Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
BRABUS

Gry komputerowe :)

Rekomendowane odpowiedzi

Ja natomiast w wolnych chwilach młócę w Soldata.

Zarąbista gierka !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie podstawowe: czy zamierzacie grać w multiplayera? SC2 to gra przede wszystkim multiplayerowa ale wiele osób może interesować przede wszystkim kampania dla jednego gracza. Blizzard dla zainteresowanych singleplayer udostępnia grę w zasadzie za darmo.

Przeszedłem kampanie, nie płacąc ani grosza, pełną wersję kupię jak stanieje albo w całości z 2 i 3 częścią.

Dla mnie SC2 to raczej mały przerywnik w oczekiwaniu na inną grę Blizzarda :D Diablo 3

Edytowane przez Hakan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli będą kampanie z protossami i zergami... to dobrze, bo już myślałem, że tylko terranie :D

Na granie online i tak nie mam czasu :D

Spacelovematic :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O tak Diablo 3 to będzie coś. Pamiętam że przez Diablo 2 kiedyś chodziłem ciągle niewyspany :D Aż dziw bierze, że człowiek jest w stanie tyle razy przejść tą samą grę :D

Skąd można ściągnąć darmową kampanie Starcraft 2?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pożyczyłem kiedyś koledze z pracy Diablo 2 w piątek.

Oddał w poniedziałek po weekendzie.

- Nie spodobało się? - Pytam.

- A nie, przeszedłem do końca.

Dopiero wtedy zobaczyłem że facet jest dziwnie blady.

Hakan: jestem zainteresowany TYLKO singlem.

Edytowane przez jakubos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, sprawa wygląda tak: potrzebujecie klucz do dema, tzw. guest key albo guest pass. Potrzebny jest on do ściągnięcia klienta gry ze strony Blizzarda - rejestracja na battle.net i pierwszego uruchomienia gry.

Ten klucz jest ważny przez 14 dni od daty aktywacji albo 7 godzin grania (pełna wersja gry, multiplayer, etc.).

ALE! Grę singleplayer można grać jako gość, bez logowania do battle.netu - dostępna jest cała kampania, wszystkie misje itd. Jako gość można grać też przeciw komputerowi - potrzeba jednak przynajmniej raz zagrać będąc zalogowanym na bn - dla pobrania listy map.

Teraz najważniejsze - gdzie zdobyć klucz do dema? Standardowo, 2 demo klucze dołączane są do oryginalnej gry, jednak ludzie udostępniają te klucze w internecie. Np. tutaj: http://forum.battlenet.pl/StarCraft_II__klucze_do_wersji_demo-t42014.html lub tu: http://www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=138748&currentpage=91 można też szukać w googlach. Wszystko jak najbardziej legalne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po ostatnim patchu już chyba nie można grać jako gość (przynajmniej ja nie mogę) zatem nie da się ominąć limitu 7h lub 14 dni.

Hakan: jestem zainteresowany TYLKO singlem.

Jeśli tak, to sobie odpuść kupno IHMO. Szkoda 170zł. To gra multi i to pod warunkiem, że albo grałeś w SC:BW i ogarniasz temat (choć to 2 różne gry, ale chodzi o pewne założenia) albo masz czas i chęci uczyć się grać.

Sam cały czas się zastanawiam nad kupnem. Grałem w BW teraz gram na guest pass i ciągle myślę...

Totalny laik :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam, że po zainstalowaniu patcha trzeba ponownie się zalogować na konto aby autoryzować grę na nowo, mój klucz wygasł już dawno więc grać nie da rady.

Nie mogę potwierdzić, czy trzeba się logować za każdym razem czy tylko raz - innymi słowy czy można grać jako gość dłużej jak 7 godzin.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Haken czy to znaczy, że na przejście kampani w Starcraft 2 wystarczyło Ci siedem godzin?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, kampania jest łatwa (na poziomie normal) ale zajmuje więcej czasu.

Chodzi o to, że mając klucz demo, po zarejestrowaniu się na battle.necie, w czasie gry musiałem się połączyć online tylko raz aby autoryzować grę. Potem można grać jako gość - offline i czas 7 godzin nie jest odliczany.

Problem pojawił się teraz, kiedy wyszedł nowy patch do gry i trzeba ją ponownie autoryzować a ja już nie mam klucza, bo się przeterminował (14 dni od daty aktywacji).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A fajny jest ten Starcraft w ogóle? Warto kupić? Ja zagrywam się w takich RTSach jak Company of Heroes, albo Bitwa o Śródziemie, spodoba mi się SC2? W jedynkę grałem, podobała mi się, ale to było ponad dziesięć lat temu... SC2 ma coś co jest warte tych dwóch stówek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Singleplayer? Nie, wg mnie nie warto kupować gry tylko dla singla. Lepiej poczekać do wydania jakiegoś w całości 3 części - za połowę ceny ale to pewnie za rok, może 2-3 lata dopiero...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SC2 to temat rzeka...

Jak mówiełem to gra głównie do multi.

W Company of Heroes grałem przez chwile (single) i wydaje mi się, że to gra bardziej taktyczna. Mniej się buduje, produkuje wojska - raczej chodzi o to co i jak tym wojskiem zrobić (popraw mnie jeśli się mylę). SC2 natomiast jest grą gdzie liczy się zarówno macro (budowanie) jak i micro (kontrola wojska). Gra jest bardzo szybka i dynamiczna. Mało czasu na podejmowanie decyzji, liczy się szybkość w operowaniu myszką i klawiaturą. Do tego należy nauczyć się / wypracować sobie schematy build up`ów (rozwijania bazy - budowania poszczególnych budynków, jednostek, robienia upgradów - tak aby wszystko było zgrane w czasie i efektywne), wiedzieć jakie są najlepsze kontry na to co przygotowuje nam wróg. A to i tak wierzchołek góry lodowej...

Żeby grać w multi na przyzwoitym poziomie nie wystarczy poznać wszystkie budynki i jednostki, natępnie je zbudować i zaatakować wroga większą armią. Trzeba poświęcić czas na oglądanie replayów gier najlepszych graczy na świecie i podglądać jak oni grają (lub próbować wymyślać własne nowatorskie zagrania :lol: ), analizować własne gry i wyciągać wnioski. To trochę jak szachy, gdzie poznanie zasad jest łatwe, ale żeby dobrze grać, to już inna bajka.

W Bitwe o Śródziemie nie grałem więc nie wiem jak się ma do SC2.

Najlepiej będzie jeśli spróbujesz dostać klucz demo i pograć troszkę. Ciężko tak w 2 słowach wytłumaczyć OCB, a tym bardziej zadecydować czy Ci się spodoba.

PS: Uff się rozpisałem... Ale trzba było nie pytać o SC :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bitwa o Śródziemie podobna jest w rozgrywce do Company of Heroes, surowce pozyskuje się za kontrole jak największej części mapy i główną uwagę skupiać trzeba na rekrutacji wojska, ulepszaniu uzbrojenia, rozbudowie bazy i zastosowywaniu odpowiednich taktyk. Bitwa o Śródziemie to piękna gra, osadzona w świecie Władny Pierścieni. Piszę tu o drugiej części i dodatku Król Nazguli, bo jedynka jest inna, moim zdaniem gorsza. Starcrafta 2 kupię na pewno, tylko nie wiem czy czekać aż stanieje, czy kupić już teraz... Po jakim czasie gry wchodzą do Platynowej Kolekcji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W gry regularnie nie gram już od kilku lat, ale ciągle posiadam kilka tytułów, do których raz na jakiś czas wracam z wielką przyjemnością :lol:

Absolutny numer 1 dla mnie: Commandos Behind Enemy Lines i Beyond The Call Of Duty

25220.gif

Numer 2: Commandos: Men Of Courage

1268393136514.jpg

Numer 3: Panzer General II

post-27690-0-20759600-1331591392.jpg

Numer 4: Medal of Honor i Call Of Duty

bq6983_546b2b162322551fc25aa72b2f645758-Medal_of_Honor_Allied_Assault_.jpg

6pz59w7.jpg

Kiedy tak wspominamy sobie gry komputerowe, trochę z nostalgią myślę o moich pierwszysch komputerkach typu SVI-728 (dostałem go w maju 1987r), później o wspaniałym Atari 130XE... Ech to były czasy ...

Tak wyglądało moje SVI-728 :lol:

svi728.jpg

Edytowane przez Flieger

The sun is the same in a relative way but you're older,

Shorter of breath and one day closer to death.

Pink Floyd, Time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bitwa o Śródziemie to piękna gra, osadzona w świecie Władny Pierścieni. Piszę tu o drugiej części i dodatku Król Nazguli, bo jedynka jest inna, moim zdaniem gorsza. Starcrafta 2 kupię na pewno, tylko nie wiem czy czekać aż stanieje, czy kupić już teraz... Po jakim czasie gry wchodzą do Platynowej Kolekcji?

Zawsze chciałem zagrać w Bitwe... może kiedyś się uda, zwłaszcza, że uwielbiam fantasy.

Nie liczyłbym na to, że SC2 wejdzie do jakiejś serii tańszych gier. Owszem stanieć może, ale nie szybko (może jakieś promocje gwiazdkowe?). Pewnie dopiero jak pojawi się pierwszy dodatek. A nie wiadomo kiedy to nastąpi. Osobiście myślę, że nie wcześniej jak za rok. Cóż... biznes.

Absolutny numer 1 dla mnie: Commandos Behind Enemy Lines i Beyond The Call Of Duty

Commandos rulezzzz!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Commandos jak najbardziej popieram :lol: Aby utrzymać tematykę II wojny wypadałoby wspomnieć o Medal of Honour :) W szczególności pierwsza część Allied of Assault i misja lądowania w Normandii :lol: to był klimat...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi udalo sie nie kupic SC2 w momencie premiery, mimo, ze kocham SC1... to uwazam, ze 160zeta za 1/3 gry to lekkie przegiecie, dlatego bojkotuje... nie wiem jak dlugo jeszcze mi sie to uda:). Co do obnizki, to raczej bym nie liczyl szybko, sadzac po wynikach sprzedazy.

Z ostatnio granych moge z czystym sumieniem polecic Heavy Rain - sympatyczna i momentami zaskakujaca, niebanalna.

A dla wielbicieli Indiany Jonesa - Uncharted 2

Warto jeszcze wspomniec o Assassin's Creed 2 -tez nie bedzie to stracony czas.

Ostatnio zaczalem grac w Dead Space, moze nie najnowsza, ale klimat przedni:)

No a moje No. 1 to oczywiscie Diablo. Znajac Blizzarda , bedziemy jeszcze czekali dluuugo na 3:)

Ostatnie lata spedzam tez na grze- nie grze , czyli serii guitar hero - niesamowite jak to wciaga i jaka satysfakcje daje.. a do tego sie nie nudzi - dla mnie zaraz po Diablo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miłośnikom Diablo polecam Titan Quest razem z dodatkiem Immortal Throne. Moim zdaniem single player jest w niej lepszy nawet niż w Diablo. Na początku rozgrywki decydujemy tylko o tym czy nasza postać ma być kobietą czy mężczyzną, nie jesteśmy związani od samego początku żadną klasą postaci i w zależności od tego jakie wybierzemy później ścieżki rozwoju, zależy czy walczyć będziemy wojownikiem, magiem czy czymkolwiek innym, możemy tworzyć hybrydy klas postaci i budować je na dziesiątki różnych sposobów. Gra osadzona jest w realiach mitologii greckiej, zamiast z diabłami, walczymy więc z różnymi satyrami, pegazami, z Minotaurem itd. Gra naprawdę warta polecenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lestaf odważne stwierdzenie z tym "lepsza od diablo" :) Ja nie polubiłem TQ jakieś takie dziwne dla mnie. Diablo miało swój klimat i było bardzo przemyślane, a może to tylko sentyment? Do gustu przypadł mi CS grałem w to już w podstawówce w pierwszą wersję teraz bardzo rzadko popykam w Source, Virtua Tennis 2009, Torchlight (właściwie to kopia Diablo) i bardzo lubię szachy :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tą rozmową o Starcrafcie narobiliście mi na niego ochoty do tego stopnia, że mało brakowało a bym go kupił. Kupienie go było by z kolei na bakier z moim postanowieniem, że nie dam się okraść Blizzardowi z tej kosmicznej jak na grę gotówki, jaką każe zapłacić nielicznej już garstce uczciwych ludzi, którzy kupują oryginalne gry i programy... Żeby zapomnieć na jakiś czas o Starcrafcie, kupiłem Dawn of War- Soulstorm. Nie miałem jeszcze okazji w tą grę na poważnie pograć, ale żeby zapoznać się z rozgrywką, stoczyłem jedną potyczkę z komputerem. AI w tej grze ma chyba porażenie mózgowe, bo podczas potyczki komputer zbudował podstawowe budowle, zrekrutował jeden oddział, który ofiarnie poświęcił wchodząc nim do mojej bazy, po czym nie wiem czy z rozpaczy, czy ze wstydu przestał robić cokolwiek. Mam nadzieję, że to tylko chwilowa niemoc intelektualna ze strony AI...

Zna ktoś z was tą grę? Warto poświęcić na nią czas, czy dać sobie spokój?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ostatnio przeszedłem ''Kane & Lynch 2: Dog Days''. Gierka przez pierwszą godzinę bardzo wciągająca i fajnie się grało, ale potem nuda i schematy. Do tego strasznie krótka, więc w zasadzie nie polecam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ostatnio dorwałem pacmana- gra mojej młodości, więc jakoś z sympatią ją wspominam i też wciąga choć w inny sposób.

Ale coś mam takie dziwne przeczucie, że pacmanem to chyba zbytnio nie błysnę w towarzystwie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ricardo216 ja bym dorzucił tetrisa ;) Przypomina mi sie jak chodziłem do przedszkola i czasami (nigdy gry video mnie nie ciągnęły) grałem w te gry na pegasusie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi