das 96 #87901 Napisano 28 Maja 2015 Mam też do niej bransolete Ktoś chętny? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mateusz Dąbrowski #87902 Napisano 28 Maja 2015 Widziałem na WUS zdjęcia gościa nurkującego ze speedmasterem. Pisał, że nie przeciekał.Też czytałem o kilku takich osobach i pewnie można - w końcu kiedyś 50m oznaczało więcej niż prysznic. Ale z drugiej strony trochę szkoda ryzykować z takim zegarkiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
argok 0 #87903 Napisano 28 Maja 2015 Ja bym nie pozbywal się żadnego obydwa są piękne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42034 #87904 Napisano 28 Maja 2015 Mam też do niej bransolete Ktoś chętny?Człowiek nie jest taki co by drugiemu nie pomógł. Pińcet dam. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Angelo #87905 Napisano 28 Maja 2015 a ja o jedno zero wiecej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
das 96 #87906 Napisano 28 Maja 2015 Jeszcze jedynke przed i sie dogadamy:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oprzemyslaw 4198 #87907 Napisano 28 Maja 2015 AT jest fajniejszy, ma taki smaczek ze względu na fakturę tarczy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1781 #87908 Napisano 28 Maja 2015 Niezmiennie kwarcyk./Wiem, że tu w pogardzie/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
das 96 #87909 Napisano 28 Maja 2015 Ciezki dylemat 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Angelo #87910 Napisano 28 Maja 2015 Jeszcze jedynke przed i sie dogadamy:)wtedy bym musial nerke sprzedac , a niewiem w jakim stanie jest ta druga! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42034 #87911 Napisano 28 Maja 2015 Jeszcze jedynke przed i sie dogadamy:)Ok. Niech stracę. Napisz na PW nr konta. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cezar. 174 #87912 Napisano 28 Maja 2015 Po Twoich fotach tylko PO wymęczone z fona.... 0 ALAMO napisał - każdy ma prywatne, wrodzone prawo do bycia idiotą...może o to prawo walczyć, do swej idiociej śmierci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulotny 1099 #87913 Napisano 28 Maja 2015 Sprzedaj oba i kup coś porządnego 0 Sprawdź moją aktualną ofertę na: www.chroneo.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #87914 Napisano 28 Maja 2015 Coś mi się ostatnio divery podobają... Od kogo się zaraziłem, przyznać się?Divery się przydają...najczęściej jak się dłonie myje po wyjściu z toalety P.S Ja to nawet G shocka kupiłem by w wannie wiedzieć która godzina 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #87915 Napisano 28 Maja 2015 Zostawilbym PO 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tgajak 0 #87916 Napisano 28 Maja 2015 (edytowane) Dwa słowa do kolegi SzlonegoPirata: Piękny, szlachetny kolor, magiczny blask. Reputacja złotego zegarka (a szczególnie z bransoletą) została zepsuta w latach 80/90tych przez drobnych cwaniaczków/dorobkiewiczów bazarowych. Błędnie! kojarzy się nam obecnie z prostactwem, nieuctwem i brakiem dobrego smaku. A przecież ten szlachetny metal w poprzednich pokoleniach kojarzył się w najwyższej klasy biżuterią. Wyroby wykonane ze złota odznaczały się mistrzowskim wykonaniem a co za tym idzie wysoką ceną.Przemysłowe pozyskiwanie złota spowodowało jego większą dostępność z której właśnie my wielbiciele czasomierzy mamy okazje obecnie korzystać a czego nie czynimy powszechnie. Osobiście kocham złoto. Złoty zegarek to coś więcej niż zegarek. To kontynuacja wspaniałej sztuki jubilerskiej praktykowanej od tysięcy lat. Najpiękniejsze przedmioty które zdobiły nadgarstki naszych przodków były wykonane właśnie ze złota. Magiczny blask tego metalu pobudzał serca kobiet które jak powszechnie wiadomo nie kochają tylko bogatych. Z tego co ja wiem obecnie rozpoznane złoża złota są w stanie zaspokoić popyt ludzkości na ok 15-20 lat. Potem ? Trzeba będzie szukać nowych pokładów, kopać głębiej ? Nie wiem. Raczej pewne iż nie da się go zastąpić w przemyśle. Może już czas przeprosić ten błyszczący kowalny metal i docenić jego walory.Pozdrawiam kolegę SzlonegoPirata życząc radości z posiadanego złotego (na razie koloru) czasomierza/zegarka/budzika/sikora, zaznaczając przy tym iż prawdziwy pirat nie musi się wstydzić złotego koloru. Ten kolor to skarb. Mam. Mi sie ten zegarek podoba no i to moj pierwszy automat. Na zywo nie wyglada tak strasznie jak na zdjeciach. Nie rozumiem tej zlotej awersji u Was. Nie taki kolor straszny jak go maluja Edytowane 28 Maja 2015 przez tgajak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tgajak 0 #87917 Napisano 28 Maja 2015 (edytowane) Na złość miłośnikom kółek zębatych jutro idzie w ruch mój elektryczny pozłacany Hamilton. Edytowane 30 Maja 2015 przez tgajak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rmak 22722 #87918 Napisano 28 Maja 2015 Pokaż fotkę Wieczorna zmiana : I porównanie z Rayem, jeden zostanie, tylko który? koperta Seiko +reszta Orient + A wg mnie w Oriencie jest przepiękny kolor tarczy, znacznie ładniejszy niż w niebieskim Sumo. Jeśli chodzi o całą resztę, to Sumo rozkłada go na łopatki i wciąga nosem. A o kopercie, to nawet nie ma co mówić, kto porównywał, to wie. I jak jestem zwolennikiem szerszych bransolet (pasków) to te 20 mm w Sumo bardzo mi pasuje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
foti 917 #87919 Napisano 29 Maja 2015 Od rana... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
foti 917 #87920 Napisano 29 Maja 2015 (edytowane) I jeszcze jedno Edytowane 29 Maja 2015 przez foti 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikolaj78 747 #87921 Napisano 29 Maja 2015 O i tu paseczek dobrany bezbłędnie 0 Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oprzemyslaw 4198 #87922 Napisano 29 Maja 2015 Dwa słowa do kolegi SzlonegoPirata: Piękny, szlachetny kolor, magiczny blask. Reputacja złotego zegarka (a szczególnie z bransoletą) została zepsuta w latach 80/90tych przez drobnych cwaniaczków/dorobkiewiczów bazarowych. Błędnie! kojarzy się nam obecnie z prostactwem, nieuctwem i brakiem dobrego smaku. A przecież ten szlachetny metal w poprzednich pokoleniach kojarzył się w najwyższej klasy biżuterią. Wyroby wykonane ze złota odznaczały się mistrzowskim wykonaniem a co za tym idzie wysoką ceną.Przemysłowe pozyskiwanie złota spowodowało jego większą dostępność z której właśnie my wielbiciele czasomierzy mamy okazje obecnie korzystać a czego nie czynimy powszechnie. Osobiście kocham złoto. Złoty zegarek to coś więcej niż zegarek. To kontynuacja wspaniałej sztuki jubilerskiej praktykowanej od tysięcy lat. Najpiękniejsze przedmioty które zdobiły nadgarstki naszych przodków były wykonane właśnie ze złota. Magiczny blask tego metalu pobudzał serca kobiet które jak powszechnie wiadomo nie kochają tylko bogatych. Z tego co ja wiem obecnie rozpoznane złoża złota są w stanie zaspokoić popyt ludzkości na ok 15-20 lat. Potem ? Trzeba będzie szukać nowych pokładów, kopać głębiej ? Nie wiem. Raczej pewne iż nie da się go zastąpić w przemyśle. Może już czas przeprosić ten błyszczący kowalny metal i docenić jego walory.Pozdrawiam kolegę SzlonegoPirata życząc radości z posiadanego złotego (na razie koloru) czasomierza/zegarka/budzika/sikora, zaznaczając przy tym iż prawdziwy pirat nie musi się wstydzić złotego koloru. Ten kolor to skarb.Kolega chyba miał udany wieczór A wg mnie w Oriencie jest przepiękny kolor tarczy, znacznie ładniejszy niż w niebieskim Sumo. Jeśli chodzi o całą resztę, to Sumo rozkłada go na łopatki i wciąga nosem. A o kopercie, to nawet nie ma co mówić, kto porównywał, to wie. I jak jestem zwolennikiem szerszych bransolet (pasków) to te 20 mm w Sumo bardzo mi pasuje.Dzięki za opinię Nie mogło dziś być inaczej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4709 #87923 Napisano 29 Maja 2015 Niezmiennie kwarcyk./Wiem, że tu w pogardzie/A któż taki nagadał Ci takich bzdur, a Ty na dodatek uwierzyłeś? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42034 #87924 Napisano 29 Maja 2015 ...Nie mogło dziś być inaczej Dobrze wybrałeś. Bardzo. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ghostwheel 116 #87925 Napisano 29 Maja 2015 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach