Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Napisz jak wrazenia, chetnie poczytam ;)

Wrażenia pozytywne, nawet szybciutko się przyzwyczaiłem do androida, jest bardzo prosty w obsłudze. Co do telefonów, to Samsung (w tym przypadku Galaxy S4 mini) ma ładniejsze kolory, natomiast Iphone lepszy design i szybciej reaguje. Na + Samsunga możliwość ustawiania sobie ekranu początkowego. Ogólnie rzecz biorąc IP5 poszedł narazie w odstawke, zobaczymy jak się będzie sprawował Samsung po dłuższym okresie użytkowania.

ps. da się w Samsungu robić zdjęcia danej strony internetowej za pomocą przycisku/ów tak jak robi sie to w Iphonie?

IMG_9515_zps4324e896.jpg

Edytowane przez carlito1

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj wcisnąć Power. Na androidzie 2.x miałem tam opcję zrobienia screena. Niestety wraz z aktualizacją do 4.x zniknęła mi taka możliwość... (Sony Xperia)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Opcje screenshota są dwie, albo sam power i wtedy wyskakuje podmenu, albo naciskasz jednocześnie power i volume down.

Wczoraj odebrałem paczkę z Alcatelem :) Jest lepiej niż myślałem.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opcje screenshota są dwie, albo sam power i wtedy wyskakuje podmenu, albo naciskasz jednocześnie power i volume down.

Wczoraj odebrałem paczkę z Alcatelem :) Jest lepiej niż myślałem.

Wstaw proszę zdjęcia w pełnej rozdzielczości robione tym Alcatelem w różnych warunkach oświetleniowych. Sam jestem nim zainteresowany.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ps. da się w Samsungu robić zdjęcia danej strony internetowej za pomocą przycisku/ów tak jak robi sie to w Iphonie?

Jest jeszcze jedna mozliwosc: Settings/Motions/Palm swipe to capture i tiknac box.

Po przesunieciu krawedzi dloni po ekranie robi screenshot

nie spiesz się ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kiedy chcemy wykonać zrzut ekranu naciskamy jednocześnie przycisk home (środkowy kwadracik) i przycisk włączania i wyłączania telefonu (po prawej stronie telefonu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wstaw proszę zdjęcia w pełnej rozdzielczości robione tym Alcatelem w różnych warunkach oświetleniowych. Sam jestem nim zainteresowany.

Pozdrawiam

no i zdjęcie macro zegarka :D wszak do tego nam najczęściej służą aparaty w tel. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o naviexpert to korzysta on z Gpsa, jest to nawigacja online bo na bieżąco pobiera i aktualizuje mapy z sieci. Dodatkowo każdy użytkownik tego programu może podczas jazdy oznaczać fotoradary, korki, niebezpieczne miejsca itp. dzięki czemu nawigacja omija takie fragmenty dróg. Jest to świetne rozwiązanie, ostatnio dzięki temu ominąłem korek pod Elblągiem.

A jeśli chodzi o wielkość telefonu, to byłem pewny że 4cale to już będzie maks i że większego raczej nie kupię - teraz szukam czegoś ok 4,7 cała, oczywiście Android. Dlaczego? Bo mogę praktycznie wszystko ustawić tak jak mi się podoba, telefon może służyć jako pamięć przenośna, nie mam też problemu z przesłaniem komuś zdjęcia/pliku tekstowego (w zamkniętych systemach nie jest to.takie oczywiste).

IPhona z chęcią kupiłbym dla jakości dźwięku jaką on oferuje.

Wysłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Zrobię zdjęcia we czwartek. Nie mniej aparat jest średni, tragedii nie ma, ale gorszy niż w mojej Xperii P. Przede wszystkim dlatego, że brak mu matrycy CMOS.

Ogólnie smartfon jest rewelacyjny poza średnim aparatem. Poza tym bez wad.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja powiem, ze przez mnogosc systemow/urzadzen android zrobienie aplikacji, ktora jest idealnie zoptymalizowana graniczy z cudem... a apple z ich polityka jest 100 razy gorsze od Google. Od wszystkiego chca prowizje :D takie moje uwagi. Bo przez powyzsze mam tyle roboty ze szok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt, na ios aplikacje są lepiej zoptymalizowane, ogólnie sprzęt Apple dłużej dostaje aktualizację niż tel z androidem

Wysłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Poniżej 3 fotki z Alcatela. Tyłka nie urywa, ale moim zdaniem pisanie, że są tragiczne mija się z prawdą. Tragiczne robił mój HTC 8S, te są przyzwoite, ale gorsze niż z Sony Xperia P  :)

Zdjęcia w pełnej rozdzielczości, nie zmniejszane, nie ostrzone.

p4pk.jpg

u7za.jpg

1bgj.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cyklotymik

Michał, spróbuj wcisnąc power i domek, to może zrzucisz, ja tak mam w HOX.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akceptowalne, do jakości Iphone daleko ale jest OKi :-) Pewnie jakość dramatycznie maleje wraz z ograniczeniem światła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akceptowalne, do jakości Iphone daleko ale jest OKi :-) Pewnie jakość dramatycznie maleje wraz z ograniczeniem światła.

No ale to przypadłość wszystkich aparatów...

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Marcin, Alcatel kosztował 700zł, iPhone to wydatek około 2500zł. Co Ty chcesz porównywać?

To poczekaj na Sony Honami i wtedy porównaj foty z IP5 :D

Tak, jakość zdjęć gorsza w przypadku słabego światła, ale tak ma większość telefonów.

Poza tym po zmroku nie pstrykam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jash a można wiedzieć gdzie go upolowałeś, chyba, że to tajemnica  :)

Edytowane przez nieśmiałek

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Na alledrogo.pl :)

Nie mniej tych niebrandowanych z T-Mobile coraz mniej. Jest dużo z Orange, ale tej wersji nie polecam z całego serca :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam ie jestem zwolennikiem ani przeciwnikiem iphona, samsunga czy innego androida.

Używałem iphona 2 lata w UK, i nie narzekałem wszystko ok. nie bawię się w jakieś aplikacje, podstawowe funkcje i tyle.

Zjechałem do polski bo mi się syn rodził, prace znalazłem i czekam na narodziny.

Urodził się, narobiłem zdjęć i myślę prześlę do wszystkich i zonk, nie da rady, wkurzyłem się ale szybko przemyślałem temat i myślę sobie, wezmę telefon żony, przerzucę blututem zdjęcia i wtedy porozsyłam, i znowu zonk, nie da rady bo iphon nie widzi innych telefonów.

W pracy nie mogę zgrać zdjęć bo nie mam uprawnień do instalowania czegokolwiek.

wkurzyłem się i sprzedałem.

Jedyne czego nie można zrobić, to nie można myśleć, że czegoś nie można zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łukasz dawno Cię nie słyszeliśmy !! Nie dawałeś oznak życia. A w UK chyba internet już mają ? :P

Zgadzam się, bluetooth w iphone jest kompletnie bezużyteczny. On nie tylko nie współpracuje z urządzeniami innych marek on także nie działał np. z Notebookiem Apple.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Iphona można podłączyć przez USB i wtedy przesyła zdjęcia jak zwykły aparat fotograficzny.

Apple kładzie nacisk na przesyłanie zdjęć przez email.

Ma generować ruch w sieci, operatorzy mają zarabiać.

Bluetooth jest bezpłatny... to go ukrócili.

Alcatel 6030? Niedługo sprawdzę jak to budżetowe cudo się sprawuje.

Porównanie zdjęć do iphona 5?

To półka cenowa iphona 4.

Oczywiście z allegro.

Jakość zdjęć iphona 4 ? Żenada.

Ciekawe jak będą się kształtować ceny iphona 5 po wejściu iphona 5s i taniej wersji 5c...

Iphone jest ładnie wykonany (oprócz iphona 5 wersja czarna- odpryski farby).

iOS ładnie wygląda, i nic poza tym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

5S ma ponoć kosztować tyle co 5, więc cena tego drugiego będzie musiała spaść, aby stał się atrakcyjnym modelem. No chyba, że 5S będzie się różnił tylko nazwą :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Iphone 5 może kosztować tyle co teraz 4s.

No chyba że wejdzie tani iphon 5c, to może trochę namieszać.

Oczywiście tani nie będzie tani.

Raczej w cenie iphona 4 lub 4s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za zdjecia z tego Alcatela.

Są niestety marne.

Jash, miałeś Xperię P czy mozesz polecić? Bo foty ładne robi i nie jest droga...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi