upuściłem każdy telefon jaki miałem), to face id i tak zacznie wariować. Przesunięcie o mikron w jedną czy drugą stronę i "papa".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

W okolicach 3 - 3.5 kafla, to chyba bym celował w Mate 10 Pro...

Chociaż za Pikselem przemawia priorytetowa aktualizacja systemu. Ale wygląd, to faktycznie rokokoko.

Miałem w rękach Mate 10 Pro. Wykonanie petarda, w dłoni leży super. Jedyne "ale" to ta ich nakładka, która imo jest jeszcze bardziej tragiczna niż w LG oraz sama nazwa. Nie wiem jakoś Huawei źle na mnie działa. Coś jak Skoda, Dacia i KIA :D

Za Pixelem 2 mniejszym przemawiają aktualizacje, świetne przednie głośniki stereo, aparat, który w trybie portretowym zabija, w zwykłym w sumie też, działanie, bo zasuwa to niewiarygodnie. Czysty andek to nie do końca zaleta a zrozumie kto miał HTC 10 na przykład. Fajnie, że wszystkie aplikacje trzeba doinstalować, ale jakąś swoją galerię, czy menedżer plików mogło to mieć. No i ta tapeta z ruchomymi falami :D

Aha - mógłby być trochę mniejszy.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli jakimś cudem iPX przeżyje upadek (ja do tej pory upuściłem każdy telefon jaki miałem), to face id i tak zacznie wariować. Przesunięcie o mikron w jedną czy drugą stronę i "papa".

A z tym mikronem to "trochę" przesadzasz. 

Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha - mógłby być trochę mniejszy.

Ale z drugiej strony jak ktoś szuka coś poniżej 150 mm wysokości, to Pixel 2 wpasowuje się w wymiary (chociaż znowu do cienkich też nie należy).

Te pasy na górze i na dole po części (jak sam zauważyłeś) rekompensują głośniki.

Generalnie od czasów Nexusa 4 i 5 mam sentyment do Google, chociaż szkoda, ze po Nexusie 4 porzucił filozofię "dobrze i tanio"...

Pomijając cenę i dostępność, to Pixel 2 czy 2 XL dla mnie odpadają głównie ze względu na brak dual sima (bo zanim nasi operatorzy ogarną eSima, to pewnie będzie już Pixel 10  :rolleyes: ).

Niemniej dawaj tu jakąś mini reckę, bo to na pewno fon warty uwagi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Mogę wkleić to co napisałem na androidowym forum tak po kilku godzinach używania, jak mnie zapytali o wrażenia...

"Ekran ciemny. Widać, że to amoled. Ja nie lubię, ale nie było innej opcji. Kolory nieco wyprane, a po podbiciu znowu Samsung się robi. O baterii ciężko pisać po kilku godzinach. Płynność - to chyba można pominąć, bo to działa tak, jak Apple chciałoby żeby działały iPhone'y default_biggrin.png Piszę to jako użytkownik iP SE i iP7. A aparat....kosa, sztos, miazga i nie wiem co tam jeszcze. Tryb portretowy w obu kamerach przekozak. Kosmos jednym słowem, serio.

Z wad po tych kilku godzinach....ekran bo za ciemny jak dla mnie, ale nie ma tych wad co Pixel 2 XL i obudowa. To coś, czym pokryto metalowy tył i boki jest nieprzyjemne w dotyku. Zamówiłem z Amazona etui Ringke i Incipio, bo mnie drażni. No i mógłby być mniejszy trochę. Poza tym i am in love with my Pixel 2 default_smile.png"

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

https://youtu.be/FRJpwTQdd2U

A z tym mikronem to "trochę" przesadzasz.

Czy przesadzam, wyjdzie w praniu. Wymogi Apple dla dostawców face id sprawiały tyle problemów właśnie ze względu na mikronowe dokładności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy przesadzam, wyjdzie w praniu. Wymogi Apple dla dostawców face id sprawiały tyle problemów właśnie ze względu na mikronowe dokładności.

Ale wiesz gdzie były te mikronowe dokładności? W montażu? w wykonaniu soczewki?  Bo to jest trochę ważna kwestia. Jakieś źródło (chętnie poczytam cos więcej niż wzmiankę bez konkretnych informacji) ?

Edytowane przez Szymon.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wapomnę jeszczę o baterii G6. Odłączony od kabla o 9 rano, spoooro zdjec i pare filmow, jasnosc ekranu 75% caly czas, transmisja danych wlaczona, czeste zmiany i gubienie sieci bo bylo plywane z wyspy na wyspe dzis, przegladalnie forum - mam 46% jeszcze. Jest lepiej niz dobrze. Wszyscy na okolo mnie po ladowaniach powerbankami, na 5 z pozostalych telefon 3 to Samsungi i ich amoledy.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i to jest jakaś informacja. Faktycznie ciekawe. One niby są otoczone wspólną ramką wewnątrz, ale w sumie ciekawe zagadnienie.

Na pewno warte sprawdzenia - może któryś z internetowych testerów sprawdzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wapomnę jeszczę o baterii G6. Odłączony od kabla o 9 rano, spoooro zdjec i pare filmow, jasnosc ekranu 75% caly czas, transmisja danych wlaczona, czeste zmiany i gubienie sieci bo bylo plywane z wyspy na wyspe dzis, przegladalnie forum - mam 46% jeszcze. Jest lepiej niz dobrze. Wszyscy na okolo mnie po ladowaniach powerbankami, na 5 z pozostalych telefon 3 to Samsungi i ich amoledy.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Powiedz im, że amoledy są oszczędne, gdy ustawi się ciemne motywy, np. w Tapatalku, czy innych apkach ;) Poza tym każdy używa fona inaczej i czasami różnice mogą być kilkukrotnie. Gracz poleci ładować po godzinie czy dwóch, a ktoś, kto siedzi tylko w poczcie i na forach, to po 4 czy 5 h dopiero nieśmiało duma o ładowaniu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzy przykładowe fotki z Pixela 2 robione jakieś półtorej godziny temu w ciemny pokoju przy 1 żarówce

https://imgur.com/Cc4TFnx

https://imgur.com/zfBYboy

https://imgur.com/YmgOV7N

A jakiś exif do tego?

Co wyczynia z czasem i czułością?

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi