Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kotylozaur

Właśnie obejrzałem film...

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, beniowski napisał(-a):

"Nocą w Nowym Jorku" (oryg. "Daddio)" z Seanem Pennem i Dakotą Johnson - zaskakująco ciekawy, szczególnie rola Dakoty Johnson - udowadnia że potrafi grać nie tylko w gniotach typu serie o Greyu. Film obejrzałem na Amazon Prime.
994481971_CleanShot2026-01-07at10_08_49.png.602d04d5cfb3ea332bcc554edc03c20c.png

Odnośnie seriali, z wielką przyjemnością obejrzałem drugą serię Landmana (Paramount+) - trzyma poziom, a postać cynika (choć jednocześnie dobrego człowieka) grana przez Billy'ego Boba Thorntona to majstesztyk. Dziwnie się tylko ta seria kończy, ale być może będzie jeszcze jeden, dziewiąty odcinek - muszę sprawdzić. 

764367741_CleanShot2026-01-07at10_09_30.png.abd67f3599e85b846095429947bee922.png

No i namówiłeś mnie na Landmana 🤗🤗🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś z was wie gdzie można obejrzeć ten film Antoni Patek – patriota i zegarmistrz ? No chyba, że nie jest udostępniony🤔 w Google go wpisałem to bardzo słabo cokolwiek znaleźć  😒 

IMG_5200.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

I dobrze. Bardzo dobry serial.

Drugi sezon w porównaniu do pierwszego jest słabiutki, ckliwy, o niczym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Drugi sezon w porównaniu do pierwszego jest słabiutki, ckliwy, o niczym.

Drugi jeszcze przede mną. Pierwszy mi się podobał. Byłoby szkoda, gdyby nie utrzymali poziomu. Zobaczymy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czas sobie przypomnieć co nieco. Film ma już 24 lata, ale zleciało...

7531037_1.3.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 8.01.2026 o 00:55, Heavyweight2712 napisał(-a):

Czy ktoś z was wie gdzie można obejrzeć ten film Antoni Patek – patriota i zegarmistrz ? No chyba, że nie jest udostępniony🤔 w Google go wpisałem to bardzo słabo cokolwiek znaleźć  😒 

IMG_5200.jpeg

Z tego co wiem, film był pokazywany jedynie na festiwalach i pokazach z zaproszonymi gośćmi, m.in. na Passion for watches w Lublinie. W tym roku też jest prawdopodobieństwo iż będzie pokaż na Passion for watches we Wrocławiu.

Edytowane przez Enkil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
38 minut temu, Enkil napisał(-a):

Z tego co wiem, film był pokazywany jedynie na festiwalach i pokazach z zaproszonymi gośćmi, m.in. na Passion for watches w Lublinie. W tym roku też jest prawdopodobieństwo iż będzie pokaż na Passion for watches we Wrocławiu.

Tak myślałem, że gdzieś jest haczyk 😃 Dziękuję za odpowiedź dobry człowieku 🙏😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Sławol napisał(-a):

Czas sobie przypomnieć co nieco. Film ma już 24 lata, ale zleciało...

Widziałem 3 razy, ale ostatnio w 2009. Za każdym razem podobał mi się bardziej, choć w Top 10 Scorsese raczej bym nie umieścił. 

U mnie weekend rozpoczął się ciekawie:

- "Pokłosie wojny" ("The Men") - czyli ciąg dalszy tygodnia z Fredem Zinnemannem i Carlem Foremanem. Tu trochę bardziej konwencjonalnie, ale jednak chwyta miejscami za gardło. Także dzięki mocnemu debiutowi Brando, który naprawdę wyważa drzwi. Dobry jest też znany z filmów Wellesa Everett Sloane, a także - jak zawsze - Teresa Wright, która podobała mi się w każdym filmie, jaki z nią widziałem. Oczywiście od razu pojawiają się tu porównania z "Najlepszymi latami naszego życia", które obejmują szerszą perspektywę, ale spotykają się z "Pokłosiem..." w kontekście wojennego kalectwa. Film Wylera lepszy, moim zdaniem jest wręcz arcydziełem amerykańskiego i światowego kina, ale Zinnemann też bardzo ok.

- "Rocznica" - Polak robi film w USA z mocną obsadą, i to ciekawy film. Moim zdaniem znacznie lepszy w pierwszej połowie, gdy zagrożenie pozostaje zawieszone i nieoczywiste. Gdy pojawiają się dosłowności i konkretyzacje, traci - robi się jakoś tak serialowo. Ale poznać warto, zwłaszcza, że zagrany też dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Edmund Exley napisał(-a):

Widziałem 3 razy, ale ostatnio w 2009. Za każdym razem podobał mi się bardziej, choć w Top 10 Scorsese raczej bym nie umieścił.

No ja sam pamiętam, że jak ten film wyszedł, to z miejsca ze 2 razy obejrzałem: drugi raz, żeby się przyjrzeć uważniej, bo po pierwszym byłem zachwycony. Potem jeszcze parę razy widziałem i od razu dołączyłem do DVD-zbioru, żeby mieć na całe życie.

Wtedy był szał i tą rolą DiCaprio sprawił, że zmieniłem o nim zdanie: ze szczawika stał się dojrzałym, dorosłym gościem, który potrafi się naparzać na ulicy. Rola brudna, naturalistyczna mocno, do tego zrywająca z wizerunkiem wygłaskanego młodzika. Serio, po tym filmie noty dla Leonardo w moim rankingu podskoczyły mocno. Była to rola tak bardzo inna od tych (równie świetnych) z filmów typu "Titanic", "Co gryzie Gilberta...", czy "Szybcy i martwi"...

Day-Lewis to klasa na potęgę, więc nawet opisywać nie trzeba. Ale w sumie wszyscy aktorzy się sprawili, nawet Cameron Diaz. No i muzyka świetna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi