Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
michalop

Jaki zegarek masz dziś na ręku?

Rekomendowane odpowiedzi

dsc0546.jpg

009 & Staruszek buckle :lol:

( starszy typ - trochę mniejsza, cieńsza w stosunku do nowszej Pre-V sygnowanej "kółkiem" - idealna do tego zegarka ;)

dsc0547.jpg

post-7161-0-78605800-1331246507.jpg

post-7161-0-91423200-1331246508.jpg

post-7161-0-03012000-1331246610.jpg

post-7161-0-66762300-1331246611.jpg

Edytowane przez Hy Moser

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Majowy Diabeł
img8588.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash
post-22858-0-70857600-1331246667.png Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nuras bedzie wieczorem. Teraz tylko pozuje.

13f8848813e7d078.jpg

b2bf13b9f5a4f02c.jpg

Ups - ale moment w cytrynie uchwyciłem - całkiem przypadkowo.

Edytowane przez Adi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-270-0-13977000-1331246687.jpg Edytowane przez Yargoth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Majowy Diabeł
post-0-0-64451400-1331246697.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-514-0-72426200-1331246728.jpgpost-514-0-55216600-1331246989.jpg

post-514-0-67597000-1331246729.jpg

Janku ten swieci :rolleyes:

post-514-0-74745400-1331246730.jpg

Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Ależ Panerai mi we łbie namieszało. Spojrzałem na powyższego Eberharda i pierwsza myśl jaka przyszła mi do głowy była pytaniem czemu Eberhard upodabnia kształt koperty i uszy do kształtu zegarków Panerai ?. Co to za model ?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

boucanier ref.41019 - 40mm:)

W sumie u mnie wygrywa wielkoscia a jakosc wykonania swietna, takie koperty mialo wiele zegarkow z lat 40tych i 30 tych - rolki, omesie, longines;)

zegarek nowy - godzine temu odklejalem folie - na rynku byl chyba 2 lata temu, teraz maja wersje z duza data (moze sie wtedy kojarzyc z UN):rolleyes:

coz nosi sie fajnie - kupilem ostatnio 2 zegarki na zasadzie zegarka na codzien - zapodam chyba razem w galerii i poprosze was o opinie.

wr 10 atm i zakrecana korona jak w rolku bubleback

coz pozdrawiam serdecznie

Rafal

a tu bebechy:)

post-514-0-13649700-1331246732.jpg

Edytowane przez cytochrom

Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

takie koperty mialo wiele zegarkow z lat 40tych i 30 tych - rolki, omesie, longines;)

Wiem o tym, ale przez te ostatnie lata Panerai tak mi zryło czachę, że teraz ten kształt koperty jakoś tak automatycznie kojarzy mi się z firmą z Florencji :blink:. A Eberhard bardzo fajny, gratuluję. Muszę obejrzeć model z dużą datą - może się skuszę na zakup :rolleyes:.

Pozdrawiam

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki Mariuszu :rolleyes: u mnie Pam to drugie skojarzenie - pierwsze rolex :blink:\

rowniez serdecznie pozdrawiam

Rafal

ps.

zreszta ebcie ida w duzej mierze na rynek wloski wiec moze przypuszczalnie ma sie kojarzyc z Pamem:lol:

Edytowane przez cytochrom

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Obejrzałem i jakoś mnie nie powalił. Za to ta wersja, którą Ty masz Rafale wygląda fajnie, a i cena bardzo przystępna. Podoba mi się model z czarną tarczą :rolleyes:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taaak czarny tez jest fajny ale u mnie ostatnio wszystkie zegarki (poza vintage) maja czarne tarcze - biala byla zamierzona - bo przynajmniej zaloze dla odmiany.

Cena w Europie jest dosc przystepna ale w USA powinno byc jeszcze taniej - sporo dilerow je wzielo a sprzedaly sie srednio - eberhard nie przyjal sie w USA wiec czasem ceny sa bardzo atrakcyjneB)

Pozdrowienia Mariuszu i milej nocki

Adam Wisniewski - Snerg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rafale przyznam ze ten mnie jakoś nie pociąga - być może to kwestia białej tarczy , za to ładnie wygląda luminescencja :rolleyes: , muszę obejrzeć tego z czarną tarczą , tak czy inaczej niech się nosi i cieszy :blink:

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

]post-12330-0-36999700-1331246735.jpg[

Edytowane przez corten

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Edi 17 jeśli mozesz zapodaj fotki zapięcia - moim zdaniem to świetnie rozwiązanie ! Gdyby nie byl taki "gruby" to byłby numerem 1 na mojej liscie a tak - nie mam nawet listy :blink: .

Oris bez tarczy - taki dziwny , ale ciekawy :rolleyes:

Edytowane przez STARUSZEK

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Edi 17 jeśli mozesz zapodaj fotki zapięcia - moim zdaniem to świetnie rozwiązanie ! Gdyby nie byl taki "gruby" to byłby numerem 1 na mojej liscie a tak - nie mam nawet listy :rolleyes: .

Nie ma sprawy Staruszku :blink:

Na elementach zapięcia jest jeszcze oryginalna taśma ochronna. Nie przeszkadza mi w użytkowaniu a nie mam serca jej zdjąć :lol:

Rzecz która mnie trochę irytuje to nie grubość koperty, a szerokość a raczej wąskość bransolety przy zapince.

post-19390-0-19604900-1331246821.jpg

post-19390-0-34228500-1331246822.jpg

post-19390-0-49796200-1331246823.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodziło głównie o regulację długości przy zapięciu ,lubie na nią popatrzeć :rolleyes:

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodziło głównie o regulację długości przy zapięciu ,lubie na nią popatrzeć :rolleyes:

Zegarek ogólnie bardzo fajny...choć ROLEX przeszedł z małych zegarków, na naprawdę duży, który wyraźnie czuć na nadgarstku.

Co do samego zapięcia, jest rzeczywiście rewelacyjne - tyle że sama bransoleta już tak fajna nie jest.

Nie wiem, czym kierowali się projektanci ROLEXa proponując zwęrzającą się bransoletę, ale do tak dużego i masywnego czasomierza ona zwyczajnie nie pasuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Baby-G na ręce mojej Baby-A :rolleyes:

post-25839-0-54766300-1331246968.jpg

Edytowane przez jareddd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi