Triptical 7669 #18201 Napisano 21 Grudnia 2019 Jest może jakiś wpis na forum z poradnikiem krok po kroku jak się za to zabrać? Mam kilka pasków NATO, ale przeszkadza mi że podnoszą zegarek na nadgarstku. Z chęcią bym je przerobił ale z szyciem pasków nie miałem jeszcze do czynienia. Wysłane z mojego motorola one action przy użyciu TapatalkaOk. Krok po kroku.1. Bierzesz normalny pasek 2 częściowy który ci pasuje długością i mierzysz ile długości powinny mieć obydwie części paska.2. Bierzesz pasek nato i obcinasz ta krótką część, która odchodzi od kamerki od spodu. Krawędź cięcia zgrzewasz zapalniczką. Potrenuj najpierw na części która odciąłeś, żeby widzieć jak szybko pasek się topi.3. Masz jeden długi pasek nato który trzeba uciąć na dwie części, na odpowiednią długość każdy. Do tego celu weź pasek który ci pasuje z danym zegarkiem do którego robisz to 2 częściowe nato i odmierz i zaznacz długości jakie potrzebujesz plus 1.5cm zakładki. Krawędzie cięcia stop zapalniczką.4. Zagnij zakładki i przeszyj. Nie trzeba do tego specjalnych umiejętności, tylko mocną igłę, mocne nici i kombinerki (jeżeli pasek nato jest rzeczywiście mocno pleciony to będzie twardy i igła będzie szła z dużym oporem). Poniżej zdjęcia dwóch z pasków które przerobiłem oraz zdjęcie jak to wygląda z drugiej po wykonaniu paska. 0 Time matters Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawid_999 1368 #18202 Napisano 21 Grudnia 2019 Ok. Krok po kroku.1. Bierzesz normalny pasek 2 częściowy który ci pasuje długością i mierzysz ile długości powinny mieć obydwie części paska.2. Bierzesz pasek nato i obcinasz ta krótką część, która odchodzi od kamerki od spodu. Krawędź cięcia zgrzewasz zapalniczką. Potrenuj najpierw na części która odciąłeś, żeby widzieć jak szybko pasek się topi.3. Masz jeden długi pasek nato który trzeba uciąć na dwie części, na odpowiednią długość każdy. Do tego celu weź pasek który ci pasuje z danym zegarkiem do którego robisz to 2 częściowe nato i odmierz i zaznacz długości jakie potrzebujesz plus 1.5cm zakładki. Krawędzie cięcia stop zapalniczką.4. Zagnij zakładki i przeszyj. Nie trzeba do tego specjalnych umiejętności, tylko mocną igłę, mocne nici i kombinerki (jeżeli pasek nato jest rzeczywiście mocno pleciony to będzie twardy i igła będzie szła z dużym oporem). Poniżej zdjęcia dwóch z pasków które przerobiłem oraz zdjęcie jak to wygląda z drugiej po wykonaniu paska.Świetny poradnik! Bardzo dziękuję :-) Wysłane z mojego motorola one action przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość bazant #18203 Napisano 21 Grudnia 2019 Wie ktoś gdzie kupię jakiś dedykowany gumowy pasek do samuraja w kolorze pomarańczowym? Na strapcode są wyprzedane i niewiem czy uzupełnią zapasy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dante100 186 #18204 Napisano 21 Grudnia 2019 (edytowane) Wie ktoś gdzie kupię jakiś dedykowany gumowy pasek do samuraja w kolorze pomarańczowym? Na strapcode są wyprzedane i niewiem czy uzupełnią zapasy.Masz na crafterblue.com Edytowane 21 Grudnia 2019 przez dante100 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość bazant #18205 Napisano 21 Grudnia 2019 Masz na crafterblue.comTa sama jakość jak te ze Strapcode? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dante100 186 #18206 Napisano 21 Grudnia 2019 Ta sama jakość jak te ze Strapcode?Osobiście nie macałem, ale nie spotkałem się z negatywną opinią. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość bazant #18207 Napisano 21 Grudnia 2019 Osobiście nie macałem, ale nie spotkałem się z negatywną opinią.Dziękuję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4574 #18208 Napisano 21 Grudnia 2019 Strapcode pośredniczy w sprzedaży gum crafterblue, czasem wzbogaca je o własne zapięcia jak na firmę robiąc obejmy ze stali przystało. Chyba, że wprowadzili coś własnego, nie śledzę ich oferty (strapcode) bo są za drodzy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42975 #18209 Napisano 22 Grudnia 2019 Było ? https://oceanictime.blogspot.com/2019/12/seiko-prospex-sumo-chrono.html 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7228 #18210 Napisano 22 Grudnia 2019 Nie wiem, ale bardzo fajnie wygląda.Może wreszcie się przekonam do sumo? 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #18211 Napisano 22 Grudnia 2019 (edytowane) Było ? https://oceanictime.blogspot.com/2019/12/seiko-prospex-sumo-chrono.html Czyli jednak będzie koniec świata w 2020r. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Edytowane 22 Grudnia 2019 przez Jash Nie cytujemy zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #18212 Napisano 22 Grudnia 2019 Jak dla mnie paskudny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42975 #18213 Napisano 22 Grudnia 2019 Jakby dali datę na 6 byłoby trochę lepiej. Ale tylko trochę. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość bazant #18214 Napisano 22 Grudnia 2019 Kolega mnie zapytał czy da radę do koperty samuraja włożyć jakiś mechanizm kwarcowy? Rotuje kilkoma zegarkami i jest zmęczony ciągłym nakręcaniem a rotomatu nie chce kupować. Ktoś robił lub słyszał o takim frankenie jak kwarcowy samuraj? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42975 #18215 Napisano 22 Grudnia 2019 Raczej cały komplet (wskazówki z tarczą) musi przeszczepić. Tarcza ma nóżki ulokowane pod mechanizm. Wskazówki mają średnicę pod mechanizm. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7228 #18216 Napisano 23 Grudnia 2019 Lord M 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #18217 Napisano 23 Grudnia 2019 Odczytywanie informacji z dekielka: https://www.plus9time.com/seiko-case-back-information 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pnie 330 #18218 Napisano 24 Grudnia 2019 Odczytywanie informacji z dekielka:Bardzo ciekawy artykuł - dzięki! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #18219 Napisano 24 Grudnia 2019 Odczytywanie informacji z dekielka: https://www.plus9time.com/seiko-case-back-information 10.jpgDzięki, przydatne info 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #18220 Napisano 24 Grudnia 2019 (edytowane) Bardzo ciekawy artykuł - dzięki! Dzięki, przydatne info Siara* mi przesłał * czytaj Master Yoda Edytowane 24 Grudnia 2019 przez PiotrX 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 40725 #18221 Napisano 24 Grudnia 2019 (edytowane) Dzięki Piotrek za ten link. Wiedzę zastosowałem już w praktyce :-) Edytowane 24 Grudnia 2019 przez paul221 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1082 #18222 Napisano 24 Grudnia 2019 Świątecznie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #18223 Napisano 25 Grudnia 2019 (edytowane) No to biere się za czytanie Edytowane 25 Grudnia 2019 przez Noodles 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
disaster3 1012 #18224 Napisano 26 Grudnia 2019 Sumik 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Tappi #18225 Napisano 28 Grudnia 2019 Siemanko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach