Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
GORKY8

Orienty forumowiczów

Rekomendowane odpowiedzi

Gość fidelio

OS...

post-34987-0-32996400-1525422275_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OS...

Kiedyś się nad nim zastanawiałem, ale wygrał SARB. Jak wypada w porównaniu z SARB033?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Kiedyś się nad nim zastanawiałem, ale wygrał SARB. Jak wypada w porównaniu z SARB033?

Na razie niewiele jestem w stanie powiedzieć, bo dopiero co go przygarnąłem  :) Ale, tak na gorąco, bransoleta wygląda na taką, która jest lepszej jakości niż w SARBie. Świetnie prezentuje się wypukłe mineralne szkło, nadające temu zegarkowi charakteru. Póki co, nie odnotowałem niedoróbek, jeśli chodzi o nałożenie indeksów /takowe były w przypadku SARBa 033/, którego kiedyś miałem. Jeśli chodzi o mechanizm, to IMO jest ładniejszy niż w przypadku SARBa. Fajnie powycinany rotor ze złotymi napisami oraz perłowania. Uważam, że pod tym względem sostawia SARBa daleko w tyle. Kopertas wykonana bardzo dobrze, choć nie tak wysublimowana jak w SARBie. Pod tym względem SARB jest górą  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli dobra alternatywa, zwłaszcza gdy nowe SARBy nie będą już dostępne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Czyli dobra alternatywa, zwłaszcza gdy nowe SARBy nie będą już dostępne.

Tak, IMO to faktycznie dobra alternatywa dla SARBa 033/035  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Ja nie tak dawno zdecydowałem się na bambino gen 2 v. 3, chcąc przy okazji sprawdzić, dlaczego ten zegarek jest tak często polecany w budżecie do powiedzmy 1000 zł... Jednak wydał mi się nieco ...za duży, stąd właśnie pomysł na tego OSa, który zresztą rozmiarami jest bardzo zbliżony do SARBów 033/035, przynajmniej gdy chodzi o średnicę koperty. Zobaczymy, jak długo ze mną zostanie, ale na razie jestem bardzo pozytywnie nastawiany  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie tak dawno zdecydowałem się na bambino gen 2 v. 3, chcąc przy okazji sprawdzić, dlaczego ten zegarek jest tak często polecany w budżecie do powiedzmy 1000 zł... Jednak wydał mi się nieco ...za duży, stąd właśnie pomysł na tego OSa, który zresztą rozmiarami jest bardzo zbliżony do SARBów 033/035, przynajmniej gdy chodzi o średnicę koperty. Zobaczymy, jak długo ze mną zostanie, ale na razie jestem bardzo pozytywnie nastawiany  :)

Od jakiegoś czasu się nad nim zastanawiam. Rozmiar dla mnie jest bardzo dobry. On nie posiada AR, prawda? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Od jakiegoś czasu się nad nim zastanawiam. Rozmiar dla mnie jest bardzo dobry. On nie posiada AR, prawda? 

Z tego, co mi wiadomo, AR brak...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę styrany ale ma u mnie dożywocie 37c280fd235b950ca7c61a34c45001fb.jpg

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AR można położyć tylko na szafir a on ma mineralne szkło.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AR można położyć tylko na szafir a on ma mineralne szkło.

AR można położyć na każdą powierzchnię. To tylko rodzaj powłoki. I tak występują szkła mineralne z powłoką antyrefleksyjną. Przykładem jest popularny Seiko Marinemaster 300, który pod hardlexem ma jeszcze powłokę AR od spodu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

josh.kowalski, sugerujesz, że wszystkie pokryte powłoką antyrefleksyjną soczewki w okularach i obiektywach są szafirowe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Panowie, rozumiem jednak, że ten OS classic, na szkle mineralnym, jest na pewno bez AR? Nie, żeby mi to jakoś przeszkadzało, ale po prostu chcę mieć pewność ;-) Ps. noszę okulary z antyrefleksem i szkła w nich na pewno nie są szafirowe ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym sęk, swoich też bym o taką szlachetność nie posądzał. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

IMO najfajniejsza wersja ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Elegancki niebieski kolor .

Czekam na małą sekundę w dobrej cenie.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Miałem dokładnie tą samą wersję, ale w bieli...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Mam grey z tej wersji

post-410-0-64715300-1525453711_thumb.jpg

Edytowane przez pawelb29

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Do mnie, jeśli chodzi o Bambino, właśnie ten bauhausa "gada" najbardziej. Gdyby był ciut mniejszy, zostawiłbym go. A tak, jest ...OS ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AR można położyć na każdą powierzchnię. To tylko rodzaj powłoki. I tak występują szkła mineralne z powłoką antyrefleksyjną. Przykładem jest popularny Seiko Marinemaster 300, który pod hardlexem ma jeszcze powłokę AR od spodu.

Sugerowałem się jednym z filmów Longislandwatch gdzie Mark mówił, że szafir jest jedynym typem szkła dość gładkim by pokryć je AR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OS...

Gratulacje, bardzo klimatyczny zegarek. Wiem, bo mam

Trochę porównań, dyskusji, etc. pomiędzy nim i SARBami jest w założonym kiedyś przeze mnie temacie - może napisz parę słów

Orient Star Classic EL05002B vs Seiko Sarb 033

https://r.tapatalk.com/shareLink?share_fid=19044&share_tid=136537&share_pid=1782997&url=http%3A%2F%2Fzegarkiclub%2Epl%2Fforum%2Findex%2Ephp%3F%2Ftopic%2F136537-Orient-Star-Classic-EL05002B-vs-Seiko-Sarb-033%2Fpage__view__findpost__p__1782997&share_type=t

Bambino

Gratulacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi