Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
LukasS

Klub Miłośników Zegarków STOWA

Rekomendowane odpowiedzi

Jeremi spróbuj zrobić normalny przelew z formularza w banku, ja tak płaciłem za swoją Stowę.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A z jego kontem jest taka przykrość, że zawiera literki (literek mój bank internetowy nie chce „w polu numer konta”), a jak się zignoruje literki to ma liczbę cyfr różną od 26 (mój bank internetowy „w polu numer konta” musi mieć dokładnie 26 znaków).

Chyba trzeba by się najpierw upewnić, że Twój bank internetowy w ogóle umożliwia zlecanie przelewów zagranicznych przez Internet. Wydaje mi się, że taka opcja jest tylko w kilku bankach (na pewno Multi i Citi, chyba Nordea, nie jestem pewien które jeszcze). W innych trzeba w okienku (ale jeśli to bank tylko internetowy, to okienek nie ma).

Ale PayPal naprawdę byłby dużo wygodniejszy, szybszy i tańszy, a pod pewnymi względami także bezpieczniejszy (chociaż to raczej w przypadku sprzedawcy, którego uczciwości z góry nie można być pewnym, tu akurat takiej sytuacji nie mamy).

Pozdrawiam,

Paweł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Męczyłem się z PayPalem, ale go wymęczyłem i zapłaciłem po aktywacji konta. Aby zapłacić przelew zagraniczny musisz mieć aktywną usługę, skontaktuj się ze swoim bankiem i dowiedz co i jak. Te litery w numerze konta Joerga to tzw. IBAN czyli międzynarodowy numer identyfikujący bank czy coś takiego, więc on musi być podany w polu konta.

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ireneusz Paluszek

w istocie najlepiej płacić Paypalem (w Stanach i Anglii to norma).

u Niemców nie jest to zbyt rozpowszechnione, dlatego niestety wiele razy musiałem płacić przelewem.

korzystam z Millenet, więc nie muszę zapylać do banku.

uwaga tylko na na dobry SWIFT oraz IBAN (Europa).

w Stanach uwaga na ATA/ABA number oraz na prowizję, która niejednego rozczaruje :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedzi. Sprawa wygląda trochę lepiej niż sądziłem.

Pisząc o banku internetowym miałem na myśli "normalną" instytucje z oddziałami - Multibank. Tylko ja korzystam z jego usług wyłącznie via internet i tak też chciałem zapłacić za Stowę.

Ostatecznie zrobię, jak Filip radzi, ale naprawdę ostatecznie. Irytują mnie zbójeckie prowizje za operacje "w okienku".

Doszedł za to nowy problem, bardziej psychologiczny niż finansowy: koszty przesyłki. 160PLN!!

Najpierw kremowa tarcza, potem śrubki i z 299ojro zrobiło się 400. Przełknąłem to. Ale 440 muszę rozważyć na nowo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tej przesyłki się nie uniknie, zacisnąc zęby i przeboleć - zegarek "na żywo" wynagrodzi i to :twisted:

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Doszedł za to nowy problem, bardziej psychologiczny niż finansowy: koszty przesyłki. 160PLN!!

Ja płaciłem 24€, tańsza opcja, szedł chyba pięć dni roboczych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To już mam nadzieję ostatnie pytanie przed zakupem. Jak u Was było z prowizjami?

Zadzwoniłem do Multibanku, i koszty przelewu po polskiej stronie to 26PLN. Ale dochodzą jeszcze (a ściślej: mogą dojść) prowizje banku przyjmującego. Od 5 (rozbój w biały dzień!) do... 50ojro (i ta suma ostatecznie musiałaby zakończyć temat własnej Stowy). Co więcej, ja już w momencie przelewu muszę zadeklarować, kto te koszta ma ponieść. Jeśli ja, to ryzykuję 200PLN. Jeśli płacić ma Schauer, to zwyczajnie nie dostanie całej żądanej sumy i zegarka nie przyśle.

Koszmar!

I jedna wielka lipa z tym obniżeniem kosztów dzięki sprzedaży wyłącznie w sieci.

No to jak to było u Was? :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak podliczyć koszty przesyłki, przelewu i nerwy stracone w oczekiwaniu, to może lepiej się po tę Stowę przejechać :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ireneusz Paluszek

płaciłem do różnych banków niemieckich i zazwyczaj było ok. 20 pln.

zawsze możesz się zapytać albo odbiorcy przelewu albo bezpośrednio banku odbiorcy 8)

po 2 dniach się dowiesz ile faktycznie bulnąłeś :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz maila do Shauera. Facet Ci wszystko wyjaśni.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja płaciłem za przelew zagraniczny 50zł jak płaciłem za zegarek 350 €, tak samo płaciłem jak kupowałem zegarek za 100€.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jednak najlepszy jest PayPal. Tam zdarli jedynie 1,5 euro za aktywację konta do płatności powyżej 100 euro.

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dzięki za odpowiedzi. Sprawa wygląda trochę lepiej niż sądziłem.

Pisząc o banku internetowym miałem na myśli "normalną" instytucje z oddziałami - Multibank. Tylko ja korzystam z jego usług wyłącznie via internet i tak też chciałem zapłacić za Stowę.

Ostatecznie zrobię, jak Filip radzi, ale naprawdę ostatecznie. Irytują mnie zbójeckie prowizje za operacje "w okienku".

Najpierw kremowa tarcza, potem śrubki i z 299ojro zrobiło się 400. Przełknąłem to. Ale 440 muszę rozważyć na nowo...

Ja zapłaciłem za Stowę via PayPal. Szybko i przyjemnie. A koszty przesyłki? Cóż... Co to jest 140 zł. 3 średniej jakości wina :-) Ja zamówiłem FedEx'em i zegarek miałem na nadgarstku 25 godzin od potwierdzenia zamówienia. Te zegarki w rzeczywistości wyglądają tak, że będziesz się z siebie śmiał, że miałeś wątpliwości czy możesz wydać dodatkowe 140 zł. Pozdrawiam i życzę szybkiej decyzji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gdzie zdjęcia, chcemy Ci pogratulować, ale bez fot nie da rady :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie, nie ma kompozycji zegarkowo-odzieżowej :) :wink:

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Właśnie, nie ma kompozycji zegarkowo-odzieżowej ;) :wink:

Niestety żona zabrała aparat w delegację. Fotki zamieszczę po weekendzie :-)

Mogę tylko zapewnić, że jest miodzio!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedobrze....póki co jest chłodno, po weekendzie wracają upały i będzie problem ze sweterkiem :wink: :wink:

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedobrze....póki co jest chłodno, po weekendzie wracają upały i będzie problem ze sweterkiem :wink: :wink:

Poświęcę się dla sprawy i włożę sweterek...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A gdzie zdjęcia, chcemy Ci pogratulować, ale bez fot nie da rady :twisted:

No dobrze, oto pierwsze, ułomne fotki:

profil6li1.jpg

post-2207-0-69521900-1330507408.jpg

back7xm.jpg

post-2207-0-14599400-1330507411.jpg

post-2207-0-95768700-1330507412.jpg

Przepraszam za jakość zdjęć, ale jeszcze nie miałem czasu przyłożyć się do tego tematu. Jak będę miał chwilę - popracuję nad artystyczą oprawą Stowy. No i oczywiście wszystkim polecam, jest super!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oooo, jest sweter, jest koszula, gratulacje ;)

Aha, fajny zegarek :wink: :wink: :twisted:

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje, piękny lotnik. Z tym paskiem wygląda doskonale.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Masz bardzo ładny pasek!

Pasek faktycznie jest dużo ładniejszy niż nazdjęciach. To jest wersja: "Airmanwatchstrap nappa 20 mm". Gruby, solidny, po prostu super. Polecam dla wszystkich "lotników".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi