Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
michalop

Jaki zegarek masz dziś na ręku?

Recommended Posts

Ja wiem , dzisiaj bedziesz mial Rolexa  :)

Beware the fury of a patient man.

Ile masz tych Rolexow , 6 ? 

Burzuj  :D  :D

Edited by irekm

Kolejny nabytek? 

Wydaje mi sie ze to jest moj zegarek ktory sprzedalem dwa lata temu ( jest od tego samego AD tylko moj byl na gumie  ) , z tego co pamietam  :) . Odkupilem go ale tylko po to zeby go sprzedac lub zamienic na cos innego 

jak to bez nagrody ? chociaż Citizen!

ano niestety, bez nagrody, 'life' czasami 'sucks greatly'  :(  :D

Ile masz tych Rolexow , 6 ? 

Burzuj   :D   :D

jak na razie, to na dzien dzisiejszy mam ich 7, ale od powiekszania/zamkniecia kolekcji jestem daleki (pstrykne wkrotce jakas grupowa fotke tych siedmiu)

@primabaleron

a kiedy będzie Monza?

@sneer

ten Zenith to nokaut, św. Graal i Złota Nike na własność - wszystko jednocześnie.

ale uwaga Pana Irka o funkcjonalności współczesnych Zenithowych chronografów zachwiała moje postrzeganie wielu modeli z tej serii. Znam je tylko ze zdjęć i wczesniej nie zauważyłem, że większość tych tarcz chronografu na siebie nachodzi w sposób uniemożliwiający precyzyjny odczyt. Na szczęście nie jest tak w moim wymarzonym New Vintage 1969, a przynajmniej nie ma tego na renderach.

@sneer

ten Zenith to nokaut, św. Graal i Złota Nike na własność - wszystko jednocześnie.

ale uwaga Pana Irka o funkcjonalności współczesnych Zenithowych chronografów zachwiała moje postrzeganie wielu modeli z tej serii. Znam je tylko ze zdjęć i wczesniej nie zauważyłem, że większość tych tarcz chronografu na siebie nachodzi w sposób uniemożliwiający precyzyjny odczyt. Na szczęście nie jest tak w moim wymarzonym New Vintage 1969, a przynajmniej nie ma tego na renderach.

Dzięki Edmund! - jeśli chodzi o tą markę to kolekcję uważam raczej za domkniętą.

Gwarantuję również... że po założeniu tego 43letniego zegarka na rękę wszystkie niedogodności idą w zapomnienie.... :wub:

a tak na marginesie, to jak założę potem Squale na rękę (również na bransolecie) to na początku wydaje mi się że ktoś ciężką cegłę przywiązał do mojego nadgarstka :D

Edited by sneer

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

@Edmund Exley: co do precyzji odczytów chrono, to nikt nie każe, żeby to było łatwe - ma być ładne :-P

Poniżej Omega Speedmaster Moonwatch Apollo XVII Anniversary Limited Edition.

:-)

5d6z.jpg

Widzę, że w życiu jeszcze wielu rzeczy nie widziałem.....nieziemska, dosłownie i w przenośni... :wub:

Odczyt godziny w tym Speedy niemożliwy. Chyba.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

p733560594.jpg

Fajny ;)

Edited by KamilZlg

Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER

@Edmund Exley: co do precyzji odczytów chrono, to nikt nie każe, żeby to było łatwe - ma być ładne :-P

Poniżej Omega Speedmaster Moonwatch Apollo XVII Anniversary Limited Edition.

:-)

5d6z.jpg

Rewelacja, ale chyba na jakims stylowym pachu by sie lepiej jeszcze prezentowala.

Miałeś i sprzedałeś ?!?!  :(

A wyglądasz na całkiem normalnego faceta...  ;)

Napisał facet, który sprzedaje GSa... :P

Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER

to samo odnosi się do Ciebie z GSem - jeszcze kilka dni temu pisałeś, że jest niezagrożony!

Na specjalne życzenie :)

ale z archiwum już niestety...

Dzięki! :)

Ale że już sprzedany?... A więc pasja Enicarowa zwyciężyła piękną Monzę. Raz jeszcze dziękuję za wstawienie zdjęcia "na życzenie" i pozdrawiam.