MieszkoMieszko 2781 #23551 Napisano 24 Października 2021 Robiłem też trochę innych przymiarek 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127831 #23552 Napisano 24 Października 2021 33 minuty temu, MieszkoMieszko napisał(-a): Robiłem też trochę innych przymiarek Moje typy: do Citizena - jasnobrązowy pasek z ostatniego zdjęcia, do Seiko pasek od Citizena z drugiego zdjęcia (z jasnym przeszyciem) albo gładki brąz z czerwonym (ze strusiem za dużo się dzieje). Paski oczywiście wszystkie OK. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robol1 248 #23553 Napisano 24 Października 2021 takie coś sie trafilo 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127831 #23554 Napisano 24 Października 2021 1 godzinę temu, robol1 napisał(-a): takie coś sie trafilo Choć Seiko z ilościami limitek mocno szarżuje, to ta akurat godna pozazdroszczenia, co niniejszym czynię . Gratulacje, pewnie tanio nie było? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #23555 Napisano 24 Października 2021 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #23556 Napisano 24 Października 2021 SDS 9 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robol1 248 #23557 Napisano 24 Października 2021 2 godziny temu, Paulus57 napisał(-a): Choć Seiko z ilościami limitek mocno szarżuje, to ta akurat godna pozazdroszczenia, co niniejszym czynię . Gratulacje, pewnie tanio nie było? niestety nie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127831 #23558 Napisano 24 Października 2021 2 godziny temu, robol1 napisał(-a): niestety nie Hodinkee? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BAT123 2037 #23559 Napisano 24 Października 2021 Nowy Monster - coming soon 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4453 #23560 Napisano 24 Października 2021 4 minuty temu, BAT123 napisał(-a): Nowy Monster - coming soon wygląda jakoś znajomo 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2781 #23561 Napisano 25 Października 2021 Panowie jak to jest teraz po zmianach? Jeśli kupie z zagranicznego sklepu we Francji to będę musiał zapłacić polski VAT? A nie francuski? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #23562 Napisano 25 Października 2021 Mój diver od Seiko numer 1 Wygląda na to, że nieprędko się to zmieni. Nie akceptuję braku ramki wokół prostej dziury datownika. Nie akceptuję przerabiania starych projektów by je dostosować do nowych wytycznych i wciskanie na siłę obok daty (oczywiście bez ramki, a jakże) mini indeksu, lub przenoszenia daty na 4:30 co wygląda koszmarnie. Wiem, że tak jest taniej i prościej, ale to nie dla mnie. 3 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
księgowy 570 #23563 Napisano 25 Października 2021 8 godzin temu, MieszkoMieszko napisał(-a): Panowie jak to jest teraz po zmianach? Jeśli kupie z zagranicznego sklepu we Francji to będę musiał zapłacić polski VAT? A nie francuski? Zmiany dotyczyły zwolnienia VAT od importu spoza UE. Tak więc zakupy z krajów trzecich stały się droższe. Jeśli chodzi o zakupy wewnątrz UE to jest tak samo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2781 #23564 Napisano 25 Października 2021 To o co chodziło koledze w tym poście?I jak się to ma do tego sprzedający napisał mi że mimo iż wysyła z Francji to będę musiał zapłacić podatek 20% ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4453 #23565 Napisano 25 Października 2021 (edytowane) ja to rozumiem tak, że jeżeli sprzedawca zarejestrowany jest w Singapurze, to nawet jeżeli ma jakiś kanał przerzutowy przez Francję to i tak PL UC nałoży na Ciebie 23%, natomiast jeżeli sprzedawca zarejestrowany jest w Francji, to zostanie naliczony podatek 23% zamiast chyba 21% we Francji czyli zegarek będzie droższy o 2% lub sprzedawca zarobi 2% mniej jeżeli będzie chciał utrzymać stałą cenę, Edytowane 25 Października 2021 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
księgowy 570 #23566 Napisano 25 Października 2021 (edytowane) Godzinę temu, MieszkoMieszko napisał(-a): To o co chodziło koledze w tym poście? Może użyłem zbyt dużego skrótu myślowego, bo z wklejonym postem się zgadzam. Chodziło mi o to, iż kupując i płacąc w sklepie z UE płacimy już ostateczną cenę, nie są doliczane później żadne dodatkowe opłaty. Największa zmiana dotyczy zakupów spoza UE (i też nie wszystkich sprzedawców) bo wtedy musimy liczyć się z tym iż dojdą jeszcze opłaty celno-skarbowe, które będziemy musieli ponieść przy odbiorze przesyłki. Wracając do Twojego pytania to finalnie sprzedawca odprowadzi od Twojego zakupu VAT który obowiązuje w kraju do którego wysyłany jest towar, czyli polski VAT. Ale tak jak napisałem wcześniej - kupując w sklepie on-line w UE płacisz już finalną cenę i nic później nie będzie doliczane. I też to widzę tak jak Burns. Edytowane 25 Października 2021 przez księgowy . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
furraan 386 #23567 Napisano 25 Października 2021 (edytowane) 8 godzin temu, Sol napisał(-a): Mój diver od Seiko numer 1 Wygląda na to, że nieprędko się to zmieni. Nie akceptuję braku ramki wokół prostej dziury datownika. Nie akceptuję przerabiania starych projektów by je dostosować do nowych wytycznych i wciskanie na siłę obok daty (oczywiście bez ramki, a jakże) mini indeksu, lub przenoszenia daty na 4:30 co wygląda koszmarnie. Wiem, że tak jest taniej i prościej, ale to nie dla mnie. Jestem właścicielem nowego Seiko (SPB 147J1, którego uwielbiam) a mimo to staram się być obiektywny 😉 Ramka w dacie może by się przydała, jednak dla mnie - w Twoim ta wskazówka godzinowa też wygląda trochę od czapy w porównaniu do SPB 143/145/147/149/213/239 😋 Jak widać odbiór zegarka to jest względna rzecz 😉 Edytowane 25 Października 2021 przez furraan 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #23568 Napisano 26 Października 2021 SPB147 to świetny zegarek i dlatego tak bardzo mnie wkurza to, że zepsuli go datownikiem Co do wskazówek, to jest to może kwestia gustu, ale patrząc na przeznaczenie zegarka, to który będzie bardziej czytelny w ciemności? 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evilym 7351 #23569 Napisano 26 Października 2021 10 godzin temu, Sol napisał(-a): SPB147 to świetny zegarek i dlatego tak bardzo mnie wkurza to, że zepsuli go datownikiem Co do wskazówek, to jest to może kwestia gustu, ale patrząc na przeznaczenie zegarka, to który będzie bardziej czytelny w ciemności? Godzinna wskazówka to chyba mało istotna podczas nurkowania? 🤔 A w kwestii daty, to faktycznie, bez okienka byłby to chyba lepszy zegarek. A właśnie... Są jakiekolwiek divery Seiko z datą na "6"? Chyba najlepsze miejsce. Japończycy już na to wpadli w jakimś modelu? 0 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #23570 Napisano 27 Października 2021 15 godzin temu, evilym napisał(-a): Godzinna wskazówka to chyba mało istotna podczas nurkowania? 🤔 Zależy ile czasu spędzasz w wannie 15 godzin temu, evilym napisał(-a): A właśnie... Są jakiekolwiek divery Seiko z datą na "6"? Chyba najlepsze miejsce. Japończycy już na to wpadli w jakimś modelu? Nie ma. Ale ostatnio data się ruszyła i obecnie jest trend na 4:30, czyli za parę lat... 1 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evilym 7351 #23571 Napisano 27 Października 2021 2 godziny temu, Sol napisał(-a): Zależy ile czasu spędzasz w wannie To zależy czy żona się dołączy 😜 2 godziny temu, Sol napisał(-a): Ale ostatnio data się ruszyła i obecnie jest trend na 4:30, czyli za parę lat... Bleh... 🤮 Najgorsze miejsce... Mało któremu modelowi wybaczam to miejsce. Myślę, że taka korporacja jak Seiko, mogła by sobie pozwolić na lepsze zaprojektowanie okienka daty 🙄 0 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23134 #23572 Napisano 27 Października 2021 2 godziny temu, evilym napisał(-a): To zależy czy żona się dołączy 😜 Bleh... 🤮 Jaki staż? Bo ponad 10 lat to już prawie kazirodztwo 🤭 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #23573 Napisano 27 Października 2021 To właśnie pisałem kilka postów wyżej. Pół biedy jeżeli datownik jest w kolorze tarczy, wtedy nie razi tak po oczach, jak np. SPB213. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4453 #23574 Napisano 27 Października 2021 5 minut temu, Sol napisał(-a): To właśnie pisałem kilka postów wyżej. Pół biedy jeżeli datownik jest w kolorze tarczy, wtedy nie razi tak po oczach, jak np. SPB213. które Seiko ma datę w kolorze jeżeli kolor tarczy różny od białej i czarnej ? Bo Seiko nie zna innych kolorów datowników niż biały, czarny i ew. srebrny czyli stalowy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evilym 7351 #23575 Napisano 27 Października 2021 Godzinę temu, tomaliusz napisał(-a): Jaki staż? Bo ponad 10 lat to już prawie kazirodztwo 🤭 3 😉 Godzinę temu, Sol napisał(-a): To właśnie pisałem kilka postów wyżej. Pół biedy jeżeli datownik jest w kolorze tarczy, wtedy nie razi tak po oczach, jak np. SPB213. Mnie tam akurat data, która nie jest w kolorze tarczy, jakoś super nie przeszkadza, jeżeli komponuje się z indeksami w tym samym (lub podobnym kolorze). Więc np. SPB143 jest spoko 🙂 Godzinę temu, Burns napisał(-a): które Seiko ma datę w kolorze jeżeli kolor tarczy różny od białej i czarnej ? Bo Seiko nie zna innych kolorów datowników niż biały, czarny i ew. srebrny czyli stalowy. To jest zieleń? 0 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach