Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kotylozaur

Właśnie obejrzałem film...

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, zegarkowo_rowerowo napisał(-a):

A ja z tych filmów Kubricka, które będą pokazywane w Cinema City, wybrałbym Mechaniczną pomarańczę. 

Też bym poszedł, ale nie zawsze mam wolny dzień 🤷🤷🤷

Na to też bym poszedł i też nie wypali, co zrobić 🤷🤷🤷

Screenshot_2025-10-19-08-38-08-50_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak by kogoś interesowało, jak mi przypasuje czasowo to na coś się wybiorę 😁 😁 😁 

IMG_20251021_183157.jpg

IMG_20251021_183216.jpg

IMG_20251021_183231.jpg

IMG_20251021_183245.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak by kogoś interesowało, jak mi przypasuje czasowo to na coś się wybiorę  

Mała rola ale jaki efekt.
IMHO jeden z najlepiej zagranych szatanów w historii kina.

A scena z jajkiem (duszą). I te paznokcie.

Jak ktoś nie oglądał to pozycja obowiązkowa.
Film kultowy.
8b1a7236659f0f46b2bb2ace35770c8b.jpg575c2252f269ea16a00b3bf7e000d5a5.jpgc143bbacd05a6e90935ab912836548a0.jpg

Wysłane z mojego SM-A556B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, Dostum napisał(-a):

Film kultowy.
8b1a7236659f0f46b2bb2ace35770c8b.jpg575c2252f269ea16a00b3bf7e000d5a5.jpgc143bbacd05a6e90935ab912836548a0.jpg

No pamiętam to 🤗🤗🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 22.10.2025 o 08:37, Dostum napisał(-a):

Film kultowy.

Wielka scena w rewelacyjnym filmie. W sumie można powiedzieć, że to film o drobiu i wentylatorach ;) A zarazem przykład adaptacji, która przenosi tekst tandetnej powieści (czytałem!) na zupełnie inny poziom.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Druga Furioza. Koszmar, nie dałem rady i wyłączyłem po godzinie. Pierwszą część nawet chętnie obejrzałem, ale druga jest absolutnie beznadziejna. Aktorzy w głównych rolach (szczególnie Damięcki i Bobrowski) i tak szarżują, że wygląda to wręcz groteskowo. Zastanawiałem się, czy w scenariuszu jest cokolwiek innego niż słowa na k. Sam scenariusz słabiutki: naparzają się, schodzą żeby robić biznesy, znowu naparzają i znowu robią biznesy. Sensu w tym żadnego nie ma. A jak zobaczyłem wątek młodej, artystycznie uzdolnionej dziewczyny, która zakochuje się w tępym gangsterze, bo w końcu uwodzi ją jego brutalność i swada z jaką ją podrywa to wysiadłem. Kicz straszny. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, beniowski napisał(-a):

Druga Furioza. Koszmar, nie dałem rady i wyłączyłem po godzinie. Pierwszą część nawet chętnie obejrzałem, ale druga jest absolutnie beznadziejna. Aktorzy w głównych rolach (szczególnie Damięcki i Bobrowski) i tak szarżują, że wygląda to wręcz groteskowo. Zastanawiałem się, czy w scenariuszu jest cokolwiek innego niż słowa na k. Sam scenariusz słabiutki: naparzają się, schodzą żeby robić biznesy, znowu naparzają i znowu robią biznesy. Sensu w tym żadnego nie ma. A jak zobaczyłem wątek młodej, artystycznie uzdolnionej dziewczyny, która zakochuje się w tępym gangsterze, bo w końcu uwodzi ją jego brutalność i swada z jaką ją podrywa to wysiadłem. Kicz straszny. 

Ja jakoś specjalnie polskiej produkcji za często nie oglądam z małymi wyjątkami, na  wiem dla czego 🤔🤔🤔😁😁😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- "Kontinental '25" - kilka lat temu podobał mi się inny film tego reżysera, czyli "Nie obchodzi mnie, czy przejdziemy do historii jako barbarzyńcy". Ten już odebrałem chłodniej, wydał mi się męczący pomimo kilku interesujących pomysłów na początku.

- "Eden" - tu natomiast krytycy, jak zdążyłem zauważyć, narzekają, a to całkiem fajna rozrywka, w dodatku na faktach. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

571255571_1228172419355919_2124947328269274564_n.thumb.jpg.ea33831411eaf5d302d764c817937e38.jpg

To dopiero będzie 🤔🤔🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

571255571_1228172419355919_2124947328269274564_n.thumb.jpg.ea33831411eaf5d302d764c817937e38.jpg

Widziałem zwiastun, zapowiada się fajnie 🤗🤗🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Dom pełen dynamitu" - dawno nie miałem poczucia tak bardzo zmarnowanego czasu. Film opowiada tę samą historię bodajże 4 razy, każda z innej perspektywy, przy czym kolejne perspektywy nie wnoszą do historii absolutnie nic. Już za pierwszym razem każda z postaci bierze udział w dyskusji/procesie decyzyjnym, a jej perspektywa dodaje praktycznie nic nieznaczące detale. O zakończeniu nie będę się nawet rozwodził, miało być chyba fajnie, wyszło beznadziejnie. Film na IMDB ma 6,6 i tym się kierowałem decydując się na seans, no cóż, mój błąd. Bardzo nie polecam. 

Edytowane przez Ceteth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

https://fb.watch/D0WpZbKgui/

Czego Wam brakuje? Mi oczywiście najbardziej "Kabaretu", "Pata Garretta...", "Serpico", "Dnia szarańczy" i Kubricka, zwłaszcza "Mechanicznej pomarańczy". Ale i tak fajny montaż :)

Edytowane przez Edmund Exley

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi