Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
michalop

Jaki zegarek masz dziś na ręku?

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Ale ty byś pewnie chciał mieć wszystkie weekendy wolne i ciągle dostawać podwyżkę 😀😉

Zaryzykowałbym twierdzenie że w Polsce pracuje się ciężej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Dnlaie napisał(-a):

Nie chcę oceniać życiowej drogi i życzę szczęścia (oraz dobrobytu), ale sam (za żadne skarby) nie chciałbym mieszkać za granicą...

*też pracowałem kiedyś na budowie (wpruwając żyły za 60 zł 'dniówki') i w innych miejscach za 1200-1400 zł miesięcznie.

20 lat temu byłem (krótko) w UK (owszem piękne widoki), ale nigdy nie zapomnę - powrotu do domu oraz spokoju jaki czułem przekraczając polską granicę (nawet niebo wydawało mi się inne!) a wjazd do rodzinnego miasta - to już pełnia radości.

Po prostu bycie 'u siebie', jest dla mnie bezcenne...

Mało tego, potrafią mieć swoje 'uroki'...

Rozumiem Cię doskonale i powiem Ci szczerze, że nie mam zbytnio fajnych wspomnień żyjąc w PL dlatego moje nastawienie jest jakie jest 😏 nigdy bym w PL nie doszedł do takiego poziomu życia żebym sobie mógł pozwolić na zakup zegarka JLC 😊 w PL robiłem jak koń a i tak nic z tego nie miałem opłaciłem wynajmowane mieszkanie zapłaciłem ratę kredytu za samochód itp zostawało mi jakieś 300zł 😏 na chwilę obecną mam 35 lat i jak widzę, że pracując mogę coś z tego jeszcze mieć to mam większą motywację i daje z siebie tyle ile mogę, swoją rodzinę zbudowałem będąc w UK a wyjechałem jako kawaler z zamiarem powrotu i kupienia sobie mieszkania w bloku 😀 odłożone pieniądze na mieszkanie wpłaciłem w UK jako wkład własny i wziąłem kredyt na domek, nie tęsknię za krajem przyleciałem bo sumienie mnie już gryzło chciałem odwiedzić groby rodziców i jutro wracam  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Rozumiem Cię doskonale i powiem Ci szczerze, że nie mam zbytnio fajnych wspomnień żyjąc w PL dlatego moje nastawienie jest jakie jest 😏 nigdy bym w PL nie doszedł do takiego poziomu życia żebym sobie mógł pozwolić na zakup zegarka JLC 😊 w PL robiłem jak koń a i tak nic z tego nie miałem opłaciłem wynajmowane mieszkanie zapłaciłem ratę kredytu za samochód itp zostawało mi jakieś 300zł 😏 na chwilę obecną mam 35 lat i jak widzę, że pracując mogę coś z tego jeszcze mieć to mam większą motywację i daje z siebie tyle ile mogę, swoją rodzinę zbudowałem będąc w UK a wyjechałem jako kawaler z zamiarem powrotu i kupienia sobie mieszkania w bloku 😀 odłożone pieniądze na mieszkanie wpłaciłem w UK jako wkład własny i wziąłem kredyt na domek, nie tęsknię za krajem przyleciałem bo sumienie mnie już gryzło chciałem odwiedzić groby rodziców i jutro wracam  

I ja Cię rozumiem, bo kiedyś (po wypłacie) - też stać mnie było co najwyżej na dobre buty 🤣

Ale odnoszę wrażenie, że na przestrzeni lat - wiele się zmieniło (na lepsze) pod tym względem (myślę, że standard życia nieco się podniósł i niektórzy imigranci mogą być zaskoczeni wizytą w kraju).

Tak czy inaczej, życzę Powodzonka! 👊

Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
44 minuty temu, Rafsr71 napisał(-a):

No dobrze 👍 to powiedz mi proszę czym się zajmujesz jeśli to nie tajemnica ?🤫 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Myślę, że każdy wybiera inną drogę. U mnie tęż dużo znajomych jest w UK- Szkocja, Irlandia i to pewnie powyżej kilkunastu lat ale ja chyba lubię żyć tu gdzie jestem teraz :)

A ważne, że jest motywacja i możesz realizować swoje cele. 

7 minut temu, Dnlaie napisał(-a):

I ja Cię rozumiem, bo kiedyś (po wypłacie) - też stać mnie było co najwyżej na dobre buty 🤣

Ale odnoszę wrażenie, że na przestrzeni lat - wiele się zmieniło (na lepsze) pod tym względem (myślę, że standard życia nieco się podniósł i niektórzy imigranci mogą być zaskoczeni wizytą w kraju).

Na przestrzeni lat, swojej pierwszej pracy też uważam tak samo. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
47 minut temu, Rafsr71 napisał(-a):

No dobrze 👍 to powiedz mi proszę czym się zajmujesz jeśli to nie tajemnica 🤫?

19 minut temu, Dnlaie napisał(-a):

Żyjesz w PL masz świetnego Rolexa jesteś kozak 😉😀 ja w PL mógłbym sobie  co jedynie pozwolić na jakiego Casio albo Lorusa 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Rafsr71 napisał(-a):

W PL w zakładzie Państwowym robisz systemem 3 zmianowym po 8 godzin no chyba że się coś zmieniło🤔 u prywaciarza robisz tyle ile on ci każe więc masz do wyboru 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak mało kiedy... Jestem zachwycony 🤩

IMG_20250804_215027236.thumb.jpg.b2a28f32780259b3157d1c2fa8af38b2.jpg

IMG_20250804_214946677.thumb.jpg.1940bd678ebd3839d51728d07d83dec7.jpg

I jednocześnie mile zaskoczony, gdyż zegarek (po SN) z 09.2006 a wg apki (sprawdzałem - pokazuje miarodajnie) skubaniec ma ~ +/-1s 😳

Gdyby miał szafir byłby dla mnie idealny, bo tak wypukły minerał długo u mnie nie przetrwa...

26 minut temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Żyjesz w PL masz świetnego Rolexa jesteś kozak 😉😀 ja w PL mógłbym sobie  co jedynie pozwolić na jakiego Casio albo Lorusa 😉

Oj tam, nie generalizuj tylko bierz sprawy w swoje ręce a będzie Cię stać na Rolka ;)

Poza tym dzis obraca się nie tylko gotówką, dzięki czemu marzenia są często na wyciągnięcie ręki.

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Zdaje Ci się, wielu ludzi sądzi - że ich "nie stać na to czy tamto" / ale to mentalność polskiego cebulaka heh 

Raczej skłaniałbym się - ku stwierdzeniu, że wszystko jest "sprawą priorytetów" : )

*poza tym - nie miałbym Rolka, gdyby nie ciągła redukcja i rotacja (a odwagi nabrałem...czytając wątek Rolexa i poczynania Mario ; )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

W PL w zakładzie Państwowym robisz systemem 3 zmianowym po 8 godzin no chyba że się coś zmieniło🤔 u prywaciarza robisz tyle ile on ci każe więc masz do wyboru 

Nieprawda. Budżetówka nie nie tylko taśma produkcyjna lub kopalnia a prywaciarz nie tylko rozkazuje. W skrajności lecisz...

Przykład. 

Z żoną palę w sumie 3 paczki dziennie wkładów elektro. 50zl dzień do tego co drugi dzień po paczce normalnych, 20zl co daje 75zl/dzień średnio. Do tego jakieś inne zachciewajki typu słodycz/napój/itp co da że 20zl na dzień. Mamy prawie 100zl dziennie zaoszczędzone. Pomnóż to przez dni miesiąca, odnieś np do miesięcznego budżetu domowego i np raty za nowe auto. Albo kiedy spłacisz Rolka, czyli 20-40tys. 

3000tys miesięcznie za pstryknięciem palca...

I nagle zaczęło mnie stać na wiele...

Proponuje wrócić do zegarków. 

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Nie jest to temat do dyskusji i nie wiem ile lat mieszkasz w UK ale myślę, że nie do końca tak jest. Ja też mam różne doświadczenie. Jeszcze 15 lat temu miałem jedno casio za 230 zł i nosiłem je 3 lata. Dużo się zmienia. Upór, chęć nowych wyzwań dużo zmienia. Teraz akurat na minus długo trwająca wojna, która niestety ma duży wpływ na branże i gospodarkę na Lubelszczyźnie gdzie mieszkam ale nie ma co się poddawać. A Rolka jakbyś sprzedał to co masz to byś też miał a może i dwa a chyba jednego nawet masz😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Petru23 napisał(-a):

Jak mało kiedy... Jestem zachwycony 🤩

IMG_20250804_215027236.thumb.jpg.b2a28f32780259b3157d1c2fa8af38b2.jpg

I jednocześnie mile zaskoczony, gdyż zegarek (po SN) z 09.2006 a wg apki (sprawdzałem - pokazuje miarodajnie) skubaniec ma ~ +/-1s 😳

Gdyby miał szafir byłby dla mnie idealny, bo tak wypukły minerał długo u mnie nie przetrwa...

Oj tam, nie generalizuj tylko bierz sprawy w swoje ręce a będzie Cię stać na Rolka ;)

Poza tym dzis obraca się nie tylko gotówką, dzięki czemu marzenia są często na wyciągnięcie ręki.

Mam już rolexa i zegarkowo jestem prawie spełniony 😀 chociaż marzy mi się Rolex z szafirowym szkiełkiem ale nie wiem czy byłbym w stanie sprzedać obecnego 😉

IMG_3821.jpeg

2 minuty temu, Petru23 napisał(-a):

Nieprawda. Budżetówka nie nie tylko taśma produkcyjna lub kopalnia a prywaciarz nie tylko rozkazuje. W skrajności lecisz...

Proponuje wrócić do zegarków. 

To ja tobie odpowiem najprościej jak tylko potrafię jak chcesz nosić JLC to musisz zapierda… jak chcesz nosić casio to wystarczy, że będziesz się ładnie Panu kierownikowi ukłaniał😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prawda jest taka, że na przestrzeni iluś tam lat - trwania w hobby / każdy z nas ma 'ileś tam' wartą 'kolekcję'

zaryzykowałbym nawet stwierdzenie, że wielu z nas - stać byłoby przez to - na Rolexa (każdy niech sobie sam - odpowie na to pytanie)

*i tak o to, w chwilach największej ilości Longinesów - miałem 9 sztuk / potem (po ich sprzedaży i wymianie) 3 Tudory (+ doszedł GS) / a teraz 1 Rolex + 1 Tudor & GS ('cenowo' wychodzi przecież prawie na to samo)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

😀😉...

To ja tobie odpowiem najprościej jak tylko potrafię jak chcesz nosić JLC to musisz zapierda… jak chcesz nosić casio to wystarczy, że będziesz się ładnie Panu kierownikowi ukłaniał😉

Przyznam, że nie rozumiem. Ale wiem, że kasa nie bierze się tylko z zapie##&@ a z pomyślunku. Można robić to, co się kocha, brać za to chajs i jednocześnie nie zapier....

Aczkolwiek jeden nadaje się do łopaty a ktoś inny za wymyślanie mu roboty. 

Edytowane przez Petru23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, Petru23 napisał(-a):

Przyznam, że nie rozumiem. Ale wiem, że kasa nie bierze się tylko z zapie##&@ a z pomyślunku. Można robić to, co się kocha, brać za to chajs i jednocześnie nie zapier....

Aczkolwiek jeden nadaje się do łopaty a ktoś inny za wymyślanie mu roboty. 

I jak wdrożyłeś już to w swoje życie ? Poprawiłeś sobie sytuację materialną?

16 minut temu, Dnlaie napisał(-a):

prawda jest taka, że na przestrzeni iluś tam lat - trwania w hobby / każdy z nas ma 'ileś tam' wartą 'kolekcję'

zaryzykowałbym nawet stwierdzenie, że wielu z nas - stać byłoby przez to - na Rolexa (każdy niech sobie sam - odpowie na to pytanie)

*i tak o to, w chwilach największej ilości Longinesów - miałem 9 sztuk / potem (po ich sprzedaży i wymianie) 3 Tudory (+ doszedł GS) / a teraz 1 Rolex + 1 Tudor & GS ('cenowo' wychodzi przecież prawie na to samo)...

Wiesz co mnie najbardziej wkurw… że kupisz mieszkanie na własność w PL a i tak musisz płacić czynsz 😊 no kurde dlaczego 😀 nigdy w PL nie myślałem o żadnej kolekcji zegarków ta pasja pojawiła się u mnie dopiero wtedy kiedy pojawiły się pieniądze 💴 mam co robić z pieniędzmi spokojna głowa 😀 ale kocham te zegarki ❤️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
49 minut temu, Dnlaie napisał(-a):

Powiem ci szczerze, że nie doszedłem do takiego poziomu w swoim życiu żebym mógł sobie pozwolić na tasowanie zegarkami😀 jestem typem który raczej jak już coś posiada to już się tego trzyma 😉 (jedna praca jedna d*pa) 😀 ale… no właśnie miewałem wieczory kiedy podliczałem swoje perełki i przeliczałem je na jakiegoś Bregueta 😀 albo JLC z potrójnym kalendarzem taki jaki posiada kolega SPS, piękny zegarek 🤩 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
57 minut temu, Dnlaie napisał(-a):

Tak to prawda. Pewnie uciułałbym na rolka ALE. Nie zdobyłbym doświadczenia, nie nauczyłbym się jaki właściwie mam gust oraz miałbym jeden czy dwa zegarki zamiast wielu. Nie wiem, może to nie dla mnie ale źle bym się czuł z zegarkiem za 30 czy 40 k na ręku. Bałbym się uszkodzic i każda rysa by bolała :D

Mi na razie dobrze jest w miejscu zegarkowej drogi w którym jestem. Może kiedyś strzelę omegę rolka czy inne a lange

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Funky_Koval napisał(-a):

Tak to prawda. Pewnie uciułałbym na rolka ALE. Nie zdobyłbym doświadczenia, nie nauczyłbym się jaki właściwie mam gust oraz miałbym jeden czy dwa zegarki zamiast wielu. Nie wiem, może to nie dla mnie ale źle bym się czuł z zegarkiem za 30 czy 40 k na ręku. Bałbym się uszkodzic i każda rysa by bolała :D

Mi na razie dobrze jest w miejscu zegarkowej drogi w którym jestem. Może kiedyś strzelę omegę rolka czy inne a lange

Tu pełna zgoda, doświadczenie 'obcowowania' z zegarkami...bezcenne 

A czy iść - w ilość / czy w jakość, to już indywidualna droga heh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, Funky_Koval napisał(-a):

Nie zdobyłbym doświadczenia, nie nauczyłbym się jaki właściwie mam gust oraz miałbym jeden czy dwa zegarki zamiast wielu.

Podpisuję się pod tym. Wolę swoich 7 zegarków (będzie wiecej) i 20 różnych do nich skórzanych pasków niżbym miał tylko jednego. Ponadto samoistnie a potem świadomie nałożyłem sobie ograniczenia, że będę kupował wyłącznie ręcznie nakręcane (lubię nakręcać) i w dodatku tylko z rozstawem uszu 22mm, bo takie mam tylko paski. 

Edytowane przez GostRado

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja wolę jednego / dwa (max 3) kozaki

*w automacie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, Dnlaie napisał(-a):

wiem, pieniądze szczęścia nie dają - dopiero zegarki 🤣

1754341695949.jpg

Dobra dobra poczekaj jak wrócę to strzelę fotkę swojego rolexa to samą klasyką Cię ugaszę 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Dnlaie napisał(-a):

To ja wolę jednego / dwa (max 3) kozaki

*w automacie 

Nie mówię, że to ostateczne rozwiązanie, może z czasem się zmieni. Na razie podoba mi się takie moje podejście do cieszenia oczu posiadanymi zegarkami i też, a jakże paskami, który "zmieniają wizualnie" w danym momencie percepcję, jak wygląda zegarek. Lubię takie mieszanie 😊

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Dobra dobra poczekaj jak wrócę to strzelę fotkę swojego rolexa to samą klasyką Cię ugaszę 😀

Bardzo mi się podoba Luma w tych zegarkach ja się zastanawiam co to jest za luma że ona jest taka jednolita bo z tego co wiem to jest tzw tryt a potem co ? Ciekawy jestem jaką mam lume zastosowana w swoi JLC

2 minuty temu, GostRado napisał(-a):

Nie mówię, że to ostateczne rozwiązanie, może z czasem się zmieni. Na razie podoba mi się takie moje podejście do cieszenia oczu posiadanymi zegarkami i też, a jakże paskami, który "zmieniają wizualnie" w danym momencie percepcję, jak wygląda zegarek. Lubię takie mieszanie 😊

Dokładnie 👍 pasek potrafi zrobić furorę że odechce się zmiany zegarka 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
38 minut temu, Funky_Koval napisał(-a):

Nie wiem, może to nie dla mnie ale źle bym się czuł z zegarkiem za 30 czy 40 k na ręku. Bałbym się uszkodzic i każda rysa by bolała :D

Bać się należy głównie rys - w tych zegarkach, które idą na sprzedaż hihi

29 minut temu, GostRado napisał(-a):

Wolę swoich 7 zegarków (będzie wiecej) i 20 różnych do nich skórzanych pasków niżbym miał tylko jednego.

Też tak miałem, ale mi przeszło ; )

*Więcej radości - dały mi 3 Tudory, zamiast 9 Longinesów i jeden Rolex, zamiast dwóch Tudorów : )

9 minut temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

pasek potrafi zrobić furorę że odechce się zmiany zegarka 😉

Ale ten efekt to mydlenie oczu i trwa tylko przez chwilę : p

*Zostało mi masę pasków, kauczuków, nato i stali (a i tak, nic nie zastąpi porządnej bransolety - jaka jest np. w Tudorze albo Rolexie heh)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi