avatarek 3 #1151 Napisano 3 Września 2015 A taki zamiast czarnego sarbaKtoś mi wyjasni co w tym zegarku prócz lepszego mechanizmu jest takiego, że jest 3x droższy niż np taki Orient curator ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb71 1856 #1152 Napisano 4 Września 2015 Mam Senatora i mam wrażenie (możliwe, że błędne), że jest tam taki sam werk jak np w OS EL05003W-5 takim, jak na fotce. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość anger76 #1153 Napisano 4 Września 2015 Ktoś mi wyjasni co w tym zegarku prócz lepszego mechanizmu jest takiego, że jest 3x droższy niż np taki Orient curator ?ten OS do kupienia z opłatami za 1500. Curator kosztuje 500? Do mechanizmu dochodzi lepsze wykończenie wskazówek, finezyjne indeksy i antyrefleks. Koperta też lepsza. Bransolety w Curatorze nie ma. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
twonk 78 #1154 Napisano 4 Września 2015 Przełożyłem swojego nowego OS-a na pasek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb71 1856 #1155 Napisano 4 Września 2015 @twonk I słusznie. A próbowałeś uwiązać go na granatowym pasku z lekkim połyskiem? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qniczynka 94 #1156 Napisano 4 Września 2015 Ktoś mi wyjasni co w tym zegarku prócz lepszego mechanizmu jest takiego, że jest 3x droższy niż np taki Orient curator ?po pierwsze nie 3 tylko 2 razy droższy, OSa kupiłem 320$, Curator jest za 175: http://www.longislandwatch.com/Orient_FD0J004W_Watch_p/fd0j004w.htm Po drugie szafir pokryty jest powłoka AR. Po trzecie: indeksy w OS: http://zegarkiclub.pl/forum/uploads/monthly_04_2015/post-60176-0-60856300-1429091145.jpg Curator - bardziej płaskie: http://lghttp.23740.nexcesscdn.net/80AC5C/magento/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/o/r/orient_curator_ffd0j003bo.still003.jpg Po czwarte koperta w OSie jest jednak bardziej zaawansowana OS: http://www.bodying.my/watches/images/orient/wz0041dv-big2.jpg Curator: http://s958.photobucket.com/user/1905sss/media/or3_zps72fa7011.jpg.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
twonk 78 #1157 Napisano 4 Września 2015 >seb71Kiedy dla mnie on wygląda trochę jak dawne instrumenty pomiarowe - stąd pasek z "surowej" skóry. Poza tym mam to szczęście, że nie obowiązuje mnie żaden dress code, a taki pasek pasuje do swobodnego ubioru. Ale kiedyś może spróbuję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb71 1856 #1158 Napisano 4 Września 2015 (edytowane) OK. Na surowym brązowym pachu też wygląda ciekawie - uzewnętrzniłem po prostu swoje upodobania. Popróbuj. Granatowa lub szara alikrowa by tu IMO fajnie wyglądała zwłaszcza, że luneta wypolerowana na lusterko. I na pewno taki zabieg nie zrobił by z tego OSa gsrniturowca. Edytowane 4 Września 2015 przez seb71 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulotny 1107 #1159 Napisano 4 Września 2015 Pierwszy mój Orient 0 Sprawdź moją aktualną ofertę na: www.chroneo.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oprzemyslaw 4223 #1160 Napisano 4 Września 2015 Karol, to rozumiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oprzemyslaw 4223 #1161 Napisano 4 Września 2015 Ktoś mi wyjasni co w tym zegarku prócz lepszego mechanizmu jest takiego, że jest 3x droższy niż np taki Orient curator ?Trzeba porównać, zobaczyć wskazówki, indeksy. Chociaż Curator jest też baaardzo fajny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulotny 1107 #1162 Napisano 4 Września 2015 Karol, to rozumiem Ja też 0 Sprawdź moją aktualną ofertę na: www.chroneo.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jackk 54 #1163 Napisano 4 Września 2015 Przełożyłem swojego nowego OS-a na pasek.Na pasku jakby piękniejszy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jackk 54 #1164 Napisano 4 Września 2015 Pierwszy mój Orient WOW albo jest taki niesamowity albo fotograf jest mistrzem świata 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulotny 1107 #1165 Napisano 4 Września 2015 Na pasku jakby piękniejszy Też fajny Pierwszy mój Orient WOW albo jest taki niesamowity albo fotograf jest mistrzem świata Zapewniam to tylko zegar jest taki świetny 0 Sprawdź moją aktualną ofertę na: www.chroneo.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 13083 #1166 Napisano 5 Września 2015 Gratki OSy, fajna jest, choć wielka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stierlitz 254 #1167 Napisano 5 Września 2015 Mam pewien problem ze współczesnymi zegarkami - są duże i mają stare mechanizmy, produkowane na potrzeby mniejszych zegarków. Efektem jest data przesunięta w kierunku środka tarczy. Na przykład OSy Ulotnego i Oprzemysława są świetne, ale ta data nie daje mi spokoju - zupełnie psuje symetrię na tarczy. Próbowałem ze sobą walczyć i kupić orienta curatora, ale wiem, że by mnie to za bardzo denerwowało. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulotny 1107 #1168 Napisano 5 Września 2015 Mi to nie przeszkadza 0 Sprawdź moją aktualną ofertę na: www.chroneo.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oprzemyslaw 4223 #1169 Napisano 5 Września 2015 Mam pewien problem ze współczesnymi zegarkami - są duże i mają stare mechanizmy, produkowane na potrzeby mniejszych zegarków. Efektem jest data przesunięta w kierunku środka tarczy. Na przykład OSy Ulotnego i Oprzemysława są świetne, ale ta data nie daje mi spokoju - zupełnie psuje symetrię na tarczy. Próbowałem ze sobą walczyć i kupić orienta curatora, ale wiem, że by mnie to za bardzo denerwowało.Ale ten Orient jest mały, czy był projektowany pod mniejszą kopertę, tarczę trudno powiedzieć. Moim zdaniem miejsce daty, to tylko kwestia designu. Tak po prostu jest ładniej i jest miejsce na indeks 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stierlitz 254 #1170 Napisano 5 Września 2015 Kwestia gustu, to fakt. Ja mam z tym "problem" od kiedy pamiętam - przez to, albo dzięki temu nie kupiłem wielu zegarków, które mi się podobały. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qniczynka 94 #1171 Napisano 5 Września 2015 Jak dla mnie to data jest w idealnym miejscu w tych orientach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23197 #1172 Napisano 5 Września 2015 Data jest w idealnym miejscu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4517 #1173 Napisano 5 Września 2015 moim zdaniem też,jest w dobrym miejscu i jest miejsce na indeks godziny 3.nie wybaczyłbym jego braku w Omedze AT Master... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stierlitz 254 #1174 Napisano 5 Września 2015 Właśnie w omedze AT 38,5 mm, starej wersji z ramką datownika w kształcie indeksu rozwiązali to perfekcyjnie, 41,5 niestety już nie. Ta nowa wersja bez ramki to zupełne nieporozumienie.W seiko MM, czy sumo jest dobrze, ale w takim skx007, czy big mako jest przesunięta do środka - nie przeszkadza mi podwójna data np. w rayu, gdzie jest we wlasciwym miejscu Jak dla mnie można zachować fragment indeksu, ale tak, żeby nie naruszać układu tarczy - tak jak w GS sbgh001.Wszystko co napisałem to moje subiektywne odczucia, być może przyzwyczajenie związane z moim uwielbieniem dla zegarków vintage. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulotny 1107 #1175 Napisano 6 Września 2015 0 Sprawdź moją aktualną ofertę na: www.chroneo.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach