Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
kotylozaur

Właśnie obejrzałem film...

Recommended Posts

Mission: Impossible - The Final Reckoning

zaklepane na jutro 😎

33 minuty temu, Valygaar napisał(-a):

zaklepane na jutro 😎

Też się na to wybiorę 🤗 🤗 🤗 

Godzinę temu, TomcioMiki napisał(-a):

Też się na to wybiorę 🤗 🤗 🤗 

Superaśnie! No to przytulaski...🤗🤗🤗

Posted (edited)

To zanim Tomek zdominuje temat, napiszę jeszcze o filmie, który obejrzałem - "Symfonia o umieraniu". Tytuł dość "radosny", a czas trwania to 180 minut. Ale po raz kolejny Niemcy pokazują, że potrafią robić celne i świetnie zagrane kino. W obsadzie jest kilka gwiazd obecnego bardzo dobrego średniego pokolenia tamtejszych aktorów: przede wszystkim Lars Eidinger, ale też Ronald Zehrfeld (albo przytył do roli, albo za dużo bawarskiej kuchni, ale gra bez zarzutu), wiarygodna w niewdzięcznej roli Lilith Stangenberg, Robert Gwisdek no i Saskia Rosendahl, choć w nieco tłumiącej ją fryzurze. Kilka bezlitosnych dla widza scen w stylu Hanekego z lat 90. Ale jest też humor - w tym jedna z lepszych jak dotąd scen z samochodem elektrycznym. Film o świecie bez wartości, zagubieniu i samotności - po raz kolejny, ale warto.

Zwiastun:

Edited by Edmund Exley

Godzinę temu, Edmund Exley napisał(-a):

To zanim Tomek zdominuje temat, napiszę jeszcze o filmie, który obejrzałem - "Symfonia o umieraniu". Tytuł dość "radosny", a czas trwania to 180 minut. Ale po raz kolejny Niemcy pokazują, że potrafią robić celne i świetnie zagrane kino. W obsadzie jest kilka gwiazd obecnego bardzo dobrego średniego pokolenia tamtejszych aktorów: przede wszystkim Lars Eidinger, ale też Ronald Zehrfeld (albo przytył do roli, albo za dużo bawarskiej kuchni, ale gra bez zarzutu), wiarygodna w niewdzięcznej roli Lilith Stangenberg, Robert Gwisdek no i Saskia Rosendahl, choć w nieco tłumiącej ją fryzurze. Kilka bezlitosnych dla widza scen w stylu Hanekego z lat 90. Ale jest też humor - w tym jedna z lepszych jak dotąd scen z samochodem elektrycznym. Film o świecie bez wartości, zagubieniu i samotności - po raz kolejny, ale warto.

Zwiastun:

Kiepska pogoda, nad wodę się nie wypuszczę bo zmarzluch jestem , karta w portfelu, kino 300 metrów ode mnie, to mi się chyba nigdy nie znudzi 😄😄😄  A jutro może to 🤔🤔🤔

ukryty1-min.jpg

1 godzinę temu, TomcioMiki napisał(-a):

Kiepska pogoda, nad wodę się nie wypuszczę bo zmarzluch jestem , karta w portfelu, kino 300 metrów ode mnie, to mi się chyba nigdy nie znudzi 😄😄😄  A jutro może to 🤔🤔🤔

Widziałem kilka lat temu "Winnych". Całkiem niezły. Daj znać, czy ten jest ok.

10 minut temu, mroova napisał(-a):

Czy to jest jakiś remake tego ?

https://www.filmweb.pl/film/Maszeruj+albo+giń-1977-7548

Kiedyś puszczali w TV, zrobił wtedy na mnie ogromne wrażenie. Ciekawe, jak teraz bym go odebrał ?

Nie Panie kochany to jest to , opowiadanie świetne 🤗🤗🤗

133303-352x500.jpg

To nie jest horror. Dystopia , jestem bardzo ciekaw jak im to wyszło.

23 godziny temu, Valygaar napisał(-a):

zaklepane na jutro 😎

Ja właśnie wróciłem🤩

IWC

19 minut temu, piteks napisał(-a):

Ja właśnie wróciłem🤩

Ja odłożę na troszkę później, niech popkornowcy się przewiną, lubię w miarę ciszę i spokój 😁😁😁

21 godzin temu, Edmund Exley napisał(-a):

Zwiastun:

A o takim czymś słyszałeś 🤔🤔🤔

brzydka-siostra-plakat-cut.jpg

😁😁😁

Screenshot_2025-05-17-11-50-16-47_e904b4cb7a7787367cbfb811ec6c4ad5.jpg

Posted (edited)

Świetny film i Anne Bancroft 😍

Edited by GostRado

13 minut temu, GostRado napisał(-a):

Kto nie oglądał filmu z Belmondo 😥

To już trochę czasu minęło. I zagrali 'Chi Mai' E. Morricone, która to melodia pojawiła się w końcówce filmu 'Le Professionnel' z Belmondo właśnie. Choć mało kto wie, że tak naprawdę ta melodia w oryginale nazywała się 'Chi Mai Maddalena' i została napisana przez Morricone do filmu, no właśnie'Maddalena' Jerzego Kawalerowicza.

Posted (edited)
21 godzin temu, Edmund Exley napisał(-a):

Widziałem kilka lat temu "Winnych". Całkiem niezły. Daj znać, czy ten jest ok.

Hejka . Bardzo ciężki dramat kobiety, matki, strażniczki więziennej, w tle zemsta. Rozterki moralne. Fajnie zagrała Sidse Babett Knudsen. A tak swoją drogą nie wiem jak wygląda przestępczość w Danii ale co do karania to podchodzą laitowo.  Jak ktoś lubi ciężkie kino polecam 🤗 🤗 🤗 

ukryty-motyw-plazma-9x16.jpg

Edited by TomcioMiki

25 minut temu, TomcioMiki napisał(-a):

Hejka . Bardzo ciężki dramat kobiety, matki, strażniczki więziennej, w tle zemsta. Rozetki moralne. Fajnie zagrała Sidse Babett Knudsen. A tak swoją drogą nie wiem jak wygląda przestępczość w Danii ale co do karania to podchodzą laitowo.  Jak ktoś lubi ciężkie kino polecam 🤗 🤗 🤗 

Rozetki vs. rozetki moralne.  :D  ;)  

rozetki.thumb.jpg.11089f32c2be7af27d59ec985356c5ce.jpg

A Tommyboy kołczuje...  ;)

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

9 minut temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Rozetki vs. rozetki moralne.  :D  ;)  

Zdarza się 🤗🤗🤗

3 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a):

Ja odłożę na troszkę później, niech popkornowcy się przewiną, lubię w miarę ciszę i spokój 😁😁😁

Jeśli ktoś lubi taką konwencję, to ten film jest majstersztykiem 🤯

A Tom Cruise to papież kina akcji.

7 godzin temu, Valygaar napisał(-a):

Jeśli ktoś lubi taką konwencję, to ten film jest majstersztykiem 🤯

A Tom Cruise to papież kina akcji.

Ja lubię jak jest ro***erducha, trzeba iść z konkretnym nastawieniem, i dobrze się bawić 😁😁😁

Posted (edited)

https://www.filmweb.pl/film/Zagraj+to+jeszcze+raz%2C+Sam-1972-11917

Uwielbiam tego gościa... jako aktora i reżysera. Tutaj świetna młodziutka Diane Keaton.

Z filmu, postać grana przez Allen'a patrzy na tańczącą kobietę i mówi do Keaton:

- Co za lala. Dla niej sprzedałbym matkę Arabom 😅 

Edited by GostRado

2 godziny temu, GostRado napisał(-a):

https://www.filmweb.pl/film/Zagraj+to+jeszcze+raz%2C+Sam-1972-11917

Uwielbiam tego gościa... jako aktora i reżysera. Tutaj świetna młodziutka Diane Keaton.

Z filmu, postać grana przez Allen'a patrzy na tańczącą kobietę i mówi do Keaton:

- Co za lala. Dla niej sprzedałbym matkę Arabom 😅 

Widziałem w 2017:

- "Zagraj to jeszcze raz, Sam" - dawno się tak nie ubawiłem. To taka zapowiedź "Annie Hall". "Uderzyłem go brodą w pięść i nosem w kolano".

Widziałem w 2017:
- "Zagraj to jeszcze raz, Sam" - dawno się tak nie ubawiłem. To taka zapowiedź "Annie Hall". "Uderzyłem go brodą w pięść i nosem w kolano".
Stary, dobry, neurotyczny, zabawny, przesiąkniety inteligentnym humorem Woody Allen.
Ja zapamietałem:
- Może sie umówimy, co robisz w sobotę?
- Popełniam samobóstwo
- A w piątek?

Już za 5 lat stworzy IMHO arcydzieło, swój najlepszy film czyli Annie Hall, nagrodzony Oskarem.

Btw.
Byłem niedawno (marzec) na uroczystości 15 lecia Teatru 6 piętro, właśnie na sztuce "Zagraj to jeszcze raz Sam".
Wiernie odwzorowana, świetne aktorstwo, nawet Wojewódzki dał radę u boku Żebrowskiego, Olbrychskiego, Cieślak).
Polecam.

Wysłane z mojego SM-A556B przy użyciu Tapatalka

7525666_2.3.jpg.b7bbdbcf62170c0093d8efe0ca8d48a4.jpg
Rewelacyjne, mądre europejskie kino na najwyzszym poziomie. Nigdy bym nie pomyślał, że nadal będzie aktualne.

Wysłane z mojego SM-A556B przy użyciu Tapatalka