Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kotylozaur

Właśnie obejrzałem film...

Rekomendowane odpowiedzi

Szkoda mi tylko śp. Shelley Duvall... No i w filmie została przedstawiona inaczej, niż w książce.

A wracając do samego Nicholsona - moja ulubiona scena, nie mówiąc już o ścieżce dźwiękowej w wykonaniu Prince'a :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

😁😁😁

5e8afb5e12b8d91da19f51045da484d0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie "Tulsa King", sezon nr 3 ruszył, wszystkie odcinki po kolei. Oby się z tego tasiemiec nie zrobił, bo wątki zaczynają się dwoić i troić... Sezon czwarty już w produkcji zresztą, o piątym chyba jeszcze nic nie wiadomo.

Ale ogólnie to przyjemna rozrywka ze Stallonem, który jeszcze daje radę w tego typu produkcji. Można się zaśmiać przy paru scenach, bo dialogi bywają zabawne. No i muzyka bywa świetna :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla wprawnego ucha ten szkocki akcent brzmi niesamowicie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a):

Krwawy 😁😁😁

Screenshot_2025-11-29-19-56-59-34_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg

Oglądałem jakoś z pół roku temu.

Fajny/specyficzny/jaskrawy/prosty i jednocześnie nierzeczywisty 

Polecam jako odskocznię od płaczliwych komedii z Karolakiem.. 

Edytowane przez zadra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem, dlaczego, jak i kto jest temu winny :D, ale jakoś tak się zdarzyło, że przeoczyłem ten film. Dzisiaj obejrzałem go pierwszy raz ever. 

„Richard mówi do widzenia” kompletnie mnie zaskoczył. Spodziewałem się lekkiego dramatu obyczajowego, a dostałem film, który naprawdę zostaje pod skórą. Johnny Depp gra tu z taką dyskretną ironią i ciepłem, że w kilku scenach miałem wrażenie, jakbym słuchał kogoś, kto wreszcie zrzucił wszystkie maski i mówi prosto z wnętrza.
To opowieść o godzeniu się z końcem, ale podana z humorem, luzem i szczyptą buntu — bez łzawego kiczu.

Najbardziej uderzyło mnie to, jak film przypomina o rzeczach, które naprawdę mają znaczenie — nie w wersji „coachingowej”, tylko zwyczajnie, po ludzku. Po seansie zostaje ciepło, wdzięczność i takie lekkie zatrzymanie się w miejscu.

Polecam, jeśli ktoś potrzebuje filmu, który jest jednocześnie prosty, mądry i daje oddech. Taki mały, niepozorny, a mocny...  ;) 

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też go polecałem, bo się nim zachwyciłem. Wg mnie to najlepsza rolą Deppa. Scena uczelnianej kolacji => kapitalna!

Edytowane przez GostRado

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, zadra napisał(-a):

Oglądałem jakoś z pół roku temu.

Fajny/specyficzny/jaskrawy/prosty i jednocześnie nierzeczywisty 

Polecam jako odskocznię od płaczliwych komedii z Karolakiem.. 

To jest druga część, dialogi ograniczone do minimum, "Sisu" nie wypowiada ani jednego słowa, ale mimo tego fajnie się oglądało, taki Fiński "John Wick" 🤗🤗🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie wiem, dlaczego, jak i kto jest temu winny , ale jakoś tak się zdarzyło, że przeoczyłem ten film. Dzisiaj obejrzałem go pierwszy raz ever. 
„Richard mówi do widzenia” kompletnie mnie zaskoczył. Spodziewałem się lekkiego dramatu obyczajowego, a dostałem film, który naprawdę zostaje pod skórą. Johnny Depp gra tu z taką dyskretną ironią i ciepłem, że w kilku scenach miałem wrażenie, jakbym słuchał kogoś, kto wreszcie zrzucił wszystkie maski i mówi prosto z wnętrza.
To opowieść o godzeniu się z końcem, ale podana z humorem, luzem i szczyptą buntu — bez łzawego kiczu.
Najbardziej uderzyło mnie to, jak film przypomina o rzeczach, które naprawdę mają znaczenie — nie w wersji „coachingowej”, tylko zwyczajnie, po ludzku. Po seansie zostaje ciepło, wdzięczność i takie lekkie zatrzymanie się w miejscu.
Polecam, jeśli ktoś potrzebuje filmu, który jest jednocześnie prosty, mądry i daje oddech. Taki mały, niepozorny, a mocny...   

Dzięki. Nie znałem. Teraz wskoczył na listę do obejrzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi