TomcioMiki 78099 #9226 Napisano 22 Kwietnia 2025 9 minut temu, Autor1984 napisał(-a): Obejrzałem 2 odc. The Last of Us sezon 2. Robi się ciekawie... Bardzo ciekawie Czy Joel faktycznie ginie 🤔🤔🤔 6 minut temu, jakubos napisał(-a): no gra jeśli chodzi o opowieść, ociera się wg mnie o wybitną. A serial wg mnie jest słabo. Może nie tragicznie ale do opowieści pierwowzoru to nie dorasta. Mam cholerka Xboksa, ale ja w gry to trochę słaby jestem, i nie wiem którą część trzeba by było zagrać ??? Ostatnie w co grałem to Diablo 😁😁😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 14995 #9227 Napisano 22 Kwietnia 2025 6 minut temu, TomcioMiki napisał(-a): Czy Joel faktycznie ginie 🤔🤔🤔 Chyba nie sądzisz, że cokolwiek napiszę w tym temacie? 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 78099 #9228 Napisano 22 Kwietnia 2025 14 minut temu, Autor1984 napisał(-a): Chyba nie sądzisz, że cokolwiek napiszę w tym temacie? No nie, ale jest mi smutno polubiłem go , wstrętna Abby 😁😁😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 14995 #9229 Napisano 22 Kwietnia 2025 31 minut temu, TomcioMiki napisał(-a): No nie, ale jest mi smutno polubiłem go , wstrętna Abby 😁😁😁 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 78099 #9230 Napisano 22 Kwietnia 2025 Teraz, Autor1984 napisał(-a): 😁😁😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 89839 #9231 Napisano 22 Kwietnia 2025 4 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 78099 #9232 Napisano 23 Kwietnia 2025 8 godzin temu, Lincoln Six Echo napisał(-a): Smutne to 😟😟😟 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6297 #9233 Napisano 23 Kwietnia 2025 9 godzin temu, Lincoln Six Echo napisał(-a): Tombstone i Tombstone. Kurczę, pamiętam ten western z dzieciństwa, o ile dobrze kojarzę, Val miał w filmie gruźlicę? Akurat wróciłem do grania w Red Dead Redemption 2, może do tego miksu dorzucę obejrzenie klasyka w weekend 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 78099 #9234 Napisano 23 Kwietnia 2025 42 minuty temu, Ceteth napisał(-a): Tombstone i Tombstone. Kurczę, pamiętam ten western z dzieciństwa, o ile dobrze kojarzę, Val miał w filmie gruźlicę? Akurat wróciłem do grania w Red Dead Redemption 2, może do tego miksu dorzucę obejrzenie klasyka w weekend Rodzina Vala Kilmera będzie miała możliwość pochowania go w mało prawdopodobnym, ale bardzo odpowiednim miejscu: Boot Hill Cemetery. Kilmer dostał w prezencie działkę na najsłynniejszym cmentarzu Dzikiego Zachodu od Kurta Russella po tym, jak obaj skończyli swój klasyczny western, Tombstone , powiedział Russell w zeszłym roku magazynowi GQ . W filmie z 1993 roku Russell grał emerytowanego stróża prawa Wyatta Earpa, a Kilmer grał jego dentystę, który stał się umierającym pomocnikiem, Doca Hollidaya. Obaj zostali bliskimi przyjaciółmi na planie w Tombstone w Arizonie. Według Russella chciał on kupić swojemu współgwiazdorowi coś, co pokazałoby jego wdzięczność. „Kiedy pracujesz z ludźmi, dostajesz ich, czasami pod koniec serialu, prezenty w zamian” — powiedział Russell magazynowi GQ. „Val dał mi akr ziemi z widokiem na Boot Hill” — powiedział aktor. Więc kupił Kilmerowi prawdziwą działkę pochówkową w Boot Hill. Prawdziwy Doc Holliday nie jest tam pochowany, ale członkowie gangu Cowboys, których pokonali w strzelaninie w OK Corral, są. Kilmer zmarł we wtorek w Los Angeles w wieku 65 lat. Russell powiedział wzruszająco: „Doc Holliday był cały o śmierci, ale Wyatt jest cały o życiu. Chyba to mówi wszystko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 78099 #9235 Napisano 23 Kwietnia 2025 Ktoś się wybiera 🤗🤗🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 78099 #9236 Napisano 23 Kwietnia 2025 Byłem 🤗🤗🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 78099 #9237 Napisano 25 Kwietnia 2025 Wes Anderson zawsze na propsie , czekam 😁😁😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 8854 #9238 Napisano 25 Kwietnia 2025 "Bogini Partenope" - jak zawsze z lekką obawą, czy Sorrentino się już nie wypalił? Nie, zrobił jeden ze swoich najlepszych i najbardziej przewrotnych filmów. Gdy coś wydaje się oczywiste, on daje ujęcie, które przenosi całą scenę na inny poziom. A aktorka cudowna. "Skrzyżowanie" - całkiem niezłe kino, nawet jeśli momentami nieco telewizyjne. Englert gra rutynowo, ale w dobrym znaczeniu tego słowa. Romantowska, jak zazwyczaj, irytuje, ale ma to uzasadnienie. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 78099 #9239 Napisano 26 Kwietnia 2025 😃😃😃 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bugs 4865 #9240 Napisano 26 Kwietnia 2025 W dniu 23.04.2025 o 07:29, Ceteth napisał(-a): Tombstone i Tombstone. Kurczę, pamiętam ten western z dzieciństwa, o ile dobrze kojarzę, Val miał w filmie gruźlicę? Kilmer grał tam Doca Hollidaya, legendę Dzikego Zachodu, dentystę-rewolwerowca który faktycznie chorował i ostatecznie zmarł na gruźlicę 20 minut temu, TomcioMiki napisał(-a): 😃😃😃 W czerwcu w Londynie będzie jeden pokaz oryginalnej wersji kinowej Gwiezdnych Wojen, takiej bez jakichkolwiek zmian ( pewnie nawet jeszcze bez tytułu Episode IV - A New Hope bo tak było w pierwszym roku wyświetlania ) odzyskanej z pierwotnej taśmy. O ile Lucas albo Disney tego nie zablokują. Dzisiaj nie da się już tego filmu kupić czy obejrzeć w streamingu w pierwotnej wersji, pozostają stare VHS i DVD ( bo wszystkie BD są już ze zmianami ) albo wersje fanowskie, Project K77 lub Harmy Despecialized ( które gorąco polecam ). 1 Nikt nic nie czyta, jeśli czyta to nie rozumie, jak rozumie - zapomina. St. Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 78099 #9241 Napisano 26 Kwietnia 2025 4 minuty temu, Bugs napisał(-a): Kilmer grał tam Doca Hollidaya, legendę Dzikego Zachodu, dentystę-rewolwerowca który faktycznie chorował i ostatecznie zmarł na gruźlicę W czerwcu w Londynie będzie jeden pokaz oryginalnej wersji kinowej Gwiezdnych Wojen, takiej bez jakichkolwiek zmian ( pewnie nawet jeszcze bez tytułu Episode IV - A New Hope bo tak było w pierwszym roku wyświetlania ) odzyskanej z pierwotnej taśmy. O ile Lucas albo Disney tego nie zablokują. Dzisiaj nie da się już tego filmu kupić czy obejrzeć w streamingu w pierwotnej wersji, pozostają stare VHS i DVD ( bo wszystkie BD są już ze zmianami ) albo wersje fanowskie, Project K77 lub Harmy Despecialized ( które gorąco polecam ). Wiem wszystkie oryginalne wersję które były wyświetlane były ściągnięte z rynku, są już tylko te poprzerabiane, mi pomału też się zacierają te oryginalne , a szkoda, jak już to powinny być te stare i dajmy na to wersja reżyserska. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bugs 4865 #9242 Napisano 26 Kwietnia 2025 3 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a): Wiem wszystkie oryginalne wersję które były wyświetlane były ściągnięte z rynku, są już tylko te poprzerabiane, mi pomału też się zacierają te oryginalne , a szkoda, jak już to powinny być te stare i dajmy na to wersja reżyserska. Polecam wersje Harmiego lub 4K77/80/83, można je pobrać albo czasem kupić na ebay już wypalone ( czego autorzy nie popierają ale to też jakaś opcja dla fanów ), masz wtedy cały film w pierwotnej wersji starannie poprawiony w jakości 4K. Dostępne są wszystkie 3 części OT. 1 Nikt nic nie czyta, jeśli czyta to nie rozumie, jak rozumie - zapomina. St. Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 10140 #9243 Napisano 26 Kwietnia 2025 A w takiej wersji kinowej w Londynie to pokażą ten film z taśmy? Są jeszcze takie oryginalne taśmy z tamtych lat? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 78099 #9244 Napisano 26 Kwietnia 2025 25 minut temu, beniowski napisał(-a): A w takiej wersji kinowej w Londynie to pokażą ten film z taśmy? Są jeszcze takie oryginalne taśmy z tamtych lat? Można szukać na starych VHS ale nie będą po polsku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 10140 #9245 Napisano 26 Kwietnia 2025 1 godzinę temu, TomcioMiki napisał(-a): Można szukać na starych VHS ale nie będą po polsku. Rozumiem, ale mnie chodziło o pokaz kinowy, o którym pisał @Bugs. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bugs 4865 #9246 Napisano 26 Kwietnia 2025 2 godziny temu, beniowski napisał(-a): A w takiej wersji kinowej w Londynie to pokażą ten film z taśmy? Są jeszcze takie oryginalne taśmy z tamtych lat? Są ale większość już dawno wyblakła, ta z której ma być pokaz to tzw IB transfer taśmy kinowej pochodzący z archiwów Brytyjskiego Instytutu Filmowego, w takiej jakości jak pierwotnie. Mają być tylko dwa seanse 12 czerwca. 1 Nikt nic nie czyta, jeśli czyta to nie rozumie, jak rozumie - zapomina. St. Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dostum 2533 #9247 Napisano 27 Kwietnia 2025 "Bogini Partenope" - jak zawsze z lekką obawą, czy Sorrentino się już nie wypalił? Nie, zrobił jeden ze swoich najlepszych i najbardziej przewrotnych filmów. Gdy coś wydaje się oczywiste, on daje ujęcie, które przenosi całą scenę na inny poziom. A aktorka cudowna.Pełna zgoda @Edmund Exley Sorrentino jakiego uwielbiam.Obraz zdecydowanie poruszył moje wewnętrzne struny.Zdecydowanie wchodzi do czołówki.Dołącza do Wielkiego piekna, Młodości i oczywiście na wskroś neapolitanskiej Ręki Boga.5/5.Wysłane z mojego SM-A556B przy użyciu Tapatalka 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 78099 #9248 Napisano 27 Kwietnia 2025 3 godziny temu, Dostum napisał(-a): Pełna zgoda @Edmund Exley Sorrentino jakiego uwielbiam. Obraz zdecydowanie poruszył moje wewnętrzne struny. Zdecydowanie wchodzi do czołówki. Dołącza do Wielkiego piekna, Młodości i oczywiście na wskroś neapolitanskiej Ręki Boga. 5/5. Wysłane z mojego SM-A556B przy użyciu Tapatalka Byłem widziałem potwierdzam opinię 🤗🤗🤗 A dzisiaj było to , moim zdaniem lepszy od pierwszego, ale ja tam się nie znam 🤗🤗🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 78099 #9249 Napisano 29 Kwietnia 2025 Czekam na nowy sezon 😁😁😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 89839 #9250 Napisano 29 Kwietnia 2025 (edytowane) Daemon Targaryen & Feud Rautha-Harkonnen w nowym filmie Darrena Aronofsky'ego. Edytowane 29 Kwietnia 2025 przez Lincoln Six Echo 1 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach