ql3 0 #1951 Posted February 24, 2019 W końcu i mi udało się namówić pewnego zegarmistrza na małe zwolnienie miejsca w szufladzie. Niestety koronka nie od parady...Miałby może ktoś do odsprzedania? 0 Share this post Link to post Share on other sites
mkoch 875 #1953 Posted February 27, 2019 A u mnie jedynka 0 TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)MARIANEK Share this post Link to post Share on other sites
paul221 42076 #1954 Posted February 27, 2019 Rewelacyjny, jak na Błonie, stan. Tarcza po czyszczeniu, czy w takim dobrym stanie kupiłeś? 0 Share this post Link to post Share on other sites
mkoch 875 #1955 Posted February 27, 2019 (edited) Rewelacyjny, jak na Błonie, stan. Tarcza po czyszczeniu, czy w takim dobrym stanie kupiłeś? Wszystko oryginał. Szkiełko lekko spękane Edited February 27, 2019 by mkoch 0 TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)MARIANEK Share this post Link to post Share on other sites
Mercel 966 #1956 Posted February 27, 2019 Mariusz skąd Ty to bierzesz .... ???? Prześliczny Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka 0 Share this post Link to post Share on other sites
zbylak 104 #1957 Posted February 27, 2019 Wszystkie polaki z tej strony śliczne są ! A najbardziej Wars , którego bardzo mi brakuje Graty 0 Pozdrawiam,Zbyszek. Share this post Link to post Share on other sites
ql3 0 #1958 Posted March 3, 2019 Czołem. Błonie faktyczne cudo... A mi się Zodiak trafił. Były tylko ze srebnymi wskazówkami? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Zielonkiewicz 81 #1959 Posted March 3, 2019 W zasadzie do tych indeksów powinny być złocone. Aczkolwiek tych nie można jednoznacznie wykluczyć. Najważniejsze że są oryginalne. Koronka na plus. Generalnie w przyzwoitym stanie zegarek. :-) 0 Share this post Link to post Share on other sites
mkoch 875 #1960 Posted March 3, 2019 W zasadzie do tych indeksów powinny być złocone. Aczkolwiek tych nie można jednoznacznie wykluczyć. Najważniejsze że są oryginalne. Koronka na plus. Generalnie w przyzwoitym stanie zegarek. :-) Chyba jednak nie ma zasady, że wskazówki są pod kolor indeksów. Zdaje się, że w polakach była dowolność w tym zakresie. Zodiak suuuuper ładny 0 TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)MARIANEK Share this post Link to post Share on other sites
Zielonkiewicz 81 #1961 Posted March 3, 2019 Chyba jednak nie ma zasady, że wskazówki są pod kolor indeksów. Zdaje się, że w polakach była dowolność w tym zakresie. Zodiak suuuuper ładny "Przystanek Zegarek" rozdział 6.3 Tarcze błońskie - tam jest wzmianka na temat stosowania wskazówek. Poza tym wskazówki chromowane spotyka się w znacznej części zegarków z tarczmi gdzie indeksy są tylko w formie nadruku. No i w części Alf. Dlatego napisałem "w zasadzie, ale nie można wykluczyć". :-) 0 Share this post Link to post Share on other sites
SROKA ANS 4 #1962 Posted March 15, 2019 A ja poszedłem na tzw "żebry” do mojego zegarmistrza i wyszperał mi takie cuda z swojej skrytki oczywiście załączniki w szkle był i Kazimierz Wielki nie jeden???? te dwa pierwsze na chodzie kompletne reszta do skąpletowania 0 Share this post Link to post Share on other sites
Sol 7257 #1963 Posted March 16, 2019 Rozumiemy wielkie podniecenie, ale jak ochłoniesz, to napisz to jeszcze raz, tylko po polsku 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Share this post Link to post Share on other sites
SROKA ANS 4 #1964 Posted March 16, 2019 No to jeszcze raz zegarmistrz robił porządki w swoich półkach i rzutem na taśmę pokazał co znalazł, na początku chciał sprzedać tylko 1szt mówi że i ta mnie zadowoli ale po paru dniach oczywiście jak pisałem przyszedłem z załącznikiem szklanym zdecydował się sprzedać wszystkie skarby 0 Share this post Link to post Share on other sites
loituma 290 #1965 Posted March 16, 2019 Gratuluję... Niezły szczał Jeśli jeszcze cena była niewygórowana, to gratuluję podwójnie 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Share this post Link to post Share on other sites
Zielonkiewicz 81 #1966 Posted March 17, 2019 Jak jeszcze tego nie zrobiłeś, to otwórz kopertę ALFY. Tam może być miła niespodzianka. :-) 0 Share this post Link to post Share on other sites
zasadas 5438 #1967 Posted March 17, 2019 Też jestem ciekaw jaki będzie mechanizm. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Share this post Link to post Share on other sites
SROKA ANS 4 #1968 Posted March 21, 2019 Nowy dzień nowy schowek w tzw pakamerze u zegarmistrza i takie fanty ale tylko tarcze 0 Share this post Link to post Share on other sites
zasadas 5438 #1969 Posted March 21, 2019 Pierwsza i trzecia to warszawskie, Wars i Alfa w znośnym stanie. Dobrze mieć takiego znajomego zegarmistrza. Coraz mniej takich schowanych pod stołem pudeł z zegarkami z tamtych lat. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Share this post Link to post Share on other sites
Mercel 966 #1970 Posted March 21, 2019 A gdzie fota mechanizmu... ??? Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka 0 Share this post Link to post Share on other sites
Mawis 537 #1971 Posted March 22, 2019 Błonie Super ze stałym teleskopem Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Share this post Link to post Share on other sites
zasadas 5438 #1972 Posted March 22, 2019 Raczej ze sztyftem, bo jak teleskop, to musi być ruchomy. Wysłane przy użyciu Tapatalka 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Share this post Link to post Share on other sites
Mawis 537 #1973 Posted March 22, 2019 Sztyft nie przypuszczałem że dziś liznę trochę teorii nie wiedziałem - dzięki! Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Share this post Link to post Share on other sites
zasadas 5438 #1974 Posted March 22, 2019 Tarcza w bardzo ładnym stanie. Wysłane przy użyciu Tapatalka 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Share this post Link to post Share on other sites
Qba. 4760 #1975 Posted March 23, 2019 Taki Blonex się trafił przypadkowo 0 Share this post Link to post Share on other sites