Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
BRABUS

Gry komputerowe :)

Rekomendowane odpowiedzi

Ograniczona? W jaki sposób? Jeżeli chodzi Tobie o brak możliwości gry na piratach to dla mnie żadne ograniczenie

Cóż, gra na piratach również nie wchodzi w grę, ale przerobienie PSP dawało niemalże nieograniczone możliwości w modowaniu oprogramowania. Teraz już nie wgrasz na nią customowych odtwarzaczy, programów do oglądania filmów z napisami w txt i wiele, wiele innych. Miałem możliwość porównania wersji 2004 z customowymi programami i 3004 z blokadą i to są zupełnie dwie konsole.

Końcówka żywota? Zanim ja przejdę wszystkie interesujące tytuły, które już zostały wydane na PSP to rozpadnie się konsola, albo odpadną mi palce

No chyba, że tak. Tyle tylko, że nowości wychodzi co raz to mniej, a za kilka miesięcy ma się pojawić PSP 2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No chyba, że tak. Tyle tylko, że nowości wychodzi co raz to mniej, a za kilka miesięcy ma się pojawić PSP 2.

Powiem tak. Gdybym miał 18 lat i grał na konsoli po kilka/naście godzin dziennie to pewnie bym się nad tym zastanawiał, ale ja będę grał na tym od święta, a ostatni raz w gry śmigałem dobrych kilka lat temu więc mam sporo zaległości :rolleyes:

PSP chciałbym jeszcze wykorzystać do czytanie e-book'ów, ale z tego co czytałem nie potrzeba do tego przerabiania konsoli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co może jakaś Fifka po sieci ? Jak się ogram :rolleyes:

jezeli bedzie jakas akcja sieciowa to prosze dac mi znac :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, odpalilem dzisiaj nowe Gran Turismo i po pierwszej godzinie grania jestem jak narazie zawiedziony, spodziewałem się czegoś lepszego. Jakie są wasze odczucia co do tej gry?

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio pykam sobie w NFS: Hot Pursuit na IP4. Rewelacja, polecam z czystym sumieniem. A na PS3 dorwałem demo Heavy Rain (wiem, że późno :() - jestem pod wrażeniem i również mogę polecić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można coś wiecej o grze heavy rain?

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można coś wiecej o grze heavy rain?

Oczywiście. Pierwsze co rzuca na kolana to świetna, naturalna i klimatyczna grafika (filmowy - kryminalny klimat). Zaraz potem super-intuicyjne sterowanie, można użyć też nowego motion pada sony, tego nie próbowałem ale już na zwykłym padzie jest bardzo naturalnie (np. żeby wyciągnąć inhalator z kieszeni robimy pół obrót lewym analogiem, żeby potrząsnąć buteleczką oczywiście musimy potrząsnąć padem itp). Ogólnie bardzo ciekawe, świeże wrażenia :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, odpalilem dzisiaj nowe Gran Turismo i po pierwszej godzinie grania jestem jak narazie zawiedziony, spodziewałem się czegoś lepszego. Jakie są wasze odczucia co do tej gry?

Generalnie ta generacja konsol to jeden wielki zawód...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy gra ktoś w Starcrafta 2??? Potrzebuję wskazówek co i kiedy budować zwłaszcza na początku rozgrywki. Najczęsciej przegrywam w pierwszych minutach gry............ ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja gram w SC2. Sprawa jest dość skomplikowana ;)

Może obejrzyj parę replayów z gier najlepszych graczy np. z TEJ strony. Podpatrzysz co i jak.

Totalny laik :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja gram w SC2. Sprawa jest dość skomplikowana ;)

Może obejrzyj parę replayów z gier najlepszych graczy np. z TEJ strony. Podpatrzysz co i jak.

Oglądać się da tylko przez SC???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, tylko przez SC. Ale za to możesz podejrzeć dosłownie wszystko: co robią, jak robią, statystyki itp.

Ewentualnie na youtube są pokazywane gry z komentarzem. Użytkownicy PL: ZeddStarcraft, starcraft2tv (itzMorglum), ENG: Day9, Husky itp itd. Jednak na YT "kamera" wędruje tam gdzie chce komentator a nie gdzie Ty byś chciał.

Generalnie, jak wspominałem, gra w SC2 jest bardziej skomplikowana niż się wydaje. To trochę jak szachy, gdzie zrozumienie zasad/mechaniki gry jest proste, ale granie na dobrym (co jest pojęciem i tak względnym) poziomie to zupełnie inna bajka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, tylko przez SC. Ale za to możesz podejrzeć dosłownie wszystko: co robią, jak robią, statystyki itp.

Ewentualnie na youtube są pokazywane gry z komentarzem. Użytkownicy PL: ZeddStarcraft, starcraft2tv (itzMorglum), ENG: Day9, Husky itp itd. Jednak na YT "kamera" wędruje tam gdzie chce komentator a nie gdzie Ty byś chciał.

Generalnie, jak wspominałem, gra w SC2 jest bardziej skomplikowana niż się wydaje. To trochę jak szachy, gdzie zrozumienie zasad/mechaniki gry jest proste, ale granie na dobrym (co jest pojęciem i tak względnym) poziomie to zupełnie inna bajka ;)

No właśnie widzę, że w SC każda sekunda się liczy i produkcja w zależności od poczynań przeciwnika. Jeden koleś był tak bezczelny, że zbudował na początku gry, na moim podwórku bunkry z koszarami i pozamiatał od razu :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest dokładnie tak jak mówisz. Każda chwila się liczy i podjęcie odpowiedniej decyzji.

Granie bydynków w bazie przeciwnika lub jej okolicach (tzw. proxy) jest dość popularną taktyką. Kluczem do sukcesu jest zwiad, dzięki któremu będziesz wiedział co przeciwnik knuje, a co za tym idzie - odpowiednio zareagować.

Jeśli będziesz potrzebował jakiś wskazówek lub miał ochotę na sparing to zapraszam na PW :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BRABUS jeśli chcesz załamać się totalnie to zagraj z yankiem w Starcrafta. Ja po ostatnim meczu z yankiem zamknąłem się w sobie i potrzebowałem długotrwałej psychoanalizy, żeby na powrót odzyskać wiarę w siebie i w sens życia :) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LOL :)

Ja to noob jestem :) Do tego miałem przerwę i generalnie mało grałem więc nie jestem w formie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie ma jakiejś wyjściowej taktyki dla terran, któa zawsze się na początku sprawdzi??? Z tego co widziałem na filmach to oprócz taktyki trzeba dobrze operować myszka i klawiaturą. Nie wystarczy zaatakować, oprócz tego trzeba umiejętnie operować jednostkami podczas ataku. Do tego słownictwo podczas omawiania potyczek, którego nie ogarniam w ogóle. Może jest jaiś słowniczek gracza SC? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie a jak ma się SC 2 do już kulkowego Brood Wara w którego swego czasu się grało dosyć intensywnie ??

Edytowane przez Glint

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie SC2 jest godnym następcą SC i SC BW, gra naprawdę świetna - w ogóle nie nudzi, i gwarantuje wiele godzin urozmaiconej rozrywki. Przeszedłem tryb kampanii na wszystkich poziomach trudności, i chyba zagram znów :)

A w BF: Bad Company 2 ktoś gra?

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:) :) :)

Ładnie to się tak śmiać z kolegi, który gra ostatnio taki żal, że aż szkoda patrzeć? :)

A nie ma jakiejś wyjściowej taktyki dla terran, któa zawsze się na początku sprawdzi?

Wall na rampę i MMM.

Z tego co widziałem na filmach to oprócz taktyki trzeba dobrze operować myszka i klawiaturą. Nie wystarczy zaatakować, oprócz tego trzeba umiejętnie operować jednostkami podczas ataku.

Tzw. micro. Owszem przydaje się. Ale na niższych poziomach wtajemniczenia nie zawracałbym sobie tym aż tak głowy. Lepiej skupić się na build upie i macro.

Może jest jaiś słowniczek gracza SC? :)

Liquidpedia.

Oficajlne forum BN

Jak poszukasz to pewnie znajdziesz w necie więcej.

Panowie a jak ma się SC 2 do już kulkowego Brood Wara w którego swego czasu się grało dosyć intensywnie ??

To dwie różne gry. Można by się wiele rozpisywać o zaletach i wadach. Ja powiem: zagraj, bo warto.

Przeszedłem tryb kampanii na wszystkich poziomach trudności, i chyba zagram znów :)

:) Hardcore. Nie myślałeś żeby zagrać multi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładnie to się tak śmiać z kolegi, który gra ostatnio taki żal, że aż szkoda patrzeć? :)

Śmiałem się bo uznałem to za żart, Ty nie bywasz nie w formie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie masz rację... Ja NIGDY nie byłem w formie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bądź taki skromny yanek, nie da się z Tobą wygrać, do diamentu też nie awansowali Cie z litości :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówiłem Ci, że już nie jestem w Diamencie. Właśnie przez ostatnie żale, które odstawiam na BN :)

Nie da się ze mną wygrać? Powiedz to tym 200 <czy tam ileś> graczom, którzy mnie rozwalili :)

Chyba nie widziałeś na prawdę dobrych graczy. I teraz mówię serio. Ja to cienias totalny jestem. Ledwo co ogarniam podstawy w teorii ocb. A co dopiero praktyka.

Edytowane przez yanek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi