Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Posek

Napisz z jakiego źródła masz iphona 5s, skoro są bezproblemowe.

Jak można przeczytać w komentarzach pod artykułem:

http://myapple.pl/content/5654-apple-skraca-czas-oczekiwania-na-iphone-5s-zamowionego-w-internetowym-apple-store.html

tamtejsi użytkownicy wymieniali iphona 5s, np. 3 lub 4 razy...

Daruj sobie a przede wszystkim mam swój niekończący się wątek i przytaczania tego, co na daną chwile Ci pasuje. Jesteś ewidentnym przykładem ignoranta, który pyta o to, co można było wyczytać parę postów wcześniej, a przytaczanie opinii (w tym wypadku) dwóch osoby traktujesz jak coś, ci może mieć jakakolwiek wagę merytoryczną.....

Podejrzewam, że nawet 5S nie miałeś w swoich młodych rękach, a próbujesz bić pianę niczym nastolatek. Zastanów się nad sobą i nie męcz nas już swoją osobą. Nie chce mi się już z Tobą gadać.

PS. Poczytaj na tym szanownym forum posty dotyczące jakże ukochanych dla nas zegarków. Ludzie wydają na nie po kilkanaście tysięcy i więcej, otrzymując niejednokrotnie wadliwy towar. Jak się do tego ma ilość i masowość produktów ze stajni Apple, a wadliwe egzemplarze? Zostawiam już do przemyślenia "mądrzejszym" głowom.

Edytowane przez Posek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Poszedłem dziś z ciekawości ze swoją SXV do Saturna, by porównać prędkość tego nędznego, zawieszającego się, pełnego bugów androida, z super czułością i szybkością iOS oraz ekranu w IP5S.

Jak ktoś jeszcze napisze (zwłaszcza :lol: Marcin), że iOS jest superszybki, że ekran ma super czułość, że przewijanie jest szybsze niż w Androidzie to wyśmieję. Nadmienię tylko, że wczoraj zdjąłem z SXV to okropną ich folię, czułość i szybkość przewijanie zmieniły się diametralnie (porównałem z Xperią Z1 i jest przepaść; ta folia to zdecydowanie jakiś koszmar). Marcin, sorki ale ten IP5S, który miałem w rękach nawet nie ma startu do mojej Xperii. Jak chcesz wpadnij, przejdziemy się razem i pokażę Ci to ;) Co do wykonania IP5S - prima sort, to absolutnie nie podlega dyskusji. Przycisków latających też nie zauważyłem, ekran super. Tylko ta szybkość taka jakaś mityczna ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Posek

Poszedłem dziś z ciekawości ze swoją SXV do Saturna, by porównać prędkość tego nędznego, zawieszającego się, pełnego bugów androida, z super czułością i szybkością iOS oraz ekranu w IP5S.

Jak ktoś jeszcze napisze (zwłaszcza :lol: Marcin), że iOS jest superszybki, że ekran ma super czułość, że przewijanie jest szybsze niż w Androidzie to wyśmieję. Nadmienię tylko, że wczoraj zdjąłem z SXV to okropną ich folię, czułość i szybkość przewijanie zmieniły się diametralnie (porównałem z Xperią Z1 i jest przepaść; ta folia to zdecydowanie jakiś koszmar). Marcin, sorki ale ten IP5S, który miałem w rękach nawet nie ma startu do mojej Xperii. Jak chcesz wpadnij, przejdziemy się razem i pokażę Ci to ;) Co do wykonania IP5S - prima sort, to absolutnie nie podlega dyskusji. Przycisków latających też nie zauważyłem, ekran super. Tylko ta szybkość taka jakaś mityczna ;)

Ja napiszę, że czułość jest bardzo dobra, szbkoś także( choć obie te cechy, to dla każdego rzecz względna). Jednak nie twierdzę, że nie ma na rynku szybszych i bardziej wrażliwszych na dotyk urządzeń :) Edytowane przez Posek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Jednak nie twierdzę, że nie ma na rynku szybszych i bardziej wrażliwszych na dotyk urządzeń :)

To samo twierdzi Marcin :D chętnie z nim to skonfrontuję z czystej ciekawości, bo tak jak pisałem ja różnic nie widzę, wyczułem natomiast lekką przewagę w szybkości swojego sprzętu, ale przyjmuję, że mogłem być lekko nieobiektywny ;)

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Posek

To samo twierdzi Marcin :D chętnie z nim to skonfrontuję z czystej ciekawości, bo tak jak pisałem ja różnic nie widzę, wyczułem natomiast lekką przewagę w szybkości swojego sprzętu, ale przyjmuję, że mogłem być lekko nieobiektywny ;)

I jeszcze jedno. Twoje urządzenie faktycznie ma przewagę. Żadna tęga głowa z Cupertino nie przewidziała folii na wyświetlaczu swoich produktów i tego, że ewentualne zdjęcie jej(oczywiście jako walor użytkowy, przewidziany dla tych bardziej kumatych) i jeszcze szybsza przez to praca urządzenia, może tyle radości sprawić swoim użytkownikom... :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś mi się wydaję, że Jash trochę popłynąłeś w bezkres swojego fanatyzmu na temat swojej Xperii...

Miałem do czynienia z paroma telefonami na androidzie od dwóch tygodni działam na iosie.

Ty nie działasz nawet na high endowych smartfonach i chcesz powiedzieć, że nic nie muli, nic się nie zacina, wszystko jest ok?

Przecież to są jakieś bujdy... Kto w to wierzy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potrząsałem swoim Iphonem 4, któremu za moment stuknie 3 lata. Cholera :blink: słyszę przycisk power. Jakby grzechotał. Naprawdę - tyle, że przez te prawie 3 lata nie miało to żadnego wpływu na użytkowanie tego apratu, i nie będzie miało dopóki nie padnie  - zapewne coś innego niż ten przycisk(choć opiera się strasznie - chciałbym wymienić na nowy - ale ...po co?)

Wczoraj sporo bawiłem się Xperią Z1. W rozmiarze jeszcze trochę zbliżonym do telefonu to chyba absolutny top u Sony? Poza wieloma funkcjami, których pewnie 99% użytkowników nie potrzebuje, 20 mp aparatu (tez niepotrzebne) i rzeczywiście użyteczną szczelnością - to muszę powiedzieć, że do dzwonienia, maili, paru aplikacji z których korzystam, i sieci na szybko oraz muzyki w aucie - ta Xperia nie ma startu do mojego starego grata, szczególnie, że dyskwalifikuje ją wielkość - a i ta czułość i płynność - jest do tyłu do IP4. Może w IP 5s jest gorzej - nie wiem, że obrywa od teoretycznie słabszego modelu Sony, ale staruszek może spokojnie konkurować w tej dziedzinie z flagowcem od Sony. Oczywiście to moje zdanie. Ja sieci używam w telefonie sporadycznie, awaryjnie - wole komputer/tablet. Nie znoszę wypychania kieszeni spodni. Więc poza użytecznymi dla mnie funkcjami kluczowa jest wielkość. Patelnie typu HTC One, Xperia Z, Samsung Galaxy SIV odpadają w przedbiegach.

Tak naprawdę - nie ma "lepszy" "gorszy" - a jest właściwy dla konkretnego użytkownika, poza grupą wiecznie ganiających króliczka co muszą mieć najszybciej, najwięcej (megapikseli/rdzeni/gigaherców/gigabajtów/czy co kto tam chce) ale NIGDY tej teoretycznej mocy nie mieli okazji wykorzystać.  :)  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

I jeszcze jedno. Twoje urządzenie faktycznie ma przewagę. Żadna tęga głowa z Cupertino nie przewidziała folii na wyświetlaczu swoich produktów i tego, że ewentualne zdjęcie jej(oczywiście jako walor użytkowy, przewidziany dla tych bardziej kumatych) i jeszcze szybsza przez to praca urządzenia, może tyle radości sprawić swoim użytkownikom... :P

Tak samo firma z Cupertino nie przewidziała wiele innych rzeczy, a w zasadzie funkcji telefonu, które ułatwiają użytkownikowi życie. A nie przepraszam, przewidziała, znaczy dokładnie to zerżnęła z Androida i zaimplementowała do iOS. Nie mniej rozumiem zagorzałych fanów iOS, którzy twierdzą, że to co ma Andek, a czego oni nie mają to rzeczy im nie potrzebne :D

Co do folii w Xperii to nie od dziś wiadomo, czytając blog Sony, czy forum firmowe Xperii, że utrudnia ona życie i że większość ją odkleja zastępując inną, lepszą lub żadną jak ja. Ci co nie odklejają to chyba tylko fani znaczka SONY, który znika wraz ze zdjęciem folii. Folia jest gruba i w dotyku zupełnie inna niż te, które do tej pory miałem w rękach. Jest taka plastikowa. No, ale to badziewie moim zdaniem, bo bez niego ekran jest bardziej czuły na dotyk (tak, teraz już wiem o co Marcinowi chodziło). SONY nakleja ją tylko jako dodatkowe zabezpieczenie przed pęknięciem w trakcie upadku.

Coś mi się wydaję, że Jash trochę popłynąłeś w bezkres swojego fanatyzmu na temat swojej Xperii...

Miałem do czynienia z paroma telefonami na androidzie od dwóch tygodni działam na iosie.

Ty nie działasz nawet na high endowych smartfonach i chcesz powiedzieć, że nic nie muli, nic się nie zacina, wszystko jest ok?

Przecież to są jakieś bujdy... Kto w to wierzy?

Nigdzie nie popłynąłem, ja nawet pływać nie umiem :D Ale dobra koniec żartów. High endowa może moja Xperia nie jest, ale co to ma do rzeczy? Zerknąłeś w internety, aby chociaż sprawdzić parametry mojego sprzętu? Wiesz jak pozycjonowany jest model w firmie SONY? Obstawiam, że nie. Miałeś w rękach kiedyś Alcatela OT 6030X, którego miałem wcześniej? Wejdź sobie na forum XDA, nasze forum Androida i przeczytaj opinie, bo póki co to bzdury piszesz Ty.

Ja również miałem do czynienia z wieloma sprzętami na Androidzie i większość z nich jak np. Samsung w którym muli TouchWiz, nie spełnia moich oczekiwań. Androidów jest wiele, jeden drugiemu nie równy. Powinieneś to wiedzieć.

Bujdy? Nie musisz w nic wierzyć, a ja nie mam zamiaru Ci nic udowadniać, nie zakładam kościoła wyznawców Androida spod znaku SONY Xperia :D

Poszedłem do sklepu, porównałem prędkość swojego sprzętu, którego używam od 3 miesięcy z czystym, pozbawionym aplikacji IP5S na iOS7 i zdanie mam takie jak pisałem wcześniej. Mój smartfon mi nie muli, wiem, że może ciężko to przełknąć ale tak jest. Może mam jeszcze za mało zainstalowane :D Tak jak pisałem wcześniej poza preinstalowanymi aplikacjami SONY, ze sklepu Play mam dodatkowo inne, łącznie na tę chwilę 36. Na 1GB RAMu, jaki ma mój sprzęt na teraz mam zajęte 430MB, wolne 370MB. Pozostałe 200MB, których nie widać w menu to pamięć zarezerwowana dla Androida.

Telefon działa perfekcyjnie. Tak samo działał IP5S w Saturnie, tyle że jak pisałem wolny był od czegokolwiek dodatkowego, co obciążałoby pamięć. Tym samym uważam, że mój telefon działa lepiej. Dlatego nie widzę sensu, pomimo, że IP5S diznajnersko jest super i jakościowo tak samo płacić za niego 3300zł, bo to dwa razy tyle ile zapłaciłem za moją Xperię V. IMO ten sprzęt od Apple nie jest dla mnie tyle wart.

Reasumując kończę tym wpisem pojedynek iOS kontra Android, który nie ma już dla mnie sensu.

W handlu teraz okres napięty jak łuk Robin Hooda, więc mam na głowie znacznie ciekawsze i ważniejsze rzeczy niż te, o których tu prawimy, a które są patrząc zdroworozsądkowo pierdołami.

Nie mniej jeśli kolega tak bardzo nie wierzy, że Android może nie mulić, nie zacinać, działać płynnie, a nawet lepiej niż iOS zapraszam do Wrocławia. Wypijemy kawę, pogadamy o zegarkach, a w międzyczasie udowodnię Ci jak bardzo jesteś w błędzie :)

Spokojności koledzy :)

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam sie na tel nie znam ale Sony mnie wkurzał bo za cicho dzwonił był za ciężki i za wielki, po za tym nadal sony nie radzi sobie z zasięgiem w trakcie trzymania jedzie min 2 kreski w dół co w miejscach z gorszym zasięgiem skutkuje zerwaniem połączenia /wada chyba wszystkich xperii bo miałem i P/ jakość dźwięku nie jest za rewelacyjna mysle ,ze problemy z dźwiekiem mogą być spowodowane zabezpieczeniem przed zalaniem 

telefon oczywista ma i zalety- jakość wykonania , obudowa b.solidna doskonała bateria i niezły aparat

Ja jednak zmieniłem na "starego" Samsunga S2 i jest po dwóch tyg b.zadowolony zainstalowałem nakładke Nova i śmiga lux :P

może jeszcze kiedyś wróce do Sony ale jak na razie Samsung nadal wg. mnie jest bardziej przyjazny i czytelny dla użytkownika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawa dyskusja  ;) 

Ja tam nie jestem żadnym fanem ani Andka ani iOS, ani tym bardziej ekspertem. Tablet mam na iOS, telefony na Andku. Miałem okazję porównać pracę Ipada i 2 tabletów na Andku. Szczerze, bez słodzenia, komfort pracy, szybkość działania, i tak tutaj podnoszona czułość w Ipadzie jest po prostu, zaznaczam dla mnie i tylko dla mnie jest o klasę lepsza niż w np SGT3, ponadto Retina dla mnie nieco lepiej odwzorowuje kolory i obraz jest ostrzejszy. Natomiast jeżeli chodzi o telefony to właśnie byłem na etapie wyboru, moja wysłużona Nokia E52 poszła na emeryturę, I tutaj wybór był prosty. W cenie Xperii Z1, LG2 czy SGS4 mogłem mieć co najwyżej IP4. Porównałem wszystkie, komfort pracy jak dla mnie porównywalny, więc wybór był prosty: LGG2 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podejrzewam, że nawet 5S nie miałeś w swoich młodych rękach, a próbujesz bić pianę niczym nastolatek. Zastanów się nad sobą i nie męcz nas już swoją osobą. Nie chce mi się już z Tobą gadać.

PS. Poczytaj na tym szanownym forum posty dotyczące jakże ukochanych dla nas zegarków. Ludzie wydają na nie po kilkanaście tysięcy i więcej, otrzymując niejednokrotnie wadliwy towar. Jak się do tego ma ilość i masowość produktów ze stajni Apple, a wadliwe egzemplarze? Zostawiam już do przemyślenia "mądrzejszym" głowom.

Oczywiście tylko ty miałeś 5s w rękach...

Robisz ze mnie nastolatka? Dzięki.

Nastolatkiem to jesteś na tym forum.

Co do wad zegarków, oczywiście o wiele większe pieniądze.

Kupując każdy produkt oczekujemy dopracowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

seiken - spotkałem się z problemem zasięgu w Xperii P. Niestety obudowa z anodowanego aluminium plus ta nieszczęsna klapka na dole. Zdarzało się. W jednej SXP to miałem, a w drugiej już nie. SXP jak dla mnie grała głośniej niż SXV, przy czym ta druga, którą mam teraz gra czyściej. No chyba, że ją wrzucę dowody, to zanim głośniczek wyschnie, po prostu charczy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jash ja pisałem o Z1 nadmieniłem tylko ,że miałem SX-P :D

P bije na głowe Z1 głośnością i jakością dźwieku a SII bije je oba  :P /jedynie w słuchawkach grały nieźle/

po za tym te udziwnienia andka przez sony tez mnie troche denerwowały

Ja tel używam do dzwonienia może po za tym wykorzystuje jego możliwości w 20%

do robienia fot mam lustrzankę a do przeglądania netu poza domem tablet , do muzy mam Mp3 a do nawigacji Navroada

w gry nie gram 

A jeszcze zauwaźyłem ,że Z1 wolniej sie łączyło przez WiFi niż P

Przy mojej taryfie miałem kilka możliwosci wyboru , Z1 wybrałem bo mogłem go najkorzystniej sprzedać :D

Kupiłem sobie SII i jeszcze na prezenty zostało hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

To jeszcze zapytam...................Z1 z jakiej sieci?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Posek

"Jak ktoś płaci od 3k zł wzwyż oczekuje dopracowania"

po czym:

"Kupując każdy produkt oczekujemy dopracowania."

Zdecyduj się wreszcie... :rolleyes:

@Jash - Jebiście, że masz tak dobre źródło, kto od kogo co zerżnął.....

Co do swojej Xperii, zgadzam się z Tobą. :D Nie jest ona High endowa tak, jak nie każdy do szczęścia potrzebuje widgetów, a generalizowanie w tych kategoriach dwóch odmiennych systemów  jest dla mnie trochę śmieszne....

Co do Z1 - fajna słuchawka, jednak jak dla nie za duża niczym tabliczka gorzkiej czekolady, no i jeszcze ta jebista folia do ściągania w gratisie  :lol: 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)

Jeśli problem jest po stronie aplikacji, trzeba w menu Aplikacje ją znaleźć, zatrzymać proces i wyczyścić jej dane. Potem musisz wszystko ustawić od nowa. Aby jednak upewnić się, ze to wina aplikacji zainstaluj z marketu np. https://play.google.com/store/apps/details?id=org.kman.AquaMail&hl=pl

i sprawdź czy ta też ma problemy z odbiorem. Jeśli tak to wina nie leży po stronie aplikacji Poczta.

No dobra... chyba się zakończyła opera mydlana z pocztą ;) Rozwiązanie nieco mnie zawstydziło, bo mogłem je od razu znaleźć (myślałem o tym), ale chyba z lenistwa (i utraty sporej porcji ustawień osobistych) tego nie zrobiłem ;p

Zatem: po prostu założyłem w kliencie Maildroid drugie konto (istniejące tak w ogóle - główny mail biura) na tej samej hostingowanej domenie co mój osobisty mail. Ustawienia te same. I co? Ściągał wszystko, włącznie z kilkumegowymi załącznikami! ;/ No to nie pozostało mi nic innego jak skasowanie konta osobistego i założenie go ponownie. Oczywiście na tych samych ustawieniach. Trochę to potrwalo, bo samego klienta mocno personalizuję - ale skurczybyk działa i ściąga :) Czyli jakis błąd apka popełnia, ale z jakiej przyczyny i z jaką częstotliwością przy zakładaniu konta - nie wiadomo. Sam autor tejże też nie wie ;)

Anyway polecam tę aplikację, ma mnóstwo genialnych funkcji (np. reguły nocnej poczty), jest intuicyjna i jak już zatrybi to jest bardzo stabilna. Wady: w sumie chyba jedna istotna - nie lubi załączników ponad 7MB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przyzwyczajenia swoje robią, każdy swoje chwalić będzie ! W większości wystarczy kupić dobry telefon ze średniej półki powiedzmy, że na dzień dzisiejszy jest to ~1000zł można go skutecznie używać do 3 lat. Nie ma sensu gonić za ilością RAM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jeszcze zapytam...................Z1 z jakiej sieci?

T-Mobile

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jash ja pisałem o Z1 nadmieniłem tylko ,że miałem SX-P :D

P bije na głowe Z1 głośnością i jakością dźwieku a SII bije je oba  :P /jedynie w słuchawkach grały nieźle/

po za tym te udziwnienia andka przez sony tez mnie troche denerwowały

Ja tel używam do dzwonienia może po za tym wykorzystuje jego możliwości w 20%

do robienia fot mam lustrzankę a do przeglądania netu poza domem tablet , do muzy mam Mp3 a do nawigacji Navroada

w gry nie gram 

A jeszcze zauwaźyłem ,że Z1 wolniej sie łączyło przez WiFi niż P

Przy mojej taryfie miałem kilka możliwosci wyboru , Z1 wybrałem bo mogłem go najkorzystniej sprzedać :D

Kupiłem sobie SII i jeszcze na prezenty zostało hehe

Potwierdzam, że jakość dźwięku z głośniczka jest przeciętna. Również przypuszczam, że to kwestia IP.

Co ci się nie podoba w nakładce sony? Ja uważam, że jest bardzo funkcjonalna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak więc od kilku dni jest X Z1.

Na szybko kilka spostrzeżeń, nie mam czasu za bardzo się w nią zagłebić:

+ rewelacyjnie wykonana, niczym moim zdaniem nie ustępuje iP, nawet świeżością plasuję ją wyżej,

+ dobrze leży w dłoni, jest za co złapać, pewnie chwycić

+ świetny wyświetlacz,

+ optymalna waga,

+ nakładka sony baaardzo dobra, co najmniej tak funkcjonalna jak sense

- koszmarnie, ale to koszmarnie się palcuje, na dodatek elektryzuje się i przyciąga kurz i paprochy jak magnes,

- klawisz podgłaszania jest zbyt blisko wł/wył, przy moich nawykach i "precyzji" kolidują ze sobą, ale może to kwestia wyuczenia nawyku,

- kiepski fabryczny klient poczty (bardzo estetyczny, podobny do applowskiego, ale nie wiem czemu nie ściąga mi wszystkiego z serwera, spróbuję jeszcze raz go ustawić od podstaw).

CDN...

Uzupełniając po kilku dniach z SXZ1

+ bardzo wydajny. Z ciekawości pootwierałem chyba wszystkie aplikacje, sprawdziłem, że większość działała w tle, a nie było śladu mulenia.

+ fajny fabryczny soft do aparatu, dużo ciekawych efektów, aczkolwiek ja ich pewnie użyję 1 w roku. Ale jak ktoś lubi...

- jest faktycznie duży. Tzn sam rozmiar nie wadzi jakoś, nie wypycha kieszeni itp., ale mimo dużych dłoni mam problem z obsługą kciukiem jednej ręki. Z drugiej strony multimedia, przeglądarka na takim ekranie to przyjemność - nie można mieć wszystkiego.

- fatalny zgrzyt designerski z tymi widocznymi stykami do dokowania

- konieczny jest jakiś sensowny manager aplikacji, bo andek jak wiadomo chce być mądrzejszy i sam zamykać. Wprawdzie piszę wyżej, że nawet cała lista apek w tle go nie muli, ale to ma znaczenie przy transferze danych jeśli sama apka nie ma ustawień kontroli transferu przy pracy w tle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Posek

- fatalny zgrzyt designerski z tymi widocznymi stykami do dokowania

Miałem taka przygodę z ze znajomym, który zobaczywszy powyższe styki w swojej nowej Zetce chciał od razu ją reklamować. Potrzeba było sporej ilości czasu i cierpliwości, aby chłopu wytłumaczyć że to ma tak być.... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

@Posek - tak jak pisałem wcześniej, może nie wyraźnie, zatem powtórzę. Nie interesuje mnie dalsza dyskusja w temacie porównań iOS do Androida, bo nie ma ona sensu

Zgadzam się się co do ostatniego. Z1 jest jak tabliczka czekolady, ale to jest taki etap w rozwoju smartfonów, gdzie zaczynają one wypierać te niewielkie tablety. I tu widzę sens takich rozmiarów. Oczywiście 4 cale IP są bardziej "ludzkie" i poręczne, ale dla mnie ekran jest za mały i za wąski. 4,3 to minimum, a 4,7 jest idealne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecyduj się wreszcie... :rolleyes:

Dopracowanie stosownie do ceny i produktu, za cenę od 3000zł wzwyż, oczekuje się bardzo dobrego dopracowania jeżeli chodzi o telefony.

Takich rzeczy nie trzeba tłumaczyć, chyba że ktoś chce łapać za słówka.

Taki dwustronny telefon bym chciał mieć (e-papier + wyświetlacz):

z15073262Q.jpg

http://technologie.gazeta.pl/internet/1,113841,15070935,Yota_Phone___pierwszy_telefon_z_Androidem__ktory_naprawde.html

Jeszcze lepiej jak by był na dwie karty sim.

Każda strona (wyświetlacz) byłaby powiązana z daną kartą sim, i miała odrębne systemy w zakresie sms, telefony.

Czyli dwa telefony sklejone tyłem.

Na e-papierze wiadomości pokazywałby zbiorczo dla obu, gdy jest nie używany.

Edytowane przez Remy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie wielu z was widziało, ale dla tych co nie widzieli, dla mnie ciekawy projekt i myślę, że wiele osób w końcu znalazłoby swój idealny telefon, no chyba, że wygląd by się nie podobał:

http://www.youtube.com/watch?v=oDAw7vW7H0c

ile by nie było to i tak jest za mało...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Do mnie to jakoś nie gada. Nie mniej idea ciekawa.

Z kolejnych newsów......wyciekło do sieci zdjęcie telefonu Nokia (Normandy), która ma być ponoć na...........uwaga Androidzie :)

Ciekawy njus :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi