Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
diesel

Nowe nabytki japońskie - chwalimy się tym, co udało nam się upolować

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Noodles

Btw. co to za model w kolekcji, po lewej obok Citizena? Też jakiś Citek?

Limit W przyszłym tygodniu zajmę się lupką, jak tylko dorwę mikro torchlight (nie będę przecież używał dużej opalarki)

Baby Tuna Srpa82k1 w gaciach od strapcode. To jest dopiero bydlę.... A obok citka z białą tarczą to Casio Efv-100. Bardzo przyjemny kwarcyk.

A co do lupki... ja bym mu zostawił. Tak fabryka dała więc niech tak ma :D

Edytowane przez Noodles

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lupka jest fajna, a na stare lata jak znalazł ;-)

Wysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka

Lupka jest fajna, a na stare lata jak znalazł ;-)

Wysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby kilka dni później nie pojawił się w dziale kupię, post typu "AAA - Szkło do Alpinista zdecydowanie nabędę"  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D :D :D

Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

emiel, fajna sardynka, cieszę się że zmotywowałem do zakupu ^_^

Alpinist? niech zostanie w ori z lupką, z czasem przyzwyczaisz się :)

No i oczywiście graty SLA021J1 dla kolegi, świetny jest :)

I od razu pytanie czy to jeszcze MM czy już tylko SLA? B)

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hejka Tomaliusz, no jakoś ten Twój szarak skłonił mnie do spojrzenia na tę serię od Seiko - wiesz, od jakiegoś czasu mdliło mnie jak widziałem katalogi z nowymi wypustami - nic ciekawego, ciągle tłuczenie żółwi (nic do nich nie mam, pocieszne stworzenia, sam opiekuję się trzema), na zmianę z kiepskimi, beznamiętnymi biedamasami z 6R i wciskanie ich jako coś ekskluzywnego. Jeśli wychodziło cokolwiek, co mogło przykuć moją uwagę, to z reguły coś tam popsuto (vide nowe Monstery). Ten sam problem mam z Grand Seiko, gdzie od dłuższego czasu nic mnie nie zainteresowało (come on, Godzilla?co to k, ma być? W Seiko to rozumiem, ale w GS taka maniana). No dobra, niebieski snowflake przykuł moją uwagę na dłużej i prawdopodobnie będzie moim piątym GSem (tytanowego sprzedałem), ale wciąż się waham, bo koperta nie ta (mam fioła na punkcie kopert od 44GS). No ale jak zacząłeś wrzucać zdjęcia Twojej szarej sardyny, to mój stosunek do solarów/kwarców trochę zmiękł, wcześniej krzywiłem się na nie, no ale skoro w automatach Seiko posucha i bida z nyndzą, to trzeba się jakoś ratować. Wybrałem ten, a nie inny model, z racji oryginalnego podejścia - raz, że mocno on nawiązuje do pewnego starego modelu, który mi się podobał, a dwa, wygląda inaczej niż większość tego, co Seiko ostatnio klepie. Trochę się obawiałem wielkości, ale niepotrzebnie. Jest wygodniejszy niż żółwie no i cieszy - nie myślałem, że mnie jakiś solar będzie tak radował. No i fakt, że prawie nikt takiego nie nosi, w moich okolicach Seiko i G-shocki królują, ale Seiko to głównie żółwie - mojego modelu jeszcze u nikogo na żywo nie widziałem. Ta seria ulicznic "streets" jest mocno niedoceniana, a szczerze mówiąc, to są dużo lepsze, bardziej funkcjonalne i przede wszystkim ciekawsze zegarki, niż tak mocno reklamowane nowe piątki.

Co do nowego Alpinista - miłość kwitnie mocno, te czerwone akcenty na czarnej tarczy przypominają mi jednego GSa, którego miałem swego czasu kupić. Lupka idzie pod ogień, po prostu zaburza mi całą tarczę - nienawidzę tego rozwiązania i stąd Rolexy (choć nie jest to jedyna przyczyna) u mnie odpadają już na starcie. Jak będę stary, to nie będę patrzył w datownik zegarka. Szkoda, że kosztem tej beznadziejnej Rolexkupy, zrezygnowano z grawerowanej koronki. Jakoś tak łyso bez tego detalu.

Ball, Casio, Citizen, Grand Seiko, Longines, Muhle, Orient, Orient Star, Oris, Seiko, Squale, Tissot, Vostok, Zodiac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś wrócił ze spa. Dałem go dla zegarmistrza bezpośrednio po kupnie, więc dziś pierwszy dzień u mnie :)

post-94612-0-17025800-1580988512_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś dotarł, jeszcze nie ustawiony.

202002101_qaerhxh.jpg

202002101_qaerhxr.jpg

Edytowane przez koorchuck

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BiedaMas fajny.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dopiero odebrany, pasek już zmieniony :)

O, widzę ktoś się zaopatrzył na DFI ;) Miałem przez chwilę. Bardzo przyjemny zegareczek. Szafir, dobry rozmiar, ładny niebieski bez względu na oświetlenie tylko 19 mm między uszami...

Edytowane przez Krygo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy "peżot" kolekcji

Fajna tarcza, do mnie jedzie z podobną, ale z kraju alpejskich krów :D

A tymczasem wpadła sobie żabka mała, re re kum kum re re kum kum.

post-33253-0-37446300-1581514167_thumb.jpg

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie taka mała ta żabka.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Noodles

Rqczej ropucha :D

Rqczej ropucha :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję pięknej Signatury! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Signature jak zawsze klasa gratulacje :)

Masz 5 zegarków z serii Signature?

👉📸 All Rights Reserved®                                                                    Diver'sholic 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi