Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy chciałbym zmienić słuchawkę, co możecie polecić do kwoty 1200-1300 zł w specyfikacji: ekran 5,0 - max 5,3 cala, nie mniej niż 3/32. Telefon głownie do dzwonienia, przeglądania sieci, aplikacji i zdjęć. Chińczyki typu Xiaomi itp. raczej odpadają.

A dlaczego Chińczyki odpadają?  

@Diego04 - Samsung Galaxy S7 - u mnie w domu są dwa takie - spokojnie dają radę.

@Qba. - Xiaomi Redmi Note 6 Pro - cyknąłem wczoraj kilkanaście zdjęć pod rząd, zero zacięć, płynnie i szybko - o jakości się nie wypowiem, cykałem po ciemku (mało światła było), w domu, część z włączonym HDR - zero problemów

Dzięki za info :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dlaczego Chińczyki odpadają?  

Dzięki za info :)

Mam aktualnie Xiaomi i poza zaletami ma też wady które mnie denerwują. Poza tym za dużo grzebania i ustawiania w systemie. Nie mam teraz czasu na takie zabawy, potrzebuje słuchawki do której włożę kartę SIM i będzie działać.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Ja włożyłem do Mi A2 kartę SIM i działa. Bez grzebania.

Redmi 4 Pro grzebałem ale tam chciałem Xiaomi.eu bo miałem tel z Chin z lewym softem

Wysłano z Google Pixel 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja włożyłem do Mi A2 kartę SIM i działa. Bez grzebania.

Redmi 4 Pro grzebałem ale tam chciałem Xiaomi.eu bo miałem tel z Chin z lewym softem

Wysłano z Google Pixel 2

Jash moze Ty coś polecisz? Jesteś na bieżąco i znasz sie na samrtfonach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

To mówicie koledzy ze iOS 12 dopracowany...

https://www.komputerswiat.pl/aktualnosci/smartfony/kolejny-blad-ios-12-nie-pozwala-korzystac-z-funkcji-telefonu/2f4w5j2.amp

Wygląda na to że u niektórych nie działa podstawowa funkcja czyli dzwonienie, dobre dobre bardzo dobre.

Ale żeby nie było że jestem stronniczy. Pixel 3 i 3XL okazały się mega fakapami.

Po pierwsze mrożona cześć szklanej obudowy rysuje się od samego patrzenia. Mniejsze ryski schodzą po umyciu, i tu uwaga, szczoteczka i płynem do naczyń. Te większe zostają.

Ale to pikuś. Użytkownicy zgłaszają że robione zdjęcia znikają z telefonu. Pojawia się miniaturka, ale zdjęcia nie ma. Po resecie znika też miniatura.

I na koniec najlepsze. Pixel 3 jest w stanie utrzymać w ramie bez przeładowywania 3 aplikacje :D

Wygląda na to że Google zje*ało po całości.

Wysłano z Google Pixel 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To mówicie koledzy ze iOS 12 dopracowany...

https://www.komputerswiat.pl/aktualnosci/smartfony/kolejny-blad-ios-12-nie-pozwala-korzystac-z-funkcji-telefonu/2f4w5j2.amp

Wygląda na to że u niektórych nie działa podstawowa funkcja czyli dzwonienie, dobre dobre bardzo dobre.

Ale żeby nie było że jestem stronniczy. Pixel 3 i 3XL okazały się mega fakapami.

Po pierwsze mrożona cześć szklanej obudowy rysuje się od samego patrzenia. Mniejsze ryski schodzą po umyciu, i tu uwaga, szczoteczka i płynem do naczyń. Te większe zostają.

Ale to pikuś. Użytkownicy zgłaszają że robione zdjęcia znikają z telefonu. Pojawia się miniaturka, ale zdjęcia nie ma. Po resecie znika też miniatura.

I na koniec najlepsze. Pixel 3 jest w stanie utrzymać w ramie bez przeładowywania 3 aplikacje :D

Wysłano z Google Pixel 2

Okaże się, że bezpieczniej przy średniej półce będzie zostać ;) 

Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja myślałem o Pixelu 3 bo rozmiar dalej akceptowalny i ma indukcyjne ładowanie, którego mi brakuje w dwójce. O obudowie to słyszałem, że się rysuje a resztę może naprawią łatkami. A jak nie to rozważę iPhona X. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Ja bylem mocno napalony na 3 ale z uwagi na brak jakichkolwiek przeslanek do sprzedazy 2 i dolozenia do 3 stwierdzilem ze to nie ma sensu.

Zdjecia robia takie same, dzialaja tak samo (znaczy 3 poki co gorzej) a z indukcji nie korzystam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat indukcyjne ładowanie w iP to porażka. Chociaż cała noc starcza, żeby rano zobaczyć 100% ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Ja rozumiem że to wygoda bez kabla, ale wolę podpiąć ładowarkę do gniazda i po 40 minutach mieć naładowana baterię.

Wysłano z Google Pixel 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja z indukcji korzystam tylko w samochodzie bo była na wyposażeniu i w sumie też się zastanawiałem co tak słabo to działa. Czy to wina siliconowego case'a czy ten typ tak ma, wiec rozumiem teraz że iP tak ma. Dlatego dalej mam kabel w aucie bo jak telefon w uchwycie to się może wyładować niestety. 

Co do iOS 12 na 8ce nie mam na szczęście problemów, na 6ce własnie robie update. Liczę, że się wysypie :lol: jako, że służbowa i może IT nie będzie wiedziało co z tym zrobić i dostanę nową, bo bateria już mi dramatycznie trzyma od rana do wieczora maks

Edytowane przez vvv

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja z indukcji korzystam tylkow samochodzie bo była na wyposażeniu i w sumie też się zastanawiałem co tak słabo to działa. Czy to widna siliconowego case'a czy ten typ tak ma, wiec rozumiem teraz że iP tak ma. Dlatego dalej mam kabel w aucie bo jak telefon w uchwycie to się może wyładować niestety.

Co do iOS 12 na 8ce nie mam na szczęście problemów, na 6ce własnie robie update. Liczę, że się wysypie :lol: jako, że służbowa i może IT nie będzie wiedziało co z tym zrobić i dostanę nową, bo bateria już mi dramatycznie trzyma od rana do wieczora maks

Zawsze możesz zgłosić do działu IT krótki czas pracy czyli konieczność wymiany baterii a w 6s jest chyba jeszcze akcja za 129zł.

Rozumiem że chcesz uceglić 6s.

Ja bym w trakcje robienia aktualizacji zrobił twardy reset...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Diego04 - Samsung Galaxy S7 - u mnie w domu są dwa takie - spokojnie dają radę.

@Qba. - Xiaomi Redmi Note 6 Pro - cyknąłem wczoraj kilkanaście zdjęć pod rząd, zero zacięć, płynnie i szybko - o jakości się nie wypowiem, cykałem po ciemku (mało światła było), w domu, część z włączonym HDR - zero problemów

A jak Ci sie sprawuje bateria i po jakim czasie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziewczyn S7 spokojnie 2 dni działają na ładowaniu.

Moje S7 EDGE miewa czasem wieczorem 35% baterii, ale ja gadam na okrągło przez bluetootha. Przeciętnie mam ponad 50% baterii wieczorem. Ale i tak ładuję co noc. Wszystkie telefony mają już skończone 2 lata. W moim bateria ma około 97% sprawności. Nigdy mi nie zabrakło prądu, zresztą szybko można go naładować. Jestem bardzo zadowolony z Samsunga. Mimo okresowych problemów z oprogramowaniem. Zdjęcia jak na telefon, są bardzo dobrej jakości. Oczywiście wszystko zależy od światła.

To mój enty Samsung. Nie zmienię raczej firmy na inną. Tyle, że zawsze kupuję flagowce. Poprzednio miałem Note 3, to też był świetny telefon. Kolega go nadal używa. Tam po 2 latach wymieniłem baterię, bo spuchła i nie trzymała. Ale on miał jeszcze wymienne baterie, więc to było proste. S7 wymię pewnie w przyszłym roku, bo lubię zabawki

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez mam S7 Edge. Ładuję codziennie, bo mam włączoną cały czas transmisję danych, bluetootha i inne. Wieczorem mam zawsze ok 20 % baterii. 

Telefon ma ponad rok. Na razie nie planuję zmiany - działa szybko i płynnie. Czekam na S10 - wtedy zobaczę czy się przesiądę, Note 9 wydaje mi się trochę za duży.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Az tak nie bede kombinowal, update zrobiony na razie dziala ;) licze ze moze bedzie sie nadawal do wymiany za jakis czas ze wzgledu na koniec umowy

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Xiaomi Redmi Note 6 Pro 4/64 - wczoraj dojechało do mnie.

Byłem mega zmęczony, ale jakoś go uruchomiłem i ustawiłem konto.

Wygląda dobrze. Działa szybko, natychmiast reaguje na dotyk.

Notch mi nie przeszkadza, ale chyba wolę telefony bez.

Jak na telefon awaryjny i dodatkową słuchawkę w domu, zapowiada się świetnie.

Bawiłem się też chwilę telefonem koleżanki MI A2.

Działa też bardzo szybko. Przy jej używaniu, nawet bateria daje radę - 3-4 dni.

Dużo nie dzwoni, ale twierdzi że korzysta z Internetu.

Więc chyba nie ma tragedii dla kogoś kto potrzebuje tańszego telefonu, do lekkiego używania.

Mógłbyś porównać siłę wibracji i głośność głośnika w trybie rozmowy w stosunku do S7 Edge?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wysłano z Google Pixel 2

Szkoda tego mniejszego pixela. Jest tragicznie wykonany a to jedyna sensowna topowa opcja z androidem.

Mam wrażenie, że gogle naśladuje wszystko co najgorsze od apple-brak złącza mini jacka, 4gb ram, kończąc na cenie urządzenia.

Pixel 3 nie ma szans konkurować z iphonem xs, xs max. Jeśli już to jest odpowiedź na "budżetowego" iphone xr.

Co do wykonania-szkło na plecach kaszana, ale są też inne uchybienia. Aluminiowa ramka zamiast stalowej oraz plastikowy przycisk power.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Ale co jest tragicznie wykonane? Poza fakapem z mrożonym szklem nic innego mu nie dolega, a nawet co do samego szkla....zobacz na YT dzisiejsza wrzute Unbox Therapy. Porysował zapalniczka, kluczami i monetami i praktycznie wszystko zeszło palcem, resztę usunął woda. Może jak zwykle pierwsza partia wyszła skopana? Plastikowy przycisk Power....Panda wersji 2 tez miala i nikt na to nie narzeka.

Co do kopiowania... myślę ze jedyne co google skopiowalo to tragiczny notch wersji 3xl. Gniazda jack juz prawie nikt nie ma. A cena cóż wysoka ale to nadal trochę więcej jak polowa iPhone XS. Konkurencja tez Pixel dla iP nie jest bo on przegrywa nawet z topowymi androidami, ale myślę ze Google nie chodzi o mega popularność.

Konkurecja dla XR tez nie będzie bo o ile wydajnościowo na papierze XR zjada Pixela to w praktyce bedzie dzialal podobnie a jak jeszcze dorzucimy u schyłku 2018 ekran 720p to ja wychodzę.

Wybacz ale ten element tego telefonu to jest potwarz i kpina z klienta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obok Pixela i XR warto postawić też nowego Huaweia Mate 20. Szybki procek, dobry ekran i mega bateria.

Edytowane przez igi59

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

I komiczne okno aparatów na pleckach ;)

Wysłano z Google Pixel 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale co jest tragicznie wykonane? Poza fakapem z mrożonym szklem nic innego mu nie dolega, a nawet co do samego szkla....zobacz na YT dzisiejsza wrzute Unbox Therapy. Porysował zapalniczka, kluczami i monetami i praktycznie wszystko zeszło palcem, resztę usunął woda. Może jak zwykle pierwsza partia wyszła skopana? Plastikowy przycisk Power....Panda wersji 2 tez miala i nikt na to nie narzeka.

Co do kopiowania... myślę ze jedyne co google skopiowalo to tragiczny notch wersji 3xl. Gniazda jack juz prawie nikt nie ma. A cena cóż wysoka ale to nadal trochę więcej jak polowa iPhone XS. Konkurencja tez Pixel dla iP nie jest bo on przegrywa nawet z topowymi androidami, ale myślę ze Google nie chodzi o mega popularność.

Konkurecja dla XR tez nie będzie bo o ile wydajnościowo na papierze XR zjada Pixela to w praktyce bedzie dzialal podobnie a jak jeszcze dorzucimy u schyłku 2018 ekran 720p to ja wychodzę.

Wybacz ale ten element tego telefonu to jest potwarz i kpina z klienta.

Nie po to się kupuje telefon, żeby przez głupotę producenta później czyścić go wodą, szczoteczką do zębów :huh:

Według mnie w telefonie za 900$ plastikowy przycisk to trochę słabe zagranie producenta.

Gniazda jack już prawie nikt nie ma-bo apple nie ma. Notch prawie każdy ma-bo apple ma. Pixel 3 ma 4gb ramu- bo apple tyle ma w nowym xs i xs max. Dobrze wiadomo, że apple i android inaczej zarządzają ramem i w pixelu to jest jednak za mało.

Z tym ekranem w xr zgadzam się, że trochę za mała rozdzielczość, ale tylko trochę.  Ppi dokładnie tyle co w iphone 4, a tam już nie widziałem pojedyńczych pixeli. Dużym plusem będzie natomiast czas na baterii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Nie po to się kupuje telefon, żeby przez głupotę producenta później czyścić go wodą, szczoteczką do zębów :huh:

Według mnie w telefonie za 900$ plastikowy przycisk to trochę słabe zagranie producenta.

Gniazda jack już prawie nikt nie ma-bo apple nie ma. Notch prawie każdy ma-bo apple ma. Pixel 3 ma 4gb ramu- bo apple tyle ma w nowym xs i xs max. Dobrze wiadomo, że apple i android inaczej zarządzają ramem i w pixelu to jest jednak za mało.

Z tym ekranem w xr zgadzam się, że trochę za mała rozdzielczość, ale tylko trochę. Ppi dokładnie tyle co w iphone 4, a tam już nie widziałem pojedyńczych pixeli. Dużym plusem będzie natomiast czas na baterii.

Z tym ekranem w xr zgadzam się, że trochę za mała rozdzielczość, ale tylko trochę. Ppi dokładnie tyle co w iphone 4, a tam już nie widziałem pojedyńczych pixeli. Dużym plusem będzie natomiast czas na baterii.

Dlatego napisałem sam jako pierwszy że faktycznie ta mrożona cześć jest kiepska, ale to naprawdę jedyne do czego można się przywalić. Plastikowy przycisk....co jest w nim złego? Ja rozumiem że w dobie szkła i aluminium deprecjonuje się ten materiał ale wystarczy obejrzeć recenzje Poco F1 żeby przekonać się że nie taki diabeł straszny.

Jacka nie ma bo Apple nie ma ale pamiętaj że to nie Apple pierwsze usunęło, to samo dotyczy notcha. Ja rozumiem że wszyscy idą z duchem Apple ale zazwyczaj to nie Apple jest pierwsze i te oba przypadki potwierdzają te regułę.

Pixel 3 ma 4GB ramu bo iPhone ma? Co to za teoria dziwna. Przecież Pixel 2 też miał 4GB ramu. Równie dobrze można napisać że XS ma 4GB ramu bo zeszłoroczny Pixel tyle miał.

A co do zarządzania...tak Pixel 3 XL ma jakiś dziwny problem z zarządzaniem ale to nie jest kwestia jego ilości. Pisałem o tym wcześniej, mój Pixel 2 też ma 4GB i nie widzę potrzeby aby miał więcej. Ok jak otworzysz 50 aplikacji w tle to mi w nocy ubije 3 z nich, ale w codziennym użytkowaniu to co rano odpalam a jest to jakieś 10 do 15 aplikacji które zostawiam w tle to wszystko dziala i nic nie jest ubijane.

Nie wiem w czym tkwi problem 3XL ale tak jak pisałem to nie kwestia ilości ramu.

Wysłano z Google Pixel 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi