pawelb29 801 #4101 Napisano 3 Maja 2018 Saturation i M-Force ( tańsza alternatywa) 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #4102 Napisano 4 Maja 2018 OS... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomek.wzr 151 #4103 Napisano 4 Maja 2018 OS... Kiedyś się nad nim zastanawiałem, ale wygrał SARB. Jak wypada w porównaniu z SARB033? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #4104 Napisano 4 Maja 2018 Kiedyś się nad nim zastanawiałem, ale wygrał SARB. Jak wypada w porównaniu z SARB033?Na razie niewiele jestem w stanie powiedzieć, bo dopiero co go przygarnąłem Ale, tak na gorąco, bransoleta wygląda na taką, która jest lepszej jakości niż w SARBie. Świetnie prezentuje się wypukłe mineralne szkło, nadające temu zegarkowi charakteru. Póki co, nie odnotowałem niedoróbek, jeśli chodzi o nałożenie indeksów /takowe były w przypadku SARBa 033/, którego kiedyś miałem. Jeśli chodzi o mechanizm, to IMO jest ładniejszy niż w przypadku SARBa. Fajnie powycinany rotor ze złotymi napisami oraz perłowania. Uważam, że pod tym względem sostawia SARBa daleko w tyle. Kopertas wykonana bardzo dobrze, choć nie tak wysublimowana jak w SARBie. Pod tym względem SARB jest górą 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomek.wzr 151 #4105 Napisano 4 Maja 2018 Czyli dobra alternatywa, zwłaszcza gdy nowe SARBy nie będą już dostępne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #4106 Napisano 4 Maja 2018 Czyli dobra alternatywa, zwłaszcza gdy nowe SARBy nie będą już dostępne.Tak, IMO to faktycznie dobra alternatywa dla SARBa 033/035 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #4107 Napisano 4 Maja 2018 I tak jest pozycjonowany. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #4108 Napisano 4 Maja 2018 Ja nie tak dawno zdecydowałem się na bambino gen 2 v. 3, chcąc przy okazji sprawdzić, dlaczego ten zegarek jest tak często polecany w budżecie do powiedzmy 1000 zł... Jednak wydał mi się nieco ...za duży, stąd właśnie pomysł na tego OSa, który zresztą rozmiarami jest bardzo zbliżony do SARBów 033/035, przynajmniej gdy chodzi o średnicę koperty. Zobaczymy, jak długo ze mną zostanie, ale na razie jestem bardzo pozytywnie nastawiany 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawid_999 1327 #4109 Napisano 4 Maja 2018 Ja nie tak dawno zdecydowałem się na bambino gen 2 v. 3, chcąc przy okazji sprawdzić, dlaczego ten zegarek jest tak często polecany w budżecie do powiedzmy 1000 zł... Jednak wydał mi się nieco ...za duży, stąd właśnie pomysł na tego OSa, który zresztą rozmiarami jest bardzo zbliżony do SARBów 033/035, przynajmniej gdy chodzi o średnicę koperty. Zobaczymy, jak długo ze mną zostanie, ale na razie jestem bardzo pozytywnie nastawiany Od jakiegoś czasu się nad nim zastanawiam. Rozmiar dla mnie jest bardzo dobry. On nie posiada AR, prawda? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #4110 Napisano 4 Maja 2018 Od jakiegoś czasu się nad nim zastanawiam. Rozmiar dla mnie jest bardzo dobry. On nie posiada AR, prawda? Z tego, co mi wiadomo, AR brak... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blaise 17 #4111 Napisano 4 Maja 2018 Trochę styrany ale ma u mnie dożywocie Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josh.kowalski 8 #4112 Napisano 4 Maja 2018 Od jakiegoś czasu się nad nim zastanawiam. Rozmiar dla mnie jest bardzo dobry. On nie posiada AR, prawda?AR można położyć tylko na szafir a on ma mineralne szkło. Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fiere 143 #4113 Napisano 4 Maja 2018 AR można położyć tylko na szafir a on ma mineralne szkło. Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu TapatalkaAR można położyć na każdą powierzchnię. To tylko rodzaj powłoki. I tak występują szkła mineralne z powłoką antyrefleksyjną. Przykładem jest popularny Seiko Marinemaster 300, który pod hardlexem ma jeszcze powłokę AR od spodu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1897 #4114 Napisano 4 Maja 2018 josh.kowalski, sugerujesz, że wszystkie pokryte powłoką antyrefleksyjną soczewki w okularach i obiektywach są szafirowe? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #4115 Napisano 4 Maja 2018 Panowie, rozumiem jednak, że ten OS classic, na szkle mineralnym, jest na pewno bez AR? Nie, żeby mi to jakoś przeszkadzało, ale po prostu chcę mieć pewność ;-) Ps. noszę okulary z antyrefleksem i szkła w nich na pewno nie są szafirowe ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1897 #4116 Napisano 4 Maja 2018 W tym sęk, swoich też bym o taką szlachetność nie posądzał. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #4117 Napisano 4 Maja 2018 Bambino 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #4118 Napisano 4 Maja 2018 IMO najfajniejsza wersja ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #4119 Napisano 4 Maja 2018 Elegancki niebieski kolor .Czekam na małą sekundę w dobrej cenie. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #4120 Napisano 4 Maja 2018 Miałem dokładnie tą samą wersję, ale w bieli... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #4121 Napisano 4 Maja 2018 (edytowane) Mam grey z tej wersji Edytowane 4 Maja 2018 przez pawelb29 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #4122 Napisano 4 Maja 2018 Do mnie, jeśli chodzi o Bambino, właśnie ten bauhausa "gada" najbardziej. Gdyby był ciut mniejszy, zostawiłbym go. A tak, jest ...OS ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #4123 Napisano 4 Maja 2018 Właśnie ze względu na wielkość V4 już odpadł. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josh.kowalski 8 #4124 Napisano 4 Maja 2018 AR można położyć na każdą powierzchnię. To tylko rodzaj powłoki. I tak występują szkła mineralne z powłoką antyrefleksyjną. Przykładem jest popularny Seiko Marinemaster 300, który pod hardlexem ma jeszcze powłokę AR od spodu.Sugerowałem się jednym z filmów Longislandwatch gdzie Mark mówił, że szafir jest jedynym typem szkła dość gładkim by pokryć je AR. Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12882 #4125 Napisano 4 Maja 2018 OS...Gratulacje, bardzo klimatyczny zegarek. Wiem, bo mam Trochę porównań, dyskusji, etc. pomiędzy nim i SARBami jest w założonym kiedyś przeze mnie temacie - może napisz parę słów Orient Star Classic EL05002B vs Seiko Sarb 033https://r.tapatalk.com/shareLink?share_fid=19044&share_tid=136537&share_pid=1782997&url=http%3A%2F%2Fzegarkiclub%2Epl%2Fforum%2Findex%2Ephp%3F%2Ftopic%2F136537-Orient-Star-Classic-EL05002B-vs-Seiko-Sarb-033%2Fpage__view__findpost__p__1782997&share_type=t BambinoGratulacje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach