Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Jash

Nie, nie mam na myśli egzemplarzy przedprodukcyjnych. Mam na myśli telefony, które nabyli klienci, gdy weszły do sprzedaży np. w amerykańskim Verizonie. Jest na Android Central, G+...

JUHhZHH.jpg

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, nie mam na myśli egzemplarzy przedprodukcyjnych. Mam na myśli telefony, które nabyli klienci, gdy weszły do sprzedaży np. w amerykańskim Verizonie. Jest na Android Central, G+...

To widocznie jakies pojedyncze sztuki i fuckupy zdarzają się wszystkim. Na filmie ktroy wkleilem nie ma żadnego problemu z podświetleniem.

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Mały Pixel 2 od HTC ma ekran Samsunga, duzy Pixel 2 od LG ma ekran LG. Ale to nie ten sam bo w Pixelu jest problem tego typu że on ma dziwnie zimna barwę w porównaniu do mniejszego brata na co ludzie narzekaja. Biały jest tam niebieski ale plam nie ma takich jak w V30. Kurde kto co teraz wypuści to zawsze jakies babole.

Tymczasem Mate 10 Pro wskoczył na drugie miejsce w rankingu DxOmark. Za zdjęcia 100 punktów a za filmy 91.

Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

On ma jako jedyny przysłonę f/1.6

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli plecki więcej niż cały kompletny ekran? Niezła bzdura.......

Tył i boki to cały element- czyli trzeba by było wymontować wszystkie bebechy.

W przypadku Apple to "szkoda całkowita" -$350 i $399... co u nas pewnie jakieś 1400-1600zł. Wymieniają telefon na refuba.

https://www.theverge.com/circuitbreaker/2017/9/22/16350422/iphone-8-plus-glass-back-repair-cost-applecare

Edytowane przez Remy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mały Pixel 2 od HTC ma ekran Samsunga, duzy Pixel 2 od LG ma ekran LG. Ale to nie ten sam bo w Pixelu jest problem tego typu że on ma dziwnie zimna barwę w porównaniu do mniejszego brata na co ludzie narzekaja. Biały jest tam niebieski ale plam nie ma takich jak w V30. Kurde kto co teraz wypuści to zawsze jakies babole.

Tymczasem Mate 10 Pro wskoczył na drugie miejsce w rankingu DxOmark. Za zdjęcia 100 punktów a za filmy 91.

Do DxOmark podchodziłbym z baaaardzo dużym dystansem biorąc pod uwagę jak działa ten ranking.

Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Tak, już o tym pisaliśmy tylko że jakoś po ich testach w testach innych youtuberów wychodzi że faktycznie jest tak jak pisza więc gdzieś tam ziarenko prawdy jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Mam nadzieję że jednak ekran w LG V30 to nie to samo co w Pixelu 2. Bartek jakiś czas temu pisał że te poledy mają się nie wypalać. Poniżej ekran kilkudniowego Pixela 2 od LG

239e87f9b5d14943dbbf79da1bea7f7e.jpg

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wypustów testowych się nie kupuje.

Ciekawe jak sobie poradzą z ipX?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Najlepsze jest to, że jeden z takich z spartolonych egzemplarzy trafił się redaktorowi AndroidCentral. Google już ponoć prowadzi śledztwo :D Tylko co tu śledzić? Jak można było zlecić produkcję tak kulawej firmie jak LG. G5 mega niewypał, G6 nikt nie kupuje, V30 premiera daaawno temu i mało kto widział telefon, do tego Ci co mają narzekają na ekran, a teraz to samo w Pixelu XL 2 - wypalanie plus niebieska poświata pod lekkim kątem. Dziś jeszcze czytałem, że LG do v30 daje słuchawki B&O ale oczywiście nie na każdym rynku :D

Remy - ale czy ekranu do iP X nie robi czasem Samsung?

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, robi Samsung. W moim S8 ekran wypalił się na całej powierzchni, tylko górna belka pozostała niewypalona (nakładka Samsunga oszczędza właśnie górną belkę) i się odznaczała. Stało się tak w czasie od końca kwietnia do września. Od S3 nie miałem takiej sytuacji. Dlatego obecnie używam HTC :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Dlatego ja po dziś dzień nie kumam kompletnie tej podjarki OLEDami i wszelkimi pochodnymi. Czerń w telefonach z LCD może nie jest jak smoła w amoledzie, ale jest czarna a nie szara jak kiedyś. Plus biel bardziej naturalna. Najlepiej pod tym względem wypadają ekrany w HTC. Szkoda, że OG Pixel, który do mnie jedzie nie ma LCD, ale trudno. Ja miałem w życiu jednego OLEDa w Lumii 820 i się wypalił cały biały pasek adresu przeglądarki. Najgorzej to wygląda na ekranach smartfonów w elektromarketach. W Saturnie w Magnolii na ekranie Mate 9 Pro nie widać już kompletnie nic :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oled chyba może ciwyświetlać powiadomienia na wyłączonym ekranie.

Wydaje mi się że Apple nie zamontuje wypalających się ekranów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

LCD tak samo, tylko różnica polega na tym, że w OLED świeci tylko "czcionka", nie świeci czarne tło, a  w LCD świeci cały ekran, a co za tym idzie zużywa więcej energii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zużycie energii wynika poza podświetleniem z tego, że sam ekran LCD wyświetlając kolor biały nie zużywa energii. Kolor czarny to maksymalny pobór prądu. Oled/amoled dokładnie odwrotnie.

Ciekawostka okolotelefoniwa. Uruchomiłem po długiej przerwie Ipada2. Nie dość, że po aktualizacjach działa co najmniej dobrze to jeszcze już 8 godzin.... A ma ponad 6 lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zużycie energii wynika poza podświetleniem z tego, że sam ekran LCD wyświetlając kolor biały nie zużywa energii. Kolor czarny to maksymalny pobór prądu. Oled/amoled dokładnie odwrotnie.

Ciekawostka okolotelefoniwa. Uruchomiłem po długiej przerwie Ipada2. Nie dość, że po aktualizacjach działa co najmniej dobrze to jeszcze już 8 godzin.... A ma ponad 6 lat.

Sprzęt Apple potrafi dobrze i sprawnie działać przez wiele lat, pod warunkiem że nie kupi się wadliwej serii - kurz za matrycą itd. lub nie pobierze wersji iOS (zachęcającej do zmiany telefonu). Edytowane przez Remy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze wszystko aktualizuję do najnowszej możliwej wersji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego ja po dziś dzień nie kumam kompletnie tej podjarki OLEDami i wszelkimi pochodnymi. Czerń w telefonach z LCD może nie jest jak smoła w amoledzie, ale jest czarna a nie szara jak kiedyś. Plus biel bardziej naturalna. Najlepiej pod tym względem wypadają ekrany w HTC. Szkoda, że OG Pixel, który do mnie jedzie nie ma LCD, ale trudno. Ja miałem w życiu jednego OLEDa w Lumii 820 i się wypalił cały biały pasek adresu przeglądarki. Najgorzej to wygląda na ekranach smartfonów w elektromarketach. W Saturnie w Magnolii na ekranie Mate 9 Pro nie widać już kompletnie nic :D

Ja nie wiem co wy z Tymi OLEDami robicie.

Tak wygląda mój OLED. Jakoś nie widzę tragedii.

Ur387kxh.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Jedna jaskółka wiosny nie czyni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z oledami nie miałem problemu we wszystkich modelach Galaxy S oprócz SIII i S8. Widać, że zdarzają się niechlubne wyjątki, ale większość wypustów była ok. Chociaż wczesne Samsungi miały podobny problem jak LG teraz - nierównomiernie jasny ekran, najbardziej widać to na szarym tle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedna jaskółka wiosny nie czyni.

To samo napisałbym w kwestii wypalonych LG V30 (ile było tych przypadków? 3? 5?) Czytałem na tym forum i przy egzemplarzach retail ludzie w zdecydowanej większości mówią o braku problemu. 

W iPhone 8 juz spuchło kilka baterii ale jeszcze jakoś nie widzę powodu żeby robić straszny dym bo to były ze 2 egzemplarze. Każdy ma wpadki i jakiś błąd statystyczny musi być. S8 miały różowe wyświetlacze (tych przypadków było całkiem sporo z kolei), a pokazywane wcześniej zdjęcie V30 jest zdjęciem modelu przedprodukcyjnego (to z nierównym podświetleniem). 

Ja tego telefonu w ręku jeszcze nie miałem więc go nie skreślam przez jakieś jednostkowe przypadki w necie. Jak pójdę i zobaczę, że jest kicha, to wtedy go skreślę i tyle. ;)

Edytowane przez Szymon.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IP 11 AlienEdition

post-6402-0-37854100-1508793011_thumb.jpeg

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie proszę o poradę. Musze kupić ładowarkę samochodową do Iphone 7 z MFI, najlepiej z odpinanym kablem i z funkcją szybkiego ładowania. Te które znalazłem mają zazwyczaj kable zintegrowane, krótkie. Ja potrzebuję kabel 1.8 metra najlepiej w nylonowym oplocie. Jeżeli nie będzie go w komplecie z ładowarką ostatecznie mogę dokupić osobno. Może ktoś poradzić sprawdzone produkty?

Znalazłem takie kable z mfi, nylonem, 180cm, który polecacie?

http://allegro.pl/wzmacniany-kabel-lightning-mfi-benks-amber-180-cm-i6889522276.html

http://allegro.pl/kabel-usb-rock-mfi-ladowarka-do-iphone-5-6-7-180cm-i6645190443.html

Edytowane przez bobwoj

"Zdziwiło was, panowie, żeście usłyszeli z moich ust słowo "Bóg", lecz zapewniam was, że pojęcie Boga i cześć jaką mam dla niego opieram na podstawach tak pewnych jak prawdy z dziedziny fizyki." - Michael Faraday

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi