Burns 4453 #27376 Napisano 2 Sierpnia 2024 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18632 #27377 Napisano 2 Sierpnia 2024 Godzinę temu, cordi7 napisał(-a): Szpare przy uchu widac w powiekszeniu x0. Klej nie wychodzi mi spod lumy w zadnym z posiadanych nurkow. Jakby to byl zegarek za 400 EUR - moze bym i zrozumial ale w zegarku za 1.500 EUR to po prostu nie przechodzi. Jesli sie godzimy jako konsumenci na takie babole - to na taki poziom jakosci zaslugujemy. Pomijam fakt, ze do zdjec prasowych mogli chyba wybrac najlepszy z mozliwych egzemplarz, nie? PS. Tarcza jak to zwykle u Seiko ladna. Niech by go tylko na gumie wypuscili, dali cene adekwatna do jakosci i mechanizmu i fajny wakacyjny zegarek by byl. Japońska precyzja 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evilym 7352 #27378 Napisano 2 Sierpnia 2024 (edytowane) 4 godziny temu, cordi7 napisał(-a): Dlatego napisalem, zeby dali tylko na gumie byloby lepiej bo szpara by zniknela. Co do mechanizmow to pelna zgoda - sam to powtarzam od dawna: 4Rxx da sie dobrze wyregulowac i potrafi byc dosc dokladny. 6R15 mial slaby izorchronizm wiec Seiko usprawnilo go do 6R35 z 70-godzinna rezerwa chodu pogarszajac tylko sytuacje. Chyba narzekasz żeby ponarzekać 🙂 Jak komuś przeszkadza szpara, to zakłada gumę z zestawu albo kupuje alternatywną bransoletę (do tego modelu jest ich od groma). A 6R35 pod względem izochronizmu jest lepsze chociażby od Longinesoweg L844.4 🙄 A kropka lumy... cóż przed zakupem wiedziałem, że taka jest, co nie zmienia faktu, że średnio to wygląda. Jestem ciekaw czy nowszych modelach bardziej się do tego elementu przyłożyli. 4 godziny temu, cordi7 napisał(-a): Rozmawiamy o limited old case recycled edition. Ale ciągle LE 😁 3 godziny temu, Funky_Koval napisał(-a): Japońska precyzja Niewiele gorsza od Swiss Made 😉 Edytowane 2 Sierpnia 2024 przez evilym 0 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7883 #27379 Napisano 2 Sierpnia 2024 3 minuty temu, evilym napisał(-a): A 6R35 pod względem izochronizmu jest lepsze chociażby od Longinesoweg L844.4 🙄 Chyba zartujesz? Az tak zle ci ten mechanizm idzie w Spiricie? 🤯 Przeicez L884.4 ma COSC i jesli dobrze kojarze wlos krzemowy? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adiblue2 8571 #27380 Napisano 2 Sierpnia 2024 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kosek 2162 #27381 Napisano 2 Sierpnia 2024 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127861 #27382 Napisano 3 Sierpnia 2024 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adiblue2 8571 #27383 Napisano 3 Sierpnia 2024 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41519 #27384 Napisano 4 Sierpnia 2024 Poranne 8 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18632 #27385 Napisano 4 Sierpnia 2024 19 godzin temu, adiblue2 napisał(-a): fajny pasek 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czolo 1410 #27386 Napisano 4 Sierpnia 2024 Idealnie wpasowana "pomarancza" do koloru plazy. To chyba jego naturalne srodowisko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adiblue2 8571 #27387 Napisano 4 Sierpnia 2024 48 minutes ago, Funky_Koval said: fajny pasek Strapcode, polecam. Bardzo wygodny, świetnie wykonany. Szukać pod "Tropical-style Pro FKM". 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18632 #27388 Napisano 4 Sierpnia 2024 (edytowane) wiecie co. Ja naprawdę lubiłem Seiko. Pomijając inne, miałem 3 idealne Seikacze. SKX, tuńczyk mm300. Jednak im więcej spotykam zegarków, im więcej o nich wiem tym mniej mam akceptacji w sobie dla seikowych niedoróbek. Zegarek za osiem k niecentruje bezel, endlinki mają szparę klej się z kropki bezela wylewa i nawet nie mam ochoty zaczynać tematu +/- 45 sekund na dobę. Fun factor seiko jest niesamowity. Ich tarcze są świetne. Ale cena obecnie nie idzie z parą z QC. Tak napiszę to. Seiko ssie i nie polecam. Edytowane 4 Sierpnia 2024 przez Funky_Koval 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m.kuch 50 #27389 Napisano 4 Sierpnia 2024 Dzień dobry, Żona upatrzyła sobie takie coś: https://www.seikowatches.com/uk-en/products/presage/srp837j1 Szukam i nigdzie w PL nie widzę, chyba, że nie potrafię szukać. Ktoś wie gdzie najlepiej zakupić taki egzemplarz? Dzięki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7883 #27390 Napisano 4 Sierpnia 2024 25 minut temu, m.kuch napisał(-a): Dzień dobry, Żona upatrzyła sobie takie coś: https://www.seikowatches.com/uk-en/products/presage/srp837j1 Szukam i nigdzie w PL nie widzę, chyba, że nie potrafię szukać. Ktoś wie gdzie najlepiej zakupić taki egzemplarz? Dzięki. Np. tu: https://www.laguardajoiers.com/en/seiko-presage-srp837j1.html Sklep pewny, sprawdzony, poproś o ofertę - jakiś upust się powinno udać uzyskać. Wysyłają do DE więc i do PL powinni bez żadnego problemu. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m.kuch 50 #27391 Napisano 4 Sierpnia 2024 39 minut temu, cordi7 napisał(-a): Np. tu: https://www.laguardajoiers.com/en/seiko-presage-srp837j1.html Sklep pewny, sprawdzony, poproś o ofertę - jakiś upust się powinno udać uzyskać. Wysyłają do DE więc i do PL powinni bez żadnego problemu. Ok, dzięki, sprawdzę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arthirius 697 #27392 Napisano 4 Sierpnia 2024 W dniu 3.08.2024 o 18:55, adiblue2 napisał(-a): Chyba to czuję, tylko bardziej o poranku niż wieczorem i nie piwo tylko napalm 😉. Zegar wgląda fajnie na tym pasku, a jak oceniasz jakość wykonania i chód? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macmac 4386 #27393 Napisano 4 Sierpnia 2024 6 godzin temu, Funky_Koval napisał(-a): wiecie co. Ja naprawdę lubiłem Seiko. Pomijając inne, miałem 3 idealne Seikacze. SKX, tuńczyk mm300. Jednak im więcej spotykam zegarków, im więcej o nich wiem tym mniej mam akceptacji w sobie dla seikowych niedoróbek. Zegarek za osiem k niecentruje bezel, endlinki mają szparę klej się z kropki bezela wylewa i nawet nie mam ochoty zaczynać tematu +/- 45 sekund na dobę. Fun factor seiko jest niesamowity. Ich tarcze są świetne. Ale cena obecnie nie idzie z parą z QC. Tak napiszę to. Seiko ssie i nie polecam. Dziękuję Ci za Twój post. Wniosłeś niesamowicie wiele do tego tematu i napewno wszyscy się z Tobą zgodzą. Dzięki Tobie śmiało możemy zamknąć ten wątek. Nie musisz mi dziękować za uznanie i odpowiadać na mój post. Ogólnie, to chyba nawet nie musisz wypowiadać się już w tym temacie. Powiedziałeś całą prawdę o tej marce. Miałeś cywilną odwagę powiedzieć wszystkim miłośnikom marki, to co było wiadomo już od lat, ale wszyscy bali się to przyznać. Teraz pora na Rolexa, Omegę, nie wspominając o innych gównianych markach ... nie zatrzymuj się! Dzięki. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7883 #27394 Napisano 4 Sierpnia 2024 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18632 #27395 Napisano 4 Sierpnia 2024 4 minuty temu, Macmac napisał(-a): Dziękuję Ci za Twój post. Wniosłeś niesamowicie wiele do tego tematu i napewno wszyscy się z Tobą zgodzą. Dzięki Tobie śmiało możemy zamknąć ten wątek. Nie musisz mi dziękować za uznanie i odpowiadać na mój post. Ogólnie, to chyba nawet nie musisz wypowiadać się już w tym temacie. Powiedziałeś całą prawdę o tej marce. Miałeś cywilną odwagę powiedzieć wszystkim miłośnikom marki, to co było wiadomo już od lat, ale wszyscy bali się to przyznać. Teraz pora na Rolexa, Omegę, nie wspominając o innych gównianych markach ... nie zatrzymuj się! Dzięki. wrzuciłem Twoj post w chata gtp z prośbą żeby wygenerował ripostę :)) 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macmac 4386 #27396 Napisano 4 Sierpnia 2024 14 minut temu, Funky_Koval napisał(-a): wrzuciłem Twoj post w chata gtp z prośbą żeby wygenerował ripostę :)) Jestem pod wrażeniem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41519 #27397 Napisano 5 Sierpnia 2024 14 godzin temu, Czolo napisał(-a): Idealnie wpasowana "pomarancza" do koloru plazy. To chyba jego naturalne srodowisko Jeśli to do mojego zdjęcia to prawda. Idealnie pasuje MO wygrzewanie się na plaży w słońcu. Już nie jednokrotnie myślałem o sprzedaży MO ponieważ jest najrzadziej noszony. Jednak na wakacje zabieram go zawsze. Wówczas przechodzi mi ta myśl. 2 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adiblue2 8571 #27398 Napisano 5 Sierpnia 2024 10 hours ago, arthirius said: Chyba to czuję, tylko bardziej o poranku niż wieczorem i nie piwo tylko napalm 😉. Zegar wgląda fajnie na tym pasku, a jak oceniasz jakość wykonania i chód? Jakość szlifów, satyna, nawiercenie otworów, jakość tarczy, lumy czy wskazówek, wszystko na bardzo przyzwoitym poziomie, w mojej ocenie uzasadniającym cenę. Od nowości kaprysił mechanizm. Spieszył, potem spóźniał. Ostatecznie mechanizm został wymieniony na gwarancji. Teraz jest na dobrym chodzie bez niechcianych niespodzianek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arthirius 697 #27399 Napisano 5 Sierpnia 2024 3 godziny temu, adiblue2 napisał(-a): Jakość szlifów, satyna, nawiercenie otworów, jakość tarczy, lumy czy wskazówek, wszystko na bardzo przyzwoitym poziomie, w mojej ocenie uzasadniającym cenę. Od nowości kaprysił mechanizm. Spieszył, potem spóźniał. Ostatecznie mechanizm został wymieniony na gwarancji. Teraz jest na dobrym chodzie bez niechcianych niespodzianek. Dzięki za info . Cieszy dobra jakość wykonania, ale o problemach z 6R35 już kilka razy czytałem i mam wrażenie, że ten kaliber nie ma dobrej opinii, a szkoda by było, bo to przecież średnia półka Seiko. Dobrze, że udało się wymienić na gwarancji. Niech się dobrze nosi . 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8217 #27400 Napisano 5 Sierpnia 2024 21 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach