Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

grzesiek

Banki internetowe

Rekomendowane odpowiedzi

Zapodam ofertę Polbanku.

Ma się 2 konta - jedno gotówkowe (jakiś mały %) i drugie na 4,5% - przelewy między nimi friko. Prowadzenie 3zł+1zł (za internet)-1zł za Visę Electron miesięcznie. Przelewy: oddział 2 zł, net darmo. Bankomaty własne + Euronet. Niestety nie ma tokena.

Czy jest na sali informatyk?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio

Ja polecam Bank Śląski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piszę tego posta korzystając z linuksa aurox live, forum przegląda się dobrze, niestety z bankiem są problemy ale raczej nie z winy systemu operacyjnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ramir

na stronach Wyborczej pojawił się dziś "test" bezpieczeństwa internetowych kont bankowych:

http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33182,3744366.html

ja osobiście używam konta w Fortis Banku - opłata 7pln/m-c plus 1pln za visę electrona. IMHO poziom zabezpieczeń mają super:

- dwa certyfikaty importowane w przeglądarkę (bez nich nie da się odpalić strony www): banku i prywatny użytkownika,

- hasło do strony (stałe),

- elektroniczny podpis każdej transakcji (klucz na pendrivie),

- hasło do każdej transakcji (stałe).

wszystkie przelewy darmowe, wypłaty z bakomatów na całym świecie darmowe :lol:

a przede wszystkim bardzo miła i profesjonalna obsługa przez śliczne panie w fizycznej lokalizacji banku oraz kompletny brak kolejek...

a jeśli chodzi o przeglądarkę i zabezpieczenia: firefox + kerio firewall, koniecznie w wersji 2.1.5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiejsza "miła" wizyta w oddziale (nie udało się załatwić sprawy będącej clou ich oferty) skłania mnie do odradzenia Wam korzystania z usług Polbanku. Chyba posłucham szanownych kolegów i zdecyduję się na duet mBank + Inteligo :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
zdecyduję się na duet mBank + Inteligo :evil:

mBank - niedawno założylem konto i jestem bardzo zadowolony z obsługi oraz samego konta.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odkopuję temat, bo muszę się zastanowić nad zmianą konta bankowego.

1,5 roku temu założyłem konto w Polbanku.

Konto internetowe, na dwóch właścicieli, wszystko za darmo (prowadzenie, karty, przelewy), podkonto oprocentowane na bodajże 5,5%, kapitalizacja codzienna, więc w sume wychodzi jeszcze lepiej.

Radość jednak nie trwała zbyt długo, bo co kwartał bank miał nowe pomysły jakby tu uszczknąć coraz większą część mojej kasy.

Aktualnie oprocentowanie to 4,5%, koszt prowadzenia 6zł, koszt utrzymania kart 2x4zł.

Nie są to jakieś wielkie kwoty, ale zirytowali mnie konkretnie.

W takim tempie za 2 lata będę musiał zacząć dopłacać do interesu.

Ktoś poleci jakieś fajniejsze konto internetowe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam mBank, z którego korzystam dobrych kilka lat, praktycznie od momentu pojawienia się mBanku w Polsce. Co prawda na początku prowadzenie, obsługa czy pierwsza karta była za free, na dzień dzisiejszy prowadzenie lub korzystanie z karty (nie chce Cię wprowadzić w błąd) wynosi 2zł lub 5zł miesięcznie ale tylko jeśli nie masz regularnych wpłat. Natomiast, jeśli regularnie miesięcznie na twoje konto wpływa określona kwota, wtedy utrzymanie konta kosztuje 0zł. Najlepiej to poczytać na stronie mBanku, tak jest podany cały cennik usług i oczywiście regulamin.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mbank za nisko oprocentowany.

Ktoś posiada konto DBnet?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mbank za nisko oprocentowany.

Odradzam zdecydowanie. Mocni są tylko w reklamie. A z niemiecką jakością nie ma krajowy oddział nic wspólnego.

Poza tym pobierają opłaty za czynności za które innym pobieranie opłat nie przyszło by nawet do głowy.

5zl za zmianę limitu itd....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

VW Bank direct - używam od 11 lat i polecam. Praktycznie wszystko za free. Tylko jeden raz dali d... przez ten czas, ale z przeprosinami i gratisem. Miałem Polbank - po 4 latach niekorzystania udało mi się zamknąć rachunki - nie polecam, mbank mam i również nie polecam. Generalnie należy wystrzegać się banków, które mają wyłącznie wirtualne placówki - jak jest dobrze to wszystko cacy, ale jak bank coś spieprzy to dochodzenie swego trwa miesiącami.

Zgodnie z regulaminem bank musi w przeciągu 30 dni odpowiedzieć na reklamację. Składałem reklamacje w trzech bankach - Citi, Polbank i mbank. W każdym przypadku po równo 30 dniach dostałem info, że z uwagi na konieczność dokładnego zbadania okoliczności ble, ble, ble.... czas rozpatrzenia reklamacji zostaje przedłużony o kolejne 30 dni.

Na temat polbankowych absurdów mógłbym napisać książkę, z mbankiem podobnie jak z idiotą nie można dyskutować, bo najpierw sprowadzają do swojego poziomu, potem pokonują doświadczeniem.

Bez komercyjnych www :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam od chyba 3 lat. Jestem póki co bardzo zadowolony. Szczególnie z bezpłatnych bankomatów na całym świecie. I to bez ściemy. Jakimś minusem może być niewielka ilość punktów stacjonarnych (tylko w dużych miastach). Przy korzystaniu przez internet problemem może być nieschodzenie kwoty przelewu od razu z salda konta. Trzeba pamiętać ile, mniej więcej oczywiście, ma się kasy na koncie.

Z rachunku oszczędnościowego bezpłatnie przelew można zrobić raz na m-c. Trzeba pamiętać. Konto podstawowe nie jest oprocentowane, oszczędnościowe 4,05%, kapitalizacja miesięczna.

Co do limitów - na początku ustawiłem je sobie tak wysoko, że teraz nie mam problemów.

Ja polecam.

www.katatime.pl 

www.toskania.org.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po przekalkulowaniu sobie kilku ofert banków wychodzi, że Polbank i tak daje mi lepsze warunki niż konkurencja.

Coraz gorsze oferty, a jeszcze od przyszłego miesiąca "belka" utnie z tego 1/5. :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w chwili obecnej rozwiązuje umowę z Aliorem i mBankiem.

mBankiem, ponieważ w razie "W" brak placówek, cały czas zepsute wpłatomaty oraz jedna sytuacja, której nikt nie potrafił ze mną wyjaśnić przez 3 lata.

Alior - można otworzyć tylko 2 konta ROR i 2 Oszczędnościowe na osobę fizyczną. Ja jednak potrzebuję trochę więcej kont pomocniczych...

Zostaję z kontem w Citi + najprawdopodobniej pójdę do ING jako drugie konto. Nieograniczona ilośc subkont i kont oszczędnościowych ( znośnie oprocentowanych + dowolna ilość wpłat i wypłat )

Chyba, że macie inne propozycje :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka podpowiedź - idź osobiście do mKiosku i własnoręcznie, przy pracowniku, podpisz dokumenty związane z zamknięciem konta.

Ja tak zrobiłem i po 30 dniach konto zostało zamknięte.

Załatwianie przez internet to podobno istna katorga ciągnąca się nawet rok - trochę się tego naczytałem na różnych forach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dziękuję za cenna informację. KK złożyłem wymówienie przez telefon. Konto zamknę osobiście w kiosku :lol:

Do końca tyg. mam zamiar zakończyć zabawę w zamykanie i otwieranie nowych :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od niedawna klienci mBanku mogą wpłacać i wypłacać pieniądze w oddziałach Multibanku, wada prowizja 9 zł.

J.G

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Estados1

Dla firmy bankiem internetowym najlepszy według mnie mBank wszystko można załatwić na telefon dużo produktów fajne warunki kredytowania i bezproblemowa obsługa, indywidualnie ING:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ING konto Direct,darmowe przelewy i wyplaty ze wszystkich bankomatow w kraju,a jak ktos chce pooszczedzac to albo Skok Stefczyka z ksiazeczka lub Getin Online-korzystam od kliku lat i polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że nie tylko tematy zegarkowe mamy na forum... Mam pytanie odnośnie konta dbnet: Złożyłem wniosek o otwarcie konta, umowa ma przyjść kurierem. Dowiedziałem się, że podobno ten bank przysyła umowę z zeskanowanym podpisem pracownika (faksymile), zamiast odręcznego. Nie wiecie czy taka umowa jest ważna z punktu widzenia prawa, bo mam wątpliwości czy to podpisać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pracownik w tej umowie podpisuje się normalnie długopisem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pracownik w tej umowie podpisuje się normalnie długopisem.

Pozwolę sobie sprostować :) Dzisiaj dostałem przesyłkę od DB. Na tej umowie rzeczywiście nie ma własnoręcznego podpisu pracownika banku tylko jego skan. Podobno wynika to z faktu, że prawo nie definiuje czegoś takiego jak otwarcie rachunku, a jedynie jego prowadzenie. Dlatego wymaga podpisu własnoręcznego tylko posiadacza konta. Podobno większość banków internetowych przysyła papier z zeskanowanym podpisem. Sorki za zamieszanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.