Shifu 4 #10726 Napisano 15 Kwietnia 2018 Dla jednego seksowna jest ikebana, dla drugiego katana. Ja to ten drugi. Podniecające są nie tipsy, kwiatuszki i chmurki, tylko stal, węgiel i ropa naftowa. Nie króliczki, tylko woły;P 0 everyday: hamilton khaki field | business: omega aqua terra | sport&travel: dan henry 1970 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Meches 439 #10727 Napisano 15 Kwietnia 2018 Jeszcze data i można zakładać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SEWEN 2 #10728 Napisano 16 Kwietnia 2018 (edytowane) Cześć wszystkim.Jako, że dość często zerkam do tego działu, to postanowiłem się przywitać i przedstawić stosowne rekomendacje:) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 16 Kwietnia 2018 przez SEWEN 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #10729 Napisano 16 Kwietnia 2018 (edytowane) Cześć wszystkim.Jako, że dość często zerkam do tego działu, to postanowiłem się przywitać i przedstawić stosowne rekomendacje:) Co prawda do przedstawiania się jest inny dział, ale WITAJ Wracając do meritum, zawsze podobały mi się bransolety " inżynier", bo tak się ona chyba nazywa Czy ona ma maskownice (endlinki) bo jakoś na zdjęciu specjalnie nie widać ? Edytowane 16 Kwietnia 2018 przez Jędrula.wawa 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SEWEN 2 #10730 Napisano 16 Kwietnia 2018 Co prawda do przedstawiania się jest inny dział, ale WITAJ Wracając do meritum, zawsze podobały mi się bransolety " inżynier", bo tak się ona chyba nazywa Czy ona ma maskownice (endlinki) bo jakoś na zdjęciu specjalnie nie widać ?W stosownym dziale przywitałem się kilka lat temu Tak, to „inżynier” bez endlinków:) ale oka nie drażni, mego, przynajmniej Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #10731 Napisano 16 Kwietnia 2018 W stosownym dziale przywitałem się kilka lat temu Tak, to „inżynier” bez endlinków:) ale oka nie drażni, mego, przynajmniej Sorry, nie zaglądałem w Twój profil. Zresztą, nieważne. Jak nie sprawi Tobie to kłopotu to możesz pokazać w całej krasie omawiany zegarek. Przynajmniej będę mógł nasycić wzrok 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SEWEN 2 #10732 Napisano 16 Kwietnia 2018 Powiedzmy, że to taki baby tuna inż. leśnictwa Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #10733 Napisano 16 Kwietnia 2018 Powiedzmy, że to taki baby tuna inż. leśnictwa Jest super Tę bransoletę dokupywałeś osobno ? Jeżeli tak, to dużo dałeś ? 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SEWEN 2 #10734 Napisano 16 Kwietnia 2018 Tak. Zegarek był na gumie, trochę nuda..inża kupiłem na naszym bazarku za niecałą setkę. Nie żałuję ani złotówki:) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubol 10 #10735 Napisano 16 Kwietnia 2018 Dobrze wydane pieniądze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 8906 #10736 Napisano 18 Kwietnia 2018 Cały czas sprawia dużo radochy... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość raphael1215 #10737 Napisano 19 Kwietnia 2018 (edytowane) Jednak mam szczęście do Seiko. Stan po tygodniu. W dzień na łapie, noc leżakowanie Edytowane 19 Kwietnia 2018 przez raphael1215 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SEWEN 2 #10738 Napisano 19 Kwietnia 2018 (edytowane) Moje następne Seiko to na pewno będzie niebieskie Sumo.. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 19 Kwietnia 2018 przez SEWEN 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldeusz 563 #10739 Napisano 19 Kwietnia 2018 (edytowane) Oj tam... mój poczciwy gad skorupiakchoć na gorszym werku ma tak samo /obok "atomowy" Ocek /Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Edit ... bo tak mi się przypomniało ... A tu testowa tabelka pomiarowa dla mojego "Seikacza" na 6R27 (4Hz - 28800) zakupionego rok temu - wygrzebana z forum ( +/- odchyłka na refleks palucha ) Edytowane 19 Kwietnia 2018 przez Waldeusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 8906 #10740 Napisano 20 Kwietnia 2018 (edytowane) Takiego żółwika przygarnąłem i bardzo cieszy... Edytowane 20 Kwietnia 2018 przez Genovese_ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #10741 Napisano 20 Kwietnia 2018 (edytowane) Tak na szybko brat wysłał zdjęcie nowego zegarka mierzony będzie w weekend majowy jak wrócę z delegacji na kilka dni. Wtedy też pojawią się lepsze zdjęcia to już drugi automat w tym roku, a dopiero zaczynam przygodę. Na razie zolwik black series i teraz presage. Meczy mnie jeszcze alpinist...i chyba czas szukać czegoś innego może jakas alpina lub zbierać na Longines Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu TapatalkaMierzyłem z tego typu tarczą, wybrałem jednak z promienistą. Wysłane z mojego HTC Edytowane 20 Kwietnia 2018 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 130255 #10742 Napisano 21 Kwietnia 2018 Moje pierwsze i nieostatnie Seiko, to mało oryginalny SARB017 Alpinist. Jak prawie wszyscy nie mogłem wyjść ze zdziwienia, że taki hit połączono z absolutnym jego zaprzeczeniem - koszmarnym paskiem. Jedynie kolorystyka OK, a reszta to jak w powiedzeniu dotyczącym rodziny, że wychodzi się z nią dobrze tylko na zdjęciu. Fakt, Alpinist z oryginalnym paskiem NA ZDJĘCIU wygląda OK, ale nosić się tego absolutnie nie da. Tym samym, jak większości jego użytkowników, pojawił się plan - co z tym zrobić. Ponieważ dla mnie jest to "zegarek leśniczego" dobrałem coś w tym klimacie. Zegarki Seiko mają jedną podstawową wadę, za dużo mi się ich podoba. To zmusza do bardzo trudnych wyborów, bo zawsze chęci więcej niż pieniędzy W kolejce czeka kilka, a który pierwszy? Sam nie wiem. Pewnie następna będzie Sportura Kinetic, po głowie chodzi jakiś Kinetic Novaka Djokovica, fajne są SARY079 i 081, to takie w miarę realne kierunki na najbliższe miesiące. Gdzieś tam na dalekim horyzoncie czeka niestety Grand Seiko HiBeat - kusi taki na naszym bazarku, ale cena jak dla mnie poza zasięgiem. W tym ostatnim przypadku, żadne ADHD zegarkowe na nic się nie zda i jedynym rozwiązaniem pozostaje cierpliwość, cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #10743 Napisano 21 Kwietnia 2018 Ja już jakiś czas temu, mimo zegarkowego ADHD postanowiłem, że zostawię sobie jedno tylko SEIKO i jest nim właśnie ...Alpinist ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 130255 #10744 Napisano 21 Kwietnia 2018 Ja już jakiś czas temu, mimo zegarkowego ADHD postanowiłem, że zostawię sobie jedno tylko SEIKO i jest nim właśnie ...Alpinist ;-)Obawiam się, że w przypadku Seiko są tylko dwie drogi, albo tylko Alpinist, albo "dużo za dużo" . W Twoim przypadku rozsądek zwyciężył, jak widać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #10745 Napisano 22 Kwietnia 2018 (edytowane) Dzisiejszy wybór :-)Obawiam się, że w przypadku Seiko są tylko dwie drogi, albo tylko Alpinist, albo "dużo za dużo" . W Twoim przypadku rozsądek zwyciężył, jak widać. Gdyby przyszło mi do głowy jeszcze jakieś Seiko, to póki co mogłaby to być tylko 5ka z linii SNK ;-) Edytowane 22 Kwietnia 2018 przez fidelio 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 130255 #10746 Napisano 22 Kwietnia 2018 Dzisiejszy wybór :-)Gdyby przyszło mi do głowy jeszcze jakieś Seiko, to póki co mogłaby to być tylko 5ka z linii SNK ;-)SARB017 ma w swoim projekcie rodzaj geniuszu, można się w niego gapić bez końca. Teraz to tylko dokupić białego i czerwonego i finito...(??) Jakie SNK bierzesz pod uwagę? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12882 #10747 Napisano 22 Kwietnia 2018 (edytowane) Obawiam się, że w przypadku Seiko są tylko dwie drogi, albo tylko Alpinist, albo "dużo za dużo" . W Twoim przypadku rozsądek zwyciężył, jak widać.Eee tam, ja mam trzy sztuki, i szczerze mówiąc, jeśli chodzi o aktualne wypusty, to chyba jeszcze tylko SPB051 jest w polu zainteresowania. Pomijam GS.Edit: w sumie to jeszcze Monstera bym spróbował, choć to w sumie też już nie jest aktualny wypust. Edytowane 22 Kwietnia 2018 przez rafi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #10748 Napisano 22 Kwietnia 2018 SARB017 ma w swoim projekcie rodzaj geniuszu, można się w niego gapić bez końca. Teraz to tylko dokupić białego i czerwonego i finito...(??) Jakie SNK bierzesz pod uwagę? Gdybym kupował, to takiego, jakiego sam kiedyś miałe, SNK803 ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 130255 #10749 Napisano 22 Kwietnia 2018 Eee tam, ja mam trzy sztuki, i szczerze mówiąc, jeśli chodzi o aktualne wypusty, to chyba jeszcze tylko SPB051 jest w polu zainteresowania. Pomijam GS oczywiście.Wybacz pytanie początkującego, ale co jest powodem Twojego zainteresowania. Mechanizm jak w np. Alpiniście, wygląd podobny do innych nurków Seiko, ogólnie nie przeczę fajnie wygląda, ale co jest powodem jego ceny? Na Creations cena 1261 USD + opłaty daje około 5400 zł!! Pytanie absolutnie pozbawione złośliwości, czysta ciekawość. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 130255 #10750 Napisano 22 Kwietnia 2018 Gdybym kupował, to takiego, jakiego sam kiedyś miałe, SNK803 ;-)Nie przeczę, że i coś w tym stylu planuję. Nie wiem jak Ty, ale ja w swoich kolekcjonerskich zapędach wytyczyłem ileś tam rodzajów zegarków, które będę stopniowo uzupełniał. Niestety niektóre podobają się, ale ich ceny są albo mocno ponad limit, albo absolutnie tylko dla milionerów. Jak dla większości zwykłych kolekcjonerów górną granicą możliwą do zrealizowania (za jakiś czas) wydaje się coś z Rolexów, ale na Pintereście można obejrzeć cudeńka zegarmistrzowskie - zegarki dla gwiazd sportu i szejków (nawet chyba "wzorowanych" nie ma ) .Kupowanie podobnych to jednak ryzyko rozczarowania, pierwsze doświadczenie niekorzystne Pagani Design (TAG Caliber 5), padł po 2 tygodniach. Z kolei Parnis dużo lepiej, nawet po uzbieraniu właściwej kwoty na pierwowzór pozostanie w zbiorach jako mimo wszystko wzór solidności (także do noszenia na co dzień). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach