suqub 94 #2751 Napisano 9 Stycznia 2017 Jasne, że tak. Jakaś impreza. Marynarka to i bambino pasuje. Ray do smart casual również. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
As82 652 #2752 Napisano 9 Stycznia 2017 Mój oriencik ma już ponad 30 lat, przez 20 leżał u dziadka w szufladzie, bo nosił innego. Gdy go znalazłem ruszył po dwuch machnięciach i chodzi punktualnie do dziś. Uwielbiam te zegarki ,dziś razem w pracy;) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
suqub 94 #2753 Napisano 9 Stycznia 2017 Mój oriencik ma już ponad 30 lat, przez 20 leżał u dziadka w szufladzie, bo nosił innego. Gdy go znalazłem ruszył po dwuch machnięciach i chodzi punktualnie do dziś. Uwielbiam te zegarki ,dziś razem w pracy;)IMG_20170109_210155.jpgCoraz bardziej mi się podoba ten model. Gratulacje! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
As82 652 #2754 Napisano 9 Stycznia 2017 Dzięki! Uwielbiam orienty z tamtych lat.Koperty o średnicy 42 mm to moim zdaniem idealny wymiar dla każdego nadgarstka. Zegarek wygląda muskularnie i nie przesłania połowy dłoni. Brakuje mi w kolekcji tzw. patelni z tamtych lat ale jakoś nie mogę się do nich przekonać, może kiedyś. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
7ara7ony 274 #2755 Napisano 10 Stycznia 2017 @ZZZGGG tak jak pisał kolega rinkazki poeksperymentuj z odkładaniem Orienta, mój Mako najlepiej chodzi jak "śpi" koronką do góry. Od dłuższego czasu nie robiłem testów ale zakładam że 2 sekundy na dobę to jest maks co osiąga PozdrawiamMarcin. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
suqub 94 #2756 Napisano 10 Stycznia 2017 A możecie opisać w jaki sposób testujecie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M.Mike 1907 #2757 Napisano 10 Stycznia 2017 Po prostu mierzysz odchyłkę odkladając zegarek na różne sposoby . Jeżeli korzystasz ze smartfona to pomocna w tym może być aplikacja WatchCheck 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
suqub 94 #2758 Napisano 10 Stycznia 2017 O odkładanie wiedziałem. Tylko zastanawiałem się jakiej metody/narzędzia wykorzystuje cie do mierzenia odchyleń. sprawdzam juz apke. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaroslaw Jerry Esowy 1755 #2759 Napisano 10 Stycznia 2017 jak do garniaka i koszuli to moze curator. Szukalem i probowalem roznych od japoncow przez ruskie itp i wyglada ze trafilem na idealne dla mnie rozwiazanie. Do tego cena nowki z podatkami wyszla 740 zl. Zegarek kupilem na ebayu w hiszpanskim sklepie. Zakup w niedziele w nocy a we wtorek rano zegarek byl juz u mnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
suqub 94 #2760 Napisano 10 Stycznia 2017 Kurator również fajna opcja. W standardzie szafir 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meehoo 603 #2761 Napisano 10 Stycznia 2017 Hop raz jeszcze Nie chce z łapy zejść 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rinkazki 73 #2762 Napisano 10 Stycznia 2017 No to jak obiecywałem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
suqub 94 #2763 Napisano 10 Stycznia 2017 No to jak obiecywałem Piekny. Powiedz jak szkło w użytkowaniu? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rinkazki 73 #2764 Napisano 10 Stycznia 2017 Piekny. Powiedz jak szkło w użytkowaniu? Zaokrąglone wygląda naprawdę mega. Nadaje mu dodatkowo elegancji. Natomiast co do trwałości - nie wiem kiedy ale złapało mi dwie małe ryski - około 0,5cm (są równoległe do siebie - więc musiało być to jednym pociągnięciem zrobione...) są widoczne pod światło, nieco irytują ale dopiero jak zrobi się poważna rysa to trzeba je będzie spolerować. W innym przypadku nie ma sensu. Tak to bez zarzutów, a dość często go noszę więc jak na razie bezproblemowo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
harios 0 #2765 Napisano 11 Stycznia 2017 (edytowane) Mój pierwszy OS... piękny jest Jak nazywa sie ten model? Cos pieknego Edytowane 11 Stycznia 2017 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #2766 Napisano 11 Stycznia 2017 Ja chce bambino tylko do garniaka a Akladam może z 5 razy w roku ☺ Myślałem monc9 nad Mako ale w końcu padło na Ray'a.Pasek również chce kupić od Bartka z forum. Klamrę od Ciechanów i do tego nato. Również od kolegi z forum. Zanim kupiłem Ray'a czytałem forum przez rok. Tak i tez uczynię z paskiem. Nato juz wiem jakie. Biało-czerwono-niebieskie. Patriotyczne. Plus niebieski aby się ładnie zgrywać z tarcza ☺Przy stosunku ceny do tego co oferuje Bambino warto je kupić nawet jak ma kilka razy w roku zagościć na nadgarstku.Jak nazywa sie ten model? Cos pieknegoOrient Star GMT WZ0071DJ 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Meches 439 #2767 Napisano 11 Stycznia 2017 (edytowane) Hop raz jeszcze Nie chce z łapy zejść Specjalnie się nie dziwię Edytowane 12 Stycznia 2017 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
harios 0 #2768 Napisano 11 Stycznia 2017 W oryginale na bransolecie? Ten pasek super mu pasuje i na tym zdjęciu prezentuje sie duzo ładniej niz w internecie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meehoo 603 #2769 Napisano 11 Stycznia 2017 Tak, w oryginale jest na bransolecie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23151 #2770 Napisano 12 Stycznia 2017 Moja OS-a 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pbozek75 6043 #2771 Napisano 14 Stycznia 2017 Pierwszy automat, jestem bardzo zadowolony z zakupu. Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
7ara7ony 274 #2772 Napisano 14 Stycznia 2017 I słusznie, sam noszę od połowy zeszłego roku identycznego tylko z czarną tarczą -- moim zdaniem zegarek "nie do zdarcia" Gratuluję nabytku.M. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jorguś77 3026 #2773 Napisano 14 Stycznia 2017 Nowy pasek doszedł, i wyglada całkiem całkiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #2774 Napisano 14 Stycznia 2017 Ciekawy, możesz pokazać pasek w całej okazałości? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
suqub 94 #2775 Napisano 15 Stycznia 2017 Zastanawiam się nad dokupieniem paska do mojego Ray'a.Niestety nie mogę sobie z wizualizować jak wyglądałby na pasku brązowym/czarnym z przeszyciem. Jeżeli ktoś dysponuje Ray'em na pasku to prosiłbym o wrzucenie fotek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach