Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
diesel

Nowe nabytki japońskie - chwalimy się tym, co udało nam się upolować

Rekomendowane odpowiedzi

... miałem wrażenie, że wszyscy poza mną już go mają  ^_^ , ale kiedy wziąłem go w rękę zrozumiałem dlaczego.

Jest rewelacyjny :D

post-64406-0-99033600-1394825285_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... miałem wrażenie, że wszyscy poza mną już go mają  ^_^ , ale kiedy wziąłem go w rękę zrozumiałem dlaczego.

Jest rewelacyjny :D

Wątpię abyś zobaczył Sumo gdzieś na żywo . Zegar popularny ale tylko na forum.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hallo, Paweł, nie pijemy ! - kolega już go kupił.  :P  :D  :lol:  B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hallo, Paweł, nie pijemy ! - kolega już go kupił.  :P  :D  :lol:  B)

To ma dobry zegarek :)

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio zakupione chrono mechanizm 7T34, skusiła mnie cena , ale po przejściach :/ i trochę smutno jak na niego patrzę ...

Jeszcze nie mam pomysłu co z nim zrobię, prawdopodobnie czeka mnie wymiana całej koperty.

Jak widać na ostatnim obrazku, trochę mu brakuje, do przyzwoitego stanu.

Chociaż zastanawiam się, czy by nie zmienić kolorystyki

post-66492-0-53608600-1394889932_thumb.jpg

post-66492-0-18592400-1394889946_thumb.jpg

post-66492-0-97562900-1394889956_thumb.jpg

post-66492-0-01344500-1394889972_thumb.jpg

post-66492-0-77303700-1394889988_thumb.jpg

post-66492-0-92179800-1394890124_thumb.jpg

SEIKO 7A28-7039 / SEIKO 7A28-701A / SEIKO 7A28-7010 / - SPEEDMASTERS  / SEIKO 7A48 - MOONPHASE / SEIKO TUNA SBBN017 / SEIKO SARB047 6R15 / SEIKO AEROMASTER 5H23 / i jeszcze kilka innych ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A sprawny jest? Bo ja tu aż takiej tragedii nie widzę. Owszem szkło jest zajechane na amen, ale po wymianie będzie super. Do tego polerka koperty i bransolety i możesz swojemu zegarkowi robić takie zdjęcie jak wkleiłeś to ostatnie :)

edit: Ale z tego co teraz zauważyłem czegoś tu brakuje? Bezel jest niekompletny....

Edytowane przez Buczo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A sprawny jest? Bo ja tu aż takiej tragedii nie widzę. Owszem szkło jest zajechane na amen, ale po wymianie będzie super. Do tego polerka koperty i bransolety i możesz swojemu zegarkowi robić takie zdjęcie jak wkleiłeś to ostatnie :)

edit: Ale z tego co teraz zauważyłem czegoś tu brakuje? Bezel jest niekompletny....

na zdjęciu tego nie widać, ale krawędz z prawej strony koperty jest zgubiona, przez nieumiejętną polerkę, tak więc nie wiem czy polerka tutaj jeszcze coś pomoże, no właśnie i ten niekoplmetny bezel, nie wiem czy da się zamówić sam element. Złożyłem zapytanie w kilku miejscach i czekam na odpowiedź. Jak się nie uda to nowa koperta. :)

SEIKO 7A28-7039 / SEIKO 7A28-701A / SEIKO 7A28-7010 / - SPEEDMASTERS  / SEIKO 7A48 - MOONPHASE / SEIKO TUNA SBBN017 / SEIKO SARB047 6R15 / SEIKO AEROMASTER 5H23 / i jeszcze kilka innych ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi się udało dorwać w stanie NOS Seiko BFSa

post-59212-0-57131700-1394898734_thumb.jpg

I mała, paskowa rewia mody.

Na świecie są tylko 10 rodzaje ludzi. Ci co znają system dwójkowy i ci co go nie znają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość AdamB

Po małej przerwie (2 lata i 12 innych zegarków :)) zrozumiałem że jest to best watch ever.

13185283883_6b4c6e074a_o.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej

nie wiem czy dział właściwy ale mam pytanie: czemu Sumo jest takie lubiane i drogie?? porównując go z innymi diverami Seiko jakoś szokującej różnicy nie widzę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/47035-policzmy-sumo/page-9

mój post nr 176

poza tym, jak żyjesz w JP zakup Sumo dla nich to tylko 1500zł - a oni tak mało nie zarabiają.

My płacimy za przywilej życia w PL (zarabiamy najwięcej to i płacimy najwięcej  :P  :D  :lol: )

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej

nie wiem czy dział właściwy ale mam pytanie: czemu Sumo jest takie lubiane i drogie?? porównując go z innymi diverami Seiko jakoś szokującej różnicy nie widzę

1.Bo to dobry zegarek jest :)

2.Cena wg. mnie za ten zegarek jest również  bardzo dobra .

3.Zależy też z czym porównujesz.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej

Zegarek jest po prostu dobry, mam na myśli mechanizm.

Natomiast jeśli chodzi o wygląd, to ja również nie widzę szokującej różnicy. Szlify na kopercie robią wrażenie, ale całościowo powiedziałbym, że wcale nie wygląda lepiej od np. Monstera. Miałem Sumo 2 razy i po kilku miesiącach obcowania z nim dochodziłem do wniosku, że to nie to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość 0.1

jest juz blisko :)

img_8500-scaled1000.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.Bo to dobry zegarek jest :)

2.Cena wg. mnie za ten zegarek jest również  bardzo dobra .

3.Zależy też z czym porównujesz.

chociażby z Monsterem który jest o połowę tańszy

ale po kupieniu Citizena chyba staję się bezkrytycznym fanem tej właśnie marki :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety przez internet i po zdjęciach tej różnicy nie poczujesz. Uwierz mi, Monster mimo wielu zalet i niepowtarzalności nie jest w tej samej lidze co Sumo.

Tak samo jak porównywać Promastera za 700zł do tych JDM za 2k.

Musisz pomacać i sam ocenić, dalsze zbieranie za i przeciw nie ma najmniejszego sensu.

Uogólniając, zegarki z 6r15 to bez wątpienia inna półka niż te na 4r36 czy 7s26 czy to Ci się podoba czy nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seiko ?  :P  :D  :lol:

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość romseyman

papuga  :P

My sie dobrych wzorcow nie wstydzimy.   :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi