apocalypto 0 #3676 Napisano 28 Lipca 2016 SKX to SKX jednak, DB jakoś mnie osobiście nie rusza . 0 Pamiętaj synku , lataj nisko i powoli Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pudlarz 8 #3677 Napisano 28 Lipca 2016 Burns dobre to z tym nocnikiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptaku 102 #3678 Napisano 28 Lipca 2016 Tylko po raz pierwszy ten homar skxa jest droższy od samego skxa i więcej oferuję Jak dla mnie to plusem jest tylko szafir, rozmiar lekko za duży, otoczki indeksów zabierają tą surowość SKX która mnie osobiście urzeka. A i logo DB takie wielkie na tej tarczy.Jednym słowem wole oryginał. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #3679 Napisano 28 Lipca 2016 Technologicznie oferuje więcej, ale z kodem nie jest droższy. Poza rozmiarem i brakujących kolorów sat i sun, uważam że tak powinien wyglądać SKX od początku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moogio 44 #3680 Napisano 28 Lipca 2016 O gustach sie nie dyskutuje ale dla mnie lepszy skx007 klasyk lub inne bardziej trafiające do mnie modyfikacje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23154 #3681 Napisano 28 Lipca 2016 Jak dla mnie to plusem jest tylko szafir, rozmiar lekko za duży, otoczki indeksów zabierają tą surowość SKX która mnie osobiście urzeka. A i logo DB takie wielkie na tej tarczy.Jednym słowem wole oryginał.Dla mnie plusem jest szafir z AR, większa koperta (w końcu), nakładane indeksy z obwódkami, maskownice z pełnych ogniw i różne wersje kolorystyczne w tym PVD.No i mam nadzieję że w końcu tarcza będzie w osi względem chapter ringu i wkładki bezela a sam jego ring wewnętrzny nie będzie miał takich luzów i nie będzie latał po tarczy Tak właśnie powinien wyglądać od początku SKX Może rzeczywiście trochę przesadzili z tym zerźnięciem wzoru bo mogli trochę pozmieniać aby nie budził niesmaku i odrazy u niektórych pasjonatów Technologicznie oferuje więcej, ale z kodem nie jest droższy. Poza rozmiarem i brakujących kolorów sat i sun, uważam że tak powinien wyglądać SKX od początku.Nawet z kodem jest droższy a dolicz jeszcze drogą wysyłkę + pewne opłaty celno-podatkowe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12795 #3682 Napisano 28 Lipca 2016 Ta, Tissel też jest lepszy od Suba, bo ma AR. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23154 #3683 Napisano 28 Lipca 2016 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #3684 Napisano 28 Lipca 2016 Wziąłeś któregoś tomaliusz? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23154 #3685 Napisano 28 Lipca 2016 Mam taki zamiar 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptaku 102 #3686 Napisano 28 Lipca 2016 może to nie fejk ale ordynarna inspira, pewnie zaraz zostanę zlinczowany ale dla mnie to taka sama kicha jak Tissel, Invicta czy Stenek z mercedesem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #3687 Napisano 28 Lipca 2016 Ile ludzi tyle opinii. Pewnie i tak będzie gównoburza, że to zrzyna z legendy, tylko że legenda SKX jest inna niż suba. Seiko masowo produkowało zegarek o porządnych parametrach i b.wygodnej (przynajmniej dla mnie) kopercie. Pozycjonowanie jak Seiko 5 powoduje że prawie każdy może go mieć. Plus modularność budowy pobudziła do modyfikowania mankamentów we własnym zakresie. Myślę, że ponad połowa tych zegarków poszła na mody. Z drugiej strony Seiko ma za sobą kilkuletnie ignorowanie wołania o upgrady. Nic dziwnego, że ktoś inny odpowiedział, z czego bardzo się cieszę bo będę miał lepszy zegarek w tej b.wygodnej kopercie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23154 #3688 Napisano 28 Lipca 2016 (edytowane) ptaku, miałem SKX-y i wiem co mi w nich brakowało, drażniło.Generalnie lubię markę DB, robią fajne zegarki ale teraz rzeczywiście troszkę przegieli No ale mam ochotę go przetestować na żywo i porównać z legendą Parametry mi pasują a jak będzie na żywo to nie wiem.Obawa największa taka że może trochę parzyć (podobieństwo skxa) na ręku i żeby nie powodował z tego tytułu dyskomfortu.Generalnie to niepotrzebnie go wyprodukowali, bo będą zgrzyty na forum Mogło to zrobić Seiko, takiego SKX-a drugiej generacji Edytowane 28 Lipca 2016 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4486 #3689 Napisano 28 Lipca 2016 Tak czy siak to nie temat na dyskusje o tym nocniku. Zainteresowanych proponuję żeby przenieśli się do tematu marki, która to wyprodukowała bo jest ona w dziele amerykańskim tego forum!!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptaku 102 #3690 Napisano 28 Lipca 2016 (edytowane) "Mogło to zrobić Seiko, takiego SKX-a drugiej generacji -_-" Fakt Monstera poprawili i optycznie i mechanicznie, szkoda ze Seiko nie zrobiło tego w 007 Edytowane 28 Lipca 2016 przez ptaku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4486 #3691 Napisano 28 Lipca 2016 Źółw to przecież nic inego jak skx na 4r - przez to go zastąpił. Fakt koperta już nie ta... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_prezesso_ 245 #3692 Napisano 28 Lipca 2016 Ile ludzi tyle opinii. Pewnie i tak będzie gównoburza, że to zrzyna z legendy, tylko że legenda SKX jest inna niż suba. Seiko masowo produkowało zegarek o porządnych parametrach i b.wygodnej (przynajmniej dla mnie) kopercie. Pozycjonowanie jak Seiko 5 powoduje że prawie każdy może go mieć. Plus modularność budowy pobudziła do modyfikowania mankamentów we własnym zakresie. Myślę, że ponad połowa tych zegarków poszła na mody. Z drugiej strony Seiko ma za sobą kilkuletnie ignorowanie wołania o upgrady. Nic dziwnego, że ktoś inny odpowiedział, z czego bardzo się cieszę bo będę miał lepszy zegarek w tej b.wygodnej kopercie.W sumie ten cytat to SEIKO dotyczy więc pozwolę sobie ostatni komentarz odnośnie wypustu nocnika w tym temacie: vitriol, +100, lepiej bym tego nie ujął. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 720 #3693 Napisano 28 Lipca 2016 co jak co ale skx z tarczą inna niż czarna to nie byłby skx 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tupas 0 #3694 Napisano 28 Lipca 2016 na watcheszon są dostępne skxy w przyzwoitych cenach, db zrobiło swoje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oprzemyslaw 4079 #3695 Napisano 29 Lipca 2016 na watcheszon są dostępne skxy w przyzwoitych cenach, db zrobiło swojeMożesz dać link, nie mogę znaleźć... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #3696 Napisano 29 Lipca 2016 Właśnie nie jestem przekonany, że żółw to nowy Skx. Pozycjonowanie się nie zgadza, prospex vs 5. Koperta się nie zgadza i całościowo żółw nawiązuje do 630X, nijak do 754X/7c4X.Wskazówki są podobne, ale takie generalnie występują w wielu diverach Seiko. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptaku 102 #3697 Napisano 29 Lipca 2016 tutaj masz ale to zwykła cena nic specjalnego http://www.watcheszon.com//seiko-mens-skx007k2-diver-sport-bnib-watch-p-209233 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oprzemyslaw 4079 #3698 Napisano 29 Lipca 2016 O in stock... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23154 #3699 Napisano 29 Lipca 2016 http://www.watcheszon.com//seiko-mens-mwh-skx007k2-p-209233/Ja tam widzę 4 sztuki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #3700 Napisano 29 Lipca 2016 O in stock... Są in stock http://www.watcheszon.com//seiko-mens-mwh-skx007k2-p-209233/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach