Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kotylozaur

Właśnie obejrzałem film...

Rekomendowane odpowiedzi

9 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Obejrzałem 2 odc. The Last of Us sezon 2. Robi się ciekawie... Bardzo ciekawie :) 

Czy Joel faktycznie ginie 🤔🤔🤔

6 minut temu, jakubos napisał(-a):

no gra jeśli chodzi o opowieść, ociera się wg mnie o wybitną. A serial wg mnie jest słabo. Może nie tragicznie ale do opowieści pierwowzoru to nie dorasta.

Mam cholerka Xboksa, ale ja w gry to trochę słaby jestem, i nie wiem którą część trzeba by było zagrać ??? Ostatnie w co grałem to Diablo 😁😁😁 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, TomcioMiki napisał(-a):

Czy Joel faktycznie ginie 🤔🤔🤔

Chyba nie sądzisz, że cokolwiek napiszę w tym temacie?

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Chyba nie sądzisz, że cokolwiek napiszę w tym temacie?

No nie, ale jest mi smutno polubiłem go , wstrętna Abby 😁😁😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, TomcioMiki napisał(-a):

No nie, ale jest mi smutno polubiłem go , wstrętna Abby 😁😁😁

fpgi.gif

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Autor1984 napisał(-a):

fpgi.gif

😁😁😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

490356072_1006728621560065_9083178992622446924_n.thumb.jpg.6ac6ab3c44ba04e0c3583152a479717a.jpg

Smutne to 😟😟😟

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

490356072_1006728621560065_9083178992622446924_n.thumb.jpg.6ac6ab3c44ba04e0c3583152a479717a.jpg

Tombstone i Tombstone. Kurczę, pamiętam ten western z dzieciństwa, o ile dobrze kojarzę, Val miał w filmie gruźlicę? 

Akurat wróciłem do grania w Red Dead Redemption 2, może do tego miksu dorzucę obejrzenie klasyka w weekend :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
42 minuty temu, Ceteth napisał(-a):

Tombstone i Tombstone. Kurczę, pamiętam ten western z dzieciństwa, o ile dobrze kojarzę, Val miał w filmie gruźlicę? 

Akurat wróciłem do grania w Red Dead Redemption 2, może do tego miksu dorzucę obejrzenie klasyka w weekend :) 

Rodzina Vala Kilmera będzie miała możliwość pochowania go w mało prawdopodobnym, ale bardzo odpowiednim miejscu: Boot Hill Cemetery. Kilmer dostał w prezencie działkę na najsłynniejszym cmentarzu Dzikiego Zachodu od Kurta Russella po tym, jak obaj skończyli swój klasyczny western, Tombstone , powiedział Russell w zeszłym roku magazynowi GQ . W filmie z 1993 roku Russell grał emerytowanego stróża prawa Wyatta Earpa, a Kilmer grał jego dentystę, który stał się umierającym pomocnikiem, Doca Hollidaya. Obaj zostali bliskimi przyjaciółmi na planie w Tombstone w Arizonie. Według Russella chciał on kupić swojemu współgwiazdorowi coś, co pokazałoby jego wdzięczność. „Kiedy pracujesz z ludźmi, dostajesz ich, czasami pod koniec serialu, prezenty w zamian” — powiedział Russell magazynowi GQ. „Val dał mi akr ziemi z widokiem na Boot Hill” — powiedział aktor. Więc kupił Kilmerowi prawdziwą działkę pochówkową w Boot Hill. Prawdziwy Doc Holliday nie jest tam pochowany, ale członkowie gangu Cowboys, których pokonali w strzelaninie w OK Corral, są. Kilmer zmarł we wtorek w Los Angeles w wieku 65 lat. Russell powiedział wzruszająco: „Doc Holliday był cały o śmierci, ale Wyatt jest cały o życiu. Chyba to mówi wszystko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wes Anderson zawsze na propsie , czekam 😁😁😁

official-poster-for-wes-andersons-the-phoenician-scheme-v0-wrnp1kd5iewe1.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Bogini Partenope" - jak zawsze z lekką obawą, czy Sorrentino się już nie wypalił? Nie, zrobił jeden ze swoich najlepszych i najbardziej przewrotnych filmów. Gdy coś wydaje się oczywiste, on daje ujęcie, które przenosi całą scenę na inny poziom. A aktorka cudowna.

"Skrzyżowanie" - całkiem niezłe kino, nawet jeśli momentami nieco telewizyjne. Englert gra rutynowo, ale w dobrym znaczeniu tego słowa. Romantowska, jak zazwyczaj, irytuje, ale ma to uzasadnienie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 23.04.2025 o 07:29, Ceteth napisał(-a):

Kilmer grał tam Doca Hollidaya, legendę Dzikego Zachodu, dentystę-rewolwerowca który faktycznie chorował i ostatecznie zmarł na gruźlicę

20 minut temu, TomcioMiki napisał(-a):

😃😃😃

IMG_20250426_071127.jpg

W czerwcu w Londynie będzie jeden pokaz oryginalnej wersji kinowej Gwiezdnych Wojen, takiej bez jakichkolwiek zmian ( pewnie nawet jeszcze bez tytułu Episode IV - A New Hope bo tak było w pierwszym roku wyświetlania ) odzyskanej z pierwotnej taśmy. O ile Lucas albo Disney tego nie zablokują.

Dzisiaj nie da się już tego filmu kupić czy obejrzeć w streamingu w pierwotnej wersji, pozostają stare VHS i DVD ( bo wszystkie BD są już ze zmianami ) albo wersje fanowskie, Project K77 lub Harmy Despecialized ( które gorąco polecam ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Bugs napisał(-a):

Kilmer grał tam Doca Hollidaya, legendę Dzikego Zachodu, dentystę-rewolwerowca który faktycznie chorował i ostatecznie zmarł na gruźlicę

W czerwcu w Londynie będzie jeden pokaz oryginalnej wersji kinowej Gwiezdnych Wojen, takiej bez jakichkolwiek zmian ( pewnie nawet jeszcze bez tytułu Episode IV - A New Hope bo tak było w pierwszym roku wyświetlania ) odzyskanej z pierwotnej taśmy. O ile Lucas albo Disney tego nie zablokują.

Dzisiaj nie da się już tego filmu kupić czy obejrzeć w streamingu w pierwotnej wersji, pozostają stare VHS i DVD ( bo wszystkie BD są już ze zmianami ) albo wersje fanowskie, Project K77 lub Harmy Despecialized ( które gorąco polecam ).

Wiem wszystkie oryginalne wersję które były wyświetlane były ściągnięte z rynku, są już tylko te poprzerabiane, mi pomału też się zacierają te oryginalne , a szkoda, jak już to powinny być te stare i dajmy na to wersja reżyserska.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a):

Wiem wszystkie oryginalne wersję które były wyświetlane były ściągnięte z rynku, są już tylko te poprzerabiane, mi pomału też się zacierają te oryginalne , a szkoda, jak już to powinny być te stare i dajmy na to wersja reżyserska.

Polecam wersje Harmiego lub 4K77/80/83, można je pobrać albo czasem kupić na ebay już wypalone ( czego autorzy nie popierają ale to też jakaś opcja dla fanów ), masz wtedy cały film w pierwotnej wersji starannie poprawiony w jakości 4K.

Dostępne są wszystkie 3 części OT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w takiej wersji kinowej w Londynie to pokażą ten film z taśmy? Są jeszcze takie oryginalne taśmy z tamtych lat?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, beniowski napisał(-a):

A w takiej wersji kinowej w Londynie to pokażą ten film z taśmy? Są jeszcze takie oryginalne taśmy z tamtych lat?

Można szukać  na starych VHS ale nie będą po polsku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, TomcioMiki napisał(-a):

Można szukać  na starych VHS ale nie będą po polsku.

Rozumiem, ale mnie chodziło o pokaz kinowy, o którym pisał @Bugs.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, beniowski napisał(-a):

Są ale większość już dawno wyblakła, ta z której ma być pokaz to tzw IB transfer taśmy kinowej pochodzący z archiwów Brytyjskiego Instytutu Filmowego, w takiej jakości jak pierwotnie.

Mają być tylko dwa seanse 12 czerwca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Bogini Partenope" - jak zawsze z lekką obawą, czy Sorrentino się już nie wypalił? Nie, zrobił jeden ze swoich najlepszych i najbardziej przewrotnych filmów. Gdy coś wydaje się oczywiste, on daje ujęcie, które przenosi całą scenę na inny poziom. A aktorka cudowna.

Pełna zgoda @Edmund Exley

Sorrentino jakiego uwielbiam.
Obraz zdecydowanie poruszył moje wewnętrzne struny.

Zdecydowanie wchodzi do czołówki.
Dołącza do Wielkiego piekna, Młodości i oczywiście na wskroś neapolitanskiej Ręki Boga.
5/5.

Wysłane z mojego SM-A556B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Dostum napisał(-a):

Pełna zgoda @Edmund Exley

Sorrentino jakiego uwielbiam.
Obraz zdecydowanie poruszył moje wewnętrzne struny.

Zdecydowanie wchodzi do czołówki.
Dołącza do Wielkiego piekna, Młodości i oczywiście na wskroś neapolitanskiej Ręki Boga.
5/5.

Wysłane z mojego SM-A556B przy użyciu Tapatalka

Byłem widziałem potwierdzam opinię 🤗🤗🤗

A dzisiaj było to , moim zdaniem lepszy od pierwszego, ale ja tam się nie znam 🤗🤗🤗

Screenshot_2025-04-27-17-21-55-48_e904b4cb7a7787367cbfb811ec6c4ad5.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi