Pegaz 0 #326 Napisano 18 Marca 2015 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pegaz 0 #327 Napisano 18 Marca 2015 Widać ja za szkła dosyć ładnie tylko fotograf do szkolenia bo telefonem robione 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daro65 0 #328 Napisano 19 Marca 2015 No żabka ładna, tylko cosik obraz rozmazany.Swoją drogą ciekawe te kolorowe szkiełka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pegaz 0 #329 Napisano 19 Marca 2015 Ja na początku myślałem ze to nie była kwestia mody tylko dany kolor pomagał odczytać godzinę osoba z jakaś wada wzroku bo mam jeszcze taka kame z czerwonym 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pegaz 0 #330 Napisano 19 Marca 2015 Dzisiaj wpadł do mnie poczta Lech 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pirx65 42 #331 Napisano 19 Marca 2015 Pegaz fajny Lech,ale popracuj trochę nad zdjęciami bo kiepsko na nich widac . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daro65 0 #332 Napisano 19 Marca 2015 Czy dobrze widzę, że wskazówka sekundowa znowu czerwona.W książce jest mowa o zastępowaniu przez użytkowników polskich wskazówek, które były słabej jakości, wskazówkami importowanymi.Może tu gdzieś leży sekret czerwonego sekundnika? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5445 #333 Napisano 19 Marca 2015 Rzadko się zgadzam z kolegą @prix65, ale tu ma akurat racje. Prezentowanie zegarków z wykorzystaniem takich zdjęć mija się trochę z celem. Trudno jest ocenić czy tarcza, wskazówki są w oryginale, czy indeksy były poprawiane (przynajmniej mi trudno to na podstawie tego zdjęcia ocenić), a ostrość nawet aparatem w komórce można złapać. Spróbuj przy dziennym świetle, powinno wyjść dużo lepiej. Najlepiej by było przy wyjętej tarczy z koperty. Ale Lech fajny. Gratuluję. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RTK-WGM 223 #334 Napisano 23 Marca 2015 Jak Feniks z popiołów z trzech różnych zakupów części powstał i chodzi ZODIAK. Jeden zakup tarczy wygrzebanej z puszki części, drugi mechanizm, trzeci koperta z tą tarczą zniszczoną o dziwo koperta super stan w stosunku do tarczy. 0 Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pirx65 42 #335 Napisano 23 Marca 2015 To złożyłeś fajnego Zodiaka,tego mniej spotykanego /bo trzeciego to praktycznie nie ma/. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rav_c 16 #336 Napisano 23 Marca 2015 Ładna tarcza, rzeczywiscie! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cat 46 #337 Napisano 24 Marca 2015 fajnie , że coś jednak wychodzi z tych rupiecigratki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RTK-WGM 223 #338 Napisano 24 Marca 2015 No i cenowo super. wymęczone za pomocą T.T. 0 Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daro65 0 #339 Napisano 26 Marca 2015 Ładnie wygląda. Gratulacje!!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pirx65 42 #340 Napisano 26 Marca 2015 (edytowane) Nowa gablotka prawie gotowa /jeszcze tylko oświetlenie/.Wygląda może trochę muzealnie,ale mam w końcu czytelny przegląd tego co mam.Wkrótce wrzucę zdjęcia tego co tam jest /oczywiście są same Błonia /. A dla przypomnienia tak wyglądała gablota z wystawy w Złotych Tarasach w 2010roku. Edytowane 26 Marca 2015 przez pirx65 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5445 #341 Napisano 26 Marca 2015 Witam, Naprawdę robi wrażenie, gablota również.Gratuluję obszernej, a i z pewnością ciekawej kolekcji zegarków z Błonia. Chyba jest to największa kolekcja - z pewnością największa jaką widziałem dotychczas na forum. Dużo cierpliwości i wiedzy potrzebne by osiągnąć taki rezultat, ale chyba się opłacało bo kolekcja godna uznania. Może tak na spokojnie przedstawiłbyś ją jako galerię lub w wątku. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rav_c 16 #342 Napisano 26 Marca 2015 bardzo fajny sposób prezentacji, gratuluję i zazdraszczam kolekcji;) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wintergreen 8 #343 Napisano 26 Marca 2015 Cel każdego zbieracza Błoni!!! pirx65 - jesteś WIELKI! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pirx65 42 #344 Napisano 26 Marca 2015 Cel każdego zbieracza Błoni!!! pirx65 - jesteś WIELKI!Dzięki ,jest tam miejsce dla Twojego Zodiaka jak się namyślisz . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fixxxer 180 #345 Napisano 26 Marca 2015 Prezent od żony 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cat 46 #346 Napisano 26 Marca 2015 wow , co za gablotaszczęka opadła mi .. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daro65 0 #347 Napisano 26 Marca 2015 Gablota super, ale jej zawartość. No wielki gratulacje!!!Ile czasu zajęło Ci zebranie takiej kolekcji ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RTK-WGM 223 #348 Napisano 26 Marca 2015 Widziałem większą kolekcję błoniaków, ale niestety z człowiekiem trudno się rozmawia. Aczkolwiek jeśli chodzi o forum to ta jest z pewnością największa i ten z czarną tarczą Gratuluję. Z tego co wiem to polujemy na te same zegarki w pewnym miejscu 0 Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rav_c 16 #349 Napisano 26 Marca 2015 Fixxxer, też ładna sztuka, gratulacje! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris2 162 #350 Napisano 26 Marca 2015 pirx65 - Piękny zbiór. Gratulacje Możesz z bliska pokazać tego czarnego? 0 https://get.google.com/albumarchive/107247623220063053982?source=pwa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach