Sol 7154 #11426 Napisano 28 Czerwca 2018 Świetny zegarek. Szkoda, że taki mały, bo miałbym ochotę do niego wrócić. Ja lubię duże i małe Śmiem twierdzić, że gdyby był większy to nie byłby już tak "świetny", bo straciłby klimat vintage. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
killme 17 #11427 Napisano 28 Czerwca 2018 Witajcie.Chciałbym zaprezentować moje pierwsze Seiko.Od zawsze podobały mi się ana digi, oczywiście marzeniem ciągle pozostaje H558 "Arnie", ale przeglądając raz ebay wpadł mi w oko egzemplarz H803.Model rzadko spotykany, niestety w dość kiepskim stanie. Z pozytywnym skutkiem w amatorskich warunkach uratowałem kiedyś starego G-shocka DW5600c, sprawiło mi to niemałą satysfakcję, więc postanowiłem spróbować z tym Seiko i dać mu drugie życie.. Tak wyglądał na ebay: Jak już przyszedł z Kaliforni, to się okazało że wszystko pięknie działa, pika, a mała żaróweczką ciągle podświetla wyświetlacz Zaczynamy rozbiórkę - w środku wszystko bez skazy: Bezel out: Dwóch pijanych kolegów jeszcze przed prostowaniem Zabieramy się za szkiełko Jakiś czas później Na koniec dostrojenie trymera, udało sie zejśc do +1s na 10 dni ale jeszcze jest to do poprawienia Potem przegląd i smarowanie uszczelek żeby używać go zgodnie z przeznaczeniem Efekt końcowy na ten moment Zamówiłem jakiś tani insert bezela do kompletu. Zobaczymy jak dojdzie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dodge66 16041 #11428 Napisano 28 Czerwca 2018 Śmiem twierdzić, że gdyby był większy to nie byłby już tak "świetny", bo straciłby klimat vintage.Dokładnie! Super! Fajnie, że dałeś mu drugie życie 0 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marak 8150 #11429 Napisano 28 Czerwca 2018 (edytowane) Oryginalny model, cieszy oko. + 3 sek na m-c to niezły wynik. Edytowane 28 Czerwca 2018 przez Marak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 129781 #11430 Napisano 28 Czerwca 2018 Ja lubię duże i małe Śmiem twierdzić, że gdyby był większy to nie byłby już tak "świetny", bo straciłby klimat vintage.Też tak myślę. Co do małości to pojęcie względne. Czasami noszę starą Delbanę o średnicy 33mm i jest ok.Witajcie.Chciałbym zaprezentować moje pierwsze Seiko.Od zawsze podobały mi się ana digi, oczywiście marzeniem ciągle pozostaje H558 "Arnie", ale przeglądając raz ebay wpadł mi w oko egzemplarz H803.Model rzadko spotykany, niestety w dość kiepskim stanie. Z pozytywnym skutkiem w amatorskich warunkach uratowałem kiedyś starego G-shocka DW5600c, sprawiło mi to niemałą satysfakcję, więc postanowiłem spróbować z tym Seiko i dać mu drugie życie.. Tak wyglądał na ebay: Jak już przyszedł z Kaliforni, to się okazało że wszystko pięknie działa, pika, a mała żaróweczką ciągle podświetla wyświetlacz Zaczynamy rozbiórkę - w środku wszystko bez skazy: Bezel out: Dwóch pijanych kolegów jeszcze przed prostowaniem Zabieramy się za szkiełko Jakiś czas później Na koniec dostrojenie trymera, udało sie zejśc do +1s na 10 dni ale jeszcze jest to do poprawienia Potem przegląd i smarowanie uszczelek żeby używać go zgodnie z przeznaczeniem Efekt końcowy na ten moment Zamówiłem jakiś tani insert bezela do kompletu. Zobaczymy jak dojdzieDobra robota. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #11431 Napisano 28 Czerwca 2018 mega robota z tym seiko, sam czasami się nad czymś takim zastanawiam. Insert olej - teraz zegarek ma klimat i charakter, zegarek z historią nie musi być idealny. Szkło czyste, koperta ok, wystarczy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldeusz 563 #11432 Napisano 29 Czerwca 2018 Witam serdecznie kolegów Trochę się już powłóczyłem przed najazdem "wakacyjnej stonki" - druga tura planowana na wrzesień...-tym razem żółwik padi explorował wody tureckie Po powrocie, ponosiłem chwilkę Ocka żeby go solarnie podkarmić ... ale dziś powrót do klasyka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 40558 #11433 Napisano 29 Czerwca 2018 Witam serdecznie kolegów Trochę się już powłóczyłem przed najazdem "wakacyjnej stonki" - druga tura planowana na wrzesień...-tym razem żółwik padi explorował wody tureckie Po powrocie, ponosiłem chwilkę Ocka żeby go solarnie podkarmić ... ale dziś powrót do klasyka Według mnie to jeden z najładniejszych modeli Seiko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldeusz 563 #11434 Napisano 29 Czerwca 2018 (edytowane) SRU Alpinista na tym pasku wygląda super ...i do tego brązowa skóra - piękna kompozycja Edytowane 29 Czerwca 2018 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #11435 Napisano 29 Czerwca 2018 5 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4494 #11436 Napisano 29 Czerwca 2018 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smycel 4770 #11437 Napisano 29 Czerwca 2018 Twoja ręka? I jak je oceniasz? 0 Instagram WIS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4494 #11438 Napisano 29 Czerwca 2018 Nie nie moja, nie mam już kasy na zegarki Zielony bardzo mi się podoba gdy jest sam, ale w tym zestawieniu niebieski wypada moim zdaniem chyba lepiej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macmac 4386 #11439 Napisano 29 Czerwca 2018 Chyba zielonego bardzo szpeci ta folia, no i jak dla mnie logo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bart_us 2221 #11440 Napisano 29 Czerwca 2018 Niebieski jest lepszy a ta zieleń to jakaś taka. W słońcu pewnie jest lepiej. A i ten trójkąt na bezelu. Wole kropkę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
noktoto 16 #11441 Napisano 29 Czerwca 2018 (edytowane) Tarcza, indeksy, wskazówki i bezel, wszystko to lepsze w MM300 moim zdaniem. Natomiast na prasowych zdjęciach ta zieleń dużo atrakcyjniej się prezentuje. Oby to kwestia światła i folii była, bo na razie jest słabo. Edytowane 29 Czerwca 2018 przez noktoto 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brzoza2 5827 #11442 Napisano 29 Czerwca 2018 Zimbe i jego europejska wersja jest (dla mnie) bezdyskusyjnie najładniejszym MM Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 129781 #11443 Napisano 29 Czerwca 2018 Witam serdecznie kolegów Trochę się już powłóczyłem przed najazdem "wakacyjnej stonki" - druga tura planowana na wrzesień...-tym razem żółwik padi explorował wody tureckie Po powrocie, ponosiłem chwilkę Ocka żeby go solarnie podkarmić ... ale dziś powrót do klasyka Bardzo ciekawy model. Nie widziałem go wcześniej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4494 #11444 Napisano 29 Czerwca 2018 (edytowane) Podobno zieleń to kolor brzydoty... Mimo, że zieleń jest fajna, uspokajająca i pożądana, to może faktycznie nie nadaje się na produkt końcowy... Do tego roku zielonych zegarków było tyle co kot napłakał. Jakoś na szybko nie kojarzę fajnych samochodów czy rowerów w butelkowej zieleni. Szybciej na myśl przychodzi coś starego rozklekotanego... Jedyne co zawsze mi się marzyło to ciemny dębowy fotel z butelkową pikowaną skórą, ale to na myśl przywodzi raczej biblioteczkę niż wakacje. Zresztą sam producent reklamuje ten zegarek jako hołd dla drzew a nie morza / oceanu... tylko zapakował ten dostojny kolor w zegarek typu diver! Edytowane 29 Czerwca 2018 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 129781 #11445 Napisano 29 Czerwca 2018 Alpinista na tym pasku wygląda super ...i do tego brązowa skóra - piękna kompozycja Tak, tak. Mankiet robi różnicę. Niebieski wygląda lepiej. Zielony z tą bransoletą wygląda tak jakoś zimno. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #11446 Napisano 29 Czerwca 2018 (edytowane) Jakby ktoś był chętny lada dzień wchodzi SLA019 i SLA025 Będzie też SPB077 i 079. Google Pixel 2 | Tapatalk Pro Edytowane 29 Czerwca 2018 przez Jash 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
noktoto 16 #11447 Napisano 29 Czerwca 2018 Podobno zieleń to kolor brzydoty... (...) Jakoś na szybko nie kojarzę fajnych samochodów czy rowerów w butelkowej zieleni. Szybciej na myśl przychodzi coś starego rozklekotanego...Poproś wójka Google o obrazy do hasła "British Racing Green", może zmienisz zdanie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4494 #11448 Napisano 29 Czerwca 2018 (edytowane) Poproś wójka Google o obrazy do hasła "British Racing Green", może zmienisz zdanie.Sam se poproś - a co napisałem wyżej ? Pierwszy wynik z google - no jak te samochody kojarzą się tobie z nowoczesnością ... może nie są rozklekotane, są "klasyczne" czy tam dystyngowane - może to można nazwać jako oldschool... Edytowane 29 Czerwca 2018 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brzoza2 5827 #11449 Napisano 29 Czerwca 2018 Tu się zgodzę z Burnsem. Nurek to jest , wiec lato, rafa i kolory morza. A zrobili nurka w kolorze eleganckiej angielskiej zieleni. Mogli coś w deseń nowego Monstera zrobić . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dodge66 16041 #11450 Napisano 29 Czerwca 2018 Nie znacie się, to kolor glonów morskich 0 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach