Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrałem jednak Mate9, choć OP 5T też mi mocno namąciliście w głowie, jednak brak serwisu na miejscu troszkę mnie odstraszył, a po przeczytaniu kilku wątków w FAQ na stronie producenta okazuje się, ze wcale nie jest taki bezproblemowy i bezawaryjny.

Dobrze, że nie czytałeś więcej o awaryjności Huawei i serwisie "na miejscu"...  :rolleyes:

Nie wiem jak teraz, ale bodaj rok temu czy jakoś tak, Huawei był (jest) obsługiwany przez CCS, a tam tak samo lubią z ludzi robić idiotów jak w Regeneris.

Zresztą ogólnie mam wrażenie, że jeśli chodzi o serwisowanie elektroniki w autoryzowanych serwisach, to jeszcze trochę drogi przed nami.

Mam Mqte 9 pro. Pewnie niewiele się różni. Jak na Androida to jestem zadowolony, choć IP7 żony i IP8 córki to jednak inna liga. Niestety "japko" nie chce się przekonać do dual sim a ja potrzebuję.

Gdzieś mi przemknęło, że jest szansa, że kolejna generacja może dorobi się dual sima...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze, że nie czytałeś więcej o awaryjności Huawei i serwisie "na miejscu"...  :rolleyes:

Nie wiem jak teraz, ale bodaj rok temu czy jakoś tak, Huawei był (jest) obsługiwany przez CCS, a tam tak samo lubią z ludzi robić idiotów jak w Regeneris.

Zresztą ogólnie mam wrażenie, że jeśli chodzi o serwisowanie elektroniki w autoryzowanych serwisach, to jeszcze trochę drogi przed nami.

Gdzieś mi przemknęło, że jest szansa, że kolejna generacja może dorobi się dual sima...

Hu..weja mam serwis na miejscu we Wro :) a o awaryjności tez czytałem, głównie był problem z GPS-em, ale został rozwiązany poprzez uaktualnienie softu i to wszystko. Syn ma P8 i wiem jakie ma zalety, a jakie wady, więc nie rzucam się na głęboką wodą.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie to fajne telefony, sam mam mocną ochotę na Mate 10 Pro, tak jak miałem na Mate 9 Pro, ale w obu przypadkach zniechęciła mnie cena  :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie to fajne telefony, sam mam mocną ochotę na Mate 10 Pro, tak jak miałem na Mate 9 Pro, ale w obu przypadkach zniechęciła mnie cena :o

A mnie cena i szkło z tyłu, choć na M10Pro już spada powoli.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat szkło mi nie przeszkadza, bo fony noszę w etui typu smart cover, ale cena nadal jest dla mnie nieakceptowalnie wysoka (jak na telefon).

Wolałbym poczekać i zobaczyć co zaprezentują sobią OP6 czy nowe modele Xiaomi (Mix 2s czy Mi7).

A szklane plecki walą, bo wszędzie miauczą o ładowanie indukcyjne, więc aluminium odpada, a użyć tworzywo to siara...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mate 10 pro można na Allegro za 2500 od operatora (nie od plusa i T-Mobile) kupić. Za taki sprzęt to cena wręcz niska.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I dodam jeszcze przeciętną baterię.

No i późniejszy problem z odsprzedażą.

Przeciętną baterię? Chyba nie wiesz co piszesz, ten telefon potrafi wyciągnąć 8-9 H SOT, a do tego szybkie ładowanie.

Poczytaj forum android, Op5T zjada S8 pod względem szybkości, jedynie aparat mógłby mieć lepszy.

Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

500 euro m niemieckim MM

Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

500 euro m niemieckim MM

Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka

I wyprzedany. Dostępny na zamówienie do odbioru osobistego w trzech MM na całe Niemcy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Idąc takim tokiem rozumowania...jeżeli ktoś lubi się babrać w pierdylionach niepotrzebnych ustawień , czekać na aktualizacje których i tak model telefonu który posiadamy - nigdy się nie doczeka...tak - to "warto" kupić telefon z androidem...Ale jeżeli chce się po prostu sprawny - działający telefon - bez niepotrzebnych śmieci / których na dodatek nie można się pozbyć/ kupuje się Iphone...

A jeżeli - tak jak np.ja...posiadam cały ekosystem domowy od Apple - to wybór jest oczywisty...

Więc pozdrawiam wszystkich "ogarniętych" ekspertów androida :)

Krystek z zusu.

Edytowane przez High-Castle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jeżeli - tak jak np.ja...posiadam cały ekosystem domowy od Apple - to wybór jest oczywisty...

Krystek z zusu.

Idąc za namową kolegów z pracy, też dorobiłem się na podobnej zasadzie telefonu i tableta. Teraz pytanie dot. laptopa. Czy te z nadgryzionym jabłkiem też mają te poprawnie politycznie ograniczenia że dostęp tylko przez iTunes a jak coś wgrasz to już nie wyjmiesz ( jak w ruskim banku). Wiem że przesadzam, ale chyba rozumiesz co mam na myśli ?

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Idąc za namową kolegów z pracy, też dorobiłem się na podobnej zasadzie telefonu i tableta. Teraz pytanie dot. laptopa. Czy te z nadgryzionym jabłkiem też mają te poprawnie politycznie ograniczenia że dostęp tylko przez iTunes a jak coś wgrasz to już nie wyjmiesz ( jak w ruskim banku). Wiem że przesadzam, ale chyba rozumiesz co mam na myśli ?

Dla mnie pojęcie "ekosystem " to trochę więcej niż telefon i tablet :)

post-94065-0-13996700-1520770293_thumb.jpg

post-94065-0-07270300-1520770328_thumb.jpg

post-94065-0-80813200-1520770358_thumb.jpg

post-94065-0-98237600-1520770401_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Idąc takim tokiem rozumowania...jeżeli ktoś lubi się babrać w pierdylionach niepotrzebnych ustawień , czekać na aktualizacje których i tak model telefonu który posiadamy - nigdy się nie doczeka...tak - to "warto" kupić telefon z androidem...Ale jeżeli chce się po prostu sprawny - działający telefon - bez niepotrzebnych śmieci / których na dodatek nie można się pozbyć/ kupuje się Iphone...

Krystek z zusu.

Jesteś pewny, że zrozumiałeś filmik? Przecież on nie traktuje o wyższości, czy niższości jednego systemu nad drugim tylko śmieje się ze znikomych różnic między nowym a poprzednim telefonem od Apple.

Co do reszty tego co napisałeś, tak jeśli ktoś ma cały ekosystem od Apple to dla mnie logicznym jest, że wybierze iPhone, natomiast co do pierwszego zdanie kompletnie się nie zgadzam. Jeśli ktoś chce mieć działający telefon bez miliarda ustawień z długim okresem wsparcia, działający absolutnie bez zająknięcia to nie musi wybierać iPhone. Jest jeszcze Google Pixel, ale jak mniemam nie miałeś w rękach. Jak będziesz miał kiedyś możliwość to spróbuj. Miałem od Apple 5s, SE i 7. Z androidów miałem i mam jeszcze więcej. I powiem tak. Jeśli mam mieć telefon z androidem to tylko Pixele. Działa lepiej, robi lepsze zdjęcia, ma trzyletnie wsparcie i chmurę bez limitu. Co kto lubi, ale mi produkty Apple kompletnie nie podeszły, a problemy z ajfonami bardzo skutecznie zniechęciły.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie pojęcie "ekosystem " to trochę więcej niż telefon i tablet :)

Nie zrozumieliśmy się. Intencją mojego pytania było uzyskanie informacji, czy inne urządzenia niż wspomniane nie posiadają tych idiotycznych ograniczeń, że np. dostęp masz tylko przez iTune.

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesteś pewny, że zrozumiałeś filmik? Przecież on nie traktuje o wyższości, czy niższości jednego systemu nad drugim tylko śmieje się ze znikomych różnic między nowym a poprzednim telefonem od Apple.

Co do reszty tego co napisałeś, tak jeśli ktoś ma cały ekosystem od Apple to dla mnie logicznym jest, że wybierze iPhone, natomiast co do pierwszego zdanie kompletnie się nie zgadzam. Jeśli ktoś chce mieć działający telefon bez miliarda ustawień z długim okresem wsparcia, działający absolutnie bez zająknięcia to nie musi wybierać iPhone. Jest jeszcze Google Pixel, ale jak mniemam nie miałeś w rękach. Jak będziesz miał kiedyś możliwość to spróbuj. Miałem od Apple 5s, SE i 7. Z androidów miałem i mam jeszcze więcej. I powiem tak. Jeśli mam mieć telefon z androidem to tylko Pixele. Działa lepiej, robi lepsze zdjęcia, ma trzyletnie wsparcie i chmurę bez limitu. Co kto lubi, ale mi produkty Apple kompletnie nie podeszły, a problemy z ajfonami bardzo skutecznie zniechęciły.

Przykro mi że Kolega miał takie problemy...Ja widocznie miałem szczęście czy coś.... :o

ja zaczynałem z telefonami Apple od czasów Iphone 3G...do dzisiaj korzystam - i nie zawiodłem się...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zrozumieliśmy się. Intencją mojego pytania było uzyskanie informacji, czy inne urządzenia niż wspomniane nie posiadają tych idiotycznych ograniczeń, że np. dostęp masz tylko przez iTune.

Ograniczenia można wyłączyć w ustawieniach systemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.

Jacek, Kolega chyba bardziej odnosił się do średnio śmiesznego komentarza z posta pod filmem, niż do samego filmu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, był średnio śmieszny, ale prawdziwy, jako użytkownik PC od 1995 roku w życiu bym nie zamienił PC-ta na Windowsie na jabłko. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co ma piernik do wiatraka? Wyżej nie pisałeś o komputerach, tylko o telefonach i nie porównywaleś ios do windy, tylko iphone do androidów. Przeszło mi przez ręce trochę andków (fakt, że nie topowych modeli) i zawsze był to taki shit, że do dzisiaj jak wspominam, to mi się wrzody na żołądku odnawiają. A mimo to nie mam użytkowników androida za kretynow, czy chociażby masochistów. Po prostu wielu pasuje, mi akurat nie. Dlatego ostatecznie zawsze wybierałem coś innego(tzn. wtedy, kiedy miałem wybór): BB OS, WP, teraz iOS. I nie mam się za informatycznego analfabetę. Mało tego, znam nie mało ludzi związanych z IT, którzy bardzo chętnie sięgają po iOS, wcześniej też BB. Znam też takich, którzy wolą Androida. Po prostu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co ma piernik do wiatraka? Wyżej nie pisałeś o komputerach, tylko o telefonach i nie porównywaleś ios do windy, tylko iphone do androidów. Przeszło mi przez ręce trochę andków (fakt, że nie topowych modeli) i zawsze był to taki shit, że do dzisiaj jak wspominam, to mi się wrzody na żołądku odnawiają. A mimo to nie mam użytkowników androida za kretynow, czy chociażby masochistów. Po prostu wielu pasuje, mi akurat nie. Dlatego ostatecznie zawsze wybierałem coś innego(tzn. wtedy, kiedy miałem wybór): BB OS, WP, teraz iOS. I nie mam się za informatycznego analfabetę. Mało tego, znam nie mało ludzi związanych z IT, którzy bardzo chętnie sięgają po iOS, wcześniej też BB. Znam też takich, którzy wolą Androida. Po prostu.

Dużo, wobec argumentów, że ekosystemy Windows/Android są za skomplikowane i wiecznie trzeba w tych sprzętach gmerać. Mogę mieć swoje zdanie, zamiast zakochać się w logówce jabłuszka? :) Niektórzy już na samochodach je naklejają jak katolicy rybę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problemem nie jest to, że masz swoje zdanie, ale to, że nabijasz się z osób, które mają zdanie odmienne od Twojego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co ja poradzę, że śmieszą mnie użytkownicy Apple, którzy uważają, że złapali Pana boga za nogi nosząc Iphone 6s 16GB (a to jest zdecydowana większość) w kieszeni, nie mając nawet ekranu w full hd i 3GB Ramu, nie mówiać już o ilości pamięci wewnętrznej, miejscu na karty microsd czy dual sim,  kiedy już dawno nawet średniaki na Andku lepiej działają, mają lepsze ekrany i mocniejszy hardware. :) A zdanie na temat Androida mają po kontakcie z Samsung Galaxy Ace z 2010 roku, którego kasował każdy iphone i każda Lumia, no tak, tylko to było jakieś 8 lat temu :)

Już nie mówię, że można zapomnieć o tym, żeby Iphone ładować co dwa dni jak telefony z 4000mah baterią i Androidem

Edytowane przez Admof

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi