Gość Jash #9226 Napisano 22 Stycznia 2018 (edytowane) W SEIKO 50m jest tym samym, czym wśród zegarków szwajcarskich 100m. Spokojnie możesz pływać w takim zegarku. https://www.seikowatches.com/support/faq/water.html http://www.seiko.com.au/support/watch-care Edytowane 22 Stycznia 2018 przez Jash 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alex74 22 #9227 Napisano 22 Stycznia 2018 Mogę się mylić, ale nie sądzę że inżynierowie z Seiko projektując ten zegarek wzieli pod uwagę "moczenie w akwenach".Wiem wiem.ale taki model akurat wybralem na EDCpoprostu skubaniec podoba mi sie. Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42477 #9228 Napisano 22 Stycznia 2018 przerabiał ktoś temat alpinista na kajdanie od strapcode?? co bardziej wg Was leży - jubilee czy oyster?? Tylko oyster. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #9229 Napisano 22 Stycznia 2018 @krupik, pokaż więcej zdjęć z tą 24mm. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
disaster3 1012 #9230 Napisano 23 Stycznia 2018 (edytowane) ja dzisiaj rozdziewiczam wczorajszy nabytek Faktycznie pasek jest strasznie sztywny i musi się trochę ułożyć zanim przyjdzie NATO.Ten oyster od strapcode tez jest kuszący.... Edytowane 23 Stycznia 2018 przez disaster3 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #9231 Napisano 23 Stycznia 2018 Ładna Alpina, ja dzisiaj rozdziewiczam wczorajszy nabytek Alpina? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
disaster3 1012 #9232 Napisano 23 Stycznia 2018 Tak to jest jak w cache siedzi poprzedni post 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaes 12 #9233 Napisano 23 Stycznia 2018 Kusi mnie zakup baby turtle. Najbardziej SRPC39. Tylko na razie chyba trochę słabo z dostępnością. Znalazłem na ebay ofertę za ok. 1400 zł z Malezji. Jakby do tego doszły cło i podatek robi się trochę za drogo. Ktoś z Was spotkał gdzieś małego żółwika w dobrej cenie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barry_1 168 #9234 Napisano 23 Stycznia 2018 Witam szanowne grono posiadaczy wszelakiej maści czasomierzy! postanowiłem przywitać się w tym miejscu z uwagi iż temat przywitań wydaje się być miejscem mało odwiedzanym... Pierwszy wpis poświęcam zaprezentowaniu mojego pierwszego zegarka z kolekcji tj. Seiko 6139-6012 z 1978 roku... zegarek w 2004 roku przeszedł kompleksowy przegląd podczas którego został gruntownie wyczyszczony, nasmarowany, spolerowano kryształ, wymienione zostały uszczelki oraz jeden kamień. Poza tym jednym kamyczkiem wszystkie elementy składowe są oryginalne jak w dniu zakupu przez mojego śp. dziadka. Nadmienię iż zegarek został nabyty w Libii przez co poza wskazaniami dni tygodnia po łacinie jest rownież wskazanie po arabsku. Zegarek noszę sporadycznie więc nawet nie wiem jaką ma aktualnie rezerwę chodu oraz odchyłkę dobową, niemniej tu akurat nie to jest dla mnie najważniejsze, ważne że w dalszym ciagu działa ciesząc oko i serce zwłaszcza że ma już tyle lat co ja ;-) Pozdrawiam. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Triptical 7669 #9235 Napisano 23 Stycznia 2018 Witam serdecznie. Fajny zegar o wartości o wiele większej niż tylko materialnej. Gratulacje.Dni tygodnia nie sa po łacinie i arabsku, tylko po angielsku i arabsku, ale to mały detal. 0 Time matters Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver47 2531 #9236 Napisano 23 Stycznia 2018 Tylko oyster. Obecnie oczekuje na alpinista. W tym momencie mam wizję, aby sumo wrzucić na gumę, a alpinista mieć na kajdanie. Szczerze na zdjęciach atrakcyjniejsze dla mnie jubilee, ale trochę przygrubawe te ogniwa. .. zobaczymy, bo ciekaw byłem Alpinista, ale jak nie podejdzie to pójdzie do ludzi po taniości 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barry_1 168 #9237 Napisano 23 Stycznia 2018 Dni tygodnia nie sa po łacinie i arabsku, tylko po angielsku i arabsku, ale to mały detal.jasna sprawa... dzięki! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 13105 #9238 Napisano 23 Stycznia 2018 @Barry_1 Piękna sztuka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
taleon 1 #9239 Napisano 23 Stycznia 2018 cześć i czołem Pochwalę się i ja, na moim nadgarstku zawitał SARW017. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11732 #9240 Napisano 23 Stycznia 2018 .. zobaczymy, bo ciekaw byłem Alpinista, ale jak nie podejdzie to pójdzie do ludzi po taniościTo jakby nie podszedł, to mogę pomóc, daję 50% 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver47 2531 #9241 Napisano 23 Stycznia 2018 (edytowane) To jakby nie podszedł, to mogę pomóc, daję 50% Po taniosci =75% ceny z bazarku, ale może się przyjmie Edytowane 23 Stycznia 2018 przez denver47 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wkamil 511 #9242 Napisano 23 Stycznia 2018 Po taniosci =75% ceny z bazarku, ale może się przyjmieJakby co, daj znać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #9243 Napisano 23 Stycznia 2018 Limitki;Sumo - SZSC004Monster - SZSC005 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver47 2531 #9244 Napisano 23 Stycznia 2018 Chciałem swego czasu modować sumo pod taki morski kolorek bezela ale mi przeszło 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dodge66 16135 #9245 Napisano 23 Stycznia 2018 Monster niezły, ale różnica kolorów bezela i tarczy w Sumo... 0 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #9246 Napisano 23 Stycznia 2018 Tak, ale to tylko zdjęcia, a seiko jest znane z prawdopodobnie najgorszych katalogowych ever Trzeba zobaczyć jak będzie w różnym świetle. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #9247 Napisano 23 Stycznia 2018 Skoczyły się widzę w Seiko pomysły na zegarki to będą teraz odpierdalać jakiś szajs z kolorami. Wysłane z Google Pixel 2 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4517 #9248 Napisano 23 Stycznia 2018 (edytowane) Skoczyły się widzę w Seiko pomysły na zegarki to będą teraz odpierdalać jakiś szajs z kolorami.Wysłane z Google Pixel 2 przy użyciu TapatalkaNo cóż...Nic dodać, nic ująć!No może poza tym, że to już nie są zdjęcia katalogowe a rzeczywisty produkt! Edytowane 23 Stycznia 2018 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Flaming 105 #9249 Napisano 23 Stycznia 2018 Dziś przymierzałem ciekawy model - SRPC03J1:(...) mocno się zastanawiam No to się zastanowiłem Dawno żaden z zegarków mnie tak nie zauroczył... Na żywo zyskuje o wiele więcej - światło odgrywa imponujący spektakl na tej tarczy! I pal licho, że nie ma lumy, ani datownika dnia tygodnia (elementy, które są dla mnie bardzo ważne). Jest elegancki i "casualowy" zarazem, ponadczasowy i z klasą. Tak uważam i tym przekonał mnie do siebie bez reszty. P.S. Zdjęcie słabej jakości, a algorytm forum degraduje je doszczętnie, ale nie mogłem się powstrzymać, żeby na szybko coś wrzucić. 0 "So next time someone complains that you have made a mistake, tell him that may be a good thing. Because without imperfection, neither you nor I would exist." Stephen Hawking Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #9250 Napisano 23 Stycznia 2018 Burns, widziałeś żeby ktoś kiedyś zrobił zdjęcie nierzeczywistego produktu? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach