Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kotylozaur

Właśnie obejrzałem film...

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
W dniu 27.04.2025 o 17:21, TomcioMiki napisał(-a):

...

A dzisiaj było to , moim zdaniem lepszy od pierwszego, ale ja tam się nie znam 🤗🤗🤗

Też tak mi się wydaje. Chyba to efekt dodania troszkę humoru.

Edytowane przez sviety

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
33 minuty temu, sviety napisał(-a):

Też tak mi się wydaje. Chyba to efekt dodania troszkę humoru.

Podobały mi się rozmowy braterskie 😁😁😁

2 godziny temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Daemon Targaryen & Feud Rautha-Harkonnen w nowym filmie Darrena Aronofsky'ego.  ;)

494524227_18455209489075612_8941054964754362965_n.thumb.jpg.8a8b204b28384f84c90f2b0ad6f0bacf.jpg

Fajna obsada 🤗 🤗 🤗 

IMG_20250429_181244.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejny raz. Lubię.

20250503_094205.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
23 minuty temu, loco50 napisał(-a):

Kolejny raz. Lubię.

20250503_094205.JPG

Też lubię, dobrze zrealizowane widowisko. Myślę, że dla nas czyli osób, które "trochę" obcują z bronią krótką, długą znaczenie ma również to w jaki sposób dochodzi do konfrontacji. Cel - neutralizacja co powoduje, że film wydaje się bardziej naturalny. Soldado też dobry, choc wolę jedynkę i akcję na autostradzie ;) 

Edytowane przez Autor1984

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, ta scena na granicy - bomba. Co prawda nic nie pobije strzelanki w Gorączce ale ta też jest super.

Co do Soldado pełna zgoda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, loco50 napisał(-a):

No, ta scena na granicy - bomba. Co prawda nic nie pobije strzelanki w Gorączce ale ta też jest super.

Co do Soldado pełna zgoda.

Najlepsza scena "ever" 😆 

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, loco50 napisał(-a):

Kolejny raz. Lubię.

20250503_094205.JPG

Super !  Mam obie  na DVD  - akcja na drodze w 2  niesamowita. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, łowca napisał(-a):

Super !  Mam obie  na DVD  - akcja na drodze w 2  niesamowita. 

Tak. Też mocna. Chyba dziś obejrzę 2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nicolas Cage świetny w tym co robi. A film zakręcony na maxa 🤗🤗🤗

8168299.3.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obejrzałem wczoraj „Complete unknown” o początkach kariery Boba Dylana. Niezły film. Polecam. Dla fanów Dylana to chyba pozycja obowiązkowa. Tomothee Chalamet daje radę. Dobrze oglądać z jakimś dobrym dźwiękiem, bo to jednak film o muzyce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 5.05.2025 o 12:20, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Obejrzałem wczoraj „Complete unknown” o początkach kariery Boba Dylana. Niezły film. Polecam. Dla fanów Dylana to chyba pozycja obowiązkowa. Tomothee Chalamet daje radę. Dobrze oglądać z jakimś dobrym dźwiękiem, bo to jednak film o muzyce.

Mnie też bardzo podobał się ten film, a wręcz zachwyciła subtelna rola Moniki Barbaro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Edmund Exley napisał(-a):

Mnie też bardzo podobał się ten film, a wręcz zachwyciła subtelna rola Moniki Barbaro.

Tak. W sumie to obie ważne role kobiece były fajnie zagrane. Chociaż zmieniający się wyraz twarzy Elle Fanning (Sylvie) podczas wspólnego występu Boba i Joan Baez był tak mocno zaakcentowany, że przypomniało mi się nieme kino, gdzie każda emocja była eksponowana przesadną mimiką.

W filmie pojawiała się jeszcze dość grubymi liniami rysowana postać Johny'ego Casha. Gdzieś w streamingach też był niedawno jakiś film o nim. Muszę chyba odgrzebać, bo mnie Johny w sumie trochę zaintrygował.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 5.05.2025 o 12:20, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Obejrzałem wczoraj „Complete unknown”

Oglądałem (a zaraz potem "Becoming Led Zeppelin") w ubiegłym tygodniu ... w trakcie nocnego lotu, czyli warunki mocno dupowate.

Dylana z przyjemnością powtórzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 6.05.2025 o 22:46, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Tak. W sumie to obie ważne role kobiece były fajnie zagrane. Chociaż zmieniający się wyraz twarzy Elle Fanning (Sylvie) podczas wspólnego występu Boba i Joan Baez był tak mocno zaakcentowany, że przypomniało mi się nieme kino, gdzie każda emocja była eksponowana przesadną mimiką.

W filmie pojawiała się jeszcze dość grubymi liniami rysowana postać Johny'ego Casha. Gdzieś w streamingach też był niedawno jakiś film o nim. Muszę chyba odgrzebać, bo mnie Johny w sumie trochę zaintrygował.

Może "Spacer po linie"? Widziałem kilka lat temu. To bardzo solidna biografia, z fajnie wyeksponowanym koncertem w Folsom i udanie ukazaną dynamiką relacji rodzinnych Casha.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"La cocina" (z polskim podtytułem "Apetyt na więcej", który sugeruje trochę lżejsze kino) - bardzo dobry, formalnie wręcz wybitny. Trochę w stylu Altmana i jego portretów zamkniętego środowiska, ale obok samej goryczy jest też jakiś rodzaj poetyckości, w której świadomy kicz miesza się z autentyczną wzniosłością. Kilka scen ociera się o perfekcję. Lekko przedłużony czas trwania nie jest aż taką wadą. Jest też kilka punktów wspólnych z naszym majstersztykiem, czyli "Zaklętymi rewirami".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Edmund Exley napisał(-a):

"La cocina" (z polskim podtytułem "Apetyt na więcej", który sugeruje trochę lżejsze kino) - bardzo dobry, formalnie wręcz wybitny. Trochę w stylu Altmana i jego portretów zamkniętego środowiska, ale obok samej goryczy jest też jakiś rodzaj poetyckości, w której świadomy kicz miesza się z autentyczną wzniosłością. Kilka scen ociera się o perfekcję. Lekko przedłużony czas trwania nie jest aż taką wadą. Jest też kilka punktów wspólnych z naszym majstersztykiem, czyli "Zaklętymi rewirami".

Miałem iść, nie był długo wyświetlany, szkoda 😟 😟 😟 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Sceny myśliwskie z dolnej Bawarii" - połączenie "Nędznych psów", kina Smarzowskiego i odrobiny "Białej wstążki". A wszystko zanim "Krwawy Sam", Smarzol i Haneke zabrali się za swoje filmy. Co więcej - i dziś w europejskim kinie artystycznym robi się podobne rzeczy (np. "Bestie"). "Sceny..." naprawdę dobrze znoszą próbę czasu, a sekwencja zabijania i oprawiania świni może na długo zapaść widzowi w pamięć. Konteksty społeczne to napływ gastarbeiterów z Turcji, rewolucja seksualna, techniczny postęp i mentalna degeneracja. W tle jeszcze nieufność wobec pokolenia ojców.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Sceny myśliwskie z dolnej Bawarii" - połączenie "Nędznych psów", kina Smarzowskiego i odrobiny "Białej wstążki". A wszystko zanim "Krwawy Sam", Smarzol i Haneke zabrali się za swoje filmy. Co więcej - i dziś w europejskim kinie artystycznym robi się podobne rzeczy (np. "Bestie"). "Sceny..." naprawdę dobrze znoszą próbę czasu, a sekwencja zabijania i oprawiania świni może na długo zapaść widzowi w pamięć. Konteksty społeczne to napływ gastarbeiterów z Turcji, rewolucja seksualna, techniczny postęp i mentalna degeneracja. W tle jeszcze nieufność wobec pokolenia ojców.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo mi się podobał, niby nie śpiesznie tempo ale półtorej godziny zleciało jak z bata , świetna muzyka, zimnokrwisty Michael Fassbender , urocza Cate Blanchett . Polecam 🤗🤗🤗

8163908.3.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi