Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

nick555

gorący temat Kazet

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem od niego parę zegarków, ale było to jakiś pół roku temu i było wszystko ok.

Od tamtego czasu obserwuję Go i widać, że zaczyna coraz bardziej kombinować.

Facet sprzedaje ok 30 - 40 zegarków miesięcznie i nie wszystkie to 100 % oryginały.

Popieram inicjatywę z nickami na allegro.

Zobaczymy co z niej wyniknie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

az w taką paranoję nie popadajmy... Mam kilka staroci z nieoryginalnymi koronkami i nie robię z tego problemu. To tak samo jakby ktoś kupował autko i wymagał w nim wszystkich części oryginalnych a nie zamienników.

Jeżeli w zegarek typu A pcha werk od zegarka typu B, kombinuje z tarczami to rozumiem... Można interweniować. Ale nieoryginalny sekundnik w niejednokrotnie kilkudziesięcioletnim zegarku? Zdarza się. Nawet u nas forum jest wiele osób które zdają sobie sprawę, że zegarek nie ma sekundnika albo ma inną koronkę i kupują. Wszak to zegarki używane z jakąś przeszłością a nie wyprzedaże magazynowe. B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu się z tomirkiem mogę zgodzić tyle że jakbyś gościowi zwrócił uwagę że mógłby zaznaczyć w aukcji że taka wskazówka jest inna niż w oryginale to by Cie olał albo zbeształ. A tak wszędzie może napisać że unikatowy itp itd bla bla bla.

Jeśli ten Pan nazywa siebie kolekcjonerem to na przykład niektórzy stąd z kolekcją dopieszczonych Polaków są przemegazajekolekcjonerami...

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
az w taką paranoję nie popadajmy... Mam kilka staroci z nieoryginalnymi koronkami i nie robię z tego problemu. To tak samo jakby ktoś kupował autko i wymagał w nim wszystkich części oryginalnych a nie zamienników.

Jeżeli w zegarek typu A pcha werk od zegarka typu B, kombinuje z tarczami to rozumiem... Można interweniować. Ale nieoryginalny sekundnik w niejednokrotnie kilkudziesięcioletnim zegarku? Zdarza się. Nawet u nas forum jest wiele osób które zdają sobie sprawę, że zegarek nie ma sekundnika albo ma inną koronkę i kupują. Wszak to zegarki używane z jakąś przeszłością a nie wyprzedaże magazynowe. B)

Technicznie - masz rację. Tyle że nikt z nas nie sprzedaje ich potem z tekstem "w 100% oryginalny!!" który jest w _każdej_ jego aukcji. Jest to robienie kupującego w wała. Te zegarki to rzeźba.

W obu przypadkach, poza tym że wskazówki czy koronki są nie od tego modelu, wogóle nie pasują do reszty. Obok jest aukcja Pabiedy z "warszawską" tarczą - ja się nie czepiam, był to wówczas _typowy_ zamiennik zegarmistrzowski. Są zegarki gdzie do srebrnej koperty pakuje złote wskazówki, ale też się nie czepiam - nie miał srebrnych, pal licho, zapakował poljotowskie złote... W kopertę Pabiedy włożył tarczę Zima - ten sam mechanizm, pasowała i średnica, i mocowania, nazwijmy to "modem" - jak się komu podoba - niech kupuje! Ale Poljot kwarcowy ma wskazówki od Ruhli!! Tam są inne średnice ... Jeden marksistowski bóg wie, jak nasz "Adam Słodowy" toto zamocował... "Kropelka twoim przyjacielem jest!". Kama ma wałek od czegoś zupełnie innego - zobacz że odstaje! To jest złom!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
sprzedawca oferuje zegarki uzywane, wiekowe - nie uwazacie, ze licytujacy nie spodziewa sie, ze beda jak z salonu ??

czy nieorginalna wskazowa sekundnika i koronka to powod, zeby robic halo ??

pzdr

Mam podobne spostrzeżenia i pomijam osobę tego sprzedawcy i jego aukcje. Panowie na tym forum można zaobserwować wiele zegarków, które posiadają tarcze rzemieślnicze, nieoryginalne koronki i kombinowane wskazówki i prócz zachwytów nad nimi nie spotkałem jeszcze zarzutu, że są nieoryginalne. Wiem, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia i niestety trochę ponoszą niektórych niezdrowe emocje. Większa wiedza dotycząca zegarków nie może legitymizować krucjaty przeciw temu sprzedawcy. Panowie, macie edukować a nie eskalować konflikty. Tak na marginesie, nim zaczniecie akcje na Allegro, proponuję przeczytać Kodeks Karny i wybrać taką formę represji, która nie będzie ocierać się o szkalowanie, bo wtedy moralne prawo do walki z kombinatorem, (którym ten sprzedawca jest) zostanie wam zabrane. A i jeszcze jedna sprawa dotycząca zakupów podróbek (jego zegarki raczej nimi nie są, prędzej składakami)) poprzez wasze nowe konta na Allegro, pamiętajcie że kupując rzecz, o której macie podejrzenie, ze pochodzi z przestępstwa sami złamiecie prawo.

Art. 292. § 1. Kto rzecz, o której na podstawie towarzyszących okoliczności powinien i może przypuszczać, że została uzyskana za pomocą czynu zabronionego, nabywa lub pomaga do jej zbycia albo tę rzecz przyjmuje lub pomaga do jej ukrycia,

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

§ 2. W wypadku znacznej wartości rzeczy, o której mowa w § 1, sprawca

podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

Taki post na rozluźnienie B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
hi ponownie

zaczyna mnie to przerazac ^^^^^^^^^^^

chyba troche przesadzacie - jesli ktos licytuje jakis tam zegarek - robi to dobrowolnie

moze poszukac czegos na temat zegarkow w googlach, moze zapytac sprzedajacego, moze isc do zegarmistrza, moze odwiedzic fora tematyczne - jesli mu zalezy

jesli sprzedajacy dopusci sie oszustwa - jest allegro, jest policja, jest prokuratura

sprzedawca oferuje zegarki uzywane, wiekowe - nie uwazacie, ze licytujacy nie spodziewa sie, ze beda jak z salonu ??

czy nieorginalna wskazowa sekundnika i koronka to powod, zeby robic halo ??

pzdr

Po pierwsze: Używaj języka polskiego. Używanie klawisza alt nie boli B)

Po drugie: Znajdujemy się na Forum miłośników zegarków i wystarczy to chyba za całe tłumaczenie.

Po trzecie: Nie przesadzałbym z z policją, prokuraturą. Wystarczy prześledzić forum i zobaczyć sposób pracy allegro i jak wygląda reakcja ich na informacje na temat podróbek.

A mnie przeraża Twoja znieczulica. Jeżeli zauważysz na ulicy wypadek też wychodzisz z założenia, że jest policja, pogotowie i inne służby odpowiedzialne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To "100% oryginalny" może i będzie miało racje bytu ale w kategorii: Antyki i Sztuka > Sztuka współczesna > Rzeźba B)

A zachwyt nad modyfikacjami zegarków to nie hipokryzja, bo jak ktoś taki wynalazek prezentuje na forum nie stara się przy tym wcisnąć, że to oryginalny unikat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przestałem pisać w tym temacie bo robi się coraz goręcej, ale z dziwnego powodu. Jasne, ten człowiek sprzedaje składaki (o ruskich podróbkach ciężko mówić, niewiele ich jest i niewiele ich sprzedał), ale czy w naszych kolekcjach wszystkie zegarki są oryginalne? ile z polskich zegarków w Waszych kolekcjach ma oryginalne wskazówki, koronki? ile tego jest w pobiedach?

Co któryś zegarek na forum ma coś nieoryginalnego i tego się nie uniknie. Więc naprawdę nie ma co tutaj bić piany, bo składaków na allegro się nie uniknie, a to że tak pisze ten jeden gość? no trudno, jego metoda na sprzedaż. Każdy się uczy na błędach, też kupiłem nieraz składaki i teraz mam dzięki temu magazynek części zamiennych. Odpuśćmy to sobie, bo dla kogoś spoza naszego kręgu wygląda to analogicznie jak sytuacja:

zebrali się sąsiedzi:

ludzik_1: "jeden z sąsiadów mieszkając nade mną w nocy chodzi, przecież mógłby ciszej, mógłby założyć kapcie a nie chodzić w chodakach"

ludzik_2:"ja chodzę w chodakach, ale podbiłem je filcem i już nie hałasują"

ludzik_3:"no spoko, tylko kto tak stuka"

ludzik_1:"myślę że ten spod 12"

ludzik_5:"ja nie, to ten spod 7"

.........itd itd itd - dyskusja o niczym, bez sposobu na wyjście z sytuacji (no chyba że sprawą zajmie się policja i prokuratura, bo przecież jest na to art. o zakłócaniu ciszy nocnej B) )

Dyskusja ta jest tak naprawdę o niczym, bo nic nowego nie wnosi, tylko każdy innymi słowami pisze że ten sprzedawca jest be bo sprzedaje składaki, chociaż sam je ma i jak będzie chciał kupić coś innego to ten składak sprzeda na allegro, tylko "może" napisze że nie wie czy jest oryginał czy nie. Sory Panowie, ale tak to widzę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przyzwyczajenie, pozwolicie, ze nie bd uzywac polskich liter : )

wahin

jak slusznie zauwazyl kolega retrowatch - edukujcie, od reszty jest allegro, policja, prokuratura B)

czytam systematycznie - da sie zauwazyc, ze w przypadku przekretow, wystarczy postraszyc nieuczciwego sprzedawce i zwraca pieniadze za nieorginalny towar, to juz nie kwestia negatywu tylko wiekszych klopotow

Twoj zarzut o znieczulicy jest nie fair po prostu ^^

porownujesz kupno zegarka za 20 zl przez doroslego, w pelni swiadomego czlowieka, ktory ma mozliwosci zweryfikowania autentycznosci kupowanego towaru z reakcja na wypadek ?? O_O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wystarczy prześledzić forum i zobaczyć sposób pracy allegro i jak wygląda reakcja ich na informacje na temat podróbek.

A mnie przeraża Twoja znieczulica. Jeżeli zauważysz na ulicy wypadek też wychodzisz z założenia, że jest policja, pogotowie i inne służby odpowiedzialne?

Fakt, że Allegro ma zgłoszenia głęboko w d...e i mam nadzieję, że kiedyś jakiś sąd dobierze się do tej "świętej krowy" i zasądzi dotkliwą karę.

Proszę, nie przesadzajmy z takimi słowami , jak znieczulica. To są zegarki i niczym innym nie będą, nie będą ludźmi, nie będą zwierzętami i nie powinny doprowadzać do tak nietrafionych porównań. Wszelka skrajność i ortodoksyjność, zwłaszcza jeżeli chodzi o pasje do niczego dobrego nie prowadzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Fakt, że Allegro ma zgłoszenia głęboko w d...e i mam nadzieję, że kiedyś jakiś sąd dobierze się do tej "świętej krowy" i zasądzi dotkliwą karę.

Ludzie, opamiętajcie się!

Dotkliwa kara za sprzedaż podrobionego zegarka Komandirskie?! czy złożonego z 10 różnych zegarków Poljota? allegro by musiało powołać grupę biegłych którzy by musieli jeździć po sprzedających i analizować czy przypadkiem ta koronka nie jest z pobiedy z 1TTK a nie 1 Moskiewskiej... bo w dziale radzieckim chyba nie walczymy z allegro odnośnie sprzedaży Roleksów i Omeg?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
Taki post na rozluźnienie B)

Zanim się całkiem rozluźnisz, zastanów się w skupieniu, na jakiej zasadzie "składactwo" miałoby stanowić "czyn zabroniony" zgodnie z cytowanym artykułem KK.

Natomiast, owo składactwo w sposób jaskrawy spełnia znamiona "towaru podrobionego" zgodnie z definicją pkt. 12 Regulaminu Allegro. To jest podstawa. "Komandirski", który rozpoczął całą tę dyskusję, spełnia natomiast definicję "produktu podrobionego" i jest ścigany z urzędu w oparciu o fakt, że handel towarami podrobionymi stanowi w Polsce i na terenie UE przestępstwo. Wystarczy złożyć doniesienie ... Jak widać, do tej pory nikt tak podły i małostkowy nie był, i oby tak dalej, bo to faktycznie byłaby przesada. Choć prawne podstawy są.

Przeczytaj jeszcze raz mój post. Wielu z nas ma w kolekcjach zegarki "sztukowane". Z nieoryginalnymi koronkami. Składaki z warszawskimi tarczami. Nikt z nas nie wystawia ich na sprzedaż z dopiskiem "100% oryginał!" Ten człowiek zaś - owszem... Pół biedy - jego prawo! Niech napisze : "sprzedam sprawny zegarek" i po temacie. Ale wmawiać dziecko w brzuch że chińskie guano to super-duper unikat?!? Że zlepiony z 5 róznych zegarków to "kolekcjonerski okaz"?!? Wyzywac ludzi zwracających uwagę od bydląt ?? Krzysiek powywalał z wątku właściwie wszystkie jego posty za naruszenie regulaminu, może i dobrze, a może i nie, bo osoby które od początku tego nie śledzą nie miały okazji zauważyć jak zostaliśmy w zasadzie wszyscy odsądzeni od czci i wiary, zbluzgani od najgorszych, zakwestionowano nasze pojęcie o zegarkach, itp, itd. No faaajnie byłoooo...!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Technicznie - masz rację. Tyle że nikt z nas nie sprzedaje ich potem z tekstem "w 100% oryginalny!!" który jest w _każdej_ jego aukcji. Jest to robienie kupującego w wała. Te zegarki to rzeźba.

tak na rozluźnienie atmosfery bo rzeczywiście zaczyna się co raz gęściej robić i niedługo siekierę będzie można powiesic (kurczę! jak niewygodnie pisze się z altem i polskimi ogonkami ale uszanuję forumowych purystów językowych i niech będzie z altem B))

Może sprzedawca pisząc w opisie np:

"ORYGINALNY POLJOT" nie ma na myśli oryginalny jako w pełni zgodny z fabryką a ma na myśli oryginalny w sensie niespotykany, rzadki, unikatowy :) . Wszak sam go złożył z kilku modeli i jest to na pewno bardzo oryginalny zegarek :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Może sprzedawca pisząc w opisie np:

"ORYGINALNY POLJOT" nie ma na myśli oryginalny jako w pełni zgodny z fabryką a ma na myśli oryginalny w sensie niespotykany, rzadki, unikatowy :) . Wszak sam go złożył z kilku modeli i jest to na pewno bardzo oryginalny zegarek B)

:D:) :) :) Ja wysiadam i tego samego wam życzę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I takie oryginalne zegarki pochwaliłby nawet p. Jacyków, choć tanie :D

Temat tak opanował forum radzieckie, że innych postów praktycznie brak B)

A tak na marginesie, zamierzacie jeszcze u niego kupować? Myślę, że pierwszą "karą" dla KaZeta będzie brak pozytywnego zainteresowania jego aukcjami ludzi z Forum...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupować nie zamierzam a sytuacja rzeczywiście się ciut zagęściła. Panowie i Panie proponuje zawieszenie broni do poniedziałku dla ochłonięcia i wyluzowania. Rzeczywiście chyba ciut mylimy pojęcia czepiając się wszystkiego. Tak tego nie zwalczymy. Powinniśmy się zająć rzeczami najgrubszymi jak Komandir czy Wostok dwa w jednym. I nie tylko jednym użytkownikiem a jak temat wskazuje całym allegro.

Mam w kolekcji składaki na pewno choć mogę o tym nawet nie wiedzieć. Ale jak wiem to po prostu się do tego przyznaje albo z ciekawością wysłucham mądrzejszych. Po to tutaj dołączyłem! Szukając zegarka znalazłem kilka stron o podróbach i to forum. Przez nie odkurzyłem stare zegarki dziadka, ojca, brata i połowy rodziny jak zresztą pewnie wielu innych tutaj. I nikt nie odbierze mi radości kolekcjonowania i dzielenia się wątpliwościami. Nikt nie namówi mnie na podróbkę, i nikt nie wciśnie mi chińskiego Komandira. Ja na ile umiem będę oglądał aukcje ale rzeczywiście czepiać się innych wskazówek nie zamierzam. Choć gdzieś głęboko siedzi we mnie że ten ktoś to pewnie wie i wciska w opisie kit. Zwrócić uwagę można i tylko od sprzedającego zależy jak Cię potraktuje. I tym akcentem chciałbym skończyć ten temat ze swojej strony.

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
...pomysł z nazwą konta sugerującego wysmienity

tennożtopodróbka - ma 16 liter ile może byc w allegro ?

proponowane nazwy kont:

taAukcjaToOszustwo

uwagaOszust

sprzedającyOszust

uważajtoskladak

licytujeszSmieć

Tonieorginał

niekupujuoszusta

itd.

a jakby licytowac sekwencyjnie jeden po drugim z umówionymi kwotami z 3 kont

TenZegarek

JestPodróbką

Nielicytuj

lub

jeśliwygrasz

zostaniesz

oszukany

Niektórzy naprawdę się nudzą.

Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość andree

Wiecie wiele można zrozumieć ale chłopaki przy was Wielka Inkwizycja to przedszkole było B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez przesady ale ja nie zostawię tematu, nadal mam zamiar ostrzegać wszystkich, którzy dają się nabrać na poetyckie opisy wystawianych frankensteinów, tak jak i raportować wszelkie podróby i mam w d...ie co kolega kazet czy inni o tym myślą i ile allegro mi zamknie przez to kont!

Gość ordynarnie rżnie klientów, obraża w chamski sposób nicka555 i innych. Gdyby napisał - sprzedaję zegarek - kupujesz co na obrazku to OK. chcesz to kupujesz - kto bogatemu zabroni ale 100% oryginał itd - to nie tylko oszukiwanie ludzi ale też łamanie regulaminu allegro. Jeśli Alamo i mnie mogli zamknąć konta za rozsyłanie spamu to i mogą każdemu kto handluje podróbami i frankensteinami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość andree

Też bardzo czesto wysyłam ostrzeżenia do ewentualnych nabywców czy to podrobek czy też ewidentnej ściemy.Czasem pisze do wystawiających zeby zmienili opis albo dali sobie spokój z wystawianiem.Zgłaszam do allegro jesli mam wątpliwosci.Widze ze ten KaZet30 to naciagacz pospolity ale takich jak on jest kilku na allegro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Też bardzo czesto wysyłam ostrzeżenia do ewentualnych nabywców czy to podrobek czy też ewidentnej ściemy.Czasem pisze do wystawiających zeby zmienili opis albo dali sobie spokój z wystawianiem.Zgłaszam do allegro jesli mam wątpliwosci.Widze ze ten KaZet30 to naciagacz pospolity ale takich jak on jest kilku na allegro.

walczę z każdym ale kazet mnie wyjątkowo wkur..... poza tym istnieje podejrzenie że ma kilka lewych kont i w ten sposób nabija sobie komentarze żeby się uwiarygodnić!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem ważniejsze od walki z podróbkami radzieckich/rosyjskich zegarków, jest walka z ordynarnymi składakami. Właściwie podrabiane są tylko Komandiry i coś może ze Sław, ale to kropla w morzu różnego rodzaju składaków. Nie mówię tu o składach, gdzie została wymieniona koronka, czy wskazówka sekundowa, ale jak już wszystkie wskazówki są od innego modelu to dla mnie jest przesada. Wiadomo koronka może się zetrzeć i zegarmistrz zakłada nową, ale nie oszukujmy się pozostałe wymiany robione są tylko po to, aby kogoś orżnąć. Moim zdaniem takie ewidętne składaki trzeba zgłaszać do alllegro, może w końcu handlarze zauważą, że ktoś patrzy im na ręce i chociaż ograniczą ilość produkowanych potworków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ALAMO
Ludzie, opamiętajcie się!

Dotkliwa kara za sprzedaż podrobionego zegarka Komandirskie?! czy złożonego z 10 różnych zegarków Poljota? allegro by musiało powołać grupę biegłych którzy by musieli jeździć po sprzedających i analizować czy przypadkiem ta koronka nie jest z pobiedy z 1TTK a nie 1 Moskiewskiej... bo w dziale radzieckim chyba nie walczymy z allegro odnośnie sprzedaży Roleksów i Omeg?

Krzysiek, dotkliwa kara dla Allegro przecież, a nie dla łosia który składa "cudne narućne ciasy" przy użyciu taśmy klejącej i kropelki!!! Czytaj ze zrozumieniem B)!

Prawda jest taka, że mają wszystko gdzieś. W pewnych segmentach produktów 90% wystawianych przedmiotów to są rzeczy podrabiane! Szukałem pióra wiecznego, i po dwóch dniach szperania dałem sobie spokój całkiem, bo serio to były SAME PODRÓBY! To samo dotyczy ciuchów, butów, kosmetyków... Ostatnio jedna z kupujących od mojej żony perfumy które jej się znudziły była strasznie ździwiona, że ... otrzymała oryginał! To jest szerszy problem! Allegro kosi niesamowite pieniądze - bywają miesiące że ja im płacę po 70-100 zł, więc ile płacą handlarze?!? To są miliony złotych, więc wybacz, ale do czegoś ich to powinno zobowiazywać, czyż nie ?!? Ja tak samo jak Darek będę ostrzegał kupujących, i będę wysyłał zgłoszenia dla każdego zegarka który będzie podrabiany, sztukowany lub opisany w sposób naruszajacy punkt 12. ich własnego Regulaminu. I też mam w nosie ile kont mi za to mają zamiar zamknąć.

Zastanówcie się, ilu na Allegro jest zawodowych sprzedawców radzieckich zegarków. To jest liczba poniżej 10. Wśród nich, pan Kaziród jest ewenementem. Nawyginać się potrafi też RED_2004, ale on przynajmniej nie wpiera dziecka w brzuch! Chcesz kupić Wostoka z dwoma sekundnikami :D? E'voila! Nie kojarzę jakoś żeby na zwrócenie mu uwagi zareagował wyzywaniem od bydląt, nie? Sprawa sprzed pół roku o ile pamiętam! Pozostali, nawet jeśli rasują zdjęcia jak Montechristo1700, sprzedają generalnie towar _dobrej_ jakości, lub z opisem adekwatnym do stanu - działa/nie działa! Oczywiście że piętnujemy _wszystkie_ podrabiane aukcje, nie tylko tego gościa. Ale on ma najwięcej guana. Już mówiłem - nikt się nie czepia jego aukcji gdzie jest inna koronka, czy sekundnik, bo to w istocie byłby absurd! Ale nazywanie Wostoka złożonego, na oko, z 3 róznych zegarków i do tego pomalowanego kredką "kolekcjonerskim" to już jest przegięcie pały, czy jesteś innego zdania ?!? Licytowanie z kilku lewych kont żeby frajera złapać to też lekka przesada, czy uważasz że nie, wszystko jest OK ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...mierzi mnie, że wielu z Was jest w zasadzie przeciwko Nam - i broni Allegrowego Trolla!

Broniac ludzkich praw do oszukańczej egzystencji!

Cierpią szlachetni ludzie - cierpią na swój sposób... A On w najlepsze sobie poczyna dalej.

Ci co nie chca niczego w sprawie ruszyć - odganiają zaangażowanych, zniechecają ich i nawet straszą.

Czym my się pochwalimy, że do czego jesteśmy? Jak z allegro nie potrafimy wyplenić nieuczciwego sprzedawcy naszych obiektów zamiłowania?

Ludziom z nozowego forum cos wyszło - bo mieli grupowo-zespołowe jaja. I może są nieco twardsi i zdecydowani o co niektórych tutej.

gdybym nie zbierał radzieckich czasomierzy... ....zbieralbym ruskie zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
...mierzi mnie, że wielu z Was jest w zasadzie przeciwko Nam

no grubo się zrobiło... B)

Janie, nie sądzę aby ktoś tu bronił typów takich jak KZ.... Po prostu toczy się dyskusja.... Jedni zajmują ostrzejsze stanowisko, inni bardziej stonowane... Tego jeszcze brakuje, żebyśmy przez takich buców z Allegro zaczęli się żreć między sobą.. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.