Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kotylozaur

Właśnie obejrzałem film...

Rekomendowane odpowiedzi

52 minuty temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Rooney.  ;)

lisbeth-rooney-mara530.jpg.491ecbfa43eef056e49f5f4ba428c577.jpg

584875847_1247828447390316_9149427585004106413_n.thumb.jpg.f35a5fb4874d0b516a9a7b86744875b7.jpg

🤗🤗🤗

NINTCHDBPICT000561635327.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a):

🤗🤗🤗

Screenshot_2025-11-18-16-44-31-55_e904b4cb7a7787367cbfb811ec6c4ad5.jpg

Szkocja 18 wiek, taki trochę western i samurajski, fajne zdjęcia i Tim Roth 🤗🤗🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, TomcioMiki napisał(-a):

Szkocja 18 wiek, taki trochę western i samurajski, fajne zdjęcia i Tim Roth 🤗🤗🤗

Myślałem, że mówisz o Rob Royu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
47 minut temu, Edmund Exley napisał(-a):

Myślałem, że mówisz o Rob Royu :)

No nie 😁😁😁

IMG_20251119_000105.jpg

Edytowane przez TomcioMiki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"F1" - trudno nie dać się uwieść temu wzorcowemu hollywoodzkiemu widowisku :) Za kilka tygodni znowu pewnie sobie obejrzę. Brad to Steve McQueen naszych czasów. No i product placement IWC dociśnięty do dechy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie coś się kołatało z tyłu głowy przez pewien czas po seansie i w końcu mnie oświeciło - to jest praktycznie remake Szybkiego jak błyskawica z Cruisem. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

The age of disclosure 

Ktoś coś? Warto czy naiwne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 22.11.2025 o 20:29, GostRado napisał(-a):

😁

Screenshot_20251122_181616_Instagram.jpg

Wyciekły fragmenty oryginalnych SW w fenomenalnej jakości - krążą plotki że Disney szykuje reedycję niezepsutej wersji, pewnie na 50-lecie. Ani UHD-BR, ani wersje Harmy czy 77 nie mają takiego obrazu, musiał nad nimi pracować ktoś kto ma dostęp do oryginalnych materiałów. Oby faktycznie wyszły jako wersje kinowe a nie spartolone przez Lucasa jak wszystkie dostępne. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, Bugs napisał(-a):

Wyciekły fragmenty oryginalnych SW w fenomenalnej jakości - krążą plotki że Disney szykuje reedycję niezepsutej wersji, pewnie na 50-lecie. Ani UHD-BR, ani wersje Harmy czy 77 nie mają takiego obrazu, musiał nad nimi pracować ktoś kto ma dostęp do oryginalnych materiałów. Oby faktycznie wyszły jako wersje kinowe a nie spartolone przez Lucasa jak wszystkie dostępne. 

Było by fajnie, byłem w kinie na oryginalnych ale pomału mi się zaciera, nie mam jak porównać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, TomcioMiki napisał(-a):

Było by fajnie, byłem w kinie na oryginalnych ale pomału mi się zaciera, nie mam jak porównać.

Możesz poszukać tego wydania - to ostatnie w którym jest oryginalna wersja kinowa ( w każdym pudełku dwie płyty ), wszystkie późniejsze DVD i BR są zmienione i niestety nie chodzi o jakość.

IMG_1850.thumb.jpeg.052738ce3713d7ed8b1a0c448fe52211.jpeg

Jak masz czas na grzebanie to warto się zainteresować wersjami fanowskimi - projekty 4K77 i Harmy Despecialized, obie finalnie to pierwotne wersje filmów w bardzo dobrej jakości, na stronie jest też kopalnia wiedzy o oryginalnej trylogii:

https://www.thestarwarstrilogy.com/project-4k77/

A tutaj ujawnione zrekonstruowane fragmenty SW, jakość obrazu wywala z kapci, pytanie czy to będzie tylko dla celów archiwizacji czy to wydadzą, a jak wydadzą to czy w wersji pierwotnej czy wyłącznie poprzerabianej jak życzył sobie Lucas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Bugs napisał(-a):

Możesz poszukać tego wydania - to ostatnie w którym jest oryginalna wersja kinowa ( w każdym pudełku dwie płyty ), wszystkie późniejsze DVD i BR są zmienione i niestety nie chodzi o jakość.

IMG_1850.thumb.jpeg.052738ce3713d7ed8b1a0c448fe52211.jpeg

Jak masz czas na grzebanie to warto się zainteresować wersjami fanowskimi - projekty 4K77 i Harmy Despecialized, obie finalnie to pierwotne wersje filmów w bardzo dobrej jakości, na stronie jest też kopalnia wiedzy o oryginalnej trylogii:

https://www.thestarwarstrilogy.com/project-4k77/

A tutaj ujawnione zrekonstruowane fragmenty SW, jakość obrazu wywala z kapci, pytanie czy to będzie tylko dla celów archiwizacji czy to wydadzą, a jak wydadzą to czy w wersji pierwotnej czy wyłącznie poprzerabianej jak życzył sobie Lucas

Dzięki 🤗 🤗 🤗 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciężko powiedzieć, bo nie wiem, co Leonardo ma na myśli. Nicholson wybitnym aktorem jest, prawda. Te wspomniane "momenty" kojarzę jako sceny/gesty/pojedyncze zdanie, takie jak np. "I'll be back", więc może to być coś krótkiego, a może być cała scena z dialogiem. Dla każdego coś innego.

U mnie w głowie siedzą przede wszystkim "Batman" Burtona, potem "Lśnienie", "Lot nad kukułczym gniazdem", "Ludzie honoru", "Chinatown"... W każdym z tych filmów cała rola Nicholsona to dla mnie jeden wielki "memorable moment", niczym Hopkins jako Dr Lecter w "Milczeniu owiec" ;)

A takich mniejszych gestów to wielu aktorów też miało sporo. Taki Johnny Depp samą tylko rolą Kapitana Jacka Sparrow'a mógłby paru "mniej wyrazistych" aktorów obdarować, Arnold Schwarzenegger też ma swoje miny, odzywki i "jednozdaniowce", które na zawsze zapisały się w historii, a niekoniecznie musiały to być wybitne filmy od A do Z.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zagrał fenomenalnie wku*wionego trepa-boga nieznoszącego najmniejszego sprzeciwu. Dobitnie "tłumaczy" w ostatnich sekwencja tej sceny i w sumie ma rację: wojsko to nie zabawa. 

A i tak wszyscy się zachwycają Cruisem...

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi