Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kotylozaur

Właśnie obejrzałem film...

Rekomendowane odpowiedzi

Seans na długi wieczór :)

DasBootConstantin1981FoldedGermanA1.jpg?

Edytowane przez Sławol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A byłem na tym Avatar. Miałem nie iść ale jednak.  Cameron ma rozmach co by nie mówić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dzisiaj to 😁😁😁

Screenshot_2025-12-27-20-06-55-99_e904b4cb7a7787367cbfb811ec6c4ad5.jpg

2 minuty temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

582862342_1487523902912810_5217821543159780409_n.thumb.jpg.d0ee9e93255cc9f970124658adfa938b.jpg

Nie, nie nie tak, raczej tak 😁 😁 😁 

artpic73413_1682324311-1200.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj zmarła Brigitte Bardot miała 91 lat 😔😔😔

1c8c110b396a354c23fa410966ff990f.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

„Żegnaj, June” - ciepły, kameralny film o rodzinnych relacjach i emocjach - idealny na spokojny, świąteczny czas.

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, TomcioMiki napisał(-a):

Zacząłem oglądać 🤗🤗🤗

Szok i niedowierzanie.

Dziekuję @TomcioMiki bo bladego pojęcia nie miałem, że od tylu lat jest ekranizacja książek, które mi się nieodłącznie kojarzą z kilkoma niesamowitymi wyjazdami wakacyjnymi 🏖️🐚
Nadrobię jak tylko mi się trochę robota przewali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Valygaar napisał(-a):

Szok i niedowierzanie.

Dziekuję @TomcioMiki bo bladego pojęcia nie miałem, że od tylu lat jest ekranizacja książek, które mi się nieodłącznie kojarzą z kilkoma niesamowitymi wyjazdami wakacyjnymi 🏖️🐚
Nadrobię jak tylko mi się trochę robota przewali.

Jestem gdzieś w połowie 1 sezonu, książki nie czytałem, ale serial ogląda mi się dobrze i lubię Brendana Gleesona  🤗🤗🤗

Edytowane przez TomcioMiki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Predator - Badlands ( u nas Strefa Zagrożenia )

Właściwie to już plakat sugeruje czego się można spodziewać.

Po całkiem niezłym Prey oczekiwałem czegoś w podobnym stylu bo scenarzysta i reżyser są ci sami, może nie na miarę jedynki ale coś w miarę konkretnego, tymczasem dostajemy infantylną chałę z bezsensownym scenariuszem, zerowym napięciem, zerowym klimatem i perspektywą kolejnej części. Brakuje jeszcze tylko rozlicznych pseudośmiesznych gagów albo filmowego ofermy w stylu Jar Jar Binksa.

Można oglądać z dziećmi bo ani to straszne ani trudne.

Nie polecam, zwłaszcza wielbicielom klasyki z Arnoldem bo będą musieli oglądać upadek franczyzy. Zdecydowanie najgorsza część serii i to uwzględniając wszystkie AVP i podobne. Disney zniszczy wszystko, po Gwiezdnych Wojnach i Obcym czas na Predatora. Ciekawe co kolejne z klasyków - może Terminator? Na tym jeszcze łapy nie położyli.

Predator_Badlands_Poster.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze tego nie widziałem, ale po samym trailerze wiedziałem, że będzie to gorzka piguła. No nic, zobaczymy w swoim czasie i pewnie będę miał takie samo - jeśli nie gorsze - zdanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stare pryki jesteście 😁😁😁 Byłem z moim 14 latkiem i był zachwycony , cały czas się odnosicie do starego, a jak by nigdy nie było wcześniejszych filmów i to byłby pierwszy którego oglądacie 🤔🤔🤔 I nie mielibyście porównania to co 🤔🤔🤔 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Udanego Stallone'a!  ;) 

605554074_1280012844171876_8164564464327088013_n.thumb.jpg.6e0c531c626ddb31d7a582fbe336a682.jpg

🤔🤔🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
29 minut temu, Sławol napisał(-a):

Jeszcze tego nie widziałem, ale po samym trailerze wiedziałem, że będzie to gorzka piguła. No nic, zobaczymy w swoim czasie i pewnie będę miał takie samo - jeśli nie gorsze - zdanie.

Byłem i świetnie się bawiłem, Schwarz dobija do 80 . Masę Easter eggów w nim było i to też jest fajne 😁 😁 😁 

Tak jeszcze mi się nasuwa pytanie, ile lat mieliście jak obejrzeliscie pierwszego Predatora w kinie 🤔🤔🤔 I co w tedy można było zobaczyć w TV 🤔🤔🤔 Chodzę z 14 latkiem i widzę co mu się podoba a co nie, widać za starzy jesteście na takie filmy 🤔 🤔 🤔 Może one nie są adresowane do was 🤔🤔🤔 Ja bynajmniej dobrze się bawiłem 😁😁😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czasy tych Panów mijają 🤗🤗🤗

IMG_20251231_143003.jpg

A Wy jesteście sentymentalni 😁😁😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
38 minut temu, TomcioMiki napisał(-a):

Byłem i świetnie się bawiłem, Schwarz dobija do 80 . Masę Easter eggów w nim było i to też jest fajne 😁 😁 😁 

Tak jeszcze mi się nasuwa pytanie, ile lat mieliście jak obejrzeliscie pierwszego Predatora w kinie 🤔🤔🤔 I co w tedy można było zobaczyć w TV 🤔🤔🤔 Chodzę z 14 latkiem i widzę co mu się podoba a co nie, widać za starzy jesteście na takie filmy 🤔 🤔 🤔 Może one nie są adresowane do was 🤔🤔🤔 Ja bynajmniej dobrze się bawiłem 😁😁😁

Ja musiałem mieć jakieś 15 lat jak widziałem jedynkę, z VHS na wczasach nad morzem. Wrażenie piorunujace. Ale tam naprawdę jest klimat, sceny i dialogi które zapamiętuje się na baardzo długo ( "if it bleeds, we can kill it", Mac rozstrzeliwujący dżunglę z miniguna, Billy szykujący się do walki bez broni i mnóstwo innych ). Tutaj nie było nic, totalnie nic do zapamiętania. Dla mnie porażka, obejrzeć można z sentymentu do serii ale za kasę z biletu lepiej kupić płytę z jedynką, do niej będę jeszcze nie raz wracał a tego gniota raz wystarczy. To prawda że adresat jest inny, Disney ze wszystkiego robi trywialne bajki. Predator to był trzymający za gardło horror sci-fi, na pierwszym Obcym ludzie mdleli i wychodzili z kina, a co dzisiaj? Taki kinowy burger z sieciówki - jesz, nawet smaczne, najeść się idzie ale wrażenia nie robi, emocji nie wzbudza, wspomnień nie tworzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Bugs napisał(-a):

Ja musiałem mieć jakieś 15 lat jak widziałem jedynkę, z VHS na wczasach nad morzem. Wrażenie piorunujace. Ale tam naprawdę jest klimat, sceny i dialogi które zapamiętuje się na baardzo długo ( "if it bleeds, we can kill it", Mac rozstrzeliwujący dżunglę z miniguna, Billy szykujący się do walki bez broni i mnóstwo innych ). Tutaj nie było nic, totalnie nic do zapamiętania. Dla mnie porażka, obejrzeć można z sentymentu do serii ale za kasę z biletu lepiej kupić płytę z jedynką, do niej będę jeszcze nie raz wracał a tego gniota raz wystarczy. To prawda że adresat jest inny, Disney ze wszystkiego robi trywialne bajki. Predator to był trzymający za gardło horror sci-fi, na pierwszym Obcym ludzie mdleli i wychodzili z kina, a co dzisiaj? Taki kinowy burger z sieciówki - jesz, nawet smaczne, najeść się idzie ale wrażenia nie robi, emocji nie wzbudza, wspomnień nie tworzy.

Zgadzam się z Tobą, ale w tej chwili jest taki zalew tego wszystkiego, i myślę że inny adresat jest, pamiętam jak byłem na pierwszych Gwiezdnych Wojnach, gdzie były w TV tylko 2 programy i czarno biała TV była , to jak wychodziłem z kina to szczękę z ziemi zbierałem i z wypiekami wychodziłem nic nigdy takiego nie widziałem, i tak było z tymi pierwszymi filmami, Godzilla, Szczęki itp... To co pierwsze raczej nigdy się już nie powtórzy 🤔🤔🤔 Chodzę do kina trochę z innym nastawieniem, czasami zdarzy się jakaś perełka. A młody uwielbia ze mną chodzić do kina, zacząłem go zabierać na bajki jak jeszcze chodził do przedszkola , i mi mówi że jego koledzy nie chodzą tak często do kina, to jak ktoś ma być wyrobiny filmowo, kiedyś był z nami jego kolega i padło pytanie czy jakaś przerwa będzie podczas filmu 😂😂😂   no śmiech na sali, a ostatnio też do młodego dzwoni czy by się nie wybrał do kina, ale sobie wymyślił film który był ze 3 miesiące temu. Współczesne kino akcji, rozrywkowe już raczej już nie będzie takie jak kiedyś, są wyjątki, zobaczcie czy wasze pociechy dobrze się bawią na tych filmach i zobaczycie do kogo są adresowane te filmy 🤔 🤔 🤔 Mojego syna zabieram na takie filmy które są odpowiednie do jego wieku, bo wielu nie zrozumie , ale już dużo kuma i potrafi powiedzieć ci mu się podobało a co nie 

Ale żeby nie było uwielbiam kino 😁😁😁 A 2 w nowym roku idę na to , bilet zamówiony, może młodego wyciągnę 🤗🤗🤗

IMG_20251231_160322.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi